Ένα σπάνιο "στερνό αντίο" στη Λάρισα

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2018 19:39

* ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σπάνια η χθεσινή συγκέντρωση όσων Λαρισαίων -και όχι μόνο- βρέθηκαν στον ιερό ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο για το τελευταίο αντίο στον Κώστα Κούτρα.

Ζωντανή ολόκληρη η ιστορία του ΠΑΣΟΚ με ελάχιστες απουσίες παρά την καταρρακτώδη βροχή.

* * *

* ΔΕΝ ήταν μόνο η ικανότητα του Κώστα Κούτρα να ενώνει και να συνθέτει διαφορετικές πολιτικές απόψεις, που θα καταγράψει η ιστορία αλλά και το γεγονός ότι είναι ο πρώτος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ από τη μεταπολίτευση, που εγκαταλείπει τα εγκόσμια. Σ΄ αυτό το ταξίδι τον αποχαιρέτισαν όλοι οι διατελέσαντες γραμματείς: Γιώργος Αδαμόπουλος, Απόστολος Κατσαρός, Μιχάλης Στραβέλας, Άννα Σαρμαντά, Σπύρος Γεμενής και Νικηφόρος Παπανικολάου. Απόντες για διαφορετικούς λόγους ο Γ. Αντωνόπουλος, ο πρώτος γραμματέας και ο Ζήσης Μπέκος.

 * * *

* ΑΠΟ την Τουρκία, όπου βρισκόταν για τις ανάγκες ενός φόρουμ, έφθασε στη Λάρισα χθες η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου για να παραστεί στην κηδεία του Κώστα Κούτρα.

Η ίδια με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook αναφέρεται στην τραγική είδηση:

Είμαι στην Τουρκία στην Άγκυρα και ξαφνικά άρχισε μια βροχή από μηνύματα όταν άνοιξα το κινητό, από τη Λάρισα, την Κοζάνη, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη. Από παντού η ίδια κραυγή: Ο Κώστας έφυγε! Ο Kostas Koutras ο ΦΙΛΟΣ με όλα κεφαλαία, έφυγε. Τόσο ξαφνικά, τόσο νωρίς, τόσο τραγικά! Ένας σπουδαίος, βαθιά έντιμος άνθρωπος, με καθαρή σκέψη και γενναιότητα στις απόψεις του και τις επιλογές του, με ανθρωπιά σε κάθε κίνησή του, με μετριοφροσύνη και μετριοπάθεια. Τα θερμά μου συλλυπητήρια και την αγάπη μου στην οικογένειά του, στους άπειρους φίλους του, στη γενιά μας.

* * *

* ΑΝΤΙΘΕΤΑ δεν κατάφερε να παραστεί αν και το επιθυμούσε ο φίλος του πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης. Το στεφάνι δίπλα στο στεφάνι της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ήταν εκεί, στο Κοιμητήριο, για να θυμίζει τη βαθιά σχέση φιλίας που τους ένωνε.

 * * *

* ΟΥΤΕ και ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατόρθωσε να βρίσκεται στη Λάρισα παρότι το επιθυμούσε. Πριν αναχωρήσει προχθές για τις Βρυξέλες προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης ως εισηγητής επικοινώνησε με τον Κώστα Σάββα και του ζήτησε να μεταφέρει στην οικογένεια τα θερμά του συλληπητήρια. Και ο τελευταίος το έπραξε χθες στο «Μαγειριό της γιαγιάς» όπου δόθηκε ο καφές.

 * * *

* ΣΕ κλίμα βαθιάς συγκίνησης οι επικήδειοι λόγοι από τον προϊστάμενο του Γενικού Χημείου Μιχάλη Μπακαγιάννη, τον πρώην δήμαρχο Νίκαιας και Κιλελέρ Ρίζο Κομήτσα, που παράλληλα εκτελούσε και χρέη ψάλτη σε όλη τη νεκρώσιμη ακολουθία, και την περιφερειακή σύμβουλο Λίτσα Λιακούλη. Η οποία επέλεξε να αναφερθεί σε άγνωστες μεταξύ τους συζητήσεις και συνομιλίες όταν η "Συμφωνία Ευθύνης" διεκδίκησε τη νομαρχιακή αρχή. 'Όπως αυτή η πολύωρη με έντονο φιλολογικό χρώμα "αν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας" με τον εκλιπόντα, όπως αποκάλυψε η περιφερειακή σύμβουλος, να απαντά θετικά και να επιχειρηματολογεί γι΄ αυτό έστω και αν η στάση του έμοιαζε ουτοπική.

* * *

* Η εκκλησία του Νέου Κοιμητηρίου αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που έσπευσε για το τελευταίο αντίο. Μέσα στη βροχή δεν ήταν λίγοι όσοι περίμεναν υπομονετικά για να μπουν στην εκκλησία και να χαιρετίσουν τη σορό, ενώ σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα προκλήθηκε μετά τη λήξη της τελετής με τον δρόμο από την έξοδο του Κοιμητηρίου μέχρι την Καρδίτσης να είναι για πολύ ώρα μπλοκαρισμένος.

 

Δημ. Κατσανάκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass