«Κοινωνική Πολιτική σημαίνει πολιτισμός»

Δημοσίευση: 12 Νοε 2018 18:38

«Άρωμα γυναίκας» στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τυρνάβου, με την παρουσία της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Φανής Μπίλιου – Λαγκιόλη να βάζει τη δική της πινελιά σε τομείς ευαίσθητους όπως ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, αλλά κυρίως την κοινωνική πολιτική που έχει να κάνει με ανθρώπους μοναχικούς αλλά και οικογένειες που λείπει ακόμα και το φαγητό από το καθημερινό τους τραπέζι.


Η κ. Μπίλιου, όπως σημειώνει με έμφαση, οραματίστηκε και επεδίωξε στον Δήμο Τυρνάβου μια κοινωνική πολιτική που να προσφέρει πραγματική βοήθεια και όχι αερολογίες περί κοινωνικής προσφοράς, οι οποίες δεν καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες.
Η κ. Μπίλιου μιλά σήμερα στην «Ε.τ.Δ.» για την προσπάθεια σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε όλες οι δομές να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα.

* Κυρία Μπίλιου, πόσο εύκολο είναι μία γυναίκα να μπορεί να ανταποκριθεί σε μια Αντιδημαρχία, όπου οι τομείς που έχει την ευθύνη να είναι προς διαφορικές κατευθύνσεις.
-Κύριε Τσόλα, σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Μια γυναίκα είναι συνήθως και μάνα και μια μάνα από νωρίς προσπαθεί να έχει τα ίδια της παιδιά ενταγμένα σε τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ούτε αδιάφορη ούτε αμέτοχη στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του τόπου. Θέλει οι νέοι να προχωρούν σ’ αυτούς τους τομείς, να διαπρέπουν αλλά ακόμα και να πρωτεύουν. Σε ό,τι αφορά στον κοινωνικό τομέα «Κοινωνώ» σημαίνει συμμετέχω-παίρνω μέρος από κοινού σε κάτι. Από την αρχή της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, με την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, τον οποίο και ευχαριστώ, ανέλαβα τη θέση της προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής. Ένας οργανισμός που είχε μια θετική παρουσία στο προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο αγωνίστηκα και πιστεύω ότι είχα θετικό αποτέλεσμα να πάω αυτόν τον οργανισμό ακόμα πιο ψηλά και πιστεύω ότι τα κατάφερα με τη βοήθεια πάντα των άξιων συνεργατών μου στην υπηρεσία και κυρίως την προϊσταμένη κ. Θεολογία Κοκότη. Επίσης σημαντική δουλειά γίνεται και στον τομέα των ΚΑΠΗ του Δήμου μας.
* Αναλυτικότερα: τι σημαίνει σήμερα για σας Κοινωνική Πολιτική;
- Κοινωνική Πολιτική σημαίνει πολιτισμός. Δεν είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη αντιδημαρχία που έχω αναλάβει έχει αυτούς τους τομείς. Διότι δεν μπορεί να μιλά κάποιος για πολιτισμό όταν ο διπλανός του δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι του, είναι άνεργος ο ίδιος και τα παιδιά του και στερούνται ακόμα και το φαγητό. Όταν αναλάβαμε τη θητεία μας ως νέα δημοτική αρχή, ένας από τους πρώτους στόχους ήταν να αναβαθμίσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο ώστε αυτό να μη λειτουργεί μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα αλλά σχεδόν σε μηνιαία βάση και προς αυτή την κατεύθυνση κάναμε σημαντικά και θετικά βήματα.
Οραματίστηκα και πέτυχα, μετά από μεγάλη προσπάθεια, τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Παντοπωλείου που να μπορεί να καλύπτει αυτές τις ανάγκες και να μη βασίζεται μόνο στην προσφορά των γενναιόδωρων συμπολιτών μας, την οποία προσφορά βέβαια επικροτούμε πάντα.
* Σε ό,τι αφορά στον πολιτισμό πώς είναι σήμερα τα πράγματα στον Δήμο Τυρνάβου;
- Ο Τύρναβος και η ευρύτερη περιοχή έχει μεγάλη πολιτιστική και ιστορική παράδοση, από την αρχαιότητα αλλά και παλαιότερα από τους νεολιθικούς χρόνους, αφού στην περιοχή έχουν βρεθεί οικισμοί εκείνης της εποχής. Στους νεότερους χρόνους ο Τύρναβος έχει αναδείξει μεγάλους ανθρώπους της τέχνης και του πνεύματος. Έχουμε ως δημοτική αρχή αλλά και προσωπικά ο καθένας την ευθύνη να προστατεύσουμε, να προβάλλουμε και να διατηρήσουμε αυτή τη μεγάλη παρακαταθήκη που μας άφησαν οι πρόγονοί μας.
* Και μία επίκαιρη ερώτηση: Ο Τύρναβος έχει επίσης μεγάλη εκκλησιαστική παράδοση και οι κάτοικοί του είναι βαθιά θρησκευόμενοι. Προχθές παρευρεθήκατε μαζί με τον δήμαρχο Τυρνάβου στην υποδοχή του νέου μας μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου. Ποια είναι πρώτη εντύπωση από τον πνευματικό μας ηγέτη;
- Καταρχήν θεωρώ ότι είναι άξιος ιεράρχης του μεγέθους που αξίζει στην ιστορική και πολυπληθή Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου. Από κοντά τον γνώρισα προχθές, την ημέρα της υποδοχής του και εντυπωσιάστηκα από τον ήρεμο και μεστό λόγο του. Θεωρώ ότι ξεχωρίζει και θα προσφέρει πολλά στην τοπική μας κοινωνία. Με μεγάλη χαρά και σεβασμό ως δημοτική αρχή και πλήρωμα της εκκλησίας θα τον υποδεχτούμε στη δεύτερη πόλη της μητρόπολής μας στον Τύρναβο, στις 25 Νοεμβρίου. Προσωπικά θα είμαι πάντα στη διάθεσή του, στηρίζοντας έτσι το έργο του.

 

Ποια είναι η κ. Φανή Μπίλιου - Λαγκιόλη

Η κ. Μπίλιου ανέλαβε αντιδήμαρχος τον Μάρτιο του 2017 ενώ είχε χρηματίσει από τον Σεπτέμβριο του 2014 πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου. Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Μπίλιο με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά, δύο αγόρια και μια κόρη.
Επί 27 ολόκληρα χρόνια εργαζόταν ως υπεύθυνη στο εμπορικό τμήμα του λογιστηρίου στα σούπερ μάρκετ Λάρισα.
Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων παρακολούθησε πολλά σεμινάρια, που είχαν κυρίως σχέση με την εργασία της αλλά και τη διαχείριση εργατικού προσωπικού. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου και συμμετείχε στην πρώτη διοίκηση.

 

Συνέντευξη στον Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass