Γιγάντιο αεροσκάφος θα εκτοξεύει πυραύλους

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2015 20:30

Τον τρόπο απογείωσης πυραύλων στο μέλλον θέλει να "απογειώσει" ένας εκ των ιδρυτών την Windows, Paul Allen. Με ένα νέο σχέδιο του, έδειξε μία νέα μέθοδο μεν την οποία μπορούν οι πύραυλοι πολύ γρήγορα να βρίσκονται στο διάστημα. Το εγχείρημα αυτό ονομάζεται Stratolaunch και είναι ένα τεράστιο αεροπλάνο το οποίο μπορεί να φέρει μαζί του, τους πυραύλους προς εκτόξευση.

Το νέο αυτό αεροσκάφος είναι μια γιγάντια εφεύρεση η οποία θα συζητηθεί πολύ, με μήκος φτερών 117 μέτρα, μεγαλύτερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και 600 τόνους βάρος. Είναι από τα μεγαλύτερα ιπτάμενα αντικείμενα στον κόσμο. Σχεδιασμένο πάνω στο σκελετό δύο Boeing 747, θα χρησιμοποιεί στο έπακρων τις δυνατότητες τους ώστε να καταφέρει να πετάξει σε ύψος 50.000 πόδια και στη συνέχεια να απελευθερώσει τον πύραυλο με προορισμό το διάστημα.

Οι δοκιμαστικές πτύσεις αυτού θα ξεκινήσουν μέσα στο 2016 με τον αυτόματο πιλότο. Υπάρχουν αρκετά σχέδια για επανδρωμένο αεροσκάφος τέτοιου τύπου, το οποίο θα σχεδιαστεί στο μέλλον και θα έχει προορισμό πρώτης πτήσης μετά το 2020. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και θέλει σύντομα να ξεπεράσει η εταιρία, είναι ότι το αεροσκάφος θα χρειαστεί σχεδόν μιάμιση φορά μεγαλύτερο διάδρομο απογείωσης και προσγείωσης, λόγω του γιγάντιου μεγέθους του.

Το θετικό μιας τέτοιας κατασκευής είναι πώς αν τα καταφέρει, θα μπορεί να γίνεται μια εκτόξευση στο διάστημα σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα και θα είναι πιο οικονομική. Όταν ο πύραυλος θα βρίσκεται στον αέρα και θα απελευθερώνεται σε τέτοιο ύψος, λόγο της χαμηλής πίεσης αλλά και της κινητικής που θα έχει, θα μπορεί με μικρότερες καύσεις να βρεθεί πιο γρήγορα στο διάστημα.

Ερευνούνται όλες οι μέθοδοι και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό το συντομότερο δυνατό, καθώς η εταιρία και ο ίδιος ο Paul Allen επιθυμούν να δουν τα σχέδιά τους να υλοποιούνται.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=YgJFKUiuDBE

Ι.Π

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass