Στο πλευρό του

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2018 19:09
*ΠΑΡΩΝ στην ομιλία Μητσοτάκη για την Ανώτατη Εκπαίδευση ο Χρ. Κέλλας, ως σκιώδης υφυπουργός Παιδείας. Ενημέρωσε τον πρόεδρο και για τις εξελίξεις στη συνένωση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Θεσσαλίας. Και τον άκουσε μετά να υιοθετεί τις απόψεις του, καθώς στην ομιλία έκανε ειδική αναφορά «στις αφομοιώσεις ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας», λέγοντας πως πρόκειται για «παζαρέματα συντεχνιακών και τοπικών συμφερόντων».  Ζ. *ΠΑΡΩΝ στην ομιλία Μητσοτάκη για την Ανώτατη Εκπαίδευση ο Χρ. Κέλλας, ως σκιώδης υφυπουργός Παιδείας. Ενημέρωσε τον πρόεδρο και για τις εξελίξεις στη συνένωση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Θεσσαλίας. Και τον άκουσε μετά να υιοθετεί τις απόψεις του, καθώς στην ομιλία έκανε ειδική αναφορά «στις αφομοιώσεις ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας», λέγοντας πως πρόκειται για «παζαρέματα συντεχνιακών και τοπικών συμφερόντων». Ζ.

*ΣE μια τόσο σημαντική μέρα για τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό όπως η χθεσινή, με την Περιφέρεια να βραβεύεται για τη λίμνη Κάρλα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η οικογένειά του.

Σύσσωμη λοιπόν αυτή, η γυναίκα του Χριστίνα και τα δύο του παιδιά, Αλεξάνδρα και Αναστάσης παρευρέθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο και χειροκρότησαν θερμά τον περιφερειάρχη όταν αυτός παρέλαβε το βραβείο.

* * *

*ΛΙΓΕΣ μέρες πριν την τελετή ενθρόνισής του ο νέος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος είχε την ευκαιρία με την παρουσία του στο Πολεμικό Μουσείο και στην τελετή των ευρωπαϊκών βραβείων να έχει μια πρώτη άτυπη επαφή με εκπροσώπους τοπικών φορέων, περιφερειακούς συμβούλους κι άλλους Θεσσαλούς. Στο περιθώριο της εκδήλωσης παραχώρησε συνέντευξη στην «Ε» μιλώντας για τα πρώτα του σχέδια όταν βρεθεί στη μητροπολιτική περιφέρεια. Η συνέντευξη θα δημοσιευθεί την Κυριακή.

Γ.Ρ.

Με αποφασιστικότητα

*ΤΟΝ Σεπτέμβριο ανοίγουν και στη Λάρισα τα σχολεία. Τον Οκτώβριο; Τότε ξεκινούν τα γυμναστήρια. Πλήθος οι εγγραφές, με τη λάμψη στο μάτι ότι του χρόνου θα είναι ένα αλλιώτικο καλοκαίρι. Σιγά-σιγά όμως, το πάθος πάλι θα ξεθυμάνει, προς τα Χριστούγεννα οι περισσότερες μένουν από απουσίες.

Ζ.

Χωρίς παζάρι

*Ο γιατρός ήθελε να κεράσει τον φίλο του χθες, πήγαν σε ουζερί στο κέντρο, ήπιαν σαν άντρες, έφαγαν τα καλύτερα, μια οικονομική άνεση υπήρχε. Πέρασε κι ένας Αφρικανός πωλητής του δρόμου. Ο άλλος χρειαζόταν μια ζώνη, Απ’ τις καλές ζήτησε, έβγαλε εκείνος εμπόρευμα, διάλεξαν μία, Πόσο, Δεκαπέντε γιούρο, Α μπα αποκλείεται πέντε άμα θες, ξεκίνησε το γνωστό παζάρι, πετάχτηκε ο γιατρός σε κέφια, από αγορά ιδέα δεν είχε, η γυναίκα του τού ψωνίζει, μπήκε στη μέση, έβγαλε τα λεφτά, Εγώ είπαμε κερνάω σήμερα, Μα αντέδρασε ο άλλος, Τι δεν μπορώ να σου πάρω δώρο μια ζώνη, Μα δεν γίνεται έτσι, Επιμένω θα σου την κάνω δώρο, Ναι αλλά, εντωμεταξύ πήρε ο σκουρόχρωμος έμπορος τα λεφτά κι έφυγε.

***

*ΚΙ ύστερα έπεσαν όλοι πάνω του. Ο φίλος του τού εξηγούσε ότι, Εντάξει να πλήρωνες αλλά αφού γινόταν το παζάρι, πως έτσι έδωσαν πάρα πολλά, πετάχτηκαν κι από τα διπλανά τραπέζια και τον αποπήραν, Μεγάλη βλακεία έκανες γιατρέ, ούτε τα μισά δεν έπρεπε να δώσεις, από κοντά κι ο σερβιτόρος, Γιατρέ, εγώ πήγα-ήρθα δέκα φορές σας έφερα τους καλύτερους μεζέδες, εξτρά ένα σωρό και τριάντα ευρώ δεν θα ζητήσω, έδωσες σ’ αυτόν δεκαπέντε για ζώνη, τι να πω, κουνούσε το κεφάλι, Βρε άμα έχει ο μαύρος πέντε πελάτες σαν εσένα θα γυρίσει και θα χτίσει πολυκατοικία στη Χαράρε, εκεί κάποιος από δίπλα τον διέκοψε, Όχι πέντε, τέσσερις, τον ένα τον βρήκε.

Ζ.

Το μαντήλι του…

*- ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ χρόνια το παιδεύουν αυτό με τον Γιάννο, βρε παιδιά…

- Οι προηγούμενοι που το είχαν θάψει, οι τωρινοί δεν χρειάστηκαν ούτε τέσσερα…

- Και πάλι. Πολύ αργά πάει η Δικαιοσύνη, πάρα πολύ. Και να σκεφτείς μόλις άρχισαν, δεν θα χρειαστούν και πεντέξι χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσει;

***

*ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να είναι βασικό θέμα συζήτησης στις παρέες των Λαρισαίων η προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου. Κυρίαρχο το ‘’Γιάννο μου το μαντήλι σου τι τόχεις λερωμένο’’.

- Την είδατε τη φωτογραφία με τη χειραψία Άκη-Γιάννου; Ήταν από την παράδοση-παραλαβή. Όχι του κελιού, από υπουργείο παλιότερα.

- Κι άλλες φωτογραφίες εποχής. Πάλι ο Σημίτης στο προσκήνιο, ο Στουρνάρας επίσης, από τους νυν, είχε την τιμητική του.

***

*ΕΜ δεν θα έπαιρνε φωτιά το ίντερνετ;

- Άκης προς Γιάννο: Όταν εσύ πήγαινες, εγώ γύριζα.

- Ποιος Σημίτης; Εγώ κοίταζα τη Γαδικιάρογλου, που κοιτούσε την Πετροπούλου η οποία κοίταζε την Πετροβασίλη.

- Τι κάνεις Γιάννο; Πουγκιά παίρνω.

***

*- ΕΙΝΑΙ τελικά πολύ δύσκολο πράγμα η μετακόμιση από τα βόρεια προάστια στα δυτικά, από Κηφισιά στον Κορυδαλλό…

- Μα να έχεις σπίτι στην Ελβετία, βίλα στη Σύρο και να μην μπορείς να τα χαρείς;

- Ο μόνος που φωνάζει πια ‘’Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ’’, είναι παιδιά ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού.

- Το βλέπω με αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ, στο εκλογικό τμήμα των φυλακών.

Ζ.

 

«Σιγο-ψιθυρίζοντας»

*ΣΕ στυλ σχολιογράφου, επιχείρησε να απαντήσει, μέσω f/b όμως, ο Παν. Νταής, σε επισήμανση Λαρισαίου για την κατάσταση στο Αλκαζάρ την οποία είχε φιλοξενήσει στα σχόλια ο Κ. Γ. «Σιγοψιθυρίζοντας» ο αντιδήμαρχος, να φάει και τη δουλειά των δημοσιογράφων; Αντί να κοιτάξει να δουν με τον αρμόδιο συνάδελφό του γιατί είναι στο ίδιο χάλι η λίμνη στο πάρκο εδώ και τόσους μήνες. Χρειάζεται κατανόηση όμως, είναι ένα μπλέξιμο να εντοπίσουν πότε ακριβώς θα γιορταστούν τα Χριστούγεννα φέτος, ώστε να προλάβουν να ετοιμάσουν χωρίς αναθέσεις το Πάρκο των Ευχών.

Ζ.

Σιγή ασυρμάτου

*ΜΙΑ βδομάδα πέρασε από τότε που συμφώνησαν υπουργός-εκπρόσωποι της Θεσσαλίας-Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ για το σχέδιο Γαβρόγλου, και σιγή ασυρμάτου από την αντιπολίτευση. Αμηχανία ίσως, πάντως καμία αντίδραση. Ούτε από τους ομιλητικότατους ως τότε βουλευτές της ΝΔ, Μ. Χαρακόπουλο και Χρ. Κέλλα, ο δεύτερος είναι και σκιώδης υφυπουργός Παιδείας, εντάξει τον Γ. Κατσιαντώνη ξεχνούν ακόμη να τον μετρήσουν κι οι ίδιοι στο κόμμα, ούτε από τον βουλευτή ΚΙΝΑΛ Κ. Μπαργιώτα. Μήτε από τη γαλάζια αντιπολίτευση στον Δήμο ή από τους προέδρους τοπικών φορέων που τυχαίνει να είναι ΝΔ και είχαν ξεσηκωθεί πριν. Καμία τοποθέτηση.

***

*ΚΑΙ τι να πουν δηλαδή, να επικροτήσουν δυσκολεύονται, να επικρίνουν δύσκολο πια. Οπότε σιωπή. Τώρα όμως; Τώρα που στην ομιλία του για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Αθήνα ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε λέει ειδική αναφορά «στις αφομοιώσεις ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας», λέγοντας πως πρόκειται για «παζαρέματα συντεχνιακών και τοπικών συμφερόντων»; Λογικά τώρα θα ξαναβγάλουν το ξίφος από το θηκάρι.

***

*ΠΩΣ όμως; Που τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ότι ο υπουργός έκανε τη χάρη στους καθηγητές ΤΕΙ- «συντεχνιακά» και στους δημάρχους-«τοπικά συμφέροντα». Ποιος τοπικός γαλάζιος παράγοντας να αντιδράσει και πώς;

Ζ.

Συντονιστές

*ΥΠΑΡΧΕΙ ενδιαφέρον αντιτείνει η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Ε. Αναστασοπούλου, για τις θέσεις των συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου. Για όσους ισχυρίζονται το αντίθετο υπάρχουν οι αριθμοί.

Συνολικά 115 αιτήσεις υποβλήθηκαν για 32 θέσεις, ενώ για τις ελλείψεις που προέκυψαν ήδη 15 αιτήσεις ακόμη και από την Αθήνα υποβλήθηκαν για 2 θέσεις. Μέχρι αύριο Παρασκευή μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση. Όσοι πιστοί ας προσέλθουν.

Ν.Π.

Σύνθετα

*ΕΥΚΟΛΑ τα γλωσσομπερδέματα και μεταξύ των Λαρισαίων.

- Γράφτηκες γυμναστήριο;

- Θα γραφτώ οσονούπω.

- Α, ο-σο-νούπο… Κι οι πολεμικές τέχνες καλές είναι.

***

*- ΚΑΙ τι ειδικότητα έχεις;

- Φυσικοχημικός…

- Φυσική και Χημεία μαζί, ε;

- Όχι, στύβω φυσικούς χυμούς…

Ζ.

«Κολυνός»

*Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου κατά τη θητεία στο Υπουργείο Άμυνας, απέκτησε το παρατσούκλι «Κολυνός» (από την ομώνυμο οδοντόπαστα) με αφορμή και το λευκό χαμόγελό του. Μόνο που μετά τα προχθεσινά, προφυλακίσθηκε για μια θητεία του που δεν δείχνει και τόσο αστραφτερή.

Ένας ακόμη υπουργός του λεγόμενου και «Κινέζου», του εκσυγχρονιστή πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Τότε που δεν «τολμούσε» κανείς να αντιμιλήσει σε Ακη, Γιάννο, Μαντέλη (σ.σ. που είχε κορίτσι της παντρειάς) και φυσικά στον «στρατηγό» Θεόδωρο Τσουκάτο. Τότε που όσοι τολμούσαν να ψελλίσουν περί διαφθοράς, τον «κρεμούσαν» στα μανταλάκια οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ και νυν ΚΙΝΑΛ. Και ο κ. Σημίτης καλούσε όποιον έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα.

Η προφυλάκιση Γιάννου είναι μακέτο;

Β.Κ.

Τα αναδρομικά

των άλλων

*- ΜΠΟΡΕΙ τελικά να τα καταφέρει ο Τσίπρας και να μην κοπούν οι συντάξεις, όμως ευχαριστημένοι δεν θα είμαστε οι συνταξιούχοι, να το δείτε…

Η πρόβλεψη από Λαρισαίο χθες στην τριγωνοπλατειακή συντροφιά των μεσηλίκων.

-Γιατί το λες αυτό, άμα δεν υπάρξει περικοπή θα εκτιμηθεί…

-Τώρα; Με το τσουνάμι που έχει προκύψει σε σχέση με τα αναδρομικά; Που τρέχουν όλοι να κάνουν αιτήσεις, που μαζεύονται για προσφυγές και ποντάρουν σε χοντρά ποσά; Ε, θα δείτε…

-Σαν τι δηλαδή…

- Που θα θυμώσουν οι συνταξιούχοι, θα τα βάλουν με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν τους τα επιστρέφουν…

- Αυτά που τους είχαν κόψει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;

- Βεβαίως. Θα δεις τα μέσα ενημέρωσης να καταγγέλλουν την ανάλγητη κυβέρνηση που άσκησε έφεση και δεν πληρώνει τα αναδρομικά, ναι αυτά που είχαν κόψει οι προηγούμενοι…

Ζ.

Με τον νόμο

*ΒΛΕΠΕΙ τα πάντα, μεριμνά για τα ενδεικνυόμενα μέτρα ο στρατηγός Γιάννης Τόλιας, ωστόσο δεν είναι με καμία πλευρά, εκ των αντιπάλων τριγύρω από την ΑΕΛ. Και δεν θα μπορούσε να είναι. Ψύχραιμος όσο και να τον προκαλούν. Άλλωστε είχε αντιμετωπίσει χειρότερα στον Βόλο. Προσανατολισμένος σταθερά με την τάξη και τον νόμο.

Ζ.

Κι όμως, παπάς

*ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ιστός το ίντερνετ αλλά και συνάμα τόσο τοπικός. Σάλος χθες στη Λάρισα με τον παπά που ανήρτησε σχόλιο στο f/b, σχόλιο με τ’ όνομά του κανονικά απ’ το προφίλ του, με τον τίτλο και το σχήμα του. Και τι έλεγε ο εφημέριος σε ενορία της Λάρισας; Έγραψε για πρόσφυγες που «θα μας κόψουν τα κεφάλια» και για «συμμορίτες και κατσαπλιάδες της αριστεράς που τους δικαιολογούν». Πόσο συμβατά μπορεί να είναι αυτά με ιερωμένο; Ρητορικό έως άσκοπο το ερώτημα. Προφανώς η υπόθεση θα έχει συνέχεια, πιθανότατα θα φουσκώσει πέραν των ορίων της Λάρισας.

Ζ.

Τόσο σπάνιο…

*ΜΠΟΡΕΙ να είχε πεισμώσει ο Αίολος και να άνοιξε τον ασκό του, ωστόσο ο Φιλοκτήτης ήταν ως γνωστόν η επιτομή του πεισματάρη, κι έτσι διεξήχθη και φέτος με επιτυχία ο ομώνυμος θαλάσσιος αγώνας στη Βελίκα. Παραξενεμένοι όμως οι αναγνώστες της εφημερίδας διάβασαν την επομένη μεταξύ των κολυμβητών πως έβδομος στη σειρά κατατάχθηκε ο Ακίνδυνος Αλβανός. Ναι, δεν ήταν λάθος, ούτε αστείο. Το επώνυμο Αλβανός είναι σύνηθες στην περιοχή Καρίτσας, μεγάλο σόι. Το μικρό όνομα Ακίνδυνος είναι σπάνιο, υπάρχει βέβαια ο όσιος Ακίνδυνος. Ο συνδυασμός των δύο εκρηκτικός, παρότι οι Αλβανοί είναι ακίνδυνοι.

Ζ.

Εμψυχωτικά

*ΕΛΕΓΑΝ διάφορα εμψυχωτικά χθες οι νεαρές Λαρισαίες.

- Όταν σου λένε ‘’δεν σε φοβάμαι εσένα, είσαι δυνατή θα τα καταφέρεις’’, εννοούν βγάλτα πέρα μόνη σου.

***

*- ΣΤΟ τέλος όλα θα πάνε καλά, αν δεν πάνε καλά δεν είναι το τέλος.

***

*- ΓΙΑ να με προσβάλλει κάποιος, θα πρέπει πρώτα να σέβομαι τη γνώμη του.

Ζ.

Πριν, τώρα,

πιο πριν…

* ΔΙΑΒΑΖΕ χθες στην εφημερίδα ότι η Μαρία Γαλλιού συγκαταλέγεται μεταξύ και άλλων Λαρισαίων που τους ανατέθηκαν κομματικά καθήκοντα στα κεντρικά του ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα η Φαρσαλινή δικηγόρος τοποθετήθηκε στον Τομέα Βιομηχανίας και Εμπορίου. Θυμήθηκε και διατύπωσε την απορία.

- Καλά, στις περασμένες εκλογές δεν γινόταν συζήτηση αν θα ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; Που τελικά δεν την έβαλαν;

- Κακό του κεφαλιού τους, επέστρεψε κι αυτή στο ΠΑΣΟΚ. Αν και δημοσίως δεν είχε κάνει καμιά δήλωση.

-Βρε λέω μήπως αντιστρέφεται η ροή, μήπως γυρνούν κι άλλοι…

Ζ.

Οι Βολιώτισσες

*- Α μπα… Οι Βολιώτες δεν έχουν πέραση στην υπόλοιπη Θεσσαλία και ιδίως στη Λάρισα…

Ο γνωστός συριζαίος αντέδρασε έχοντας διαβάσει ότι στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε και το όνομα της υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου, ως πολύ καλή περίπτωση για υποψήφια περιφερειάρχης. Και κοινωνικά έμπειρος τον διόρθωσε.

-Σωστά τα λες, οι Βολιώτες δεν έχουν πέραση στη Λάρισα. Οι Βολιώτισσες όμως είναι αποδεκτές, να το ξέρεις…

Ζ.

 

 

ANHMERA THS EPETEIOY LAZAROS*ΑΝΗΜΕΡΑ της επετείου της Απελευθέρωσης, 23 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος επισκέφθηκε έναν από εκείνους που μετείχαν τότε σ’ αυτήν, τον Λάζαρο Αρσενίου ο οποίος αναρρώνει στο ‘’Απολλώνιο’’. Βαδίζοντας στα 104, ο μαθουσάλας δημοσιογράφος είχε πέσει προσφάτως σπάζοντας το ισχίο του. Διαψεύδοντας ανησυχίες και παροιμίες, χειρουργήθηκε, βγήκε από το ΓΝΛ, θαρραλέος και κεφάτος συνεχίζει. Ο Απ. Καλογιάννης πήγε να τον δει, μαζί με Τάχο - Σούλτη - Καμάρη, του πρόσφερε και το βιβλίο ‘’Μνήμη της Πόλης’’ που θα παρουσιαστεί αύριο και στο οποίο ο Λ. Αρσενίου έχει γράψει πρόλογο. Κι άκουσαν ένα σωρό χρήσιμα που είχε να τους πει ο παλαιός των παλαιών.

Ζ.

 

 TO XERI TOY STO EYAGGELIO GIANNAKOPOYLOS

*ΤΟ χέρι του στο Ευαγγέλιο βάζει ο Ντίνος Γιαννακόπουλος ή και σε εικόνα ασυναίσθητα. Ότι θα είναι πέμπτη θητεία πρόεδρος των γιατρών.

Ζ.

 

 

 MPOREI NA SYNTAXUHKE ME THN KARALARIVTOY MAMAKOS

*ΜΠΟΡΕΙ να συντάχθηκε υπό Καραλαριώτου ο Θαν. Μαμάκος, να υπέταξε τις φιλοδοξίες του, ωστόσο την παράταξή του τη διατηρεί, μαζεύονται συχνά, αυτούς εμπιστεύεται.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass