Σε νορμάλ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2018 19:45
*ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ λέει οι προετοιμασίες της δημοτικής αρχής για τις Απόκριες…  Ζ. *ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ λέει οι προετοιμασίες της δημοτικής αρχής για τις Απόκριες… Ζ.

*ΚΑΙ να βροχούλες τριγύρω, και ξανά προς το Σάββατο πάλι λέει.

Κι από αύριο- μεθαύριο οι θερμοκρασίες προσγειωμένες πια, επιτέλους στα μονοψήφια. Σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, όπως συνηθίζεται να λέγεται. Εγκαθιδρύεται χειμώνας, κάποια στιγμή έπρεπε να συμβεί και φέτος.

Ζ.

 

Εξανίσταται

*- ΣΤΟΝ Ελληνα βάλε ό, τι φόρο θέλεις, ήταν το συμπέρασμα του μεσήλικα Λαρισαίου. Αλλά ποτέ μην του ζητήσεις 4 λεπτά για σακούλα.

Ζ.

 

Κυνηγητό

*ΑΝΕΥ προηγουμένου το κυνηγητό στο οποίο επιδίδονται Μ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας, με σπόνσορα τα «Ψ». Στον κάμπο των Φαρσάλων ο ένας, ακολουθεί ο άλλος. Στις ραχούλες της Ελασσόνας ο άλλος, καταπίσω του ο ένας. Καφεδάκια, τσίπουρα και δείπνα, φιλικές συνάξεις ντόπιων νεοδημοκρατών. Κι ύστερα να οι φωτογραφίες στην εφημερίδα, να κάθεται το αντίπαλο γραφείο να καταμετρά πρόσωπα, ποιος πήγε σ’ αυτόν και δεν ήρθε σε μας. Τρέχω, τρέχω, κυνηγώ… Παιχνίδι, πολιτικό παιχνίδι εποχής που αναμένεται να φιλοξενηθεί και στις υπόλοιπες κωμοπόλεις. Πριν περάσει πιθανότατα σε οδομαχίες, στις συνοικίες της Λάρισας κατά την προεκλογική περίοδο. Την κανονική, όχι αυτή που τους έχει ορίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Με κίνδυνο να τους κουράσει.

Ζ.

 

Πέντε

*ΝΕΑ ενημέρωση από τον πορτοκαλένιο αρχηγό: το CNN Ελλάδος έκανε δημοσκόπηση λέει και δίνει στο κόμμα του 5%. Πάρε πέντε του είπαν, ολοστρόγγυλο. Για τα υπόλοιπα κόμματα; Ποιος νοιάζεται όταν ο Van der Μπαρτζ πάει καβάλα… Ή όταν έτσι νομίζει.

Ζ.

 

Οι διασπαστές

*ΓΙΑ το ΠΑΣΟΚ, ποιο άλλο, λέει ο Κώστας Σάββας, «που πολλούς βόλεψε, αρκετούς τακτοποίησε και πάμπολλους έκανε βουλευτές και υπουργούς». Και με αφορμή τη σύνθεση της Συντονιστικής Γραμματείας για το επικείμενο συνέδριο του νεότευκτου Κινήματος Αλλαγής αναρωτιέται: «Αν η αποχώρηση και η διάσπαση στο κόμμα επιβραβεύεται με μια θέση στη Συντονιστική Γραμματεία, η παραμονή σε αυτό και ο αγώνας για την πολιτική και κοινοβουλευτική επιβίωση σε συνθήκες κρίσης ενός ιστορικού Κινήματος, με τι επιβραβεύεται; Αλήθεια έπραξαν το σωστό όσοι αποχώρησαν και διέσπασαν το ΠΑΣΟΚ τον Γενάρη του 2015;

Σφάλαμε όσοι παραμείναμε και αγωνιστήκαμε βιώνοντας την απόλυτη μοναξιά, τη θλίψη αλλά και τη λοιδορία; Πες μας Φίλιππε και Φίλιππε και οι συν αυτώ». Τα είπε και ξεθύμανε. (Τις αγορεύειν βούλεται-και βολεύεται;)

Ζ.

 

Για «μεταπτυχιακό»

*«ΚΑΛΑ ξεκινήσαμε αλλά πρέπει να συνεχιστεί». Πολύ ευχαριστημένοι στο Γ’ ΚΑΠΗ, εκεί στον Άγιο Κωνσταντίνο με τα μαθήματα κομπιούτερ που οργάνωσε ο Δήμος. Κι ακόμη περισσότερο με τη δασκάλα τους, την Αδαμαντία Αλέξη. Τα πήγαν μια χαρά λέει στο τμήμα αρχαρίων, έμαθαν ένα σωρό πράγματα. Τώρα περιμένουν από τους αρμόδιους να υπάρξει ξανά τμήμα προχωρημένων και γι’ αυτούς. (Κι η γιαγιά στο f/b…)

Ζ.

 

2 στα 2

*ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης. Πόσο να άντεχε ακόμη η Άσπα Σουλούκου, να δουλεύει στην Αθήνα και να ταξιδεύει κάθε τρεις στη Λάρισα για να μην της βάζουν απουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και τι σημασία είχε, αφού ήταν πια μόνη, ως ανεξάρτητη; Παραιτήθηκε κι αυτή κι ησύχασε.

***

*ΑΦΗΣΕ και τα κλασικά υπονοούμενα, για τους φίλους και ψηφοφόρους της, ότι θα συνεχίσει κ. λ. πως θα μιλήσει εν καιρώ για το τι συνέβη κ.ο.κ.

Τέτοιες παραιτήσεις υποβάλλονται στον πρόεδρο του Δ. Σ. Ωστόσο εκείνη την υπέβαλε στο προεδρείο, και στους τρεις που το απαρτίζουν. Ίσως για να υποβαθμίσει τον Δημ. Τάχο, με τον οποίο είχαν κοντραριστεί πέρυσι.

-Δύο στα δύο, και Γεωργούλης και Σουλούκου, δικαιώθηκες πρόεδρε.

-Εγώ; Οι κανόνες απλώς θέλω να τηρούνται. Κι αν θες να ξέρεις στενοχωριέμαι που φεύγουν νέοι άνθρωποι από το συμβούλιο…

-Ναι αλλά ήρθε η Μαρία Κοτάκου…

***

*ΟΣΟ για τον δήμαρχο και αρχηγό της στις περασμένες εκλογές, θα μάθαινε την παραίτηση της Α. Σουλούκου από τρίτους. Αφού εκείνη την κοινοποίησε στους πέντε αρχηγούς των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων αλλά όχι και στον Απ. Καλογιάννη. Ε, ένα άχτι του το ‘χει…

Ζ.

 

Στο κόκκινο

* ΕΝΤΟΝΑ προβληματισμένοι είναι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Λάρισας (στο κτίριο της οδού Ασκληπιού) από τους άστοχους, όχι όμως και άσκοπους χειρισμούς της διοίκησης του ΕΦΚΑ, η οποία δεν φρόντισε έγκαιρα να προκηρύξει διαγωνισμό για την καθαριότητα του κτιρίου για το 2018, ώστε να αναδειχθεί ο ανάδοχος (εργολάβος), με αποτέλεσμα η υπηρεσία να μένει ακάλυπτη τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα αφορά όλες τις υπηρεσίες του Ιδρύματος ανά την επικράτεια, ενώ το ζήτημα απασχόλησε τη χθεσινή συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΚΑ Λάρισας, όπου αναζητήθηκαν τρόποι επίλυσης του προβλήματος, καθώς οι μέρες περνούν, άμεση λύση στον ορίζοντα δεν φαίνεται και οι υγειονομικοί κίνδυνοι -κυρίως στις τουαλέτες- για υπαλλήλους και συναλλασσόμενο κοινό καιροφυλακτούν.

Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους εργαζόμενους εμφανίζεται διατεθειμένος να καλύψει από το Ταμείο του προσωρινά την έλλειψη συνεργείων καθαριότητας στο κτίριο, αλλά προκύπτουν νομικά και τυπικά ζητήματα, που πρέπει να εξετασθούν. Και μέχρι να βρεθεί μια λύση, η διοίκηση του ΕΦΚΑ θα κερδίζει χρόνο και χρήμα (η σκοπιμότητα που αναφέρθηκε παραπάνω), αφού η νέα σύμβαση (όποτε αυτή υπογραφεί) θα προβλέπει μικρότερο χρονικό διάστημα, άρα και λιγότερη αμοιβή για τον εργολάβο. Κάπως έτσι άλλωστε δημιουργούνται και τα πλεονάσματα, που εν συνεχεία μετατρέπονται σε μερίσματα.

 

Είπαν κι έφυγαν

*ΑΚΡΙΒΩΣ το αναμενόμενο. Ποιος στη Λάρισα περίμενε κάτι διαφορετικό; Ο δήμαρχος ίσως, που δέχτηκε τη δέσμευση της ηγεσίας του ΟΣΕ.

Μετά και το δεύτερο δυστύχημα στην αφύλαχτη σιδηροδρομική γραμμή μέσα στη Λάρισα, όταν πήγε χαμένο και το πιτσιρίκι στη Νέα Σμύρνη, τότε που αναδεύτηκαν οι αρμόδιοι, είχαν ανακοινώσει ότι σε ένα μήνα ο ΟΣΕ θα έχει μελετήσει το θέμα, θα αποφασίσει ποια έργα θα επιλέξει και θα δρομολογήσει λύση για το οξύ πρόβλημα της Λάρισας.

***

*Ε, ναι, μετά το διόρθωσαν λιγάκι, είπαν σε ένα μήνα-ενάμιση, τους δόθηκε κι ένα αβάντσο καθώς θα έφταναν οι Γιορτές, άντε σε δύο μήνες. Πάει πέρασαν κι αυτοί, από τις 10 Νοεμβρίου. Κι ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, εξαφανισμένοι.

-Να περιμένουν άραγε τρίτο δυστύχημα για να επανεμφανιστούν στη Λάρισα;

-Ο δήμαρχος όμως είναι εδώ. Πώς τους αφήνει σε χλωρό κλαρί;

Ζ.

 

Αδιαφορία;

*ΔΕΝ ήταν το happy end που περίμενε η Λαρισαία θεατρόφιλη, που βρέθηκε στο θέατρο του Μύλου στις 2 Ιανουαρίου για την παράσταση «Το Κτήμα». Λίγα λεπτά πριν το τέλος της παράστασης, ένας θεατής που βρισκόταν στην τελευταία σειρά, θέλησε να βγει έξω για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. Στην αγωνία του να μην ενοχλήσει καθώς τα καθίσματα ήταν στριμωγμένα στον τοίχο, δεν πρόσεξε παραπάτησε και έπεσε από το σκαλοπάτι. Η κυρία που βρισκόταν μπροστά του (τα στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), σοκαρισμένη μαζί με κάποιους άλλους θεατές που αντιλήφθηκαν τι συνέβη έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Μόλις διαπίστωσε ότι ο άτυχος θεατής αιμορραγούσε στο κεφάλι έστειλε την κόρη της, να ειδοποιήσει τους υπεύθυνους του θεάτρου για να καλέσουν ασθενοφόρο. Δυστυχώς, όμως, όπως καταγγέλλει δεν ενδιαφέρθηκε κανείς παρά το γεγονός, ότι τους επισημάνθηκε τουλάχιστον τρεις φορές ότι ο άνθρωπος χτύπησε στο κεφάλι. Τελικά, το ασθενοφόρο κλήθηκε από την καταγγέλλουσα και αφού μετά κόπων εισήλθε καθώς η πρόσβαση δεν ήταν εύκολη, ο τραυματισμένος είχε αποχωρήσει μαζί με τη γυναίκα του. Σοκαρισμένη από την εξέλιξη, έφθασε χθες στα γραφεία της «Ε» να καταγγείλει το γεγονός, καθώς όπως είπε, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε μέσα στο θέατρο και κανείς από τους υπεύθυνους δεν θεώρησε ότι έπρεπε να ενδιαφερθεί, ενώ επισημαίνει και το γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός στο σκαλοπάτι της τελευταίας σειράς, σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να σηκωθεί όταν τα φώτα είναι σβηστά. Ευχή της ο άνθρωπος που τραυματίστηκε να είναι καλά, μιας και πάνω στην αναμπουμπούλα δεν ζήτησε τα στοιχεία του.

Ν.Π.

 

Ποτηράκι θες;

*-ΜΕΤΑ τις σακούλες δεν θα πρέπει ν’ αρχίσουν να χρεώνουν και τα πλαστικά ποτηράκια;

Λογικό το θεώρησε ο φίλος του νεαρού Λαρισαίου.

-Ε ναι, κάποια στιγμή…

-Κι όταν παίρνεις καφέ για τον δρόμο;

-Τι;

-Θα σε ρωτάνε ποτηράκι θες; Κι εσύ θ’ ανοίγεις το στόμα και θα λες, όχι βάλτον εδώ.

Ζ.

 

Πάντα είχε

*ΓΙΑ ακαταλαβίστικες συμπεριφορές και ανεξήγητη στάση διαφόρων ούλτρα πατριωτών μιλούσε χθες στην παρέα του ο Λαρισαίος.

- Μα, βρε παιδιά… Βρε παιδιά… Πώς τα λέμε τώρα τα Σκόπια; Μια εικοσιπενταετία τώρα ΠΓΔΜ αποκαλούμε τη χώρα, FYROM επί το ελληνικότερο…

-Και;

-Τι, και… Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρεπάμπλικ οβ Ματσεντόνια, έτσι δεν τους αποκαλούμε. Τώρα μας τσούζει να μην έχει το συνθετικό Μακεδονία μέσα;

***

*ΚΑΙ συνέχιζε με φόρα.

-Βρε να μπουν και στο ΝΑΤΟ αλλά κυρίως στην Ευρώπη, να πέσουν και τα σύνορα, να γίνουν επαρχία της Θεσσαλονίκης κι αυτοί. Σ’ αυτή θα έχουν γύρισμα, προς τα κει θα κοιτάνε να δουν προκοπή…

Ζ.

 

Οι δεξιοί

*ΑΛΛΗ μια σύνθετη ονομασία: οι μπλοκατζήδες αγρότες που δεν εκπροσωπούνται από τον Μπούτα και τον Ρίζο Μαρούδα.

Κυκλοφορεί και σε άλλη βερσιόν: οι δεξιοί αγροτοσυνδικαλιστές που σκυλοτρώγονται αναμετάξι τους.

Ζ.

 

Έτσι συνέβη

*ΜΕ ψυχραιμία και νηφαλιότητα παρεμβαίνει ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τύμπας, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Με αφορμή προχθεσινό σχόλιο που τον έχριζε και οργανωτή της εκδήλωσης για το μνημείο του αδικοχαμένου αεροπόρου στον Σταυρό και την αναφορά στο ρεπορτάζ που είχε προηγηθεί ότι δεν είχε προσκληθεί σ’ αυτή ο δήμαρχος Φαρσάλων.

***

*ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ λοιπόν ο Φαρσαλινός αυτοδιοικητικός: «ναι μεν κατόπιν εισηγήσεώς μου, που ομοφώνως έγινε δεκτή από τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους έλαβε σάρκα και οστά η τελετή, πλην όμως κακώς μου αποδίδεται η ιδιότητα του οργανωτή. Δια του λόγου λοιπόν το αληθές, η Περιφέρεια ήταν εκείνη που απέστειλε σχετικές προσκλήσεις, και όχι μόνον στον δήμαρχο Φαρσάλων αλλά και σε όλους τους δημάρχους του νομού. Οποιαδήποτε άλλη ‘’πληροφόρηση’’ και φήμες που ‘’κυκλοφορούν ευρέως’’, σύμφωνα με τα δημοσιεύματά σας, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Εάν ρωτήσετε αρμοδίως, να είστε σίγουροι ότι θα λάβετε τη δέουσα απάντηση που αποτυπώνει την αλήθεια.» (Συμπέρασμα, ο Κ. Τύμπας διαψεύδει τα ‘’κυκλοφορούντα ευρέως’’. Δεν θα πάει για δήμαρχος του χρόνου.)

***

*«ΚΑΤΑ τα άλλα», συνεχίζει, «για ένα τόσο άξιο λόγου γεγονός, όπως η θυσία του Ανθυποσμηναγού Θεοδώρου χάριν των συγχωριανών μας, δεν αφήνει περιθώρια για μικρότητες ούτε από εμένα - που εάν είχα τα ηνία της διοργάνωσης θα καλούσα ολόκληρο τον νομό - ούτε από κανέναν και επιπλέον αφήνει αιχμές και αδικεί και την Περιφέρεια. Tέλος, όσον αφορά στην απουσία του δημάρχου Φαρσάλων, θα σας παρακαλούσα να ερωτήσετε τον ίδιο και τότε πιστεύω ότι θα σας πει εάν κλήθηκε να παραστεί ή όχι». (Προφανώς ο δήμαρχος εκλήθη. Δεν θα το έλεγε αλλιώς με τόση σιγουριά ο περιφερειακός σύμβουλος. Για να μην του δώσει αξία δεν πήγε;)

***

*ΚΑΙ κάτι τελευταίο από τον Κ. Τύμπα. «Αμελητέο θέμα είναι το εάν δηλαδή το μνημείο τοποθετήθηκε σε χώρο του Δήμου ή της Περιφέρειας (που του Δήμου δεν είναι) από τη στιγμή που μιλάμε για τη μετά αυταπαρνήσεως θυσία και ενδόξου θανάτου ενός ήρωα. Είναι κρίμα και ντροπή για όλους μας να ασχολούμαστε με το ζήτημα κατ’ αυτόν τον τρόπο, τι θα λέγει άραγε εκεί ψηλά ο Νικόλαος Θεοδώρου με τέτοια καμώματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όλοι πρέπει να δίνουν το «παρών». Αξιώματα μπροστά σε ήρωες περισσεύουν».(Ορθόν.)

Ζ.

 

Τόσο μαζικό;

*ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ για τα προσκόμματα που δημιουργεί στις απεργίες ο νέος νόμος της κυβέρνησης, ο γ. γ. του ΕΚΛ Πάρις Λιόλιος αναφέρθηκε για παράδειγμα στο σωματείο σίτισης που έχει 1.500 μέλη και που θα πρέπει να μαζευτούν στη συνέλευσή του 750 άτομα.

Διάβαζε στην εφημερίδα και δεν πίστευε στα μάτια του ο Λαρισαίος.

-Υπάρχει σωματείο με 1.500 ενεργά μέλη; Ούτε στις πιο ένδοξες ημέρες του Εργατικού Κέντρου τέτοιοι αριθμοί…

Ζ.

 

Νέα ήθη

*- ΜΟΝΟ το Δώρο Χριστουγέννων; Εδώ υπάρχουν εταιρίες που ζητούν πίσω από τους εργαζόμενους και τον μισθό ακόμα…

Μετά το σούσουρο που έγινε με το δημοσίευμα της εφημερίδας που απέκτησε πανελλήνια διάσταση, για τις απολύσεις-δώρο στο μπεργκεράδικο, ο Λαρισαίος αναφερόταν σε συγκεκριμένα παραδείγματα τοπικών επιχειρήσεων.

-Με την ανεργία να δέρνει άγρια τη νεολαία, προτείνουν ό, τι θέλουν στους υποψήφιους για πρόσληψη. Όπως ‘’έλα ένα εξάμηνο δοκιμαστικά, θα πληρώνεσαι κανονικά με τη σύμβαση αλλά θα μας επιστρέφεις τον μισθό. Κι άμα περάσει το εξάμηνο και μάθεις και σε μάθουμε και μας κάνεις, ε τότε θα τον κρατάς εσύ…’’ (Μα ούτε χαρτζιλίκι;)

Ζ.

 

Λαϊκή

* ΓΡΗΓΟΡΑ και άμεσα τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου, μόλις τελειώσει η λαϊκή της Τετάρτης – συγκεκριμένα – επεμβαίνουν και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δρόμοι είναι όπως πριν – και καλύτεροι. Ο όγκος δε των σκουπιδιών που έχουν να μαζέψουν είναι τεράστιος και το έργο δύσκολο. Δεν διευκολύνουν και οι μικροπωλητές, που παρατάνε την πραμάτεια τους, πεταμένα καφάσια, φρούτα και ζαρζαβάτια τσαλαπατημένα, δεν κάνουν την παραμικρή κίνηση να διευκολύνουν την κατάσταση. Φταίει μάλλον και το γεγονός ότι οι λιγοστοί κάδοι που υπάρχουν στους πέριξ δρόμους φτάνουν ίσα - ίσα για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Ίσως αν τοποθετούνται έξτρα κάδοι τη μέρα που γίνεται η λαϊκή ίσως και οι άνθρωποι, που δουλεύουν σε αυτή να ήταν πιο «νοικοκύρηδες».

Π.Φ.

 

Αλκαζάρ

* ΑΦΟΥ στήθηκε η «κατάσταση» στο Αλκαζάρ, γιατί δεν το αξιοποιεί ο Δήμος και για άλλες γιορτές, αναρωτιέται ο Λαρισαίος. Τις Απόκριες το «Πάρκο των Καλικάντζαρων», το Πάσχα το «Πάρκο των Αυγών» και πάει λέγοντας. Να κάνει και το καλοκαιράκι μια πισίνα για εκείνους που μένουν στην πόλη τις μέρες που ο κάμπος βράζει, έτοιμο το πάρκο αναψυχής με ετήσια λειτουργία.

Π.Φ.

 

Μαμούθ

* Υπερψηφίστηκε χθες από την πλειοψηφία ο επείγων χαρακτήρας του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Ως εκ τούτου το νομοσχέδιο των 1.500 περίπου σελίδων με τα 50 προαπαιτούμενα εισήχθη για συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής και τα μέλη του Σώματος και τα κόμματα έχουν περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία να τοποθετηθούν και να αποφασίσουν τη στάση τους...

* * *

* Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δικαιολόγησε την ανάγκη του χαρακτήρα του επείγοντος λέγοντας ότι τα χρονικά όρια μέχρι το Γιούρογκρουπ της 22ας Ιανουαρίου είναι ασφυκτικά και τόνισε ότι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 17 του μήνα θα πρέπει το πολυνομοσχέδιο να είναι στα χέρια των δανειστών.

* * *

* Ο χορός των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο έχει ήδη ανοίξει με πιο ηχηρές τις παρεμβάσεις που αφορούν το δικαίωμα στην απεργία. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε εισβολή στο Υπουργείο Εργασίας την Τρίτη, ενώ χθες έκανε συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και για τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Αλ. Φ.

 

Διδακτική

* ΕΙΠΩΘΗΚΕ από εκπαιδευτικό, κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, χθες στην περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας: «Διδακτική ώρα δεν είναι αυτή της σίτισης των μαθητών; Δεν τους μαθαίνουμε πώς να πιάνουν το κουτάλι όταν τρώνε;».

Αναφερόταν στην ώρα σίτισης των μαθητών του ολοήμερου σχολείου, που δεν θα προσμετράται ως διδακτική, για τους εκπαιδευτικούς.

 Λ.Κ.

 

NTORA CIU

* ΑΝΑΡΠΑΣΤΕΣ οι προσκλήσεις για τη χοροεσπερίδα της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ με ομιλήτρια την Ντόρα Μπακογιάννη στις 27 Ιανουαρίου. Πρώτη μέρα που κυκλοφόρησαν οι προσκλήσεις έφυγαν πάνω από 150, δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος των νεοδημοκρατών. Λογικό είναι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Καπετάνος να χαίρεται γι’ αυτό, μιας και αποδεικνύεται εύστοχη η επιλογή του. Κανείς δεν ξεχνά εξάλλου τον κόσμο που είχε συγκεντρώσει η Ντόρα στην προπέρσινη επίσκεψή της στα γραφεία του κόμματος με σύσσωμη την τοπική ΝΔ απ’ όπου και η σχετική φωτό.

 

 TETRAPODOS CIU

* ΣΕ επιφυλακή και ο τετράποδος χνουδωτός φίλος… Πραγματικός φύλακας. Παρών για την προστασία της λαϊκής περιουσίας, ενάντια στους πλειστηριασμούς. Και το ανθρώπινο τείχος να έσπαζαν οι συμβολαιογράφοι, τα δύσκολα ήταν μετά...

Γ.Ν.

 

EYXES CIU

*ΝΑ μην την κατάφερε ούτε έτσι ο ρομαντικός Λαρισαίος; Ίσα που εκνεύρισε τον ιδιοκτήτη του τοίχου;

Ζ.

 

TOIXOS CIU

*ΚΑΤΟΠΙΝ απαίτησης αναγνωστών, ιδού χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, που δημοσιοποίησε ο ίδιος ο πορτοκαλένιος αρχηγός, από τα εγκαίνια του γραφείου του στο Μπάνσκο. Αυτό με την κουζίνα βασικά. Ο Βούλγαρος παπάς αγιάζει συμβολικά και το ντουβάρι.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass