Auto moto

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2019 19:30

Πουθενά αγώνας σαν το Assen

Η συναρπαστική σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος συνεχίζεται από χθες στην ολλανδική πίστα του Assen, για τον 8ο αγώνα της χρονιάς.

Μια πίστα ιστορική, η μόνη που βρίσκεται στο Ημερολόγιο από το 1949 σταθερά (!), αλλά και μια πίστα που μας προσφέρει σχεδόν πάντα τρομερούς Αγώνες! Είτε με δράματα στο τελευταίο εσάκι της είτε με δυνατές και αμφίρροπες μάχες μέχρι το τέλος, πραγματικά θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν υπάρχει πουθενά Αγώνας σαν το Assen!

Για το Πρωτάθλημα, ο Marquez φτάνει στην πίστα έχοντας ένα προβάδισμα 37 βαθμών επί του δεύτερου, του Andrea Dovizioso. Ο Ισπανός δεν αποκλείεται να παίξει «άμυνα» στην πίστα αυτή, ξέροντας καλά ότι συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες να φύγει με τους 25β. στον επόμενο αγώνα, στο Sachsenring. Κι αν ο Marc δεν έχει ιδιαίτερο άγχος, αντίθετα κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση του Dovi, όσο κι αν ο Ιταλός είναι εξαιρετικός στο να μην το αφήνει να εκδηλώνεται προς τα έξω.

Ο Ιταλός θα ελπίζει σε ένα λάθος του Marquez, αλλά και σ’ ένα δικό του δυνατό αποτέλεσμα, μετά την πτώση στο Montmelo από το λάθος του Lorenzo. Δεν του είναι αρκετό να τερματίσει μπροστά από τον Marc, αλλά θέλει και τη νίκη για να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαφορά του από τον Ισπανό. Η Ducati ελπίζει και στη βοήθεια του Danilo Petrucci, ο οποίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει τον Marc. Αλλά στη μάχη δεν θα είναι μόνο Ducati και Honda. Εκεί μπροστά θα είναι η – πάντα εξαιρετική σε ρυθμό στον Αγώνα – Suzuki με τον Alex Rins, αλλά και οι ανεβασμένες Yamaha.

Ο Quartararo προέρχεται από το πρώτο του βάθρο και όλη του η προετοιμασία το προηγούμενο διάστημα ήταν εστιασμένη για τον Αγώνα στην Ολλανδία. Η Μ1 τα πηγαίνει καλά στην πίστα και αυτό θα εκμεταλλευτούν και οι εργοστασιακοί της ομάδας, ο Valentino Rossi με τον Maverick Vinales. Δυνατή μάχη περιμένουμε και στο Πρωτάθλημα των δορυφορικών, με τον Jack Miller να είναι επικεφαλής και να επιστρέφει στην πίστα που πήρε την πρώτη και μοναδική του νίκη στην κατηγορία.

Ο Quartararo είναι μόλις 2β. πίσω του, ενώ οι Nakagami και Cal Crutchlow της LCR Honda θα κυνηγήσουν τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς. Ο Morbidelli θα προσπαθήσει να μεταφέρει τον καλό του ρυθμό στα ελεύθερα και στον Αγώνα, ενώ ο Jorge Lorenzo να ξεχάσει τον προηγούμενο Αγώνα. Ο Jorge, παρά το λάθος του, έδειξε καλά στοιχεία και ήταν γρήγορος στην Καταλονία και τώρα θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει ότι έχουν βρεθεί λύσεις και στον Αγώνα της Ολλανδίας.

Στην Aprilia ο Aleix Espargaro ψάχνει την αγωνιστική ανάκαμψη, ενώ στην ΚΤΜ ο αδερφός του, ο Pol, θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις του. Ο συναρπαστικός γύρος του Assen σήμερα στις 15.00.

* * *

Αγνόησε τις team orders ο Hamilton

Μπορεί ο Lewis Hamilton και η Mercedes να σάρωσαν στο γαλλικό Grand Prix, υπήρχε όμως και μία στιγμή… ανυπακοής. Ο Βρετανός μετέτρεψε την pole position στην έκτη φετινή του νίκη σε οκτώ αγώνες. Είχε την πρωτοπορία και στους 53 γύρους του αγώνα και θα έκανε το χατ - τρικ αν πετύχαινε και τον ταχύτερο γύρο. Παρότι τον είχε στα χέρια του, ένα pit stop του Sebastian Vettel λίγο πριν το τέλος, επέτρεψε στον οδηγό της Ferrari να πιέσει πολύ στον τελευταίο γύρο και τελικά να πάρει τον ένα βαθμό που χαρίζει αυτή η πρωτιά.

Όμως ο Hamilton προσπάθησε να του επιβληθεί, ακόμα και στο τελευταίο πέρασμα, αγνοώντας τη σαφή οδηγία από την ομάδα του να μη το κάνει! «Φυσικά και συνέχισα να προσπαθώ. Πιστεύω πως δεν πρέπει ποτέ να το βάζεις κάτω, ποτέ να μη σκέφτεσαι πως κάτι είναι ανέφικτο. Ένας επιπλέον βαθμός ήταν διαθέσιμος. Προφανώς η ομάδα μου δεν ξέρει πώς νιώθω μέσα στο μονοθέσιο και ένιωθα πως είχαν ακόμα λίγη ζωή τα ελαστικά μου. Και απέμενε μόνο ένας γύρος. Σκέφτηκα λοιπόν να προσπαθήσω. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του γύρου, μου έλεγαν πως έχει φρέσκα ελαστικά, πως δεν υπήρχε πιθανότητα να τον κερδίσω. Αλλά είμαστε τρελοί εμείς οι οδηγοί, πίστευα πως ίσως και να τα κατάφερνα. Δεν έκανα τον τέλειο γύρο όμως», είπε ο Hamilton στο βρετανική «Autosport».

Η νίκη του Lewis Hamilton στο γαλλικό Grand Prix αποτέλεσε ένα αποφασιστικό βήμα προς τον τίτλο. Μπορεί να έχουν διεξαχθεί μόνο οκτώ από τα συνολικά εικοσιένα Grand Prix του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, είναι όμως ήδη σαφές πως ο τίτλος θα παιχτεί ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes. Η γερμανική ομάδα συνεχίζει αήττητη, με τον Valtteri Bottas να έχει στο ενεργητικό του δύο νίκες, την ώρα που ο Hamilton έφτασε τις επτά! Και με την επιτυχία στο Πολ Ρικάρ, αύξησε το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 36 πόντους. Ο Sebastian Vettel είναι άλλους 40 πιο πίσω, όμως με τη σεζόν να φαντάζει από τώρα χαμένη για τη Ferrari, μάλλον επικεντρώνεται περισσότερο στον εξαιρετικά σταθερό Max Verstappen που είναι στους 100 πόντους, έχοντας σταθερούς τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα.

----Οδηγός----

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass