Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΓΕΤΗΣ

Το Ποτάμι εγγυάται ριζική ανανέωση της πολιτικής ζωής

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2015 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:01

«Το Ποτάμι στην κύρια ροή του είναι ένα κίνημα που δεν δημιουργείται από τα απονέρια του παλιού συστήματος, είναι ένα κίνημα που ξεκινάει μόνο του μαζί με τους δημιουργικούς ανθρώπους για να αλλάξει τη χώρα. Στην προσπάθεια που ξεκίνησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, οφείλουμε όλοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι να βάλει το λιθαράκι του. Προτάσσοντας το εμείς από το εγώ».

Αυτά υποστηρίζει ο υποψήφιος βουλευτής του "Ποταμιού" στο νομό Λάρισας Κώστας Μαργέτης. Ο στρατιωτικός γιατρός, μας μεταφέρει την εικόνα του εξωτερικού, μιλά για την Ελλάδα που …πληγώνει αλλά και για απίστευτες δυνατότητες που έχει σαν χώρα να αναπτυχθεί.

* Κύριε Μαργέτη, είστε από τους λίγους υποψηφίους που δεν συμμετέχετε σε περιοδείες, προεκλογικές συζητήσεις και συγκεντρώσεις και σε άλλες τακτικές προσέλκυσης ψηφοφόρων. Γιατί;

- Καταρχήν οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις (εργάζομαι ως νευροχειρουργός σε νοσοκομείο) δεν μου αφήνουν πολλά χρονικά περιθώρια ώστε να κινηθώ όπως επιθυμώ σε αυτή την κρίσιμη για όλους προεκλογική περίοδο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν αγωνίζομαι να γίνει πράξη του σύνθημα του Ποταμιού, δηλαδή «να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα». Προσπαθώ με κάθε τρόπο και μέσο που μου παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και φιλόξενες εφημερίδες, όπως η «Ελευθερία» να παρουσιάσω τα πιστεύω μου, αλλά κυρίως αυτό που πρεσβεύει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Όπως καταλαβαίνετε για μένα προέχει το εμείς, από το εγώ.

Εφόσον όμως μου δίνετε την ευκαιρία να παρουσιάσω την υποψηφιότητα μου, δράττομαι της ευκαιρίας και το κάνω. Οι συμμαθητές μου (αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Λάρισας το 1995) με θυμούνται ως έφηβο ευρωβουλευτή, μαζί με άλλους νέους της Ελλάδας, εκπροσωπώντας την νεολαία. Οι συμπολίτες μου με θυμούνται στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, όπου είχα την τιμή να λάβω τον τίτλο του Πρόσκοπου Έθνους και στο οποίο καλλιεργήθηκε μέσα μου η διάθεση εθελοντικής προσφοράς προς την κοινωνία. Αποφοίτησα από το Ιατρικό τμήμα της ΣΣΑΣ και υπηρέτησα στις Ειδικές Δυνάμεις του ένδοξου Ελληνικού Στρατού. Εκπαιδεύτηκα στην Νευροχειρουργική, ολοκλήρωσα τη Διδακτορική Διατριβή μου με Άριστα και είχα την τιμή να απαγγείλω τον Όρκο των Διδακτόρων της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Διετέλεσα επιμελητής Νευροχειρουργός στο 401 ΓΣΝΑ και στη συνέχεια έλαβα άδεια άνευ αποδοχών για τις ΗΠΑ. Είχα την τύχη να εκπαιδευθώ σε κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα και νοσοκομεία των ΗΠΑ και να γνωρίσω σημαντικούς ανθρώπους. Τον Οκτώβριο του 2014 υπέβαλα την παραίτηση μου από τον Ελληνικό Στρατό, προκειμένου να ασκήσω την νευροχειρουργική στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να ασχοληθώ με μια επιχείρηση υψηλής τεχνολογίας που συνίδρυσα στις ΗΠΑ. Έχω υποβάλει δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ. Είμαι παντρεμένος με την Στυλιανή Μαγκλιβέρα, οικονομική αναλύτρια επενδύσεων στην Νέα Υόρκη και έχω ένα γιο.

* Πάμε λοιπόν και στην προεκλογική ατζέντα των ημερών. Κάποιοι υποστηρίζουν πως το "Ποτάμι" δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. Τι τους απαντάτε;

- Το "Ποτάμι" δημιουργήθηκε από την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να γεννηθεί ένα νέο κόμμα με καθαρές θέσεις και ασυμβίβαστες προτάσεις που θα βοηθήσει να σωθεί η χώρα. Το μέλλον δεν μπορεί να είναι ούτε η άκρα Δεξιά, ούτε η άκρα Αριστερά. Κάποιοι πρέπει να συγκρουσθούν με τον λαϊκισμό, το σαράκι του ελληνισμού. Το ορμητικό "Ποτάμι", το οποίο κάθε μέρα φουσκώνει -και μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο να γυρίσουμε και το τελευταίο χωριό της ελληνικής υπαίθρου- θα είναι η τρίτη δύναμη και θα επιβάλλει αλλαγές προς όφελος των πολλών, θα περιορίσει τη δράση των άνομων συμφερόντων, των συντεχνιών και των κομματικών στρατών. Εμείς είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε το ατύχημα.

* Ως Έλληνα του εξωτερικού τι σας πληγώνει περισσότερο και ποια θέματα θα προτάξετε προς επίλυση από το κόμμα σας, αύριο στην Βουλή;

- Καταρχήν η αντιμετώπιση της ανεργίας, για την οποία αν μου δώσετε την ευκαιρία θα μιλήσω στη συνέχεια. Επίσης ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης. Η Ελλάδα είναι η χώρα με τους περισσότερους νόμους και ρυθμίσεις στον κόσμο. Ένα πολυδαίδαλο νομικό σύστημα το οποίο κανείς δεν γνωρίζει. Αυτή η πολυπλόκαμη γραφειοκρατία εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό της και το πολιτικό σύστημα. Όσο πιο δυσνόητη και στριφνή είναι η νομοθεσία, τόσο περισσότερο ο πολίτης χρειάζεται να απευθυνθεί στους «πολιτευτές». Έτσι ανατροφοδοτείται και διαιωνίζεται η γραφειοκρατία.

Πολλοί νέοι έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό (αρκετοί στις ΗΠΑ). Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Η νέα γενιά έχει προτεραιότητα. Η Ελλάδα χάνει λίγο-λίγο τα παιδιά της, την εγκαταλείπουν. Πρέπει λοιπόν να τα αλλάξουμε όλα προς όφελος των νέων. Από το εκπαιδευτικό σύστημα, ως την ενίσχυση νέων μικρών επενδύσεων από νέους, στην πληροφορική, στις σύγχρονες δυναμικές καλλιέργειες. Η Ελλάδα πρέπει να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της με νέο παραγωγικό μοντέλο γιατί τα δανεικά δεν είναι λύση. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει μεγαλύτερο «εθνικό θέμα» από την οικονομική εξάρτηση της πατρίδας. Οι εξαγωγές είναι η πρώτη προτεραιότητα γιατί τα δανεικά θα είναι πάντα δανεικά και κυρίως στους τομείς Τουρισμός -Γεωργία -Βιομηχανία. Όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό και επιστρέφουν στην πατρίδα διαπιστώνουν τις πολλές δυνατότητες της χώρας, τις οποίες δεν αξιοποιούμε. Να αξιοποιήσουμε την ελληνική γη. Να έρθουν επενδύσεις.

* Τι σας ενοχλεί στην προεκλογική περίοδο που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες;

- Αυτό που ενοχλεί τους περισσότερους υγιείς σκεπτόμενους πολίτες. Από την μία κάποια κόμματα που διεκδικούν την εξουσία σπαταλούν τεράστια ποσά σε τηλεοπτικά σποτάκια, αφίσες και συγκεντρώσεις (οι κλασικές παλαιοκομματικές μέθοδοι από υποτίθεται σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα) και φυσικά η ακατάσχετη υποσχεσιολογία. Ακούσαμε πολλά, ελάχιστα όμως για το μείζον πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Την ανεργία. Ίσως γιατί δεν έχουν κάτι να μας πούνε. Κι αφού δεσμεύτηκα παραπάνω να μιλήσω γι΄ αυτήν επιτρέψτε μου να πω λίγα πράγματα. Η Ν.Δ. επιμένει σε τακτικές λιτότητας, άρα αύξηση της ανεργίας και ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται επαναπρόσληψη, όσων απολύθηκαν στο δημόσιο. Το πρόβλημα της ανεργίας δεν έχει μία λύση. Όλες οι λύσεις συνδυάζονται με τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Το "Ποτάμι" δε φοβάται να πει τις λέξεις, «επενδύσεις», «ανάπτυξη» και «επιχειρηματικότητα».

Ακόμη εμείς στο θεσσαλικό κάμπο τι συγκεκριμένο ακούσαμε για την ενίσχυση της περιφέρειας. Επίσης ΤΙΠΟΤΑ. Δεν μπορούν τα πράγματα να εξελίσσονται ερήμην της περιφέρειας. Εμείς λέμε ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος της κυβερνητικής δραστηριότητας πρέπει να εξελίσσεται στην περιφέρεια και ότι πολλά υπουργεία δεν πρέπει να είναι στην Αθήνα. Πρέπει να αποδείξουμε στην πράξη ότι ο άνθρωπος της περιφέρειας είναι συνώνυμο της ανάπτυξης και αυτό πρέπει να συνοδευτεί με πολλές άλλες αποφάσεις.

* Τι πρεσβεύει περισσότερο απ' όλα το «Ποτάμι»;

- Το "Ποτάμι" εγγυάται την ριζική ανανέωση της πολιτικής ζωής. Όπως δήλωσε και από την Λάρισα ο πρόεδρός μας Σταύρος Θεοδωράκης «το 80% των ψηφοδελτίων του "Ποταμιού" είναι νέοι, καινούργιοι άνθρωποι στην πολιτική. Δείχνει δηλαδή ότι το "Ποτάμι" στην κύρια ροή του είναι ένα κίνημα που δεν δημιουργείται από τα απονέρια του παλιού συστήματος, είναι ένα κίνημα που ξεκινάει μόνο του μαζί με τους δημιουργικούς ανθρώπους για να αλλάξει τη χώρα. Και όσοι έρχονται στο "Ποτάμι" το κάνουν γιατί πιστεύουν σε αυτό, πιστεύουν στις αρχές του. Και δυστυχώς εδώ που φτάσαμε χρειάζεται μια γενναία επανεκκίνηση από την αρχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass