ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2022 18:20

Εμείς και οι Ρώσοι


Με το που γεννιέται ο άνθρωπος τού κολλάνε μια στάμπα στο κούτελο, που τη λένε εθνική ταυτότητα. Το ίδιο κι ο Έλληνας. Με το που θα γεννηθεί και θα «πάει κολείο» αρχίζει το σύστημα και του μαθαίνει πως ανήκει σε έναν λαό ιδιαίτερο - παλιά τον λέγαμε και «περιούσιο λαό του Θεού».
Δεν είναι έτσι βέβαια, αλλά σημασία έχει τι πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου. Οι άλλοι ας… πάρουν φόρα απ’ το Μεζούρλο και… (τα άσεμνα παραλείπονται). Επίσης το ίδιο σύστημα (οικογένεια, σχολείο, Μέσα Ενημέρωσης, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και κάθε άλλη πηγή πληροφόρησης) σου δίνει νωρίς -νωρίς να καταλάβεις ότι στο μεγάλο αυτό σχήμα, με το οποίο νοούσαμε πάντοτε τον κόσμο (Δύση vs Ανατολή), εσύ είσαι η βάση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Άρα, δυτικός εξ υπαρχής. Εκ κατασκευής βρε παιδάκι μου, από το εργοστάσιο, πώς το λένε; Διότι εσύ -σου λένε- έδωσες πολιτισμό, αρχές και αξίες στη Δύση και χάρη σε σένα σταμάτησαν να τρώνε βελανίδια στα δέντρα που κατοικούσαν. Τσσσσ…
Παναπεί Έλληνά μου πως εσύ ήσουνα η Δύση όταν απόκρουες Ξέρξες και Δαρείους σε Μαραθώνες και Θερμοπύλες. Εσύ με τον Αλέξανδρο εκπολίτισες τους Ανατολίτες, εσύ ως Βυζαντινός απέτρεψες Άραβες, Πέρσες, Σλάβους, εσύ έκανες πέρα τους Οθωμανούς, εσύ στο πλευρό της Δύσης σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους, εσύ στον Εμφύλιό σου έκανες πέρα τους «κομμουνιστάς» που θέλησαν να σε μπλέξουν με Ρώσους κι άλλες τέτοιες κακές παρέες. Και σήμερα, εσύ είσαι ενταγμένος στους λεγόμενους «δυτικούς θεσμούς»… Τελείωσε και παρ’ το απόφαση. Ήσουν και θα είσαι δυτικός, είσαι αυτό που ο Κυριάκος αποκάλεσε «με τη σωστή πλευρά της ιστορίας» (την οποία ιστορία ως γνωστόν γράφουν πάντα οι νικητές και οι ισχυροί, δηλαδή εμείς οι δυτικοί, και μαγκιά μας δηλαδή και πάσα αμφισβήτησις παυσάτω).
Η αλήθεια είναι πως, κατά βάθος, εσύ ο Έλληνας -παρά τις ιδέες αρχαίου μεγαλείου που σε διακατέχουν- έχεις επίγνωση του πραγματικού σου μεγέθους στον κόσμο και γουστάρεις τρελά που είσαι ενταγμένος στη Δύση. Και το ΝΑΤΟ γουστάρεις και την Έψιλον-Έψιλον (Ε.Ε.) του αγαπημένου Σαρλ Μπορέλ και της Ούρσουλα, κι ας λες τα αντίθετα. Ο αδύνατος, με τον δυνατό θέλει να κάνει κολεγιά. Με ποιον να πάει; Με τον… Ρώσο (που θεωρούμε σήμερα ως Ανατολή;). Μα ο Ρώσος ήταν και είναι… Β’ Εθνική αγάπη μου. Δεν είχε κι ούτε θα ’χει ποτέ το λούστρο της Δύσης. Και σε πάω ό,τι στοίχημα θες, πως, αν στήναμε κάλπες για ένταξή μας στο Ρωσικό μπλοκ, δεν θα βρίσκαμε μέσα ούτε την ψήφο του… Βελόπουλου, διότι ο Βελόπουλος… Βελόπουλος είναι, χαζός δεν είναι, ντάξει;
Επειδή λοιπόν ακούω κάτι χαζά για ρωσοφιλία στην Ελλάδα, νομίζω πως όλοι αυτοί είναι… «τραβάτε με κι ας κλαίω». Δηλώνουν Ανατολή και υποστηρικτές του Ρώσου από… μόδα κι από μια διάθεση αντίδρασης σε κάθε τι. Είναι κατά του ευρώ, αλλά αν τους ξαναπήγαινες στη δραχμή θα σ’ έσφαζαν στεγνά, είναι κατά του εμβολίου, αλλά ξέρουν πως μόνο αυτό σώζει, είναι με τον Πούτιν θεωρώντας πως ο Βλαδίμηρος είναι ο «τσαμπουκάς» που δεν μπορούν να είναι οι ίδιοι. Χωρίς να σημαίνει ότι θα τον… ψήφιζαν ποτέ για πρωθυπουργό τους. Μια χαρά είναι αυτό το «κάθαρμα» ο Μητσοτάκης - Κούλη κυβέρνα εσύ, κάνε τη δουλειά κι άσε εμάς να βρίζουμε.
Ο Έλληνας «είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως». Ο Έλληνας ξέρει ότι οι Ρος (πρόγονοι των Ρώσων) ήταν ένα κοπάδι ακατέργαστων που τους έκανε ανθρώπους ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος. Κείνος κει ήταν που οργάνωσε το Κράτος τους, στέλνοντάς τους νομομαθείς, γιατρούς, δασκάλους, μηχανικούς και γενικώς τεχνοκράτες πάσης φύσεως, διότι οι ίδιοι… «ούτε δυο γαϊδουριώνε άχυρο» που λένε. Και κρίμα σε ‘κείνο το καψοκόριτσο, την Αννούλα την Πορφυρογέννητη (αδελφή του Βασιλείου), που τη στείλαμε νύφη στο Κίεβο, σε κείνον τον «κοπαδάρχη», τον Βλαδίμηρο Α’ του Κιέβου, που τον κάναμε γαμπρό για να ‘χουμε το κεφάλι μας ήσυχο, αφού πρώτα τον βαφτίσαμε χριστιανό στη… Χερσώνα της Ουκρανίας (κάτι σου λέει το όνομα ε;).
Ποτέ μα ποτέ ο Έλληνας δεν αναγνώρισε ανωτερότητα στον Ρώσο. Ομοδοξία ναι, ανωτερότητα όχι. Αναγνωρίζουμε ως υπερδύναμη την τσαρική Ρωσία, αλλά αυτή τότε ήταν μέρος του δυτικού κόσμου εναντίον της Οθωμανικής Ανατολής. Άπαξ και επικράτησαν οι Μπολσεβίκοι δολοφονώντας τον Τσάρο Νικόλαο Ρωμανόφ το 1918, η (σοβιετική πλέον) Ρωσία - απωθήθηκε οριστικά στον άξονα της Ανατολής, δηλαδή στον άξονα του κακού. Κι αν όλοι μαζί πολέμησαν τον Χίτλερ, ανάγκη ήταν και μια προσωρινή λυκοφιλία: Την επομένη κιόλας του πολέμου… όλα διορθώθηκαν. Από δω οι Αμερικάνοι, οι δυτικοί, οι πολιτισμένοι, από την άλλη εσείς. Οι… Σοβιετικοί. Από τη μια το φως, από την άλλη το σκοτάδι.
Στην Ελλάδα την κακή εικόνα της Ρωσίας προσπάθησαν να την εξωραΐσουν το ΚΚΕ και οι οπαδοί του από τη μια κι από την άλλη κάτι… περιθωριακοί χριστιανικοί κύκλοι, που, έχοντας ένα τεράστιο μένος για τον Πάπα, έβλεπαν στους ομόδοξους Ρώσους πολύτιμους συμμάχους. Αλλά τι να λέει; Όσο κι αν σου λέγανε όλοι αυτοί ότι τα «Λάντα» και τα «Μόσκβιτς» είναι γερά αμάξια, εσύ πάντα «Μερτσέντες» και «Μπέμπες» ζαχάρωνες… Αμερικάνικα τζιν φορούσες, ουίσκι έπινες, ροκιές άκουγες και ήσουν κάργα κατανάλωση στα γεμάτα από αγαθά πολυκαταστήματα. Και για όλα αυτά «κατάπινες» τα Βιετνάμ κι άλλες συναφείς δυτικές αγριότητες. Γιατί ήξερες πως εδώ, στη Δύση, άμα δεν σου αρέσει ο ηγέτης τού πετάς ντομάτες και τον ρίχνεις. Στη Σοβιετική Ένωση των άδειων σούπερ μάρκετ, των ουρών και της στέρησης αγαθών και ελευθεριών σε έτρωγε το μαύρο σκότος. Κι όταν η Σοβιετία κατέρρευσε εντελώς, τότε η εικόνα της Ρωσίας έπεσε στα Τάρταρα. Τα γκρεμισμένα από το οργισμένο πλήθος αγάλματα των Λένιν και Στάλιν, ο μεθυσμένος τρελο-Γιέλτσιν που τρέκλιζε και οι ουρές των Ρώσων έξω απ’ τα Μακ Nτόναλντς της Μόσχας παρέπεμπαν σε μια εικόνα Κράτους εν διαλύσει και μιας κοινωνίας που ομολογούσε την οριστική της ήττα από την καπιταλιστική Δύση. Επικράτηση πλήρης… Η σωστή πλευρά της ιστορίας, που λέγαμε…
Η εικόνα της Ρωσίας πήγε να φτιάξει με τον Πούτιν. Τουλάχιστον ο παλιός Καγκεμπίτης ήξερε πώς να διασώσει την παλιά σοβιετική σοβαρότητα. Αλλά μην τρελαθούμε. Όλοι ξέρουμε ότι κυβερνά δικτατορικά, με τη στήριξη ποικιλόμορφων μαφιών και ολιγαρχών που αντικατέστησαν την παλιά κομμουνιστική νομενκλατούρα. Και μοναχά κάτι παλιά κομμουνιστικά απολειφάδια σαν τον Λαφαζάνη και κάτι καιροσκόποι σαν τον Καμμένο πήγαν εκεί να προσκυνήσουν και να παρακαλέσουν τον νέο «Τσάρο» να… σώσει την Ελλαδίτσα από το ΔΝΤ… Εισέπραξαν όμως κι αυτοί χλεύη… Αυτοί που μας χρησιμοποίησαν στα Ορλωφικά, που πρόδωσαν τον Κατσώνη, που στήριξαν τον Κεμάλ το ‘22, που υποδαύλισαν τον ελληνικό Εμφύλιο και που σήμερα στηρίζουν με S-400 τον Ερντογάν, απλώς επανέλαβαν τον εαυτό τους.
Ελλάς - Ρωσία Ορθοδοξία; Καλό ως σύνθημα, αλλά ως εκεί. Ευτυχώς στην Ελλάδα οι μεγάλες λαϊκές μάζες δεν έχουν χάσει ακόμη τα μυαλά τους… Μπορεί να παρασύρονται πού και πού, και να δηλώνουν «αγανακτισμένοι», όμως μπροστά στον κίνδυνο εκτροχιασμού από τον δυτικό διάδρομο πάντοτε επανέρχονται. Κι όταν ακούνε κάτι κακισμένες Ζαχάροβες να γρυλίζουν, δείχνουν κι αυτές τα δόντια τους.

ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΕΣΗΣ
alexiskalessis@yahoo.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass