Η ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΚΛΕΟΝΙΚΗ ΔΕΜΙΡΗ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε.τ.Δ.»

Η τραγουδίστρια με τη μεστή φωνή και τη θεατρική ερμηνεία

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2016 12:00 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Αυγ 2016 15:01
Ξεκίνησα τη σολιστική μου πορεία χωρίς καμία βοήθεια, χωρίς τις πλάτες κανενός. Μόνη μου άρχισα να ψάχνω τα πάντα... Ξεκίνησα τη σολιστική μου πορεία χωρίς καμία βοήθεια, χωρίς τις πλάτες κανενός. Μόνη μου άρχισα να ψάχνω τα πάντα...

Του Κώστα Τσόλα

Η Κλεονίκη Δεμίρη γεννήθηκε στη Λάρισα, ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι ως μέλος της Χορωδίας της ΕΡΤ αλλά τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να τη γνωρίσουμε καλά και μέσα από τις προσωπικές της συναυλίες.

Το ρεπερτόριό της τραγούδια από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο αλλά και τη Λατινική Αμερική. Έχει τραγουδήσει σε όλη την Ελλάδα και τελευταία στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε Ιορδανία, Φλωρεντία και Παρίσι, καθώς και σε σημαντικά θέατρα και μουσικές σκηνές της Αθήνας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο θέατρο Βadminton.

Έχει συνεργαστεί με αξιόλογους συνθέτες και μαέστρους όπως Γιάννο Αιόλου, Δημήτρη Μαραμή, Σοφία Καμαγιάννη Βασίλη Τσαμπρόπουλο κ.ά. Επίσης έχει τραγουδήσει αρκετές φορές στο Ραδιόφωνο του Δευτέρου και Τρίτου Προγράμματος με συναυλίες σε απευθείας μετάδοση.

Αυτό που χαρακτηρίζει την Κλεονίκη Γεωργίου Δεμίρη είναι η πλούσια και ζεστή φωνή της, το ιδιαίτερο χρώμα της αλλά και η ενέργεια της στη σκηνή. Θεατρική και πληθωρική, συγκινεί με την ερμηνεία της και εκπλήσσει θετικά το κοινό.

Aυτό το καλοκαίρι εμφανίζεται σε μια σειρά από αξιόλογα φεστιβάλ της Ελλάδας σε συνεργασία με ταλαντούχους μουσικούς και συγκεκριμένα τον συνθέτη και πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη, τον μαέστρο Στάθη Σούλη, τον Λευτέρη Γρίβα, τον Σταύρο Παργινό και τον Γιώργο Σχοινά.

Η Λαρισαία Κλεονίκη Δεμίρη μιλά σήμερα στην «Ε.τ.Δ.» για την εμφάνισή της στο εξωτερικό, τις καλοκαιρινές της συναυλίες, αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

* Κυρία Δεμίρη, πρόσφατα είδαμε ότι τραγουδήσατε στο Παρίσι, μία συναυλία που διοργάνωσε το «ΦΩΝΗ ΓΡΑΦΗ». Πώς είναι οι Γάλλοι ως κοινό, το ενδιαφέρον των εκεί Ελλήνων για την παρουσίαση μιας Ελληνίδας ερμηνεύτριας;

- Ναι, τον Μάιο που μας πέρασε τραγούδησα στο Παρίσι. Ήταν μία παράσταση που τη χάρηκα πάρα πολύ και ένας από τους λόγους ήταν το εξαιρετικό κοινό Γάλλοι και Έλληνες. Ενοιωθα μία πολύ καλή και σπάνια επικοινωνία. Εδικά σε τέτοιες δύσκολες συγκυρίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας οι Έλληνες του εξωτερικού νοιώθουν μια εσωστρέφεια και έναν πόνο. Θέλουν να βλέπουν στη χώρα ή την πόλη ειδικότερα που ζούνε στο εξωτερικό συμπατριώτες τους από την Ελλάδα να πηγαίνουν εκεί και δείχνουν με το έργο τους ότι εμείς εδώ δεν το βάζουμε κάτω και προσπαθούμε πιστεύοντας στην Ελλάδα τον πολιτισμό με σεβασμό στο παρελθόν, επιμονή για το παρόν και αισιοδοξία για το μέλλον.

* Τι κάνετε αυτή την περίοδο; Μιλήστε μας για τις καλοκαιρινές σας συναυλίες.

- Αυτό το καλοκαίρι μαζί τον πολυτάλαντο συνθέτη και πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη θα κάνουμε μία σειρά από συναυλίες με τραγούδια από τη Μεσόγειο, τη Λατινική Αμερική αλλά και δικά μας αγαπημένα ελληνικά τραγούδια. Θα συνεργαστώ επίσης και με άλλους μουσικούς που θαυμάζω όπως με τον μαέστρο Στάθη Σούλη για το Φεστιβάλ Ρεματιάς στην Αθήνα και τον Γιώργο Σχοινά στο πιάνο και ακορντεόν για το Φεστιβάλ της Σάμου. Επίσης με τον Σταύρο Παργινό στο τσέλο και τον Λευτέρη Γρίβα στο ακορντεόν.

Έχουμε ήδη εμφανιστεί στην Πάρο και ακολουθούν Άργος, Νέα Κίος, Λαογραφικό Μουσείο Κέας, Φεστιβάλ Σάμου, Σίφνος, Φεστιβάλ Ιπποκράτεια στην Κω, Νίσυρος, Πάτμος, Νάξος, Φεστιβάλ Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, Φεστιβάλ στο Ηράκλειο της Κρήτης και την Αίγινα.

* Στην πορεία σας έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες; Είναι τελικά ανταγωνιστικός ο χώρος σας;

- Ξεκίνησα τη σολιστική μου πορεία χωρίς καμία βοήθεια, χωρίς τις πλάτες κανενός. Μόνη μου άρχισα να ψάχνω τα πάντα...τους χώρους που θα τραγουδήσω τους συνεργάτες μου κ.λπ. Κλείνω τις συναυλίες μου χωρίς καμία βοήθεια και με πολύ προσωπική δουλειά και προσπάθεια. Το πρωί κάνω πρόβες με τη Χορωδία της ΕΡΤ και από το μεσημέρι έως το βράδυ δουλεύω για την οργάνωση των συναυλιών μου, τις πρόβες το πρόγραμμα. Όσες πόρτες μου έχουν ανοίξει μέσα από αυτή τη συνεχόμενη προσπάθεια, άλλα τόσα εμπόδια και τρικλοποδιές μου έχουν βάλει και μάλιστα άνθρωποι που δεν περίμενα. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει χώρος για όλους αρκεί να το κυνηγάς και να μην χάνεις τον στόχο σου. Δεν το βάζω κάτω και το μήνυμα που παίρνω από όλα αυτά είναι θετικό.

* Τα μελλοντικά σας σχέδια; Τι θα κάνετε τον επόμενο χρόνο;

- Είμαι σε μία περίοδο όπου, παράλληλα με τις συναυλίες μου, ακούω νέα τραγούδια για τον πρώτο προσωπικό μου δίσκο. Από το φθινόπωρο μπαίνω στο στούντιο σιγά σιγά για τις πρώτες ηχογραφήσεις. Ταυτόχρονα οργανώνω κάποιες συναυλίες στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδας, αλλά και σε επιλεγμένες μουσικές σκηνές της Αθήνας.

* Κλείνοντας, κυρία Δεμίρη θα αλλάζατε ποτέ είδος τραγουδιού; Για παράδειγμα θα θέλατε να τραγουδήσετε τζαζ ή ρόκ;

- Ευχαριστώ για την ερώτηση. Νομίζω ότι το είδος που τραγουδάω μου ταιριάζει... Δεν ξέρω αν στο μέλλον υπάρξουν τραγούδια τζάζ, ροκ, κ.λπ. που θα με συγκινήσουν πολύ και θα θέλω οπωσδήποτε να τα εντάξω στο ρεπερτόριο μου. Αν πραγματικά νιώσω την ανάγκη να πω τραγούδια από την τζαζ ή τη ροκ σκηνή θα το τολμήσω!

* Σας ευχαριστώ.

- Κι εγώ σας ευχαριστώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass