ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2021 18:10 | Τελευταία ενημέρωση: 26 Οκτ 2021 18:43
* ΕΙΧΕ ουρά στη γαλάζια κάλπη της Λάρισας, είχε ουρά και στο αποτέλεσμα όμως… Ζ. * ΕΙΧΕ ουρά στη γαλάζια κάλπη της Λάρισας, είχε ουρά και στο αποτέλεσμα όμως… Ζ.

Εκθαμβωτικός


* - ΚΑΦΕΔΑΚΙ έξω και βγήκε ο ήλιος πίσω από τα σύννεφα, ο λαμπερός, ο υπέροχος ήλιος, που σε κάνει να λες «δεν βλέπω την οθόνη του κινητού μου, ρε συ, άντε από κει... Πάω μέσα». (Στα καλάθια δεν χωρούν, στα κοφίνια περισσεύουν, μερικοί).
Ζ.

Οι πάντες
* ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ από Φώφη το διαδίκτυο. Όλοι είχαν να πουν κάτι καλό για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Κι όχι μονάχα πασοκτζήδες, αλλά και δεξιοί κι αριστεροί κι όλοι. Και παράγοντες γνωστοί κι απλοί άνθρωποι. Κι οι παρέες στη Λάρισα αυτό το θέμα είχαν και συζητούσαν, τον άδικο χαμό της. Τελικά, αποδείχθηκε άνθρωπος υψηλότατης δημοφιλίας.
Ζ.

Κι η δεοντολογία;
* ΔΕΝ είναι υποψήφιος στις εκλογές του ΔΣΛ ο Βασίλης Αρχοντής, άρα δεν υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα στο σημείωμά του: «Βλέπω σε αρκετά κανάλια απόψε Κυριακή βράδυ τον συνάδελφο Αλ. Κούγια να διαφημίζει ότι το γραφείο του ανέλαβε την υπεράσπιση των εφτά αστυνομικών για το θανατηφόρο περιστατικό στο Πέραμα και παράλληλα να επιχειρηματολογεί για τα δίκαια των εντολέων του. Επειδή υπάρχει ένας Κώδικας Δικηγόρων και δεοντολογίας των δικηγόρων στην άσκηση των καθηκόντων τους και σε έναν μήνα έχουμε εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων, περιμένω κάποια αντίδραση από τα θεσμικά μας όργανα και το ΕΣΡ... Για την έρμη την αξιοπρέπειά μας...». (Κι είναι και δικηγόρος, δεν κινδυνεύει από απειλή αγωγής).
Ζ.

Αλλιώτικα
* - ΔΕΝ τα πήγε και τόσο καλά ο Ζήσης στη διά ζώσης...
Στα στέκια, όχι μόνο νεοδημοκρατών, αν και τώρα πια όλα είναι μεικτά, έκανε μια κάποια αίσθηση που ο Ζ. Γρηγορίου έλαβε στην κάλπη 45%, ενώ θριάμβευσε με 63% στην εξ αποστάσεως, την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
***
* ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ διάφορες εκδοχές. Όπως ότι άλλες ηλικίες ψηφίζουν από τον υπολογιστή κι άλλες παραδοσιακά.
Μέχρι και το ηλεκτρονικό γκάλοπ του Ν. Καρδούλα έπεσε έξω. Ο απόστρατος, που υποστηρίζει ότι είναι αλάνθαστος στις εκτιμήσεις του, έβγαλε Ζ. Γρηγορίου. Ο Ηλ. Σουφλιάς είχε κρατήσει αποστάσεις από τη δημοσκόπηση, θεωρώντας ότι παραβίαζε τη μυστικότητα της ψηφοφορίας και πως διεξαγόταν από την πλευρά του αντιπάλου του. Δεν την κατήγγειλε όμως. Επιπλέον, ο Ν. Καρδούλας, που εκφράζει δημόσια απορίες και διαφωνία για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, δημοσιοποίησε τα αποτελέσματά του, αφού έκλεισαν οι κάλπες. Δεν ήθελε, είπε, να επηρεάσει.
- Αλήθεια, στοιχειοθετεί ένσταση το αποτέλεσμα Καρδούλα; Αποτελεί επαρκές πειστήριο; (Η συζήτηση συνεχιζόταν).
***
* - ΓΙΑΤΙ καθυστέρησαν τόσο τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας; Παράξενο...
- Ηλεκτρονικά, δεν υπάρχει διαδικασία διαλογής, ένα κουμπί πατάς και σου δίνει τα αποτελέσματα αμέσως. Αμέσως...
- Μπούκωσε το σύστημα, είπαν από τη ΝΔ.
- Α, έχουν και μια παράδοση στη ΝΔ στη διαχείριση ηλεκτρονικών συστημάτων σε εσωκομματικές. Άριστοι μιλάμε... Τότε ελιχαβ αναβληθεί κι ύστερα απέτυχε ο Μεϊμαράκης...
Ζ.

Νοικοκυριό
* ΓΙΑ την καθημερινότητά τους η συζήτηση στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Δουλειές του σπιτιού. Κανείς δεν το παρατηρεί όταν τις κάνεις, όλοι το βλέπουν αν δεν τις κάνεις.
***
* - ΜΑΛΛΟΝ δεν έχω καμαριέρα. Φωνάζω εδώ και δύο ώρες για καφέ και τίποτα.
***
* - ΒΕΒΑΙΩΣ και βοηθάω τη γυναίκα μου στις δουλειές του σπιτιού. Μόλις ξάπλωσα στον καναπέ, να σφουγγαρίσει χωρίς να την εμποδίζω καθόλου.
Ζ.

Ίδια μέιλ
* ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ η λίστα μελών των γαλάζιων οργανώσεων της Λάρισας, η οποία διέρρευσε σε κοινή θέα με όλα τα στοιχεία. Κάποιοι πονηρεμένοι με τη λογική που είχε εφαρμοστεί και παλιότερα, ότι δηλαδή υποψήφιοι πλήρωναν τις συνδρομές και έγραφαν ασυστόλως διάφορους δικούς τους ψηφοφόρους, κοίταξαν τις λίστες λίγο πιο προσεκτικά. Λίγο, διότι ευκολάκι ήταν ο εντοπισμός.
- Υπήρχαν ίδια μέιλ δίπλα σε ονόματα μελών...
Εξηγούσε ο νεοδημοκράτης ότι εντόπισε καμιά εικοσαριά να δηλώνουν την ίδια διεύθυνση που άρχιζε με «jgsour...@...», αλλά άλλα τόσα μέλη στις διευθύνσεις «d.giz...@...» και «kokg...@...». Ενδεικτικά.
- Μα ορισμένοι δεν θα ήταν εξοικειωμένοι με τα κομπιούτερ, δεν θα είχαν μέιλ και κάποιος τους έκανε εξυπηρέτηση...
- Ναι; Κι ύστερα ήθελαν να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά; (Εν τω μεταξύ πλήθος μελών δεν είχαν συμπληρωμένο το κουτάκι με το μέιλ τους, διότι δεν ήταν υποχρεωτικό).
***
* Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο περίφημο μέιλ «gian...gr13...@...», το θρυλικό.
- Α είναι και βάζελος κιόλας; Ακούς εκεί κατάληξη «13»...
- Καμιά διακοσαριά εγγεγραμμένους σήκωνε στην πλάτη του.
- Ε;
Περί τα 200 από τα 2.000 εγγεγραμμένα μέλη στη ΔΗΜΤΟ Λάρισας εμφανίζουν την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, την προεκτεθείσα. Και το ίδιο τηλέφωνο. (Πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι αυτό; Για την αξιοπιστία της ψηφοφορίας...).
***
* - ΔΗΛΑΔΗ άμα είχε καμιά διακοσαριά τέτοιους «διακοσάρηδες» πανελλαδικά, να 40.000 μέλη της ΝΔ. Απ’ τα καλά, τα γνήσια...
Λογικό ν’ αρχίσει το «λαναρείο».
- Κι ο Μητσοτάκης καμαρώνει για το πανίσχυρο κόμμα, με τα 135.000 μέλη...
- Κοιτάτε... Πέραν αυτού και με τα δεδομένα Λαρίσης, αν συνέβη το ίδιο σε όλη τη χώρα, αναλογικά τα 75.000 μέλη τα έγραψαν οι υποψήφιοι. Και πλήρωσαν και τις συνδρομές για χάρη τους.
- Βρε και ψήφισαν κιόλας για λογαριασμό κάποιων απ’ αυτούς. Να μην κουραστούν καθόλου. Μέσω της ηλεκτρονικής.

Ζ.

Εύσημα Κονταδάκη σε Γιαννακό

Τα εύσημα στον πρόεδρο της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής νομού Λάρισας Κωστή Γιαννακό, απένειμε ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, καθώς οι εκλογικές διαδικασίες την Κυριακή κύλησαν ομαλά. Μία μικρή καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οφείλεται στην πρωτόγνωρη εμπειρία της ηλεκτρονικής ψήφου και όχι στην εργατικότητα των μελών της ΝΕΦΕ, οι οποίοι αναμφίβολα χτύπησαν υπερωρίες. Το γεγονός μάλιστα ότι η ένσταση που κατέθεσε ο υποψήφιος για την προεδρεία της ΝΔ Λάρισας Ζ. Γρηγορίου απερρίφθη, θεωρήθηκε ως το κερασάκι στην τούρτα, στην όλη διαδικασία.

Γ.Ρ.

Εορτάζουσες

* ΕΙΠΕ ότι θα ξεκινούσε από νωρίς σήμερα, ο Λαρισαίος, να στέλνει τις ευχές του στους εορτάζοντες.
- Έχεις τόσους πολλούς Δημήτρηδες και Δήμητρες;
- Ναι, αρκετούς. Έχω όμως και τις δίμετρες. Μην ξεχάσω καμία...
Ζ.

Παρέλαση ιού;
* ΣΤΗΝ Ημαθία και την Πιερία, αποφασίστηκε ό,τι και στην Πέλλα. Πως δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, λόγω των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού. Είναι μάλλον λιγότερο πατριώτες αυτοί. Στη Θεσσαλονίκη πάλι μόνο στρατιωτική παρέλαση, διάρκειας αυστηρά μίας ώρας μόνο. (Εν-δύο, εν-δυο, η Λάρισα ακάθεκτη, ένα στ’ αριστερό...).
***
* ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ότι οι παρελάσεις θα γίνουν, ο Κ. Αγοραστός επισήμανε ότι η απόφαση ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο για το θέμα και το οποίο έχει αποστείλει σχετική εγκύκλιο για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και μάλιστα έστειλε και διευκρινιστική, με την οποία επιμένει στην τέλεση των παρελάσεων. (Ο Μάκης Βορίδης είναι υπουργός).
***
* ΤΟ ζητούμενο είναι να μην παρελάσει ο κορονοϊός.
Αναφερόμενος σε περιοχές όπου η επιδημία καλπάζει, ανάμεσά τους και η Λάρισα, ο γιατρός και πρώην βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας τονίζει ότι σ’ αυτές «οι παρελάσεις είναι απολύτως αδικαιολόγητες μέσα στην πανδημία. Κάποιοι στην Κυβέρνηση κλείνουν το μάτι στην εθνικιστική, αντιεμβολιαστική υπερδεξιά τους πελατεία... Η ΝΔ επιθυμεί να συναντηθεί με την Ελληνική Λύση. Πρόβλημά της. Το ερώτημα είναι γιατί οι υπόλοιποι σιωπούν. Η ανακοίνωση από τον Βορίδη πως οι παρελάσεις θα γίνουν, δύο μήνες πριν, χωρίς να υπάρχει καν εικόνα της εξέλιξης της πανδημίας, ακούστηκε γραφική, άσχετη και αδικαιολόγητη. Τώρα με τις ΜΕΘ να ξεχειλίζουν είναι απλώς επικίνδυνη». (Να παρελάσει ο γιος, ναι. Κι η κόρη, όχι όμως κι ο ιός).
Ζ.

Μαγνήσιο-αρνίσιο
* ΩΣ γνωστόν, οι χοντροί είν’ οι ωραίοι. Και οι χιουμορίστες συνάμα.
- Δύο μερίδες φτερούγες θα ήθελα.
- Φτερούγες κοτόπουλο;
- Βάλτε μοσχαρίσιες αν έχετε...
***
* - ΜΕ πιάνουν κράμπες, μου λείπει μαγνήσιο.
- Και μένα με πιάνουν πείνες, μου λείπει παϊδάκι αρνίσιο.
***
* - ΠΟΣΟ έχει το σάντουιτς;
- Τέσσερα ευρώ, αλλά βάζω μέσα ό,τι θες.
- Ωραία, βάλε πέντε σουβλάκια, μία πατάτες, μία χωριάτικη και μία μπύρα.
Ζ.

Πλάκες χορεύτριες
* ΓΙΑ «τις πλάκες που χορεύουν» γράφει ο Λαρισαίος K.M. Με αφορμή προχθεσινό σχόλιο: Είχα μία στιχομυθία με εκπρόσωπο του ανάδοχου κατασκευής ενός κεντρικότατου δρόμου «ήπιας κυκλοφορίας» το περασμένο καλοκαίρι επί τόπου. Όταν του έκανα την παρατήρηση ότι η τοποθέτηση των πλακών είναι προβληματική, «Γιατί δεν τοποθετείτε τις πλάκες με κατασκευή αρμών, ώστε να είναι σταθερές;», μου απάντησε πως «Η Υπηρεσία», δηλαδή η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, «δεν θέλει κατασκευή αρμών, γιατί τότε η δαπάνη τοποθέτησης είναι μεγαλύτερη».
***
* ΚΑΙ ο έμπειρος πολιτικός μηχανικός εξηγεί: Πράγματι, για την τοποθέτηση των πλακών με αρμούς, τοποθετώντας τα γνωστά «σταυρουδάκια» και γεμίζοντας τους αρμούς με το κατάλληλο υλικό, απαιτείται περισσότερος χρόνος και υλικά, που την καθιστούν ακριβότερη. Όμως τότε οι πλάκες δεν «χορεύουν» με το περπάτημα των διαβατών, γιατί στηρίζονται και περιμετρικά εκτός από τη βάση τους, επιπλέον δεν «πιτσιλίζουν» νερά όταν βρέχονται, γιατί εμποδίζεται η διέλευση νερού από τους αρμούς και η συγκέντρωσή του κάτω από την πλάκα.
***
* ΚΑΙ καταλήγει: Όσο για την παραλαβή των έργων, μάλλον δεν θα είναι αποτελεσματική όσον αφορά την πλακόστρωση: πώς θα επισημανθούν οι πλάκες που κουνιούνται σε τόσο εκτεταμένες επιφάνειες, τα μέλη της επιτροπής θα πρέπει να περπατούν επί ημέρες γι’ αυτό, χωρίς να εξασφαλίζεται ότι μετά την επιδιόρθωσή τους και την παραλαβή του έργου δεν θα υπάρχει το πρόβλημα της αστάθειας των πλακών και της εκτίναξης νερών. Χωρίς την αρμολόγηση των πλακών κατά την κατασκευή τους, για οικονομικούς λόγους, το κούνημα και το πιτσίλισμα θα παραμείνουν χαρακτηριστικά των νέων πεζοδρομίων στους δρόμους «ήπιας κυκλοφορίας», προς «δόξα» του Δήμου Λαρισαίων.
Ζ.

Παρελαύνομεν
* ΤΩΝ οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς ...παρελαύνομεν!
Δ.Χ.

Ο παίκτης
* ΜΑΝΙΩΔΗΣ παίχτης του Τζόκερ ο Λαρισαίος, του ‘κατσε μετά από πολλά χρόνια και κέρδισε 1 εκατομμύριο ευρώ, διηγείται ο Κ.Ζ. Το πληροφορήθηκαν πρώτα οι δικοί του και σκεπτόντουσαν με ποιον τρόπο να του το πουν γιατί ήταν και καρδιακός. Ενημέρωσαν τον γιατρό του κι αυτός τους πρότεινε να του το αναγγείλει ο ίδιος για να αντιμετωπίσει τυχόν επιπλοκή από τη συγκίνηση. Συμφώνησαν όλοι.
***
* - ΔΕΝ μου λες κυρ Γιώργη, παίρνεις λαχεία, παίζεις τυχερά παιχνίδια;
- Παίζω γιατρέ, κάθε εβδομάδα Τζόκερ.
- Κέρδισες καμιά φορά στη ζωή σου;
- Όχι, καμία φορά, γιατρέ.
- Αυτήν την βδομάδα έπαιξες κυρ Γιώργη;
- Ναι γιατρέ έπαιξα.
- Μπράβο κυρ Γιώργη. Κι αν σου πω πως κέρδισες 1 εκατομμύριο ευρώ, πώς θα αντιδράσεις;
- Γιατρέ θα σου δώσω τα μισά. (Εκείνος που έπεσε κάτω ήταν ο γιατρός).
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass