Σε θετική κατεύθυνση η νέα Ρυθμιστική για το κυνήγι

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2019 15:30

«Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκης δεν υιοθέτησε ουδεμία περικοπή από το πλήθος των παντελώς ατεκμηρίωτων περικοπών και περιορισμών της θήρας που ζήτησαν, με την ευκαιρία της αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας, οι αντικυνηγετικές ΜΚΟ στη νέα Ρυθμιστική Απόφαση.

Η εκτενής εμπεριστατωμένη και απολύτως τεκμηριωμένη σε τεχνικό, επιστημονικό και νομικό επίπεδο πρόταση της ΚΣΕ έδωσε όλα τα πραγματικά στοιχεία και τα επιχειρήματα για την αποφυγή περικοπών, όπως τις είχαν εισηγηθεί οι αντικυνηγετικές οργανώσεις».

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΚΣΕ), με αφορμή την έναρξη του κυνηγιού και υπενθυμίζει στους κυνηγούς πως «με την υπογραφείσα από τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκη Ρυθμιστική Απόφαση για την περίοδο 2019-2020, επαναλαμβάνεται η Ρυθμιστική της προηγούμενης περιόδου, πέραν ορισμένων ειδικών ρυθμίσεων για τον αγριόχοιρο και το τρυγόνι. Σε σχέση με πέρυσι, η νέα Ρυθμιστική προβλέπει επίσης, απεριόριστη κάρπωση για τους αγριόχοιρους σε όλη την Ελλάδα».

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή της η ΚΣΕ χαρακτηρίζει «ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον κόσμο του κυνηγιού, εκείνο το σκέλος των κανονιστικών Αποφάσεων που διατηρούν σε υψηλό επίπεδο την επιχειρησιακή δυνατότητα της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Η νέα πολιτική ηγεσία φαίνεται να έχει αντιληφθεί πλήρως τη σημασία, τον ρόλο και το αναντικατάστατο έργο της θηροφυλακής στην προστασία της φύσης και της άγριας ζωής, κάτι που εκφράστηκε με τη διαμόρφωση των εισφορών υπέρ των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι για μια ακόμα φορά ολόκληρο το απαιτούμενο κόστος το αναλαμβάνει η κοινωνία των κυνηγών, παρά τις προτάσεις και εισηγήσεις της Κ.Σ.Ε., για παράλληλη μείωση των δημόσιων τελών που κατευθύνονται στο Πράσινο Ταμείο».

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Από την πλευρά της η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων με την ευκαιρία της υπογραφής της Ρυθμιστικής Απόφασης 2019-2020, η οποία διασφαλίζει μαζί με το τεράστιο φιλοπεριβαλλοντικό έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων, το ορθολογικό κυνήγι στη χώρα μας, ευχαριστεί θερμά τον υπουργό Περιβάλλοντος, συνηγορώντας στα παραπάνω και προσθέτει: «Εύχεται μία καλή κυνηγετική χρονιά στους κυνηγούς της Θεσσαλίας με σεβασμό στους νόμους περί θήρας, μα πάνω από όλα στον συνάνθρωπο. Τέλος, η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας καλεί όλους τους συναδέλφους κυνηγούς να είναι κοντά στις Κυνηγετικές Οργανώσεις, διότι μόνο μέσα από αυτές διασφαλίζονται και κατοχυρώνονται η ασφάλεια και τα δικαιώματά μας στο κυνήγι. Αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα με τη δωρεάν διανομή ολοκληρωμένης διαδικτυακής εφαρμογής (KENTAVROS ) από τη Ζ΄ Κ.Ο.Θ. στους κυνηγούς της Θεσσαλίας που εκδίδουν την άδεια κυνηγιού στους κατά τόπους Κυνηγετικούς Συλλόγους οι οποίοι είναι άμεσα συνεργαζόμενοι με το Υπουργείο Περιβάλλοντος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass