Ανοικτά τα Σ/Μ την Κυριακή των Βαΐων

ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΣΤΑ 41,70 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΕΣΟ «ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΑΛΑΘΙ»

Δημοσίευση: 23 Απρ 2021 8:40

Ανοικτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ και όλα τα καταστήματα τροφίμων την ερχόμενη Κυριακή των Βαΐων στη Λάρισα με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας. Η επιπλέον εργάσιμη ημέρα λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα όπου

καταγράφεται παραδοσιακά αύξηση της κατανάλωσης, αναμένεται να αποσυμφορήσει την εικόνα συνωστισμού που παρατηρείται σε γιορτινές ημέρες στα σούπερ μάρκετ. Όμως το μεγάλο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν αλυσίδες Σ/Μ και καταναλωτές είναι το τριήμερο του Πάσχα. Λόγω της μεταφοράς της υποχρεωτικής αργίας της 1ης Μαΐου την Τρίτη 4 Μαΐου, τα Σ/Μ θα μείνουν κλειστά για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά... Πάντως για την Κυριακή, όπως και όλη η εμπορική αγορά άλλωστε, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΑΛΑΘΙ
Στο μεταξύ χωρίς ουσιαστική μεταβολή (+0,7%) είναι η τιμή του τυπικού πασχαλινού καλαθιού του 2021 στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε σχέση με το 2020 ενώ αυξημένες αναμένονται οι τιμές των αμνοεριφίων που θα διαθέτουν. Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από νέα έρευνα τιμών του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).
Σημειώνεται ότι η έρευνα βασίζεται σε πρωτογενή δεδομένα που συνέλεξαν ερευνητές του ΙΕΛΚΑ από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και αφορούν τις τιμές της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς και από στοιχεία από την εφαρμογή e-katanalotis. Τα προϊόντα που αναλύθηκαν αποτελούν αντιπροσωπευτικά προϊόντα του πασχαλινού τραπεζιού για τους Έλληνες καταναλωτές και η επιλογή τους έγινε από εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς με πολυετή εμπειρία στον χώρο. Τα προϊόντα που εξετάστηκαν είναι: αυγά εξάδα, τσουρέκι, ξύδι, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μουστάρδα, φέτα, γιαούρτι, κρασί μοσχοφίλερο, μπύρες, πατάτες, ντομάτες, βούτυρο, μαρούλι, φύλλο κρούστας, αναψυκτικό τύπου Cola.
Συνολικά το μέσο τυπικό καλάθι του 2021 στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ μη συμπεριλαμβανομένων αμνοεριφίων υπολογίζεται στα 41,70 ευρώ και δεν παρουσιάζει ουσιαστική μεταβολή με αύξηση της τάξης του +0,7% σε σχέση με το 2020 όταν ήταν 41,40 ευρώ. Παράλληλα το μέσο εύρος τιμών (διαφορά μικρότερης με μέγιστης τιμής τυπικού καλαθιού) εντός των εξεταζόμενων κατηγοριών παραμένει υψηλό με 36%, καταδεικνύοντας ότι οι καταναλωτές για άλλη μία χρονιά έχουν πρόσβαση σε μεγάλο εύρος εναλλακτικών επιλογών (διαφορετικές ποικιλίες, ποιότητες, προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, αξιοποίηση προσφορών και εκπτώσεων).
ΕΝΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
Σημαντικό ρόλο για άλλη μια χρονιά αναμένεται να παίξει και η παρατηρούμενη το τελευταίο διάστημα ένταση των προσφορών και προωθητικών ενεργειών από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και τις προμηθευτικές εταιρείες με τη μορφή παροχής επιπλέον εκπτώσεων, επιπλέον ποσοτήτων, δωροεπιταγών, εκπτωτικών κουπονιών κλπ, η οποία αφορά σχεδόν το σύνολο των εποχιακών προϊόντων και εκτιμάται ότι παρέχει επιπλέον όφελος περίπου 13% από τις προσφορές κατά μέσο όρο στους καταναλωτές που θα τις επιλέξουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass