ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2020 18:11
*ΑΠΟ την αντιπολίτευση ακόμη, όταν αποτελούσαν τον Τομέα Παιδείας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας και Νίκη Κεραμέως συνεργάζονταν αποτελεσματικά. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα σαν κυβέρνηση, με την υπουργό να συμβουλεύεται τακτικά τον Λαρισαίο πολιτικό. Γ.Ρ. *ΑΠΟ την αντιπολίτευση ακόμη, όταν αποτελούσαν τον Τομέα Παιδείας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας και Νίκη Κεραμέως συνεργάζονταν αποτελεσματικά. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα σαν κυβέρνηση, με την υπουργό να συμβουλεύεται τακτικά τον Λαρισαίο πολιτικό. Γ.Ρ.

Σε αυγουστάρω...


*ΦΥΣΗΞΕ για λιγάκι χθες το απόγευμα κι απ’ όλα τα γύρω μπαλκόνια ακούστηκε ταυτόχρονα «αααα, φύσα ρε άτιμε».
***
ΚΙ ο νεαρός Λαρισαίος επηρεασμένος από την εποχή τής είπε «σε αυγουστάρω». Σκληρή αυτή του απάντησε «φύγε τώρα και θα σε σεπτεμβρώ αργότερα...».
ΘΑ.

Κίνηση
ΤΟ ημερολόγιο έγραφε χθες 3 Αυγούστου, αλλά το κέντρο της Λάρισας το πρωί παρουσίαζε εικόνα Σεπτεμβρίου. Όχι βεβαίως κλιματολογικά, αλλά από άποψη κίνησης, πεζών και εποχούμενων.
Μόνο τα Σαββατοκύριακα μας έμειναν...

Κύματα
ΑΠΟ την άλλη όμως: άλλα κύματα είναι της εποχής και άλλα μας δοκιμάζουν.

Τεστ κορονοϊού
ΣΕ τεστ κορονοϊού υποβλήθηκαν χθες το πρωί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Δεληγιάννης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρης Βούλγαρης, δύο υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Λαρισαίων και ένας εκπαιδευτικός, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα μετείχαν σε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, ένα μέλος της οποίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.
Τα αποτελέσματα του τεστ βγήκαν αρνητικά, ωστόσο θα παραμείνουν προληπτικά σε καραντίνα μέχρι και αύριο.
***
ΜΕΤΑΞΥ των πέντε, τα περισσότερα «τηλεφωνικά πειράγματα» φίλων, δέχθηκε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτ. Βούλγαρης, ο οποίος ήταν από τα βασικά στελέχη του Δήμου Λαρισαίων στην υπόθεση των κρουσμάτων κορονοϊού της Νέας Σμύρνης και βρισκόταν καθημερινά στη συνοικία.
«Καλά! Τη γλίτωσες από τη Νέα Σμύρνη και θα τη βρεις από το Δημαρχείο;» ήταν η πιο συχνή ερώτηση που άκουγε απ’ όλους.
Λ.Κ.

Πνευμόνια
ΔΕΝ είναι και τόσο εύκολη υπόθεση η κατάδυση...
Η επισήμανση αναγκαία για όσους θελήσουν να δουν από κοντά το ναυάγιο της Περιστέρας, πιστεύοντας ότι αυτό είναι εφικτό με μια απλή βουτιά.
Τα καταδυτικά πάρκα απευθύνονται σε γνώστες των καταδύσεων και όχι στο πλατύ κοινό. Γι΄αυτό και η ψηφιακή απεικόνιση και η διά της τεχνολογίας ξενάγηση στη μαγεία του βυθού και στα μυστήρια του ναυαγίου, προσφέρεται ως ιδανική εναλλακτική, για όσους βρεθούν στην Αλόννησο.
Το ναυάγιο βρίσκεται στα ανοικτά, κοντά στη νήσο Περιστέρα και σε βάθος περίπου 28 μέτρων. Στην εμβληματική φωτογραφία των εγκαινίων, διακρίνονται ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός και ο Σάκης Ρουβάς, περιστοιχιζόμενοι από δύο ακόμη δύτες σχολής καταδύσεων, για λόγους ασφαλείας.
Ο Κ. Αγοραστός καταδύεται χρόνια με εξοπλισμό, ενώ ο Σάκης Ρουβάς είναι έμπειρος αυτοδύτης (γι’ αυτό και δεν φορά μπουκάλα οξυγόνου). Μπορεί δε να καταδυθεί άπνοος για δυόμισι περίπου λεπτά.
Τραγούδι και αυτόνομες καταδύσεις χρειάζονται πνευμόνια...
Δ.Χ.

Μπουρμπουλήθρες
ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΕΣ... Έτσι σχολίαζαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις αιτιάσεις παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες κάνουν λόγο για άρνηση των διοργανωτών της εκδήλωσης εγκαινίων του καταδυτικού πάρκου της Αλοννήσου να εκφωνηθεί λόγος-χαιρετισμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι αυτό γιατί πολύ απλά η εκδήλωση ματαιώθηκε λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης των αυξημένων κρουσμάτων του κορονοϊού.
Θέσαμε το ερώτημα σχετικά με τις διαμαρτυρίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δημοσιεύματος με τίτλο «Έκοψαν χαιρετισμό του Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια του πρώτου υποβρύχιου μουσείου» (Documento).
Όπως πληροφορηθήκαμε, η Περιφέρεια είχε αποστείλει προσκλήσεις σε όλους τους βουλευτές της Μαγνησίας (και όχι μόνο), για την εκδήλωση του Σαββάτου. Η οποία, το πρωί περιλάμβανε την κατάδυση στο ναυάγιο της Περιστέρας, όπου, ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός έκοψε την κορδέλα, ενώ το απόγευμα στην Αλόννησο είχε προγραμματιστεί μουσική εκδήλωση στην οποία θα γίνονταν και οι χαιρετισμοί, της υπ. Πολιτισμού, του περιφερειάρχη, του δημάρχου κ.ο.κ.
Την Παρασκευή υπήρξε αίτημα από πλευράς του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε αποστέλλοντας σχετική πρόσκληση για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθως μαζί με τις ευχαριστίες του Αλ. Τσίπρα ο οποίος αδυνατούσε να παραστεί, γινόταν γνωστό ότι θα τον εκπροσωπούσε ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Στρατής.
Ο κ. Στρατής, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ζήτησε –το Σάββατο πια- να μιλήσει με τον περιφερειάρχη για να διευθετήσει το θέμα της ανάγνωσης του χαιρετισμού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κων. Αγοραστός που εκείνη την ώρα καταδυόταν στο ναυάγιο, του απάντησε ότι θα το συζητούσαν αμέσως μετά.
Αυτό δε συνέβη, διότι στο μεταξύ υπήρξε η πληροφόρηση για τις συστάσεις, που είχαν να κάνουν με την αποφυγή συναθροίσεων λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού. Κάτι που και η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη επισήμανε όταν εκλήθη για δηλώσεις.
Στη συνέχεια αποφασίστηκε η ματαίωση της απογευματινής εκδήλωσης, άρα και του τελετουργικού, στο οποίο ήταν ενταγμένοι οι χαιρετισμοί.
Ως εκ τούτου το αυτονόητο ερώτημα που ετίθετο ήταν: Μα από πού αποκλείστηκε ο χαιρετισμός του Αλ. Τσίπρα τον οποίο θα διάβαζε ο απεσταλμένος του; Από μια εκδήλωση που δεν έγινε;
Να θέσουμε ένα ακόμη: Προφανώς κάποια στιγμή έγινε γνωστή η ματαίωση της απογευματινής εκδήλωσης. Αν λοιπόν η διαμαρτυρία περί αποκλεισμού προηγήθηκε τότε μάλλον βιάστηκαν, αν αυτή έγινε μετά, τότε πρόκειται απλά για μικροπολιτική...
Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με... τρικυμία εν ποτηρίω!
Δ.Χ.
Περόνη
*ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ βρέθηκε στην πλατεία της Μελίας χθες από εργάτες που έκαναν δουλειές εκεί. Στο χωριό λέει το ρεπορτάζ έσπευσαν αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για να την εξουδετερώσουν. Αν και δεν θα έπρεπε, ίσα-ίσα να χάλασε τη μεσημεριανή τσιπουροποσία των κατοίκων. Τι να τους πει τους Μελιώτες μια χειροβομβιδούλα; Α, το πολύ-πολύ να χρησιμοποιούν την περόνη της για να ανοίγουν τις μπίρες.
ΘΑ.

Νέες Καρυές
ΔΙΨΑΝΕ στις Νέες Καρυές. Τρεις μέρες χωρίς νερό είναι τα σπίτια του οικισμού που βρίσκονται στα ορεινά του σημεία, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοί του.
Μάλιστα αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, αλλά δεν καταλαβαίνουν γιατί το πρόβλημα προκύπτει μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.
Πιθανόν οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΛ ή της ΔΕΥΑΚ, μπορούν να δώσουν την απάντηση, να ανταποκριθούν στις κλήσεις των κατοίκων του χωριού, για να μην χρειαστεί να γυρίσουν στην εποχή των υδροφόρων.
Λ.Κ.

Ανδρών επιφανών
ΕΖΗΣΕ τη ζωή του, απολαμβάνοντας την ειρήνη της μεταπολεμικής Ελλάδας. Άλλωστε ο ίδιος συνέβαλε σ΄αυτήν.
Από τους τελευταίους εν ζωή μαχητές του αλβανικού έπους, ο –σχεδόν- αιωνόβιος Μιχάλης Γ., έσπευσε στο Μικροβιολογικό Ιατρείο του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, να συνδράμει τη διαδικασία ταυτοποίησης των οστών πεσόντων στα βουνά της Βόρειας Ηπείρου. Εκεί όπου 80 χρόνια πριν χώρισε για πάντα με τον αδελφό του. Εκείνος δεν επέζησε του πολέμου, σκοτώθηκε λίγο πριν την εαρινή επίθεση των Ιταλών. Στον Μιχάλη, μια από τις πολλές περιπτώσεις πολεμιστών που μπορούσαν να αποστρατευτούν όταν στο πεδίο της μάχης έπεφτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς τους (η κινηματογραφική ταινία «Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν», με τον Τομ Χανκς στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μια τέτοια περίπτωση πραγματεύεται), δόθηκε η δυνατότητα αυτή, αλλά εκείνος έμεινε πιστός στο καθήκον. Συνέχισε να πολεμά για την πατρίδα.
Τώρα σπεύδει για το ιερό χρέος απέναντι στον αδελφό του. Να βρει τα οστά του.
Μια διαδικασία, αυτή της ταυτοποίησης μέσω DNA, που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια περίπου. Που δυστυχώς όμως, για άλλους πολιτικούς κυρίως λόγους, άργησε πολύ.
Ακόμη και τώρα όμως, όσοι μπορούν ας ακολουθήσουν το παράδειγμα του κ. Μιχάλη. Αλλά ακόμη κι αν δεν ευοδωθεί η προσπάθειά τους... ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος.
Δ.Χ.
Σκηνικό...
*ΣΤΟ κάστρο της Αρχαίας Μελίβοιας παίχτηκε χθες η παράσταση «Τα αγάλματα περιμένουν» του Θεσσαλικού Θεάτρου. Οι θεατές παρακολούθησαν την παράσταση με φόντο το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι και τη θάλασσα. Τυχεροί όσοι βρέθηκαν χθες εκεί, αφού υπάρχει καλύτερο σκηνικό για παράσταση;
***
ΙΣΩΣ και να υπάρχει, όμως. Και ποιο είναι; Μα το Α’ Αρχαίο Θέατρο της πόλης που θα υποδεχτεί τον θίασο του Θεσσαλικού Θεάτρου την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα, την Κυριακή 23 Αυγούστου, το Αρχαίο Θέατρο θα υποδεχτεί τις «Βάκχες» του Ευριπίδη από το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Μάλιστα αύριο αναμένεται να εγκριθεί η μελέτη για το σκηνικό οικοδόμημα, όπως αποκάλυψε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην «Ε», στο παρασκήνιο της εκδήλωσης των εγκαινίων του υποθαλάσσιου μουσείου στην Αλόννησο. (Ολο και πιο κοντά στο όνειρο για λειτουργικό Αρχαίο Θέατρο.)
ΘΑ.

Ζουμιά
ΠΕΡΝΑ το απορριμματοφόρο, αδειάζει τον κάδο και απομακρύνεται αφήνοντας πίσω μια υγρή γραμμή δυσοσμίας. Από τα ...ζουμιά των σκουπιδιών που γλιστράνε βρωμίζοντας τον δρόμο, όπως παρατήρησε συμπολίτης χθες στη Νεάπολη.

Μπαμπάς
ΣΕ πελάγη ευτυχίας πλέει ο Θανάσης Παιδής...
Η σύζυγός του Εύη Αγορογιάννη έφερε χθες στη ζωή το νέο μέλος της οικογένειάς τους, ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
Είναι το δεύτερο κοριτσάκι του ζεύγους, αφού στην αγκαλιά τους κρατούν εδώ και τρία χρόνια την πρωτότοκη Ιωάννα.
Το ζευγάρι ήδη δέχεται τηλεφωνικά τις ευχές συγγενών και φίλων, ενώ ο Θανάσης Παιδής βρίσκεται δίπλα στη σύζυγό του απολαμβάνοντας τις μοναδικές αυτές οικογενειακές στιγμές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass