Καθυστερεί

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2018 20:11

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, πότε θα φτάσει ο χειμώνας; Αδημονούν οι Λαρισαίοι με τον παρατεινόμενο μαλακό καιρό. Πότε θα σφίξουν, πρέπει να ψοφήσουν και τα μικρόβια. Προσδοκώντας να συναντήσουν τα κρύα, σε μια συντροφιά σκέφτονταν να ταξιδέψουν βορειότερα, ως αποδημητικά.

Ζ.

Πολιτική κάλυψη;

*«ΤΟ φαινόμενο της μόλυνσης του Τιταρήσιου ποταμού δεν είναι καινούριο. Οι βιομήχανοι- τυροκόμοι δεν είναι η πρώτη φορά που ρίχνουν τα απόβλητά τους στο ποτάμι. Αυτό σημαίνει ότι οι όποιοι έλεγχοι έχουν γίνει κατά το παρελθόν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, είτε υπήρξαν ελλιπείς, είτε αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί. Μήπως οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες συνεχίζουν να μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα έχοντας την πολιτική κάλυψη των αρμοδίων;». Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας έχει βγάλει ήδη γνωμάτευση για το ανακύψαν ζήτημα. Και με το υπερκείμενο σχολιασμό από το γραφείο Τύπου της Ν. Ε., αν μη τι άλλο, αποδεικνύει ότι το κυβερνών κόμμα παίζει πολύ καλύτερα στο γήπεδο της αντιπολίτευσης. (‘’Την κυβέρνηση πήραμε, όχι την εξουσία’’, φαίνεται να αποτελεί και τοπική πεποίθηση.)

***

*ΚΑΙ εν τέλει ότι πολύ εύκολα ανασύρει την αριστερή του προσέγγιση: «Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελεί μείζον πολιτικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Γιατί με το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία κανείς δεν μπορεί να παίζει. Δεν μπορεί η ματαιοδοξία του πρόσκαιρου κέρδους να είναι πάνω από την προστασία του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής και την υγεία των κατοίκων της». (Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;)

Ζ.

Για μια λάμπα…

 * ΙΣΟΠΑΛΙΑ, 2 - 2 το σκορ και πάμε για παράταση…

Ο "αγώνας" ξεκίνησε πριν από τα Χριστούγεννα και συνεχίζεται ακόμη... Τηλεφωνεί ο συμπολίτης μας στη ΔΕΗ για αλλαγή μιας καμένης λάμπας σε κολώνα. Στην οδό Δρόση 154, στη Νέα Πολιτεία, το συμβάν.

Έρχεται συνεργείο και αποφαίνεται πως δεν είναι της αρμοδιότητας της επιχείρησης αλλά του Δήμου Λαρισαίων… Σκορ 1-0! Επικοινωνεί τότε με τον Δήμο, σπεύδει συνεργείο, το οποίο αποφαίνεται πως δεν είναι αρμοδιότητας της δημοτικής αρχής, αλλά της ΔΕΗ… Το σκορ 1-1. Ξανατηλεφωνεί στη ΔΕΗ, η οποία επανέρχεται και επικυρώνει την προηγούμενη απόφασή της. 2-1 το σκορ. Ξανατηλεφωνεί στον Δήμο, ο οποίος επιβεβαιώνει με τη σειρά του την αναρμοδιότητά του, ισοφαρίζοντας σε 2-2 το αποτέλεσμα! Αμφίρροπος ο αγώνας…

Αλλά καλά, δεν ντρέπεται ο άνθρωπος να απασχολεί ΔΕΗ και Δήμο για μια… καμένη λάμπα. Ας πάρει μια σκάλα και ας την αλλάξει μόνος του… Τόσο δύσκολο είναι;

Γ.Ν.

 

Ελληνολαρισαϊκό

*ΝΕΟ λήμμα του τοπικού Λεξικού.

-Μάνου Τσάο είναι διάσημος μουσικός. Στη Λάρισα σημαίνει γειά σου Μανώλη.

***

*Κι επειδή υπάρχουν κι οι αντιδρώντες. Ορισμένοι κομπλαρισμένοι επαρχιώτες που θέλουν να μιλούν πρωτευουσιάνικα και τα κάνουν ρόιδο. Σαν εκείνη τη Λαρισαία που ήθελε να πάει στα Τρίκαλα, μαζί με τους Αθηναίους συμπέθερους, στον Μύλο των Εξωτικών, όπως τον έλεγε. Ή την άλλη που επέστρεψε στη γενέτειρα μετά από χρόνια και παραπονιόταν, ‘’καλέ σηκώνει πολλή σικόνη στο χωριό…»

Ζ.

Αγάλματα

βλακείας

*«Ο γιαλός είναι στραβός, εμείς καλά αρμενίζουμε», θα μπορούσε να είναι το διαχρονικό ελληνικό σύνθημα για το σκοπιανό. Έγραψε, και μεταφορικά, ο Κ. Π. «Δεν παν’ να τη λένε όλοι Μακεδονία, εμείς θα κλείνουμε τα αυτιά μας. Θα αποσυρόμαστε από καλλιστεία και τουρνουά σκακιού, θα σβήνουμε τα αρχικά της ακατονόμαστης χώρας από την οθόνη όταν θα βλέπουμε μπάσκετ, θα τους κρατάμε μούτρα, θα κάνουμε μποϊκοτάζ στο ένταμ και εμπάργκο στο πετρέλαιο. Θα καταψηφίζουμε στη Γιουροβίζιον. Θα γεμίζουμε ψησταριές και ΚΤΕΛ με αστέρια της Βεργίνας…»

***

*ΑΙΦΝΗΣ όμως προέκυψε πρόβλημα: τώρα η ηγεσία των Σκοπίων γκρεμίζει τα αγάλματα της δικής τους βλακείας. Με έναν τρόπο μάς καλεί να κάνουμε το ίδιο. (Χμ…)

Ζ.

Με φλογέρα

*ΣΤΑ δικά τους θέματα οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Ψάχνω για δουλειά.

- Εμπειρία έχεις;

- Μόνο; Δυό χρόνια ψάχνω.

***

*- ΕΓΩ πάντως, ο μόνος λόγος που δεν τα παρατάω να γυρίσω στο χωριό μου να βόσκω πρόβατα είναι που δεν ξέρω φλογέρα.

***

*- ΟΤΑΝ είναι να αγοράσω καρέκλα, ρε σεις, πάντα ζητάω από τον πωλητή να βάλει 5-6 στοίβες ρούχα πάνω της να δω τελικά αν μου κάνει.

Ζ.

Χωρίς

υποχώρηση

*«ΣΥΝΘΕΤΗ ονομασία, παράγωγα του όρου Μακεδονία και διάφορα τέτοια δωσίλογα ας πάνε στην άκρη …» Ο Λαρισαίος Γ. Μ. εμφανίζεται ανυποχώρητος. «Κανένας όρος Μακεδονία ή σύνθετο ή παράγωγο. Και ας μην λυθεί ποτέ το σκοπιανό. Γιατί μετά θα γίνει εκείνος που θα το υπογράψει αυτό ακόμα ένας «Εφιάλτης» και η ιστορία μας έχει πολλούς, φτάνει». (Ποιος είπε ότι παρόμοιες στάσεις δεν βοηθούν την κυβέρνηση; Διαπραγμάτευση γίνεται υποτίθεται, ο απέναντι δεν πρέπει να θεωρεί τίποτε δεδομένο.)

***

*ΔΙΟΤΙ υπάρχει και η εξής προσέγγιση: «Όσο και να βαράνε οι σκοπιανοί και όλοι να τους λένε «Μακεδονία» και να χτυπιούνται, αν εμείς που έχουμε τα δικαιώματα, εμείς που είμαστε οι ιδιοκτήτες δεν το πιστοποιήσουμε, είναι άχρηστο για αυτούς. Χρειάζονται την αναγνώρισή μας. Και μην ακούσω έχουμε χίλια προβλήματα, φόροι, κρίση, πείνα κτλ. κτλ. και ασχολούμαστε με το όνομα. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Να κοιταζόμαστε στα μάτια. Και για το ένα θα αγωνιστούμε και για το άλλο. Η κρίση είναι για τώρα, το άλλο είναι για πάντα, στους αιώνες των αιώνων…»

Ζ.

Ασανσερίτιδα

*ΕΠΙΔΗΜΙΑ ασανσερίτιδας στη γειτονιά. Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του ασανσέρ στο πρώην ΙΚΑ, μετά την κυβερνητική παρέμβαση στο ανώτερο τοπικά επίπεδο. Προέκυψε ωστόσο ζήτημα με το ασανσέρ στη μεγάλη διπλανή οικοδομή, με είσοδο από τη Στοά Κουτσίνα. Όπου, ναι μεν ο ανελκυστήρας λειτουργεί κανονικά όχι όμως για όλους. Να αν μπει κάποιος τυχαίος στον θαλαμίσκο και πατήσει το κουμπί του ορόφου, ματαίως θα περιμένει να τον ανεβάσει. Ακίνητο. Κι ας το έβλεπε μόλις πριν να κατεβαίνει στο ισόγειο και να αποβιβάζει.

***

*ΛΟΙΠΟΝ υπάρχει λένε πρόβλημα με ορισμένους ενοίκους που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα, τα οποία αντιστοιχούν στο ρεύμα της σκάλας καθώς κοινή θέρμανση δεν έχει η οικοδομή από αμνημονεύτων χρόνων. Κι η διαχείριση σκέφτηκε κάτι σατανικό. Εφοδίασε τους υπόλοιπους με κλειδάκι, χωρίς τη χρήση του οποίου στον θαλαμίσκο το ασανσέρ δεν λειτουργεί. Επομένως οι μπαταχτσήδες απ’ τη σκάλα, τιμωρία. Σε μια οικοδομή που για να φτάσεις στον υπερυψωμένο 1ο όροφο θεωρείται άθλος.

***

*ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ωστόσο παρενέργειες. Διότι μπορεί να έχει κλειδάκι ο επαγγελματίας που στεγάζεται εκεί το γραφείο του, οι υποψήφιοι πελάτες του όμως θα πρέπει να τον προσεγγίσουν απ’ τις σκάλες.

Στην οικοδομή στεγάζονται επίσης και διάφοροι σύλλογοι. Οι συνταξιούχοι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ, οι κοινοτικοί υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι Δημοσίου, με εκατοντάδες μέλη. Που βέβαια δεν έχουν πρόσβαση στο ‘’κλειδωμένο’’ ασανσέρ. Κι είναι και ηλικιωμένοι. (Μπλέξιμο.)

Ζ.

Κομποστοποίηση

* ΜΕΣΑ στο 2018 αναμένεται ο Δήμος Λαρισαίων να προχωρήσει στο πρόγραμμα της οικιακής κομποστοποίησης. Αρχικά σε σχολεία και σε επιχειρήσεις και στη συνέχεια σε κατοικίες που διαθέτουν λαχανόκηπους και μικρά περιβόλια θα διατεθούν δωρεάν κάδοι για κομποστοποίηση. Παράλληλα, η υπηρεσία Περιβάλλοντος θα εντείνει την ανακύκλωση χαρτιού με ξεχωριστή ανακύκλωση.

Ζ.Π.

Περιφράξεις…

* ΑΡΧΙΣΕ να ξυπνά από τον λήθαργο ο κοιμώμενος "γίγαντας"; Η κτηματαγορά, ως βασικός πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης, δείχνει ξανά τη δύναμή της; Ξεκίνησε επιτέλους η αποκατάσταση της ισορροπίας στην κτηματαγορά; Προφανώς… ήταν το συμπέρασμα κάποιων εκ των ειδημόνων, μόλις έγιναν γνωστά τα στοιχεία της εντυπωσιακής αύξησης της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας του 9μήνου του 2017.

Οι ελπίδες αναπτερώθηκαν και τα πανηγύρια για τη δρομολογούμενη έξοδο από το "τέλμα", περίσσεψαν… Ήρθε όμως το ΤΕΕ και τους προσγείωσε…

Από… τις περιφράξεις οικοπέδων και λιγότερο από τις πραγματικές αναπτύξεις ή έστω επεκτάσεις υφιστάμενων οικοδομών και κατοικιών οφείλεται η ανοδική τάση που καταγράφηκε στην οικοδομή.

 Ναι αυτό έγινε… Ένα σημαντικό μέρος των αδειών στο σύνολο της χώρας δεν αφορά σε νέες οικοδομές, ούτε καν σε επεκτάσεις ή ανακαινίσεις κτιρίων, αλλά σε περιφράξεις οικοπέδων, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται από την ΕΛΣΤΑΤ στην ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα!

Και η αύξηση πώς προέκυψε; Από την ανάγκη περιτοιχίσεων οικοπέδων, λόγω της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών. Πολλοί δηλαδή οικοπεδούχοι, προκειμένου να έχουν κατοχυρωμένη την περιουσία τους, προχώρησαν στην έκδοση αδειών και στις σχετικές εργασίες… Έτσι εκτοξεύθηκε ο αριθμός των αδειών.

Οπότε, τα "κεφάλια μέσα" ακόμη…

Γ.Ν.

Κι άλλος

*ΒΟΛΙΚΟ για την κυβέρνηση αλλά καθόλου χρήσιμο στην προσπάθεια για συναίνεση το να ταυτίζει με ευκολία με την ακροδεξιά όσους έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία για την ονομασία των Σκοπίων. Ωστόσο βρίσκει πατήματα.

***

*ΜΕΤΑ τον Van der Mπαρτζ, που για την περίσταση ντύθηκε μακεδονομάχος, ο δεύτερος Λαρισαίος πολιτικός ηγέτης, επίσης πανελλήνιου βεληνεκούς, που καλεί στη συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο είναι ο Στέλιος Χάμος του Πατριωτικού Συνδέσμου. Που άμα τον πεις ακροδεξιό παρεξηγιέται, το θεωρεί πολύ σοφτ, εντελώς λάιτ. Θα βάλει λέει και λεωφορείο, όχι κατ’ ανάγκη το δικό του, «άμα παρουσιαστεί μεγάλος αριθμός συναγωνιστών».

Ζ.

Μαύρος καπνός

* ΚΑΠΝΟΣ …αλλά μαύρος και πάλι στην ΕΛΜΕ Λάρισας. Ούτε στη δεύτερη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου, συμφώνησαν στη συγκρότηση του σώματος τα μέλη του.

Η υπόθεση εξελίσσεται σε παιχνίδι για γερά νεύρα και όποιος αντέξει!

Πείσμωσαν όλες οι παρατάξεις, χωρίς διάθεση συμβιβασμών και συμφωνιών στο μοίρασμα.

Στα λόγια, όλοι εκτός των «Παρεμβάσεων» συμφωνούν να συγκροτηθεί το νέο σχήμα με αντιπροσωπευτικό αναλογικό σύστημα, αλλά στην πράξη … στραβώνει και δεν υπάρχει πλειοψηφία.

Ακολουθεί και τρίτη προσπάθεια, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

Τρίτη και συμβιβαστική ή θα πάει μακριά η βαλίτσα;

Λ.Κ.

Ωράριο

* ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ, έλεγε η Λαρισαία – εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, οι εκπαιδευτικοί. Δεν φτάνει που εργάζονται ελάχιστες ώρες την εβδομάδα, σχεδόν εννέα μήνες τον χρόνο, διαμαρτύρονται και για την αύξηση του ωραρίου τους, στις 30 ώρες. Κανείς δεν λέει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεζουμίζονται. Αλλά όταν δουλεύεις σχεδόν τις μισές ώρες, σε σχέση με εργαζόμενους του ιδιωτικού, αλλά και του δημόσιου τομέα, καλό θα ήταν να μην γκρινιάζεις, γιατί προκαλείς. Έχει άδικο;

Π.Φ.

Χιονοδρομικό;

*ΟΛΟ και πιο ελκυστικός προορισμός για Λαρισαίους η Σπηλιά, για ημερήσια εκδρομή. Μόλις μισή ώρα δρόμος και φτάνει κάποιος στο χιόνι, στα 800 μέτρα υψόμετρο. Με Κίσσαβο, με θέα, με ωραίες ταβέρνες. Όμορφα Σαββατοκύριακα, κι όχι μονάχα χειμωνιάτικα.

***

*ΚΑΙ δέκα λεπτά πιο πάνω το ιστορικό όσο και θαυμάσιο Καταφύγιο του ΕΟΣ. Οι στοιχειωδώς ευκίνητοι, όταν έχει καλοκαιρία ανεβαίνουν από κει πανεύκολα στην κορυφή του Κισσάβου.

Κι εδώ προκύπτει η προοπτική του Χιονοδρομικού. Μπορεί η περίοδος χιόνος να μην είναι μεγάλη στο συγκεκριμένο υψόμετρο, ωστόσο μια όχι μεγάλου μεγέθους εγκατάσταση θα μπορούσε να απογειώσει την περιοχή. Όχι μονάχα τη Σπηλιά ή και το Συκούριο από κάτω της που θα πλημμύριζαν μαγαζιά και ξενώνες. Η Λάρισα είναι πολύ κοντά.

***

*ΑΥΤΟΙ που ξέρουν από χειμερινά σπορ και αντίστοιχο τουρισμό, διότι δεν είναι μονάχα οι λάτρεις του σκι είναι κυρίως όσοι αρέσκονται να ‘’ξεσκί’’ στο φαΐ και τη βόλτα. Όλοι γνωρίζουν πώς γεμίζει η Αράχωβα φερειπείν. Που σημειωτέον απέχει 40 λεπτά από το χιονοδρομικό του Παρνασσού.

Τόσο απέχει κι ο εντυπωσιακός Άγιος Αθανάσιος, ‘’η Αράχωβα της Β. Ελλάδας’’, απ’ το χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν. Όσο ακριβώς δηλαδή κι η Λάρισα απ’ το Καταφύγιο. Που αν έχει εκεί χιονοδρομικό θα βρεθεί με τουριστικό μαγνήτη πολλαπλάσιας ισχύος από του Πάρκου των Ευχών. Κάθε χρόνο, όλο τον χειμώνα. (Τα ξέρει αυτά ο Κ. Αγοραστός. Προφανώς ενδιαφέρει ζωηρά και τον δήμαρχο Λαρίσης, εκτός από εκείνο των Τεμπών.)

Ζ.

Καρδούλες

* «ΩΡΑΙΕΣ οι καρδούλες αλλά δεν σώζουν ζωές», «Μαστογραφία πρέπει να κάνεις, όχι να βάζεις καρδιές» ήταν κάποια από τα όσα ποστάρισαν γυναίκες στο διαδίκτυο. Δεν ήταν λίγες εκείνες που στο κάλεσμα των social media να τοποθετήσουν μια καρδιά με αφορμή την εβδομάδα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού αντέδρασαν και αντί για καρδιά παρότρυναν τις φίλες τους να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Άρα δεν χρειάζονται «καρδιές» πρόληψη χρειάζεται γιατί ο κίνδυνος από καρκίνο του μαστού μπορεί να μειωθεί.

Ζ.Π.

Στραβός διαβήτης

*ΣΚΛΗΡΕΣ Λαρισαίες γυναίκες.

- Όταν εφάπτονται οι κύκλοι μας είναι μαγεία. Αλλά δεν μπορεί να στραβώνουμε και διαρκώς τους διαβήτες μας…

***

*- ΗΘΕΛΑ να ήξερα τι σου αρέσει σ’ αυτό το f/b…

- Γράφω ό,τι μου έρχεται στο κεφάλι βρε γυναίκα…

- Α, μονάχα για την παντόφλα γράφεις;

Ζ.

Λ. Κατσώνη

*«ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ και θα χτυπήσουμε. Ας διορθωθεί λίγο η κατάσταση» φωνάζουν αναγνώστες που διαβαίνουν καθημερινά από το πεζοδρόμιο της Λάμπρου Κατσώνη και μάλιστα γίνονται και συγκεκριμένοι. «Στον αριθμό 12 και στον 18 το πεζοδρόμιο είναι σε κακό χάλι».

Άλλοι πάλι προσθέτουν πως δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά πως και στη διασταύρωση Λάμπρου Κατσώνη με Μανδηλαρά αυτοκίνητα σχεδόν σε μόνιμη βάση παρκάρουν επάνω στο πεζοδρόμιο, μη επιτρέποντας στους πεζούς (τι θράσος κι αυτοί) να περάσουν.

Κ.Γ.

Αδέσποτα

* ΟΥΤΕ ένα, ούτε δύο. Εννέα αδέσποτα σκυλιά μέτρησε ο Λαρισαίος σε μια μόνο, σύντομη, επίσκεψη στις Εργατικές Κατοικίες της Λάρισας. Ποιος ξέρει πόσα θα είναι και που δεν είδε. Καλοζωισμένα φαίνονταν, άρα κάποιος τα ταΐζει. Οι περίοικοι προφανώς. Όμως, τα σκυλιά είναι βρόμικα και πιθανώς, κάποια από αυτά, άρρωστα. Δεν πρέπει κάποιος να φροντίσει γι’ αυτά;

Π.Φ.

Μάλλιασε

*-ΤΙΣ σακούλες δεν τις αγοράζουμε μαζί με τα ψώνια μας απ’ τα μαγαζιά…

Μάλλιασε η γλώσσα του Λαρισαίου να εξηγεί στη συντροφιά.

-Μα δεν το καταλαβαίνετε; Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια, νομίζετε ότι μας τις έκαναν δώρο και τώρα μας τις χρεώνουν;

-Το αποκλείεις δηλαδή να κονομάνε; Πόσο τις αγοράζουν και πόσο μας τις πουλάνε…

-Βρε φαίνεται και στην απόδειξη. Το 0,04 ευρώ ή πολλαπλάσιό του Π. Τ. ήτοι περιβαλλοντικό τέλος, στο κράτος το αποδίδει το κατάστημα, όπως τον ΦΠΑ.

-Ναι;

-Μα η σακούλα μας κοστίζει πια και του χρόνου θα χρεώνεται ακόμη περισσότερο, 9 λεπτά η μία, για έναν απλό λόγο. Να αποθαρρύνει τον καταναλωτή, να μην τη ζητάει κι έτσι να μειωθεί η ρύπανση από το πλαστικό.

-Κι είναι κατάσταση τώρα αυτή;

- Όχι βέβαια. Υπομονή και θα εμφανιστούν οι χαρτοσακούλες. Στα μανάβικα όπως παλιά, στους φούρνους είναι πολύ εύκολο, στα σούπερ μάρκετ, ένα να ξεκινήσει, ο ανταγωνισμός θα τις φέρει σε όλα…

Ζ.

Σοφία

*ΤΕΛΙΚΑ το αγόρασε το ελληνικό νησί ο Μέσι ή όχι; Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου έπεσαν για ύπνο έχοντας την ελπίδα πως μπορεί να κάνουν μπάνιο φέτος το καλοκαίρι στις ίδιες θάλασσες. Πήρε λέει το νησί Σοφία κοντά στην Ιθάκη. Έλα όμως που με το που ξύπνησαν διάβασαν, ξανά στο διαδίκτυο ίσως και στα ίδια σάιτς πως τελικά η είδηση ήταν «fake» δηλαδή ψεύτικη.

Ξαναγέμισε το διαδίκτυο πως τελικά δεν αγόρασε το νησί ο Μέσι και πως είναι ένα ψέμα. Ξαναχτύπησε λίγο αργότερα όμως το γραφείο “Proto Group LTD” πως δεν είναι ψέμα αλλά αλήθεια.

***

ΩΣΤΟΣΟ πρόκειται για το ίδιο γραφείο το οποίο ενημέρωσε προ ημερών για την πώληση στον μάνατζερ ποδοσφαιριστών, Μίνο Ραϊόλα, ενός άλλου ελληνικού νησιού, το οποίο ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε κάνει δώρο στον μάνατζέρ του, Ζόρζε Μέντες, για τον γάμο του.

Σύμφωνα λοιπόν με χθεσινά δημοσιεύματα, ο Αλεσάντρο Πρότο, ιδιοκτήτης του γραφείου, δεν είναι η πρώτη φορά που «έπαιξε» στα μίντια καθώς έχει κατηγορηθεί πως σκοπίμως και για αυτοπροβολή εμφάνιζε σειρά διασημοτήτων να έχουν κάνει αγορές ακινήτων μέσα από το γραφείο του. Η τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί στην ελληνική επικαιρότητα ο μεσίτης Αλεσάντρο Πρότο, ήταν το 2016, όταν με email υποστήριζε πως το νησί Σκορπιός πουλήθηκε έναντι 280 εκατομμυρίων ευρώ. «Όπως πήραν αυτοί, άλλο τόσο θα πήρε και ο Μέσι» ήταν το πετυχημένο σχόλιο ενός αναγνώστη και μάλλον έχει δίκιο.

Κ.Γ.

Ράμματα

*Ο άτυχος θεατής για τον οποίο έγραφε χθες η «Ε» ότι τραυματίστηκε στη διάρκεια παράστασης του Θεσσαλικού, επικοινώνησε μαζί μας και από ό,τι μας είπε ο τραυματισμός του μόνο μικρός δεν ήταν. Πέντε ράμματα στο κεφάλι, στο σημείο ακριβώς πάνω από το μάτι. Άγιο είχε καθώς λίγες μέρες πριν είχε χειρουργηθεί για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Ο κ. Αθ. Βούλγαρης, εκπαιδευτικός, επιβεβαίωσε πλήρως την ιστορία της αναγνώστριας που κατήγγειλε το περιστατικό και θέλησε μέσω της εφημερίδας, να την ευχαριστήσει και δημόσια για το ενδιαφέρον που έδειξε εκείνη και η κόρη της. «Ήμουν ζαλισμένος και έφυγα κατευθείαν για το νοσοκομείο. Δεν κατάλαβα ότι είχε κληθεί και ασθενοφόρο. Πήρα την επόμενη ημέρα να τους επισημάνω ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι προβληματικό και χωρίς φωτισμό θα γίνει και άλλο ατύχημα. Είπαν ότι θα το φροντίσουν» δήλωσε στην «Ε».

Πάντως παρά την ατυχία του ο κ. Βούλγαρης δεν έχασε το χιούμορ του και πέρα από την επισήμανση για τον φωτισμό, ζήτησε από τον υπάλληλο του «Θεσσαλικού» να του πει και το τέλος της παράστασης, μιας και το έχασε.

Ν.Π.

 

 

* ΜΕ τέσσερα «κατά» και μια δέσμευση για προσπάθεια, επέστρεψαν από την Αθήνα η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νικολέττα Μπασδέκη και ο γραμματέας Ανδρέας Ανδριτσόπουλος. Απολογισμός θετικός. Ο λόγος; Είναι πως τα «κατά» σχετίζονται με το θέμα της διαμεσολάβησης και όσον αφορά στην υποχρεωτικότητά της, θέση που είναι άλλωστε και των δικηγόρων.

Οι δύο εκπρόσωποι των Λαρισαίων δικηγόρων, συναντήθηκαν ως αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος τάχθηκε κατά της υποχρεωτικότητας.

***ME TESSERA KATA MPASDEKH

* ΟΙ επαφές της προέδρου και του γραμματέα δεν σταμάτησαν εκεί καθώς εν συνεχεία συναντήθηκαν με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Σταμάτη, Καραγκούνη. Εκεί φυσικά και ο «δικός μας» ο Λαρισαίος, Χρήστος Κέλλας με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να τα πούνε εκτενέστερα. Όλοι τους συντάχθηκαν με τη θέση των δικηγόρων και φυσικά της ΝΔ, την οποία εξέφρασε νωρίτερα ο τομεάρχης.

***

* ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ συναντήθηκαν και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Καρδίτσα, Σπύρο Λάππα, ο οποίος τους άκουσε και κατάλαβαν πως «προβληματίστηκε» για κάποιους τομείς του δικαίου για το αν θα μπούνε στην υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης. Πάντως ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει προσπάθειες για να περάσει κάποιες τροπολογίες. Ίδωμεν…

Κ.Γ.

 

 

EISAI SIGOYROS BRE PANAGIVTH

*-ΕΙΣΑΙ σίγουρος βρε Παναγιώτη ότι πρέπει να φτιάξουμε και για το Πάσχα το Πάρκο των Αυγών;

Ζ.

 

 

H POLITIKH MAS SAS LEV MAJIMOS

*-Η πολιτική μας σας λέω είναι καθρέφτης, επιχειρηματολογούσε ο Μ. Χαρακόπουλος. (Την ίδια στιγμή ο καθρέφτης πρόδιδε τον άπειρο φωτογράφο του.)

Ζ.

 

 

AYTOS POY DIABAZEI DEN KLEBEI

ΑΥΤΟΣ που διαβάζει δεν κλέβει και ο κλέφτης δεν διαβάζει». Όπως αναφέρει κι ο Λαρισαίος Γ. Τ. , έτσι λένε στη Βαγδάτη οι βιβλιοπώλες κι αφήνουν την πραμάτεια τους στον δρόμο αφύλαχτη το βράδυ.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass