Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ

Πιστός του σταυρού και της μπάλας...

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2016 13:10

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Η μπάλα δεν ξεχνιέται. Αυτό φρόντισε να αποδείξει προχθές στο Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων ο ιερέας π. Στυλιανός Βόπης.

Μετά την τέλεση του αγιασμού για την ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων, ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου, εξέπληξε όλους τους παρευρεθέντες, που τον είδαν να χειρίζεται την μπάλα με άψογη τεχνική κατάρτιση.

Κοντρόλ, σουτάκια, τακουνάκια σαν το Μέσι προκάλεσαν τον θαυμασμό και το χειροκρότημα.

Ο π. Στυλιανός Βόπης αναφέρθηκε στις ποδοσφαιρικές του αρετές αλλά και σε εκείνες που τον οδήγησαν στην ιεροσύνη. Ακόμη δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι όνειρό του είναι να δημιουργήσει ομάδα ποδοσφαίρου από τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου.

Ο π. Στυλιανός Βόπης είναι εφημέριος στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στον Σταυρό Φαρσάλων και πατέρας τριών παιδιών. Χθες μίλησε στην «Ε»:

* Πάτερ Στυλιανέ πείτε μας για την ποδοσφαιρική σας καριέρα...

- Ξεκίνησα από τον Αρη Διλόφου και στη συνέχεια πήρα μεταγραφή στον Αχιλλέα Φαρσάλων που αγωνιζόταν τότε στη Δ’ Εθνική. Επαγγελματικοί λόγοι μετά από μία διετία με ανάγκασαν να συνεχίσω στον Α.Ο. Ναρθακίου, όπου τέλειωσα την καριέρα μου. Παντρεύτηκα και στη συνέχεια έγινα ιερέας. Ο γιος μου ο Διονύσης ακολουθεί τα χνάρια μου και αγωνίζεται στον Ατρόμητο Βαμβακούς, δανεικός από τον Αχιλλέα Φαρσάλων.

* Ποιες οι καλύτερες στιγμές που θυμάστε από το ποδόσφαιρο;

- Όταν πήρα μεταγραφή στην ομάδα της καρδιάς μου τον Αχιλλέα Φαρσάλων και πρωτόγνωρο για μένα να συμμετάσχω στην προετοιμασία της ομάδας στη Βωβούσα Ιωαννίνων, όταν γυρίσαμε σε αγώνα κυπέλλου πέτυχα και το πρώτο μου γκολ. Ήταν οι καλύτερες στιγμές μου.

* Η ενασχόλησή σας με το ποδόσφαιρο, επηρέασε τη δράση σας ως ιερέα (κοινωνικά κ.λπ.).

- Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής αγωνιζόμουν μ’ ένα σταυρουδάκι δεμένο στο πόδι μου (κάτω από την κάλτσα). Ήμουν από τότε πιστός, με το ποδόσφαιρο έκανα φίλους, απέκτησα στοιχεία ώστε να είμαι δραστήριος, κοινωνικός, αποφασιστικός και αυτό με βοήθησε στην ιεροσύνη. Όνειρό μου είναι να δημιουργήσω ομάδα ποδοσφαίρου, με παιδιά του κατηχητικού μου σχολείου.

* Το ποδόσφαιρο στην εποχή μας πλάθει σωστούς χαρακτήρες;

- Το σωστό είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Κάποτε παίζαμε για τη φανέλα. Σήμερα η κοινωνία σε πολλούς τομείς έχει αλλοιωθεί, το χρήμα κυριαρχεί παντού. Αν υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχει πρόβλημα. Θέλω να πάω στο γήπεδο, αλλά δεν αντέχω να ακούω τις βρισιές, να βλέπω συμπλοκές των οπαδών κ.λπ.

* Τι θα συμβουλεύατε, ως ιερέας, τους νέους που ασχολούνται με τον αθλητισμό γενικότερα.

- Ο αθλητισμός είναι υγεία, διαπλάθει σωστούς χαρακτήρες απομακρύνει τους νέους από τις κακές συνήθειες της εποχής (ναρκωτικά κ.λπ.), οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν σε συλλόγους, αλλά και σε μαζικό αθλητισμό που διοργανώνουν οι δήμοι και οι περιφέρειες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass