Ελιές και φύλλα

Δημοσίευση: 02 Νοε 2018 19:03
*Η τοπική ηγεσία οδηγεί τον αντιπρόεδρο του κόμματος στην εκδήλωση της Λάρισας, με άψογο βηματισμό.  Ζ. *Η τοπική ηγεσία οδηγεί τον αντιπρόεδρο του κόμματος στην εκδήλωση της Λάρισας, με άψογο βηματισμό. Ζ.

*ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ με τις ελιές έρχεται φορτωμένος και με τα φύλλα τα χρυσά είν’ όλος κεντημένος. Καλά τα λέει ο εκ Πλατυκάμπου Φ. Μπ. στο f/b, αυτή η Φου Μπου ηχητική σύμπτωση κι αν είναι ταιριαστή, όμως για να έρθουν τα αναφερόμενα καλά του Νοεμβρίου πρέπει να φύγουν τα υφιστάμενα καλά του, ναι οι λιακάδες κι οι ζέστες.

***

*ΕΝ τω μεταξύ, λογικό να προκύψει μπέρδεμα, να φτάσουν και τα λουλούδια σε αλτσχάιμερ. Η Λαρισαία είδε να ανθίζουν στην ταράτσα της εκτός από τα χρυσάνθεμα μαζί κι οι πασχαλιές. Ας απέχει τόσο η αγιοδημητριάτικη γιορτή από την πασχαλινή.

Ζ.

 

Οκτώ λεξούλες

*- ΧΑΡΑΞΕ, μα η νύχτα ασάλευτη, κουβέρτα πάνω από τα όνειρά του. Σε παλίρροια οι αισθήσεις του. Βυθός η ανάσα της στο αυτί του, που τον τραβούσε. Ένας ψίθυρός της, έκανε μεμιάς να φωτίσει ο κόσμος, να τιναχθούν ορθάνοιχτα τα μάτια, η καρδιά να χτυπάει σαν τρελή. Οκτώ λεξούλες ήταν αρκετές για να αλλάξουν όλα. Με απίστευτη ποιητική διάθεση προχθές ακόμη ο Φαρσαλινός Γ. Γ.

- Κι άλλαξαν πράγματι όλα, όταν του είπε "Μωρό μου, σήμερα λήγει η δόση του ΕΝΦΙΑ".

Ζ.

 

Όχι πτώσεις

*ΚΑΙ τι δεν έχει το πρόγραμμα των ΚΑΠΗ της Λάρισας… Γυμναστική, χορός, εκδρομές σε σπουδαίους προορισμούς, μαθήματα κομπιούτερ για να μπαίνουν οι ηλικιωμένοι στο ίντερνετ και το F/B κι άλλα πολλά υπό την εποπτεία του δημοτικού συμβούλου Κ. Τσιαούση. Θα μαζευτούν τόσα μέλη που δεν θα τους προλαβαίνουν. Μαζί με όλα τα άλλα και ιατρική βοήθεια. Ενημερωτικές εκδηλώσεις τις επόμενες εβδομάδες με την πρώτη να έχει ως θέμα «Πρόληψη και αποφυγή πτώσεων στην Τρίτη Ηλικία». Διότι ως γνωστόν το πέσιμο αποτελεί έναν από τους βασικούς κινδύνους. (Και για τις πτώσεις υπάρχει τεχνική, όπως π.χ. οι ποδοσφαιριστές που δεν χτυπάνε).

Ζ.

 

Αβάσταχτο

*ΣΚΛΗΡΟΣ νόμος αλλά νόμος, σκληρός έως εντελώς παράλογος, dura lex sed lex, λατινικά δεν ήξερε ο 87χρονος Φαρσαλινός, όμως ούτε άγνοια νόμου επιτρέπεται, πέταξε λένε έξι μικρά κουταβάκια στον κάδο απορριμμάτων, όπως παλιά που τα πετούσαν τα νεογέννητα στα ρέματα, αφού δεν στείρωναν τα τσομπανόσκυλα. Άλλαξαν όμως τα πράγματα κι ο παππούς εισέπραξε πρόστιμο, τρεις έξι δεκαοχτώ, 180.000 ευρώ, 30 χιλιάρικα το κουτάβι, ψοφήσει δεν ψοφήσει, για κακοποίηση ζώου. Και μάλιστα πρόστιμο κατευθείαν από την αστυνομία, ασχέτως δικαστικής ποινής. Dura lex sed lex…

***

*ΚΑΙ το χειρότερο; Όπως λένε από τον φιλοζωικό σύλλογο η κόρη του ήταν που κατήγγειλε τον 87χρονο. Τώρα; Θα κληρονομήσει το δυσβάσταχτο πρόστιμο; Αβάσταχτο είναι πιο ακριβές. Γι’ αυτό λένε τα εν οίκω μη εν δήμω…

Ζ.

 

Πονοκέφαλος

*ΕΙΔΙΚΟΙ στο αντικείμενο εκτιμούν ότι η Ρ. Καραλαριώτου θα έχει μια δυσκολία στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της. Όχι επειδή δεν θα βρίσκει υποψηφίους αλλά διότι θα της περισσεύουν. Ευχάριστος πονοκέφαλος, που λένε σε ανάλογη περίπτωση για τους προπονητές στο ποδόσφαιρο.

Είχε τους δικούς της από τις προηγούμενες εκλογές, προστίθενται τώρα και εκείνοι του συνδυασμού Τζανακούλη, εντάξει θα υπάρχουν και διαρροές αλλά όχι πολλές μάλλον, συν κάμποσοι που θα προσχωρήσουν από το στρατόπεδο Διαμάντου, προκύπτει το αδιαχώρητο. Θα κληθεί να διαλέξει. Ιδίως στα χωριά του Δήμου…

Ζ.

 

Γυναικείες επιλογές

*ΟΙ σχετικά νεαροί Λαρισαίοι αντάλλασσαν εμπειρίες και σοφά λόγια για τις γυναίκες.

- Εγώ τον άντρα τον θέλω κυνηγό.

- Ξεκίνα να τρέχεις τότε, πάω να φέρω την καραμπίνα.

***

*- ΠΟΤΕ μη γελάτε, οι παντρεμένοι, με τις επιλογές της γυναίκας σας. Είστε μία από τις βασικές της.

***

*- ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις κάτι για να τονωθεί η σχέση μας.

- Να της στύψω φυσικό χυμό πορτοκάλι;

Ζ.

 

Ακάθεκτος

*«ΘΑ κάνουμε παλι την εκπληψη όπως το 2010 που μπηκαμε στο δημοικτό της απλής αναλογικής τωρα. Ζημώσεις…» Με το δικό του στυλ και γλώσσα, ο πορτοκαλένιος αρχηγός αναγγέλλει πρώτον ότι δεν ενδίδει «κι όποια κατάλαβε, κατάλαβε» και δεύτερον ότι «τέλος πάντων ετοιμάζει Πατριωτικό Ψηφοδέλτιο». Υπογράφοντας ως «και κάποτε δήμαρχος Μπαρτζώκης», ήτοι με χρόνους με καιρούς.

***

*Ο οποίος Van der Μπαρτζ, κηρύσσοντας ανένδοτο αγώνα επιτίθεται στα ‘’τοιχεία του μίσους’’, έτσι ονομάτισε τα παρτέρια της νέας Μ. Αλεξάνδρου. Και οργανώνει συγκέντρωση για σήμερα ζητώντας να γίνει ο δρόμος καθαρός πεζόδρομος. Καβαλάει το κύμα της λαϊκής απαίτησης και καλπάζει πάνω στον Ροσινάντε του.

Ζ.

 

Εκλογές

* ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ εκλογές πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ετοιμάζουν στο «Δώτιο Πεδίο», στον Δήμο Αγιάς.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, η δημοτική παράταξη, προκειμένου να διασφαλίσει πιο συμπαγή ενότητα των μελών της, θα τα καλέσει να αποφασίσουν ποιον θέλουν στη θέση του επικεφαλής της.

Ήδη συστάθηκε επιτροπή που θα οργανώσει τις ενδοπαραταξιακές εκλογές, σύντομα. Μέχρι σήμερα οι υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής, είναι τρεις.

Λ.Κ.

 

Αναργύρων

*ΧΑΜΟΣ χθες, στη γιορτή του Δαμιανού Ζώκα, βροχή οι ευχές στον παλιό εφοριακό, τον πρώην πολιτευτή του λεβεντοκεντρώου προέδρου, που τώρα έχει πάρει μεταγραφή για το κόμμα του άλλου Κυριάκου, του Βελόπουλου. Και πάει πάλι καρφωτός για τη Βουλή. Προχθές κιόλας εμφανίστηκε επισήμως ως εκπρόσωπος του κόμματος στη Λάρισα, καταθέτοντας στεφάνι στο Ηρώο για την 28η Οκτωβρίου.

Ανάλογο ευχετήριο ρεύμα και για έναν Κοσμά, εορταστική παλίρροια για τον διαιτητή-σταθμάρχη Μάκη Γιαννακόπουλο, τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Καλογιάννη. (Κοσμά και Δαμιανού χθες των Αναργύρων, γιορτάζουν λέει και ορισμένοι επάργυροι, ψευδάργυροι…)

Ζ.

 

Υπομονή

*ΟΙ γκρινιάρηδες είχαν τον λόγο χθες στην παρέα των Λαρισαίων.

- Κανονικά ρε σεις, μετά το τρίτο πάτημα της αναβολής, το ξυπνητήρι θα έπρεπε να στέλνει e-mail στη δουλειά ότι είμαστε άρρωστοι.

***

*- ΕΧΩ κάνει τόση υπομονή στη ζωή μου βρε παιδιά που με βλέπουν τα γαϊδούρια στο χωριό και λένε «Πού είσαι αδερφέεε…».

Ζ.

 

Τρίτεκνοι

*ΚΟΙΝΗ εκτίμηση ότι τουλάχιστον στη Θεσσαλία σίγουρα θα απέδιδε, θα προέκυπταν νέοι κτηματίες στον κάμπο. Αν εφαρμοζόταν αυτό που εξήγγειλε η κυβέρνηση της Ιταλίας, ότι θα προσφέρει ένα αγροτεμάχιο στους γονείς που θα αποκτήσουν μέσα στην επόμενη τριετία τρίτο παιδί. Το μέτρο, για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας εντάχθηκε λέει ήδη στο σχέδιο προϋπολογισμού 2019. (Και μετά θέλουν να τους τον εγκρίνουν στην Κομισιόν…)

Ζ.

 

Αυτοί ξέρουν

*ΓΕΜΑΤΟΣ αυτοπεποίθηση ο γνωστός βλάχος Γ. Χ. «Όπως λέει και ο Αρμάνος από τη Βέργια, είδες βλάχο γίνε follower… Κάτι θα μάθεις».

Ζ.

 

Προσελκύει

*ΓΕΜΑΤΟ άλλη μια φορά το Ωδείο για παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Παπαθεοδώρου. Η Λάρισα τιμά τον τρόπο που αποτυπώνει τον παλιό της εαυτό. Και θέλει τόλμη να επιλέξει κάποιος την αχανή αυτή αίθουσα.

- Σε ζηλεύουν οι πολιτικοί για τον κόσμο που μαζεύεις, αναγνώρισε από το βήμα ο δήμαρχος. (Κι εξαιτίας της πολυκοσμίας σπεύδουν κι οι πολιτικοί, απαξάπαντες.)

Ζ.

 

Εσώψυχα

ΚΙΝΑΛ

*ΕΙΝΑΙ λέει βέβαιο ότι οι πασοκτζήδες θα τους ψήσουν το ψάρι στα χείλη, των Λαρισαίων συριζαίων. Το λένε ξεκάθαρα πως θα αποφασίζουν για υποψήφιο δήμαρχο ‘’εν καιρώ’’. Θα κυλήσει πολύ νερό ακόμη κάτω από τις γέφυρες του Πηνειού πριν ανακοινώσουν Απ. Καλογιάννη. Κι ας έχει αποφασιστεί αυτό κεντρικά από το ΚΙΝΑΛ, θα το τραβήξουν ακόμη κάμποσο, μέχρι ξεχειλώματος.

***

*ΥΠΑΡΧΟΥΝ φυσικά και οι αντιρρησίες στην προοπτική συμμαχίας στον Δήμο. Κι εκτός από τις προσωπικές στρατηγικές ή και τα κόμπλεξ του παρελθόντος, ορισμένοι λέει κινούνται στη βάση γενικότερου πλάνου. Οι νομιμόφρονες μιλούν για τους ‘’ανδρουλακικούς’’, οι οποίοι αντιδρούν στις επιλογές της Φώφης, τις υπονομεύουν συστηματικά, με προφανή εσωκομματικό στόχο. Πανελληνίως λέει έτσι γίνεται, άρα και στη Λάρισα.

***

*ΜΕΣΑ σ΄ αυτό το σκηνικό της εσωκομματικής φαγωμάρας, η φτώχεια φέρνει γκρίνια και στην πολιτική, στο πλαίσιο αυτής της διαμορφούμενης αντιπαράθεσης λέγεται ότι θα επιχειρηθεί να θυσιαστεί και ο δήμαρχος Φαρσάλων. Άλλωστε οι πασοκικές μεθοδεύσεις κατά Άρη Καραχάλιου είχαν δρομολογηθεί και αποκαλυφθεί ταυτόχρονα πριν πολύ-πολύ καιρό.

Ζ.

 

Λίγα, λίγα…

*ΜΟΛΙΣ 4 τα γκολ στο ματς της ΑΕΚ στη Φιλιππούπολη, πολύ λιγότερα από τα περυσινά 7, έκλεισαν στόματα. Τα κόρνερ πάλι 18-1.

Το 7 γκολ και πάνω προέκυψε αυτή τη φορά στο Καυταντζόγλειο, όπου ο Ατρόμητος διέλυσε τον Ηρακλή με 6-1.

Ζ.

 

Πίσσα

*Ο φανατικός Λαρισαίος καπνιστής.

-Πώς τη βλέπεις γιατρέ την ακτινογραφία θώρακος;

- Μια χαρά… Πέρνα άμα θες τη Δευτέρα, που είπαν απ΄ τον Δήμο ότι θα ασφαλτοστρώσουν τον δρόμο μας.

- Γιατί;

- Για να βήξεις.

Ζ.

 

Καθαρό δεκάρι

*«H αστυνομική λογοτεχνία ως υψηλή τέχνη», έγραψε ένας κριτικός για τον Λέιφ Πέρσον και το ιδιοφυές του μυθιστόρημα ‘’Λίντα’’. Εξαιρετικό αστυνομικό με αφηγηματική ορμή, τηρώντας όλους τους κανόνες αλλά και με διαρκείς παρεκβάσεις στο σουηδικό κοινωνικό μοντέλο, περιγραφή των ανθρώπινων σχέσεων ιδίως αυτές μεταξύ των δύο φύλων, με σαρκαστικό σχολιασμό της λειτουργίας της αστυνομίας και της δικαιοσύνης στη Σουηδία. Ο σπουδαίος συγγραφέας, που θεωρείται εφάμιλλος του Στιγκ Λάρσον, πετυχαίνει το απίστευτο με τον ήρωά του, τον αστυνόμο Έβερτ Μπέκστρεμ: τον παρουσιάζει ακραία εγωκεντρικό, σεξιστή, ρατσιστή, ομοφοβικό, τεμπέλη, σχεδόν αλκοολικό και συνάμα χρηματιζόμενο, ουσιαστικά έναν ανίκανο που κλέβει τη δουλειά των άλλων, ωστόσο τίποτε απ’ αυτά δεν τον κάνει απωθητικό. Ένα παράξενο πράγμα πώς καταφέρνει να προκαλεί τη συμπάθεια του αναγνώστη.

***

*«ΓΝΩΡΙΣΕΣ ποτέ τη μητέρα της Λίντα;» ρώτησε ο αστυνόμος Λεβίν.

«Μια φορά» είπε ο νεαρός Λεφγκρέν μ' ένα χαμόγελο. «Τη συνάντησα όταν η Λίντα κι εγώ και μια παρέα φίλων είχαμε βγει στην πόλη ένα βράδυ. Την άνοιξη. Προτού τα φτιάξουμε. Απλώς, τη χαιρέτησα. Τη μαμά της, εννοώ».

«Τι εντύπωση σου έκανε;»

 «Εντάξει» είπε ο Λεφγκρέν μ' ένα χαμόγελο. «Σκέφτηκα πως ήταν πολύ όμορφη, γαμώτο. Θέλω να πω, πρέπει να ήταν τουλάχιστον σαράντα, αλλά, εντάξει...»

«Δηλαδή;»

«Αυτή κι αν είχε τη λάμψη στο μάτι της» είπε ο Λεφγκρέν. «Αν θέλεις τη γνώμη μου, η μαμά της Λίντα ήταν καθαρό δεκάρι. Αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Δε θα είχα πει όχι αν το είχε ζητήσει».

«Νομίζω πως καταλαβαίνω τι εννοείς» είπε ο Λεβίν.

«Αυτό ήταν το παράξενο» είπε ο Ρόλαντ. «Με τη Λίντα και τη μαμά της, εννοώ. Δεν έμοιαζαν καθόλου. Η Λίντα ήταν ένα αξιαγάπητο, γλυκό κορίτσι, μια καλή φίλη. Η μαμά της όμως... Μιλάμε για πολύ κουλ γυναίκα. Από εκείνες που θα μπορούσαν να σε πάνε σε μέρη όπου δεν έχεις ξαναπάει ποτέ».

Ζ.


PERISSEYOYN TA XAMOGELA KAI OI EYGENEIES 

*ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ τα χαμόγελα και οι ευγένειες. Επειδή ήταν μπροστά η «Ε» ή διότι οι δημοτικές εκλογές είναι εφτά μήνες μακριά;

Ζ.

 

 

EPARKESTATOI OMILHTES PAROYSIASAN

*ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΟΙ ομιλητές παρουσίασαν στο Ωδείο το βιβλίο του Ν. Παπαθεοδώρου για την παλιά Λάρισα, προκάλεσαν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου. Ο αθηναιογράφος Ν. Βατόπουλος κι ο καθηγητής ΕΜΠ Κ. Συρμακέζης, ιδρυτής του Μουσείου Θεσσαλικής Ζωής στην Ελάτεια.

Ζ.

 

 

GYRV GYRV OLOI STH MESH VS GNVSTON

*ΓΥΡΩ- ΓΥΡΩ όλοι, στη μέση ως γνωστόν ο Μανώλης… Κι ο τοπικός Χρ. Καπετάνος κι ο κεντρικός Λευτ. Αυγενάκης τριγύρω από τον γαλάζιο υποψήφιο δήμαρχο Τεμπών.

Κ.Τσ.

 

 AGRIO MPOTILIARISMA EPI THS PLATEIAS TAXYDROMEIOY

*ΑΓΡΙΟ μποτιλιάρισμα επί της πλατείας Ταχυδρομείου. Ώρα 9.30 το πρωί, όταν ακροβολίζονται στους πεζόδρομους τα φορτηγάκια πάσης φύσεως. Ένα εξ αυτών αντιμέτωπο με τρία ΙΧ, ναι τρία, ποιος να κάνει πίσω.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass