Αργότερα

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2018 20:09
*ΤΙ έφτιαξε πάλι ο Βασίλης Ντάμπλης… Αυτοκίνητο πτυσσόμενο, να παρκάρει ευκολότερα στη Λάρισα; (Παιχνίδι του φακού, που αξιοποίησε την τζαμαρία.)  Ζ. *ΤΙ έφτιαξε πάλι ο Βασίλης Ντάμπλης… Αυτοκίνητο πτυσσόμενο, να παρκάρει ευκολότερα στη Λάρισα; (Παιχνίδι του φακού, που αξιοποίησε την τζαμαρία.) Ζ.

*ΚΙ όμως… Η καλοκαιρία που επικρατεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο, με ελάχιστες μικροδιακοπές, δεν αντιστοιχεί στις αλκυονίδες ημέρες. Αυτές, κανονικά, είναι να έρθουν λίγο αργότερα.

Οι δύο εβδομάδες κατά τις οποίες σύμφωνα με τον αρχαιοελληνικό μύθο παραμένει ο καιρός αίθριος μέσα στο καταχείμωνο ώστε να επωάσει η αλκυόνα τ’ αυγά της, ή που κατά τους αστρονόμους διακρίνεται καθαρά ο αστέρας Αλκυόνη στον ανέφελο ουρανό, αυτό το διάστημα προσδιορίζεται κατά κανόνα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Φέτος όμως ο χειμώνας παραμένει ηλιόλουστος εξαρχής. Και πιθανότατα έχει ανάλογο δρόμο ακόμα.

Ζ.

Κι άλλη ουλή

*ΑΛΛΗ μια αφορμή για να αναζωπυρωθεί η φημολογία ότι ο Γ. Κατσιαντώνης μπορεί να μετακινηθεί από τους Κεντρώους στην Κεντροαριστερά. Το «Έθνος» έβαλε δικαίως στην πρώτη σελίδα τη δήλωση του Ελασσονοαμερικάνου βουλευτή Λαρίσης για το Σκοπιανό. Αφού αυτός διαφοροποιήθηκε από τη θέση του Β. Λεβέντη προέδρου του, ο οποίος έχει ντυθεί τον τελευταίο καιρό μακεδονομάχος. Εν τέλει, πάλι τα μάζεψαν με κάποιον τρόπο, ο ίδιος ο πρόεδρος διέψευσε μέσω της «Ε» τη δήλωση του βουλευτή, εκείνος όχι, εμ δεν γνωρίζει καλύτερα ο πρόεδρος; Κατσεαντώνη εσύ δεν ξέρεις. Ωστόσο μια ακόμη ουλή προστέθηκε στις σχέσεις τους.

***

*ΣΤΗΝ Αθήνα κυκλοφόρησε ότι Γ. Κατσιαντώνης έχει πάρει κατεύθυνση προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς εκτός από τη θέση για το Σκοπιανό, κατήγγειλε ταυτόχρονα και «το υφιστάμενο διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο». Ότι φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκε και η προσφάτως αποχωρήσασα από το λεβέντικο στρατόπεδο βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Εκείνη το διέψευσε. Για υποστήριξη της κυβέρνησης μέσω ΑΝΕΛ, δεν είπε όμως κάτι.

Ζ.

Αναγνώριση

*«ΣΑΣ ευχαριστούμε για το ‘’Πάρκο των Ευχών’’ που ανέβασε την πόλη μας», είπε τα Φώτα, στην κοπή της πίτας, δημοσίως προς τον δήμαρχο, ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος. Κατόπιν τούτου ηρέμησαν όλοι απέναντι.

Ζ.

Ενστάσεις

* ΕΡΧΕΣΤΕ στα λόγια μας. Αλλά… Κάπως έτσι το πάει ο Ελισαίος Βαγενάς σε άρθρο του στην ‘’Εφημερίδα των Συντακτών’’ για το Σκοπιανό. Ο Λαρισαίος υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, ήτοι «υπουργός Εξωτερικών» του ΚΚΕ, προειδοποιεί ότι «δεν τελειώνουμε, όπως μας καθησυχάζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες, με το όνομα. Ακόμα κι αν εισακουστεί μετά από 25 χρόνια το ΚΚΕ κι επιλεγεί ένα όνομα για όλες τις χρήσεις, που στην περίπτωση που έχει το όνομα “Μακεδονία” ή “Μακεδονικό” αυτό να έχει αποκλειστικά και μόνο γεωγραφικό προσδιορισμό. Απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν ώστε να αποτραπεί η αλυτρωτική προπαγάνδα από κυρίαρχους κύκλους της ΠΓΔΜ αλλά κι από εθνικιστικές δυνάμεις στη χώρα μας».

***

*ΚΑΙ διατυπώνει ακολούθως τις ανησυχίες του ΚΚΕ. «Βεβαίως φανταζόμαστε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κύριος Τσίπρας απέναντι στο “διαβολικά καλό”, όπως τον χαρακτήρισε, αμερικανό Πρόεδρο, Τραμπ… Θα έλεγε κάποιος “δε βαριέσαι”, αν είναι να λυθεί “ας ποτιστεί κι η γλάστρα”, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση το ΝΑΤΟ. Το οποίο όμως με την κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να βάλει φραγμό στα ανταγωνιστικά μονοπωλιακά συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων, να “σφραγίσει” την περικύκλωση της Ρωσίας από τη Βαλτική ως τη Μαύρη Θάλασσα και τον Ειρηνικό Ωκεανό».

Ζ.

Εν συνεχεία…

*ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ προκάλεσε η δημόσια παρέμβαση του αντιδημάρχου Απ. Σουρλαντζή, με το άρθρο του στην εφημερίδα «Μετά το Πάρκο των Ευχών, τι;». Ήτοι, τώρα που επανασυνδέθηκε η πόλη με το Αλκαζάρ, πώς θα συντηρηθεί αυτή η σχέση; Κατέθεσε και ιδέες…

Ζ.

Οι νέες αργίες

*ΝΕΑ χρονιά και των φρονίμων τα παιδιά τσεκάρουν τις μέρες που πέφτουν φέτος οι αργίες. Ναι, το Πάσχα πέφτει Κυριακή, χα-χα διότι υπάρχουν και οι αφηρημένοι, στις 8 Απριλίου. Το πρώτο τριήμερο, αυτό της Καθαράς Δευτέρας, φέτος πέφτει στις 19 Φεβρουαρίου.

Η 25η Μαρτίου πέφτει Κυριακή, όπως Κυριακή και η 28η Οκτωβρίου. Ατυχία διπλή. Τρίτη όμως θα πέσει η Πρωτομαγιά και Τετάρτη ο Δεκαπενταύγουστος, να ετοιμάζονται οι αδειούλες-γέφυρες. Και… Και τα επόμενα Χριστούγεννα πέφτουν Τρίτη, όπως και η Πρωτοχρονιά του 2019. Πενθήμερο και τετραήμερο αργίας αντίστοιχα, κανείς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση της Παραμονής, αυτή η Δευτέρα θα είναι σαν να μην υπάρχει.

Ζ.

Δημοφιλής

*ΜΕΡΑ της γιορτής του, αλλά ο Γιάννης Καντώνιας δεν θα μπορούσε να μην πάει στο γήπεδο να δει την ΑΕΛ. Η παρουσία του έγινε αντιληπτή και προέκυψε διαδήλωση στη σουίτα της ‘’Exalco’’. Απίστευτος κόσμος πέρασε για ευχές, συν τα τηλεφωνήματα που συνεχίζονταν αδιαλείπτως, μόνο ματς δεν είδε ο άνθρωπος. Έκπληκτοι ο Στέλιος κι ο Γιώργος, οι δυο του γιοι, με τη δημοφιλία του πατέρα τους.

Ζ.

Μάλλον γκορτσιά

*ΔΙΑΒΑΖΕ ο γνωστός αυτοδιοικητικός στην εφημερίδα το σχόλιο για τους ‘’γαλάζιους κι ακόμα παραπέρα’’ που τραγουδούσαν με νόημα στη Νίκαια το καθεαυτού κομμουνιστικό «Στην Αθήνα μες το κέντρο φύτρωσε καινούργιο δέντρο». Μεταφορικά, αναφερόμενοι σε δική τους πρωτοβουλία που «θα σκεπάσει όλο τον κάμπο» και τέτοια. Διάβαζε και κουνούσε το κεφάλι.

-Αυτοί; Το πολύ για καμιά γκορτσιά θα λένε. Που ούτε το κορμίτς δεν θα χωράει στον ίσκιο. ΣΥΡΙΖΑ και καμμένος εδώ σε μας στο Κιλελέρ, είναι παραπάν’ από εκατό κιλά ο καθένας…

Ζ.

Εντός έδρας

*Ο Λαρισαίος Π. Μ. υπενθύμιζε χθες τη ρήση του Μαρκ Τουαίην.

- Ποτέ μην λογομαχείς με ηλίθιους. Θα σε παρασύρουν προς τα κάτω, στο επίπεδό τους. Κι εκεί θα σε νικήσουν με την εμπειρία τους.

Ζ.

Πήγε σε

μάγισσες...…

*ΚΙ όμως υπάρχει βουλευτής Λαρίσης που ακολουθεί στο f/b σελίδα μέντιουμ.

-Γιατί όχι; Σαν απλός άνθρωπος. Στον ρυθμό της κοινωνίας.

-Και ρωτάει άραγε συχνά για τα επαγγελματικά και για τα ερωτικά του; (Μάλλον οι συνεργάτες του θα τρέχουν σήμερα. Μα τους κάνουμε όλους φίλους, σβάρνα;)

Ζ.

Λεξικό

*ΤΟ όνομα γνωστού ηθοποιού Νίσον είναι Λίαμ, όπως ακριβώς φωνάζει η Λαρισαία τον σύντροφό της τον Ηλία όταν είναι ικανοποιημένη μαζί του.

***

*ΚΙ ένα επιπλέον λήμμα στο Ελληνολαρισαϊκό.

- Σπερς είναι ομάδα του ΝΒΑ και αυτό που ρωτάει ο Λαρισαίος όταν βλέπει κάποιον με τη σπαρτική στο χωράφι.

Ζ.

Πάει για δήμαρχος

*ΕΚΔΗΛΩΣΗ την Κυριακή στον Σταυρό, με τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον αδικοχαμένο πιλότο, 41 χρόνια μετά, ίσως άργησαν έναν χρόνο, δεν πειράζει, άνοιξε όμως θέμα στα Φάρσαλα. Εμπνευστής και οργανωτής ο καταγόμενος από το χωριό περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κώστας Τύμπας, εκλέχθηκε με την παράταξη Τσιλιμίγκα. Η πρότασή του έγινε δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Περιφέρεια έβαλε και τα λεφτά για το μνημείο. Μαζεύτηκαν κι όλοι οι επίσημοι, λαμπρή τελετή όλα καλά. Εκεί και το Α. Τ. Φαρσάλων, εκπροσωπήθηκε και ο ΤΟΕΒ και οι αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις, όλοι εκεί ήταν. Απουσίαζε όμως ο δήμαρχος Άρης Καραχάλιος, οι αντιδήμαρχοι, σύμπασα η δημοτική αρχή. Παράξενο αλλά φυσιολογικό. Αφού δεν προσκλήθηκαν, λένε.

***

**ΚΑΙ να που επιβεβαιώθηκε ότι οι σχέσεις Καραχάλιου-Τύμπα έχουν κατασκηνώσει στον Βόρειο Πόλο. Αφού ο περιφερειακός σύμβουλος φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να αλλάξει αυτοδιοικητικό μετερίζι και να διεκδικήσει του χρόνου τη δημαρχία Φαρσάλων. Κυκλοφορεί ευρέως, τώρα που ξέχασε να καλέσει τον δήμαρχο οι περισσότεροι το θεωρούν βέβαιο. Κι είναι κι απ’ το ίδιο κόμμα κι οι δυο τους.

***

*ΑΝΕΚΥΨΕ και τυπικό ζήτημα ωστόσο. Και μάλλον έμπλεξε εν αγνοία του ο Κ. Αγοραστός. Αφού το μνημείο τοποθετήθηκε σε δημόσιο χώρο του Δήμου Φαρσάλων χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν συνηθίζεται.

Ζ.

Αμφιβολίες

*- Ή κόντυνε η γραβάτα ή φούσκωσε η κοιλιά μου από το φαγητό.

Δεν ήταν σίγουρος ο εύσωμος Λαρισαίος. Άκουγε και τον άλλον από δίπλα να αγορεύει.

- Βγήκε μια ιστορία ότι ένα κουταλάκι με κουρκουμά ισούται με μία ώρα γυμναστική. Θα βάζω μέρα παρά μέρα, με μέτρο, μην πάθουμε και καμιά θλάση.

Ζ.

Ένωση Αγροτών Λάρισας

*ΣΕ σίριαλ τείνει να εξελιχθεί η αντιπαράθεση του Χρήστου Σιδερόπουλου με τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, καθώς οι δυο πλευρές ετοιμάζονται πυρετωδώς για την τελική σύγκρουση. Μπορεί η υπόθεση να απασχολήσει κάποια στιγμή τη δικαιοσύνη, αλλά πολύ σύντομα Σιδερόπουλος και η διοίκηση Φώτη Παπαδόπουλου θα προβούν σε αποκαλύψεις. Από τη νυν διοίκηση αναμένεται το πόρισμα του λογιστή για τα οικονομικά πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης του Χρ. Σιδερόπουλου. Ο τελευταίος ωστόσο φαίνεται να πέτυχε πρόσφατα μια νίκη στα χαρτιά, καθώς συγκέντρωσε 85 υπογραφές, με τις οποίες ζητά τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Σιδερόπουλο «η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να ορίσει τη συνέλευση εντός 20ήμερου από την ημέρα παραλαβής του αιτήματός μας και σε αυτή θα ακουστούν αλήθειες».

Γ.Ρ.

Μπλόκα

*ΣΤΟ μέτωπο των κινητοποιήσεων οι Λαρισαίοι αγρότες, που δεν τους εκπροσωπεί ο Βαγγ. Μπούτας και το «μπλόκο της Νίκαιας», έχουν δώσει ραντεβού την προσεχή Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 6:30 το απόγευμα στη Γυρτώνη για να συζητήσουν το διεκδικητικό πλαίσιο και αν υπάρξει ενδιαφέρον για κινητοποιήσεις να γίνει μια πρώτη βολιδοσκόπηση των προθέσεων για τη μορφή του αγώνα και τον χρόνο έναρξης. Το μόνο σίγουρο είναι το πλαίσιο των αιτημάτων, στο οποίο δεν συναντούμε κάτι καινούριο, αλλά τα κλασικά, δηλαδή μείωση φορολογικών- ασφαλιστικών εισφορών, κόστος παραγωγής, κατάργηση του φόρου στο κρασί, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ. Έτσι το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στα πρόσωπα και κυρίως σε αυτούς που προτίθενται να ηγηθούν των κινητοποιήσεων, εάν φυσικά υπάρξουν.

Γ.Ρ.

Και τώρα;

*ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ για το 0-3 με τον Ολυμπιακό και μάλιστα μέσα στη Λάρισα, οπότε από τον σχολιασμό των φιλάθλων δεν ξέφυγε ο προπονητής Ηλ. Φυντάνης.

-Αυτός δεν ήταν που έλεγε τις προάλλες με τουπέ «σας άρεσε που τρώγατε τεσσάρες πριν από μένα;»…

-Και ποιον έθιγε δηλαδή; Την ομάδα του και τους φιλάθλους της;

-Τεσσάρα εκτός έδρας, τριάρα εντός, τι είναι χειρότερο;

-Και δηλαδή αν στράβωνε και τρώγαμε και τέταρτο, τι θα έκανε τότε;

***

*ΚΑΠΟΙΟΥΣ άρχισαν να τους ζώνουν τα φίδια. Καθόλου αέρα δεν είχαν πάρει όταν κάποιοι πανηγύριζαν για τη βαθμολογική θέση της ΑΕΛ. Εδώ και καιρό λένε ότι ο β’ γύρος θα είναι πιο δύσκολος.

- Αν έχεις τους μεγάλους μέσα και χάνεις έτσι, από πού θα μαζέψεις βαθμούς; Που οι μικροί θα σε περιμένουν στην έδρα τους διψασμένοι για τρίποντο. Α να δούμε…

Ζ.

Ποιος πληρώνει;

*ΟΙ φίλαθλοι έδωσαν πάλι τον οβολό τους, γέμισε το γήπεδο, εισέρευσε χρήμα στο ταμείο. Ωστόσο το Γήπεδο χάλια, όλοι το έβλεπαν πως δεν βλεπόταν, ότι λείπει η συντήρηση. Κι αυτός λέει ήταν ο λόγος που αρπάχτηκαν Κούγιας-Τσακμακίδης, με τον πρώτο να αντικρίζει στον δεύτερο το πρόσωπο του Πηλαδάκη.

***

*ΤΟ ζήτημα της κακής ποιότητας του χλοοτάπητα τέθηκε λέει πριν το ματς από τους αρμόδιους. Κι έτσι άρχισε ο καβγάς. Θα ήταν σε ξένο αχυρώνα, αν οι ίδιοι οι Λαρισαίοι πολιτικοί παράγοντες δεν είχαν εκχωρήσει τότε το φιλέτο της Νεάπολης σε έναν ξένο επιχειρηματία. Ο οποίος απέκτησε έτσι σημαντικό περιουσιακό στοιχείο από το πουθενά. Δήθεν ότι θα ήταν το γήπεδο της ΑΕΛ.

Ζ.

Κουβεντούλες

*- ΚΟΠΕΛΙΑ, θα μου χαρίσεις το ονοματάκι σου;

- Λίαν συντόμως.

- Κύπρια, ε; Από ποια πόλη;

Έπαιζαν με τις λέξεις πάλι στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

***

*- ΕΧΩ 4 διαφορετικά τζιν, τι να βάλω;

- Το σκούρο.

- Όχι, δε κατάλαβες…

***

*- ΤΕΛΙΚΑ ρε σεις, το μόνο τζιν που δεν με σφίγγει είναι το Gordon’s.

Ζ.

Ελβετικά…

*ΣΤΟΝ Άρειο Πάγο θα κριθεί τελικά το θέμα με τους χιλιάδες δανειολήπτες -στεγαστικών κυρίως- δανείων σε ελβετικό φράγκο… Σύνθετο, λεπτό με κοινωνικό - οικονομικό υπόβαθρο το θέμα, αποτελεί καυτή "πατάτα" για πολλές τράπεζες… Χθες έγινε γνωστό πως ένα ακόμη δικαστήριο έκανε δεκτή σχετική αγωγή.

Οι εφετειακές αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων δικαιώνουν διαρκώς τους δανειολήπτες, υποχρεώνοντας τις τράπεζες να επαναϋπολογίσουν τις δόσεις και τα δάνεια να αποπληρωθούν με βάση την ισοτιμία που ίσχυε όταν εκταμιεύθηκε το δάνειο και όχι με την τρέχουσα.

Επί της ουσίας δηλαδή θεωρούν το στεγαστικό σε ελβετικό φράγκο επενδυτικό προϊόν και όχι απλό δάνειο… Το ζήτημα όμως αν και εξόχως σοβαρό, δεν φαίνεται ότι μπορεί να λυθεί νομοθετικά. Η κυβέρνηση είχε εμφανιστεί πρόθυμη να νομοθετήσει, αλλά έμεινε στις εξαγγελίες.

Οπότε τα πάντα θα κριθούν στον Άρειο Πάγο. Μέχρι τότε θα έχει βγει και η απόφαση στην έφεση που άσκησε η Eurobank κατά της πρωτόδικης απόφασης επί της συλλογικής αγωγής 35.000 πολιτών.

Αυτή θα είναι η κομβική απόφαση και ίσως η καθοριστικότερη για να δημιουργηθεί δεδικασμένο.

Γ.Ν.

Φορολοταρία…

*ΗΤΑΝ επόμενο… Κάποια στιγμή θα γινόταν και με τις κληρώσεις για τις αποδείξεις. Άρχισε πλέον ανοικτά να δημιουργείται ένα κλίμα αμφισβήτησης για το αδιάβλητο της φορολοταρίας.

Μεταξύ των 6 εκατ. φορολογουμένων που έλαβαν μέρος στις 11 κληρώσεις που διενεργήθηκαν μέσα στο 2017, υπήρξαν 29 άτομα που κέρδισαν δύο φορές και 4 άτομα που κέρδισαν τρεις φορές. Είναι κάποιοι άνθρωποι στα αλήθεια τόσο τυχεροί; Ή μήπως υπάρχει κάποια λογικότερη εξήγηση, διερωτάται το Ποτάμι, ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα…

Μαθηματικά είναι αδύνατο σου λέει… Ένας άνθρωπος έχει 100 φορές περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το Τζόκερ παρά να κληρωθεί τρεις φορές στις 11 κληρώσεις του 2017. Η αναξιοπιστία μπορεί να οφείλεται σε δύο παράγοντες, είτε σε αστοχία του ηλεκτρονικού συστήματος είτε στην ανθρώπινη επέμβαση, χωρίς να αποκλείεται να ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα...

Και όλα αυτά για ένα χιλιάρικο.

Γ.Ν.

Κάδος

*ΑΠΟ τη γωνία Ηπείρου 97 και Ρούσβελτ η διαμαρτυρία: Όπου ο κάδος απορριμμάτων παραμένει πλήρης. Φαίνεται ότι έχει «πάρει διαζύγιο» με το απορριμματοφόρο, αλλιώς δεν εξηγείται, έλεγε στο τηλέφωνο η περίοικος, η οποία ενημέρωσε αρκετές φορές την υπηρεσία του Δήμου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αλληλεγγύη

*ΚΑΤΟΙΚΟ σε χωριό του νομού επισκέφθηκαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Λάρισας του οποίου το σπίτι καταστράφηκε από πυρκαγιά παραμονή Χριστουγέννων. Εκ μέρους της Ε.Α.Λ. επιδόθηκε σε αυτόν χρηματικό βοήθημα, το οποίο προήλθε από τις εισπράξεις στον χριστουγεννιάτικο χορό της Ένωσης στον «Μύλο 1927».

Με αυτή τους την κίνηση οι αστυνομικοί θέλησαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον συνάνθρωπο.

Ζ.Π.

Βιαστικός

*ΓΥΝΑΙΚΑ βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Παναγούλη. Επιχειρεί να περάσει από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη. Από το περπάτημά της φαίνεται ότι έχει κάποιο κινητικό πρόβλημα και δεν μπορεί να τρέξει, ο οδηγός ωστόσο δεν δίνει σημασία, κορνάρει επίμονα, φωνάζει, εκνευρίζεται. Είναι βιαστικός, μπορεί και εκείνη, αλλά τι σημασία έχει;

Ζ.Π.

Βιτρίνες

*ΔΕΥΤΕΡΑ πρωί και ο εμπορικός κόσμος της πόλης από τη μια ξεστόλιζε και από την άλλη ετοίμαζε πυρετωδώς τα καταστήματα για τις εκπτώσεις που ξεκίνησαν. Από νωρίς έπιασαν δουλειά και τα συνεργεία που καθαρίζουν βιτρίνες. Καλά τα χριστουγεννιάτικα έργα τέχνης που τις κοσμούσαν αλλά τώρα έφτασε ο καιρός που τη θέση τους θα πάρουν τα ποσοστά των εκπτώσεων.

Ζ.Π.

 

 

XVRIANH NTOPIA BAGENA

*ΧΩΡΙΑΝΗ, ντόπια, του Μεταξοχωρίου η Άννα Βαγενά, στον Αγιόκαμπο για τα Φώτα. Με τον δήμαρχο της περιοχής της Αντ. Γκουντάρα, τον συνάδελφό της βουλευτή Κ. Μπαργιώτα και τον πρόεδρο Μεγαλοβρύσου Βαγγ. Λάμπρου.

Ζ.

 

 

NOIKOKYREMENA BRHKE MAJIMOS

*ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΑ βρήκε τα νεοδημοκρατικά γραφεία στα Φάρσαλα ο σκιώδης υπουργός Μ. Χαρακόπουλος. Η πρόεδρος Μαργαρίτα Γκότη τον έχει τον Κυρ. Μητσοτάκη κεντρικά σε σπέσιαλ κορνίζα. Οι προηγούμενοι ηγέτες του κόμματος στη γωνία σε αφισέτα στη γραμμή όλοι μαζί.

Ζ.

 

 

KAI TO FLOYRI KAMMENO

*ΚΑΙ το φλουρί στον Πάνο Καμμένο στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο για το νέο έτος.

Χαμογελαστός και ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έσπευσε να ευχηθεί στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και να σχολιάσει πως "προφανώς φέτος είναι η χρονιά μας..." για να εισπράξει ένα καταφατικό νεύμα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Άδικο έχει ο Σαρακατσάνος;

 

OPOY H TETARTH EJOYSIA GOYGOYLIAS

*ΟΠΟΥ η τετάρτη εξουσία ξεναγεί την κυβερνητική και την αυτοδιοικητική σε παλιά δημοσιεύματα της εφημερίδας για την περιοχή, τα οποία εξέθεσε από το αρχείο του ο Δημ. Γουγουλιάς στους Γόννους.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass