ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ:

Ελάτε να ανταμώσουμε ξανά στο κοινό μας σπίτι, το ΠΑΣΟΚ!

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ ΔΙΨΗΦΙΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2023 9:00

«Δώστε, με την ψήφο σας στο ΠΑΣΟΚ, μήνυμα ότι θέλετε πραγματική αλλαγή και συνεργασία. Υποχρεώστε όσους δεν θέλουν να συνεργαστούν, να κατεβούν από το καλάμι της αλαζονείας» είναι το κάλεσμα που απευθύνει σε «όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες» ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στον Νόμο Λάρισας, Σωτήρης Βούλγαρης.

Σε συνέντευξή του στην «Ε» απαντά στο γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει άλλο κόμμα που να έχει κάνει τόση αυτοκριτική», αναφέρεται στη νέα εποχή του ΠΑΣΟΚ που φέρνει «νέα πνοή και τη σύγχρονη προοδευτική που έχει ανάγκη η χώρα μας» και δηλώνει ότι στόχος είναι «το ισχυρό διψήφιο ποσοστό» για να «έρθουν τα κάτω, πάνω»! Να σημειωθεί ότι ο κ. Βούλγαρης θα πραγματοποιήσει την κεντρική πολιτική του ομιλία στη Λάρισα μεθαύριο Τρίτη 16 Μαΐου, στις 19:30, στο «Χατζηγιάννειο» Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.

* «Σταυρώστε ελεύθερα» γράψατε στο διαδίκτυο για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ σε μία ασυνήθιστη και πολύ παραταξιακή κίνηση που προκάλεσε θετική αίσθηση…
- Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Λάρισας είναι γεμάτο δυνατές υποψηφιότητες και το εννοώ. Μας βλέπω ως μία ομάδα που παλεύει για έναν κοινό στόχο, το ισχυρό διψήφιο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ. Όλοι και όλες προσθέτουμε σε αυτό το ψηφοδέλτιο, με την πορεία μας, την εμπειρία μας, τις γνώσεις μας. Έτσι μου άρεσε να λειτουργώ πάντα – παραταξιακά, ομαδικά. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω το μήνυμα σε κάθε αναγνώστη σας: Δώστε μία ευκαιρία στη συνεργασία και στην πραγματική αλλαγή, βάλτε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην κάλπη και σταυρώστε ελεύθερα!

* Γιατί, όμως, να σταυρώσουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τον Σωτήρη Βούλγαρη;
- Όλες και όλοι οι υποψήφιοι έχουμε τα θετικά μας στοιχεία, ανάλογα με την πορεία του καθενός και της καθεμίας. Προσωπικά, μου αρέσει να βοηθάω κάθε άνθρωπο που χρειάζεται στήριξη. Και υπάρχουν, δυστυχώς, πάρα πολλοί στην κοινωνία μας, και στις πόλεις και στα χωριά. Δεν μπορώ να κρύβομαι, μου αρέσει να βγαίνω μπροστά στα δύσκολα, να δίνω λύσεις. Το σχολείο ήταν το καλύτερο σχολείο για μένα. Τρεισήμισι δεκαετίες στις τάξεις, πώς να κρυφτείς από τα παιδιά; Μαθαίνεις να είσαι πάντα παρών, εκεί, δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν και αυτό σου γίνεται βίωμα. Έτσι και ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στη Λάρισα. Ούτε στιγμή δεν σκεφτήκαμε να σταματήσουμε τη στήριξη σε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Κανένας ιός δεν μπορούσε να μας σταματήσει. Και, τέλος, μου αρέσει να ενώνω, να συνθέτω και να κρατάω ήρεμους τόνους, το χρειαζόμαστε όλοι και φέρνει αποτέλεσμα. Αν σε αυτά τα παραπάνω δει ο/η ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ λόγο να με στηρίξει, θα είναι τιμή μου η ψήφος του.
* Και γιατί ο πολίτης του Νομού Λάρισας να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ;
- Για τρεις λόγους. Πρώτον, γιατί από τα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου έχουμε μάθει να κρατάμε το τιμόνι της χώρας, εμπειρία. Δεύτερον, γιατί έχουμε κρατηθεί όλα αυτά τα χρόνια μακριά από το ταγκό της τοξικότητας των ηγεσιών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με πολιτικό λόγο που δίνει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, σοβαρότητα. Και τρίτον, γιατί με τον Νίκο Ανδρουλάκη φέρνουμε και τη νέα πνοή, τη φρεσκάδα, τη σύγχρονη προοδευτική που έχει ανάγκη η χώρα μας.

* Είστε πολιτικό παιδί του Ανδρέα;
- Μαζί με εκατομμύρια άλλους Έλληνες και Ελληνίδες!

* Τι είναι αυτό που σας συγκίνησε περισσότερο σε αυτόν;
- Έδωσε αξιοπρέπεια και μία θέση στον ήλιο σε εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες που δεν είχαν μέχρι τότε στον ήλιο μοίρα. Αγρότες, χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, νοικοκυρές, άνεργοι, όλοι οι μη προνομιούχοι. Αυτά δεν ξεχνιούνται και δεν πρέπει να ξεχνιούνται. Όταν λησμονείς το παρελθόν σου, δεν βρίσκεις εύκολα τον διάβα σου στο σήμερα και στο αύριο. Δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε σχετική ερώτηση σε δημοσκόπηση ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο δημοφιλέστερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, ακόμη και ανάμεσα στους νέους.

* Δεν ήταν, όμως, όλα ρόδινα στην πορεία του ΠΑΣΟΚ. Έχετε κάνει την αυτοκριτική σας;
- Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο κόμμα που να έχει κάνει τόση αυτοκριτική. Σχεδόν ισοπεδωθήκαμε από την κριτική και την αυτοκριτική. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι πήραμε τα μαθήματά μας και έχουμε αφήσει πίσω την αλαζονεία που και εμείς πολλές φορές εκπέμπαμε. Μπορούμε να κουβεντιάζουμε ώρες για το παρελθόν. Η ουσία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, είτε ως Κυβέρνηση με τον Γιώργο Παπανδρέου είτε ως αντιπολίτευση με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, έβαλε πλάτη στη χώρα, όταν οι άλλοι της γύριζαν την πλάτη. Θυμηθείτε τον πόλεμο που δέχθηκε η τελευταία Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Κι όμως, ακόμη τις αλλαγές που κάναμε τότε συζητάμε. Διαύγεια, αξιοκρατία στις θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, πράσινη ανάπτυξη και τόσα άλλα. Ακόμη και το γεγονός ότι σήμερα η χώρα δεν έχει πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του χρέους της οφείλεται στις συμφωνίες που τότε πετύχαμε, όταν όλοι μας έριχναν το ανάθεμα. Αυτοί πότε θα κάνουν αυτοκριτική;
* Το «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας» του κ. Ανδρουλάκη έχει ταράξει τα προεκλογικά νερά. Θα ισχύσει και μετεκλογικά;
- Είναι αντισυνταγματικό, όπως μας είπαν στην αρχή; Όχι. Είναι αντιδημοκρατικό; Όχι. Είναι καθαρή πολιτική θέση; Βεβαίως. Και μας δεσμεύει όλα τα στελέχη και όλους τους υποψηφίους σε όσες εκλογές κι αν μας οδηγήσουν αυτοί που σκέφτονται μόνο την καρέκλα στο Μαξίμου. Γιατί οι κύριοι Μητσοτάκης – Τσίπρας σύντομα θα κληθούν να απαντήσουν ένα βασικό ερώτημα: Τι έχει μεγαλύτερη σημασία, η καρέκλα στο Μαξίμου ή η χώρα;

* Ναι ή όχι σε κυβέρνηση ηττημένων;
- Στην απλή αναλογική, αν κάποιος δεν πάρει 50%+1 είναι όλοι ηττημένοι. Αυτή η κουβέντα δεν έχει καν επίγνωση τι είναι η απλή αναλογική. Όταν σχηματίζεται Κυβέρνηση, είναι μόνο Κυβέρνηση νικητών. Εμείς θέλουμε Κυβέρνηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, με προοδευτικό πρόσημο από την πρώτη Κυριακή.

* Το προεκλογικό σκηνικό έχει πάρει φωτιά για τα καλά. Πώς διαβάζετε εσείς το κλίμα στην κοινή γνώμη, από την προεκλογική σας δραστηριότητα;
- Πιστεύω πως η κοινωνία, όλοι μας, ζητάμε πραγματική αλλαγή και συνεργασία για λύσεις. Αυτό είναι και το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη. Ταυτίζεται με την απαίτηση της κοινωνίας. Γιατί πραγματική αλλαγή; Γιατί μετά την ακρίβεια που τσάκισε τα εισοδήματα ήρθε και η τραγωδία των Τεμπών να μας υπενθυμίσει ότι το κράτος μας είναι τρύπιο. Δεν μπορεί να μας διασφαλίσει ούτε στοιχειώδη πράγματα. Γιατί συνεργασία; Γιατί τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα, ειδικά η ριζική αλλαγή στο κράτος, που ξεπερνάνε κάθε κόμμα μόνο του. Και γιατί η αυτοδυναμία οδηγεί σε αλαζονεία που είναι καταστροφική, όπως είδαμε επί Μητσοτάκη.

* Είστε ικανοποιημένος από τον προεκλογικό διάλογο;
- Νομίζω ότι εξαιτίας των ηγεσιών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ συζητήσαμε για οτιδήποτε άλλο εκτός από την ταμπακιέρα. Άλλα «καίνε» τον κόσμο: Η ακρίβεια, το ιδιωτικό χρέος, το κομματικό κράτος που δεν τον προστατεύει. Και μόνο το ΠΑΣΟΚ μιλάει για αυτά. Σε κάθε περίπτωση η επόμενη μέρα στη χώρα προϋποθέτει μία κυβέρνηση που θεμελιώδης λόγος ύπαρξής της είναι η αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Συγκεκριμένα, η επόμενη Κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τους έμμεσους φόρους σε βασικά αγαθά που τσακίζουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Και φυσικά να προχωρήσει σε καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, να προστατεύσει την αγροτική γη από τους πλειστηριασμούς χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους από τα funds και να προχωρήσει σε 120 δόσεις για όλους για χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ, με κούρεμα 30 % για τους συνεπείς. Αν δεν απαντήσουμε με λύσεις στις ανισότητες, το κλίμα θα γίνει εκρηκτικό στην κοινωνία.

* Και ποιο θα λέγατε ότι είναι το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ στους πολίτες ενόψει της 21ης Μαΐου;
- Προς όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες, σε εμάς που μείναμε, σε όσους απείχαν, αλλά και σε όσους μπορεί να ψήφισαν κάτι άλλο, το μήνυμά μας είναι απλό: Ελάτε να ανταμώσουμε ξανά στο κοινό μας σπίτι, το ΠΑΣΟΚ. Να κάνουμε την απογοήτευση, τον θυμό, την οργή, αλλά και την ελπίδα απόφαση αλλαγής. Δώστε με την ψήφο σας στο ΠΑΣΟΚ μήνυμα ότι θέλετε πραγματική αλλαγή και συνεργασία. Υποχρεώστε όσους δεν θέλουν να συνεργαστούν να κατεβούν από το καλάμι της αλαζονείας. Υποχρεώστε τους να σεβαστούν την ψήφο σας στις 21 Μαΐου.

* Πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει κραταιό κόμμα εξουσίας;
- Στο χέρι μας είναι και στο χέρι κάθε Έλληνα και Ελληνίδας, αρχής γενομένης την 21η Μαΐου. Πριν λίγα χρόνια μας είχαν όλοι τελειωμένους. Ακόμη και εμείς, οι περισσότεροι τουλάχιστον. Μέσα σε μία δεκαετία ήρθαν τα πάνω κάτω για μας. Τώρα θα φέρουμε τα κάτω πάνω.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass