ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Επιλογή της κυβέρνησης η χαμηλής έντασης πολιτική απασχόλησης

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2021 18:30

Αγαπητή «Ελευθερία»
Αλλεπάλληλα είναι τα αιτήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα για την ανανέωση και συνέχιση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ τα οποία εμφανίστηκαν με την έναρξη της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας χαρακτηρίζονται, και όχι άδικα, ως προγράμματα ειδικού σκοπού με αυξημένη χρησιμότητα σε περιόδους υψηλής ανεργίας και δραστικής μείωσης των θέσεων απασχόλησης. Το εργατικό δυναμικό που θα βίωνε την ανεργία έχει την ευκαιρία σε περίοδο βαθιάς κρίσης να συντηρήσει και να αυξήσει τις δεξιότητές τους.
Ποια είναι όμως η σημερινή κατάσταση:
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση το 2020 μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ μείωσε τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ κατά τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ τον χρόνο. Η μείωση στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ επέφερε ισχυρό πλήγμα στην κοινωνική προστασία στη θεσμοθετημένη υποχρέωση του κράτους να παρέχει πολιτικές στήριξης στο εργατικό δυναμικό της χώρας ειδικά σε περιόδους κρίσεων της εργασίας και της οικονομίας όπως αυτή που βιώνουμε.
Είναι πράγματι υποκριτικό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός με δηλώσεις τους, να προτείνουν την ανανέωση και συνέχιση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ όταν η κυβέρνηση που οι ίδιοι στηρίζουν έχει προηγουμένως μειώσει τους πόρους του ΟΑΕΔ, έχει στερήσει τη δυνατότητα από τους εργαζόμενους και τους ανέργους μέσω των εισφορών τους υπέρ ΟΑΕΔ να έχουν τη δυνατότητα προστασίας μέσω παροχών ανάλογων του κοινωφελούς προγράμματος ή άλλων ενεργητικών προγραμμάτων απασχόλησης.
Είναι υποκριτικό να προτείνουν τα αυτονόητα τα οποία ήταν δεδομένα και θεσμικά κατοχυρωμένα.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει και φέτος να συνεχίσει τα σχέδιά της για την οικονομική αφαίμαξη του ΟΑΕΔ, μειώνοντας επιπλέον τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ μέσω της επιπλέον μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ κατά 1.1 μονάδες. Άραγε αυτοί οι ίδιοι φορείς και οι εκπρόσωποί τους θα δεχτούν την περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, ή θα αντιδράσουν συμβάλλοντας στη θωράκιση της χώρας απέναντι στην ανεργία με ουσιαστικές και στοχευμένες πολιτικές απασχόλησης.
Γιώργος Μπαζιάνας,
πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κ. Ελλάδος, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass