«Ενα σπίτι αφηγείται»…

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΠΕ ΚΙΣΣΑΒΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2019 16:10

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κισσάβου Ελασσόνας ξεκινούν και φέτος τη συνεργασία τους, στο πλαίσιο της οποίας θα υλοποιούν από κοινού εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον χώρο του Μουσείου.

Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάστηκε νέο πρόγραμμα μουσειακής αγωγής με θέμα «Ένα σπίτι αφηγείται» που απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη έως το τέλος του 2019.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος, τα παιδιά θα μαθαίνουν για τους τύπους της κατοικίας στη Θεσσαλία πριν και μετά την προσάρτησή της στο νεοελληνικό κράτος (1881), τα πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά πρότυπα, την εσωτερική διαμόρφωση και τον στολισμό του σπιτιού (έπιπλα, αντικείμενα, οικιακά σκεύη κ.ά.) καθώς και τις ιδιαίτερες συνθήκες που συνέβαλαν στην εξέλιξη της παραδοσιακής κατοικίας έως την επικράτηση του νεοκλασικισμού.

Τα παιδιά βιωματικά θα προσεγγίζουν τα εκθέματα αλληλεπιδρώντας με τα αντικείμενα των συλλογών του μουσείου αλλά και μεταξύ τους.

Στο δεύτερο μέρος, τα παιδιά θα συμμετέχουν σ’ ένα βιωματικό εργαστήρι, κατά το οποίο με φυσικά υλικά θα δημιουργούν κατασκευές με θέμα τη θεσσαλική παραδοσιακή κατοικία.

Για δηλώσεις συμμετοχής: Δευτέρα - Παρασκευή 12 μ.- 2 μ.μ. στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας. Τηλέφωνο επικοινωνίας / Fax: 2410-239.446. Κόστος συμμετοχής: 1,50 ευρώ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Διεύθυνση: Γ. Γουργιώτη (πάροδος οδού Φαρσάλων), Χαραυγή

e-mail: limlmus@otenet.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass