Ο ΠΡΩΗΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ «Ε»

«Η Ν.Δ. μεταλλάσσεται σαν το καλαμπόκι»

*Τι λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Χ.Α. και τον στόχο της Εθνικής Ενότητας που είναι «αμιγώς Δεξιά»

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2016 7:20 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Μαϊ 2016 9:19

 

 

Του Κώστα Γκιάστα

Ευθείες βολές κατά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε από την Λάρισα, χθες το μεσημέρι, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά κ. Παναγιώτης (Τάκης) Μπαλτάκος που πλέον αποτελεί βασικό πυλώνα του νεοϊδρυθέντος κόμματος Εθνική Ενότητα – απόρροια συνεργασίας με τον κ. Καρατζαφέρη (ΛΑΟΣ).

Ο κ. Μπαλτάκος μιλώντας στην «Ε» τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Ν.Δ. κατέληξε να ντρέπεται να πει πως είναι δεξιό κόμμα και να προσπαθεί πάση θυσία να γίνει κεντρώο, να μεταλλαχθεί σαν το καλαμπόκι». Ξεκαθάρισε πως στόχος της Εθνικής Ενότητας είναι να γίνει ένα γνήσιο δεξιό κόμμα, φέρνοντας παραδείγματα από την Ευρώπη χωρίς όμως παραφυάδες βίας. Μίλησε για τη Χρυσή Αυγή τονίζοντας πως «δεν τους ενδιαφέρει», καθώς στοχεύουν στους οπαδούς της ΝΔ που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις τελευταίες δύο εκλογικές διαδικασίες. Αναφέρθηκε στο προσφυγικό, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στη φιλοσοφία της Εθνικής Ενότητας. Πιο αναλυτικά:


Σε ερώτηση για το τι καινούριο θα φέρει η Εθνική Ενότητα τόνισε: «Διαφορετικό δεν θα φέρει γιατί σκοπός δεν είναι κάτι καινούριο. Αυτό το θέλουνε οι λεγόμενοι προοδευτικοί. Εμείς θέλουμε να συντηρήσουμε τις αρχές, τις αξίες και τα δόγματα των Ελλήνων. Να διατηρηθούν οι διαχρονικές αξίες από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα, επάνω στις οποίες στηρίχθηκε ο νεότερος πολιτισμός μας.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αμιγώς δεξιό κόμμα. Ούτε κεντροδεξιό, ούτε ακροδεξιό. Μόνο δεξιό όπως είναι σε όλη την Ευρώπη. Όπως το αγγλικό συντηρητικό, το γαλλικό γκολικό, το ιταλικό χριστιανοδημοκρατικό, το γερμανικό χριστιανοκοινωνικό.

Η ΝΔ κατέληξε να ντρέπεται να πει πως είναι δεξιό κόμμα και να προσπαθεί πάση θυσία να γίνει κεντρώο, να μεταλλαχθεί σαν το καλαμπόκι. Η βάση του και τα στελέχη του είναι δεξιά όμως η ηγεσία προσπαθεί να τους μεταλλάξει φραστικά, σε κεντροδεξιούς ή κεντρώους.

Αυτό γίνεται για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας. Δεν είναι σωστό να σε αλλάζουν οι συνθήκες αλλά να αλλάζεις τις συνθήκες. Να μην πηγαίνεις εκεί που νομίζεις πως ο κόσμος σε θέλει να βρίσκεσαι. Αυτό είναι λαϊκισμός. Θα πρέπει να καθοδηγείς εσύ τον κόσμο σε ότι πιστεύεις αυτό είναι πολιτική.

*Κάποιοι αποκάλεσαν την κίνηση ως Χ.Α. νούμερο 2. Ωστόσο εσείς με τις κινήσεις θέλετε να αποδείξετε το αντίθετο;

-Δεν θέλω να αποδείξω το αντίθετο. Εγώ θέλω να προσκαλέσω όλους όσοι δακρύζουν στον εθνικό ύμνο. Είτε ψήφιζαν ΝΔ είτε Χ.Α., πάντα τον ευρύτερο δεξιό χώρο. Δεν νομίζω πως οι αριστεροί δακρύζουν με τον Εθνικό Ύμνο. Η Χ.Α. έχει κάνει τη δική της πορεία και δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς θέλουμε να κινητοποιήσουμε τους οπαδούς της ΝΔ που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις δύο τελευταίες εκλογές.

*Προσφυγικό. Μεγάλος αριθμός των μεταναστών εγκλωβίστηκε στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Τι λάθη πιστεύετε πως έγιναν από την κυβέρνηση και πόσους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Ελλάδα;

-Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει κανέναν γιατί έχει 1,5 εκ. ανέργους και 50 χιλιάδες δικούς της αστέγους. Είναι παράλογο ο στρατός να καλείται να χτίσει ολόκληρα χωριά για λαθρομετανάστες και όχι για Έλληνες που έχουν ανάγκη. Αυτό οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση δεν αγαπάει την πατρίδα της και τη χώρα της, επειδή μετά την ήττα του ’49 πιστεύουν πως η ήττα είναι εχθρική γι’ αυτούς. Γι’ αυτό κατάργησαν τα σύνορα σε παγκόσμια πρωτοτυπία. Τα όργανα του κράτους αντικαταστάθηκαν από ΜΚΟ κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία.

Είναι θέμα επιλογής και όχι λάθους. Έχουν μια αντίληψη και είναι οι μόνοι καθώς Σκοπιανοί, Ούγγροι, Σλοβένοι έκλεισαν τα σύνορά τους. Το μόνο σωστό που έγινε είναι πως άδειασε η Ειδομένη και δεν θα μείνουν άνεργοι οι εργάτες στον Πειραιά γιατί θα περάσουν τα τρένα.

*Νέο Μνημόνιο, νέα βάρη. Η κοινωνία δείχνει πως δεν αντέχει άλλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως θα τα σκίσει αλλά μας έφερε καινούριο. Εσείς πιστεύετε πως μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κάθε κυβέρνηση να πάρει άλλο δρόμο;

-Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν αριστερή κυβέρνηση δεν έχει κανέναν ενδοιασμό στο να πει ψέματα, γιατί ο Λένιν είπε «το ψέμα στην υπηρεσία της αλήθειας». Άρα όσοι τον έχουν διαβάσει, δέχονται πως το ψέμα όταν εξυπηρετεί την αλήθεια και η αλήθεια γι’ αυτούς είναι μόνο ο κουμμουνισμός ή σοσιαλισμός, δεν τους ενοχλεί.

Ο κόσμος δεν αντέχει. Προς το παρόν είναι μόνο είδηση. Όταν θα αρχίσουν να τα βιώνουν κιόλας τότε θα καταλάβουν ακόμα περισσότερο πόσο βαριά είναι. Δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει.

*Ποιος ο στόχος της νέας προσπάθειας;

-Να δημιουργήσουμε ένα αμιγώς δεξιό κόμμα που δεν θα έχει τα κεντρώα χαρακτηριστικά της ΝΔ αλλά ούτε και τα στοιχεία που εμπόδισαν τη ΧΑ να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Ό,τι ήταν η ΕΡΕ τη δεκαετία του 60. Ότι ήταν η ΝΔ τη δεκαετία του ‘80 με τον Αβέρωφ όχι με τον Ράλλη. Αυτά τα χαρακτηριστικά θέλουμε στο κόμμα χωρίς τις παραφυάδες της βίας.

*Ποια είναι τα πρώτα μηνύματα από τον κόσμο;

-Ο κόσμος είναι μουδιασμένος. Θέλει να φύγει ο Τσίπρας και φοβούνται πως εάν δεν στηριχθεί η ΝΔ δεν θα φύγει. Εμείς λέμε το αντίθετο πως εάν δεν γίνει μια νέα δεξιά ισχυρά δεν θα φύγει. Η ΝΔ μη έχοντας άλλο να συγκυβερνήσει θα αναγκαστεί να το κάνει με τον Τσίπρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass