Ονυχοπλαστική

Δημοσίευση: 03 Νοε 2018 19:11
* ΚΑΙ Καππαδόκες και βουλευτές Λαρίσης αμφότεροι. Ε, δεν ταιριάζουν στο κόμμα. Μπορούν και τα βρίσκουν όμως.  Ζ. * ΚΑΙ Καππαδόκες και βουλευτές Λαρίσης αμφότεροι. Ε, δεν ταιριάζουν στο κόμμα. Μπορούν και τα βρίσκουν όμως. Ζ.

*ΔΕΝ είναι μονάχα τα νέα κουρεία πλήθος στους δρόμους της Λάρισας, όπως παρατηρούσε τις προάλλες ο ‘’Ελευθεριός’’.

Πολλά και τα ινστιτούτα περιποίησης που έχουν ανοίξει, τα διάφορα ‘’beauty’’, κυρίως ονυχοπλαστικής, προφανώς έχει ζήτηση το μανικιούρ, οι νυχούδες έχουν πληθύνει. Άλλοι καιροί, νέα ήθη. Διερχόμενος ο Λαρισαίος εξεπλάγη όταν είδε μέσα από την τζαμαρία κι έναν νεαρό άντρα, ανάμεσα στις γυναίκες, να έχει απλωμένο κι αυτός το χέρι για να του το περιποιηθούν.

- Καλά, μάνα δεν έχει αυτός να του κόψει τα νύχια;

Ζ.

Απαισιοδοξία

*ΔΕΝ ήταν και τόσο αισιόδοξος ο Λαρισαίος.

- Πλησιάζει το 2019 βρε παιδιά κι ακόμη δεν έχουμε λύσει τα θέματα του 2017.

-Γιατί τρελαίνεσαι, σάμπως Πανελλήνιες θα δώσουμε;

***

*ΑΛΛΑ κι ο άλλος από δίπλα, εξίσου ανήσυχος.

- Θα τελειώσουν βρε σεις καμιά μέρα τα λεφτά του Δημοσίου και δεν θα έχουμε από πού να κλέψουμε.

Ζ.

Χωρίς χάρτες

*ΤΩΡΑ είναι οι δασικοί χάρτες, η αναστάτωση και το μπλέξιμο με τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Πιο πριν ήταν ο γόος για τις Εξισωτικές και τους χάρτες των μειονεκτικών περιοχών.

-Έχει μήπως θέμα με τη Γεωγραφία η κυβέρνηση;

-Ρωτάνε για τον δρόμο κι αντί να κοιτάξουν χάρτη. Πετάνε ένα φόλοου γιορ χαρτ…

***

*ΚΙ ύστερα είχε προκύψει ο κοπετός στην περιοχή Τυρνάβου με τους αμβυκούχους και τη λειτουργία των καζαναριών. Κι αυτό τακτοποιήθηκε, όπως και οι προαναφερθείσες εμπλοκές, βρέθηκε διέξοδος. Η γραφειοκρατία κάνει τη ζημιά της, όμως οι αρμόδιοι καταφέρνουν και λύνουν τους κόμπους, τζάμπα η στενοχώρια.

- Ή πολύ ικανή είναι αυτή η κυβέρνηση, έλεγε ο Λαρισαίος, αφού καταφέρνει και δίνει λύσεις εγκαίρως… Ή πολλοί άσχετοι είναι, συμπλήρωσε, αν δημιουργούν θέματα εκεί που δεν υπήρχαν, αν δεν προλαβαίνουν την εμπλοκή πριν εκδηλωθεί.

Ζ.

Άνευ αγώνος

*ΛΙΓΟ πριν την τελική ευθεία, ο Χρ. Καπετάνος το σκέφτηκε ψύχραιμα, εκτίμησε την κατάσταση με κρύο αίμα και εγκατέλειψε την προσπάθεια να γίνει υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων. Που αυτό ήταν το εύκολο, το να εκλεγεί μετά παρέμενε χλωμό. Πρυτάνευσε είπε στο νου του το καλό του κόμματος. Ούτε οι κομμουνιστές των πέτρινων χρόνων τέτοια πίστη στα ιδανικά και αφοσίωση στο κόμμα.

***

*ΣΩΣΤΑ κινήθηκε ο πρόεδρος της γαλάζιας Νομαρχιακής, παραμερίζοντας εγωισμούς, εκείνος όμως που την πάτησε ήταν ο Ηρ. Γερογιώκας, που έμεινε στην απέξω. Κι έχασε την ηγεσία της ΝΟΔΕ, άνευ αγώνος. Τον είχαν αρπάξει από τον λαιμό εκεί στα κεντρικά του κόμματος, κάτσε του είπαν μη βάζεις, και το φθινόπωρο που θα πάει ο Καπετάνος Φάρσαλα, θα κάνουμε εσένα πρόεδρο. (Μαλλιά, που λεν και στο χωριό.)

Ζ.

Νονοί

*ΜΕΤΑ την τελευταία αλλά και με τις προηγηθείσες μαφιόζικες δολοφονίες στην Αθήνα, έβγαλαν στην τηλεόραση τον παλιό ειδικό Πάνο Σόμπολο, ο οποίος συνόψισε: «Οι νονοί ζουν με το άγχος ότι θα χάσουν τη ζωή τους». Κι ο Λαρισαίος δήλωσε δικαιωμένος.

-Καλά κάνω εγώ και δεν βαφτίζω.

Κι ο άλλος συμπλήρωσε την ειδησεογραφία.

-Συνελήφθη νονός της νύχτας να βαφτίζει μέρα.

Ζ.

Πάει…

*-ΤΟ πέταγμα μιας πεταλούδας στην Κίνα μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στην Αγιά…

-Παγκοσμιοποίηση παιδί μου, τι περιμένεις…

Και τι να καταφέρει να πετύχει ο Ν. Παπαδόπουλος, όσο ισχυρός και να ΄ναι, όσο και να βοηθάει κι η Άννα Βαγενά. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν σηκώσει την υπόθεση, αντέδρασαν παθιασμένα όταν ανακοινώθηκε ότι θα κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής στην Αγιά. Όπως ανακοίνωσαν είχαν παρέμβει στη γενική διευθύντρια Ν. Τζάκου-Λαμπροπούλου.

Μετά, μετά προέκυψε το σκάνδαλο με την Κίνα και τον πρώην ‘’Jumbo’’ κι ακολούθησε η ανακοίνωση της τράπεζας για τα στελέχη της που είχαν εμπλακεί: «Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με την κα Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής». Πάει η προσπάθεια, πέταξε, τζάμπα κόπος.

Ζ.

Στην ταβέρνα

*ΟΛΙΓΟΝ εύσωμος ο Λαρισαίος που κάθισε στο ακριανό τραπέζι.

- Γκαρσόν, σερβίρετε μοσχάρι;

- Τους πάντες σερβίρουμε κύριε, καθίστε.

***

*Ο σερβιτόρος πλησίασε μετά το νεανικό ζευγαράκι.

- Πώς σας φάνηκε η γίδα κύριε;

- Πρώτο ραντεβού είναι, δεν την ξέρω καλά ακόμα…

Ζ.

Πάλι τα ίδια;

*ΑΝΗΣΥΧΟΣ Λαρισαίος νεοδημοκράτης, παρότι όλα έδειξαν να τακτοποιούνται με τη συνένωση των δύο γαλάζιων δημοτικών παρατάξεων.

- Είναι σίγουρα καλό που μπαίνουν οι τζανακουλικοί στην παράταξη Καραλαριώτου;

- Μα τι λες; Τους προτιμούσες πάλι αντιπάλους, όπως το ΄14;

- Ναι αλλά εμείς τότε είχαμε υποστηρίξει ένα εγχείρημα να φύγει ο τζανακουλισμός, γι’ αυτό μαζεύτηκε τόσος κόσμος πίσω από την Καραλαριώτου. Τώρα που επιστρέφει απ΄ το παράθυρο, πώς θα εμπνευστούμε να συνεχίσουμε, τι να λέει…

- Μα αλλάζει ο αρχηγός…

- Και φτάνει αυτό;

- Αυτό είναι πάντα το σπουδαίο, δεν το ήξερες; Τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε…

Ζ.

Πλήρης κάλυψη

 *- ΤΑ πάντα έχουμε στη γειτονιά μας, καμάρωνε ο άλλος στα Ηπειρώτικα. Ό, τι μπορεί να χρειαστεί ένας άντρας…

Κι απαριθμούσε. Την εκκλησία πρώτα, τα τσιπουράδικα στην Καρδίτσης, το Γηροκομείο απέναντι, το Γήπεδο παρακάτω, το Νοσοκομείο λίγο πιο πέρα κι απέναντι το Νεκροταφείο. Έλεγε και για κάτι πολιτιστικά κέντρα τριγύρω, πολύ ευχαριστημένος, απολύτως καλυμμένος.

Ζ.

 

Αγιασοφιά

*ΔΥΟ Θεσσαλοί στη Μόσχα. Στο Διεθνές Χριστιανικό Φόρουμ της ρωσικής πρωτεύουσας ο Μ. Χαρακόπουλος συνάντησε τον ομογενή Κρις Σπύρου. Ο εκ Καρδίτσης ελληνοαμερικανός, που διετέλεσε κατ’ επανάληψη βουλευτής στην πολιτεία του Νιού Χαμσάιρ, ενημέρωσε τον Λαρισαίο βουλευτή για τη διεθνή εκστρατεία που έχει αναλάβει ώστε να επαναλειτουργήσει η Αγιασοφιά στην Κωνσταντινούπολη ως εκκλησία. Και ο μικρασιατικής καταγωγής βουλευτής τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία του να ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη για τον ναό σύμβολο «με 400 σήμαντρα κι 62 καμπάνες»...

Ζ.

Με κλειδαρά;

*«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ για τη συμβουλή σας να οργανώνω καλύτερα τις επισκέψεις μου». Τι άλλο να απαντήσει η Άννα Βαγενά στην υποτιμητικού χαρακτήρα δημόσια προτροπή των αντιδημάρχων Κιλελέρ Αχ. Χατζούλη και Ι. Μπακαλόπουλου, μετά το παράξενο συμβάν στο Νέο Περιβόλι. «Δεχόμενη αυτή τη συμβουλή, από εδώ και στο εξής θα στέλνω κλειδαρά να ελέγχει τις κλειδαριές από την προηγούμενη ημέρα, σε κάθε χώρο που σκοπεύω να επισκεφτώ με την ιδιότητά μου ως βουλευτής του νομού μας». (Ωχ, είχε πει από χθες κάποιος που ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις. Άνοιξε μέτωπο Αχιλλέα-Άννας, ενδιαφέροντα χειμώνα θα περάσουμε.)

Ζ.

Καθησυχαστικός

*-Η ποινή δεν κληρονομείται.

Σαφής και κατηγορηματικός ο παλιός δικηγόρος Θανάσης Μπακάλης, διορθώνει χθεσινό σχόλιο καθησυχάζοντας την κόρη του 87χρονου Φαρσαλινού, στον οποίο επιβλήθηκε το θηριώδες πρόστιμο των 180.000 ευρώ επειδή είχε πετάξει έξι κουταβάκια στον κάδο απορριμμάτων.

- Αν κάποιος δικαστεί πέντε χρόνια φυλακή και δεν προλάβει να την εκτίσει, δεν θα πάει μέσα φυσικά ο γιος του μέχρι να συμπληρωθεί η πενταετία. Ποινή είναι και το πρόστιμο, δεν κληρονομείται.

Ζ.

Τα τακτοποιεί

*Ο Λαρισαίος διηγούνταν στους φίλους περιστατικά από την καθημερινότητά του.

- Είμαστε που λέτε αθλητική οικογένεια. Και κάθε βράδυ έχουμε παγοθεραπεία. Τα παιδιά μου με παγοκύστες στα πόδια μετά την προπόνηση, εγώ με παγάκια στο ουίσκι.

***

*- ΟΤΑΝ είμαι ρε σεις σε προθάλαμο ιατρείου με πολλούς ηλικιωμένους, πετάω στα ξεκούδουνα ένα ‘’μας κατέστρεψαν οι αλήτες’’. Και μετά αράζω ανοίγοντας σακουλάκι με ποπκόρν.

Ζ.

Πολύ ωραία,

αλλά…

*ΤΩΡΑ που ξάνοιξε η Μ. Αλεξάνδρου και ψηλά στην αρχή της, που έφυγαν τα συνεργεία, περνούν οι Λαρισαίοι και κρίνουν το έργο. Ακόμη πιο εντυπωσιακό απ΄ ό,τι είχε δει ο κόσμος πιο κάτω μετά το Δικαστικό.

- Βρε είναι σαν να προστέθηκε στην πλατεία και μια άλλη κολλητά, μια ακόμη μικρή πλατεία.

- Ναι, πολύ ωραία. Κάτσε όμως να μπουν τα ταξί στη γραμμή στην πιάτσα, να δεις που μάλλον δεν θα μπορεί να περάσει πεζός από και προς την Κεντρική πλατεία.

***

*ΟΠΩΣ και να ΄χει ξεθαρρεμένος θα περπατάει ο κόσμος στον καινούργιο ημιπεζόδρομο. Κι η αστική λέει θα βάλει τα λίγο πιο μικρά λεωφορεία της, όχι τα θηριώδη, άλλωστε δεν θα χωρούν να στρίψουν αυτά, εκπαιδεύει λέει και τους οδηγούς.

-Για το πώς θα κινούνται ανάμεσα στους πεζούς; Μακάρι να μην προκύψει κάνα κακό…

-Συν τα ταξί, συν τα ΙΧ νόμιμα και παράνομα, πρόβλημα, πρόβλημα… (Εν τω μεταξύ, οι πάντες ζητούν απ΄ τον δήμαρχο να γίνει κανονικός πεζόδρομος.)

Ζ.

Πώς θα γίνει;

*ΣΚΟΝΗ, πολλή σκόνη, χάλι μαύρο και ανακατωσούρα στην Ασκληπιού, όπου έσκαψε μάλλον πρόωρα η ΔΕΥΑΛ, έκανε τη δουλειά της, τα σκέπασε πρόχειρα κι απ΄ ό,τι φαίνεται η εκκρεμότητα θα μείνει μέχρι να προκύψει εργολάβος για το έργο πεζοδρόμησης του Δήμου. Οι παρόδιοι διαμαρτύρονται, είναι κι η καλοκαιρία, έχουν χορτάσει ήδη χώμα.

Ζ.

Λαϊκο-

δημοκρατικά

*Ο Κώστας Ζέβλας με τις λαϊκοδημοκρατικές του συνήθειες. Μετά τις συνοικίες Αγίου Γεωργίου και Αγίου Κωνσταντίνου, λαϊκή συνέλευση τώρα και στη Νέα Σμύρνη. Αύριο Κυριακή πρωί στο 33ο Δημοτικό. Σε μια γειτονιά με τόσα προβλήματα και ιδιομορφίες, οι δημοτικοί παράγοντες κι ο Απ. Καλογιάννης αυτοπροσώπως, θα σπεύσουν να κουβεντιάσουν με τον κόσμο, ν΄ ακούσουν. Η 3η δημοτική κοινότητα με πρόεδρο τον Κ. Ζέβλα είναι εκείνη που σταθερά οργανώνει κάθε χρόνο συνελεύσεις κατοίκων στις γειτονιές, συναντήσεις που έχει να ζήσει δεκαετίες η Λάρισα, από τα τότε συνοικιακά συμβούλια.

Ζ.

Χορευταράς

*ΕΙΝΑΙ και το σπουδαίο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών σήμερα στο Κλειστό, με τους χιλιάδες χορευτές από όλη τη χώρα, εμπνεύστηκε ο Λαρισαίος και διηγιόταν.

-Κωστίκα, Κωστίκα, θα πάμε κι εμείς στο Φεστιβάλ…

-Τι να πάμε να κάνουμε βρε Γιωρίκα, εν ηξεύρουμε χορούδια.

-Θα μάθουμε βρε χαζέ. Να κοίτα, κατεβάζουμε το κεφάλι κάτω, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και κουνάμε τα πόδια. Να βάζω και μουσική, δες…

Ξεκίνησε δειλά-δειλά κι ο Κωστίκας ακολουθώντας τη συνταγή. Πάνω τα χέρια, κάτω το κεφάλι κοκ. Έδειξε να του αρέσει. Και δώστου χορό.

Του φώναζε ο Γιωρίκας δεν άκουγε.

-Βρε Κωστίκα… Κωστίκα; Βρε, εδώ βρε… Δεν μ΄ ακούς;

-Άσε με τώρα, μ΄ αρέσει…

-Κωστίκα; Σταμάτα…

-Άσε με τώρα που βρήκα τα βήματα.

Τον άρπαξε ο άλλος κι άρχισε να τον ταρακουνάει.

-Κωστίκα; Απάν΄ την κεφαλήν. Εβγήκαμεν από το χωρίον βρε…

Ζ.

Δημοσιονομικής…

*ΟΤΑΝ πρωτοκυκλοφόρησε, το 2015, το βιβλίο του Τεύκρου Μιχαηλίδη θα πρέπει να άρεσε πολύ στους συριζαίους. Σπονδυλωτή σειρά αστυνομικών φυσικά διηγημάτων με τίτλο ‘’Εγκλήματα δημοσιονομικής προσαρμογής’’, προσαρμοσμένο και μάλιστα με επιτυχία στο κλίμα της εποχής. Τρία χρόνια μετά, που δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα, και πώς θα μπορούσαν άλλωστε, το βιβλίο θα απέκτησε λογικά άλλους φαν.

Η νεαρή, ξύπνια, καλλιεργημένη, έντιμη μα και ευειδής υπαστυνόμος Όλγα Πετροπούλου, γνωρίζει φυσικά και από Μαθηματικά ως ηρωίδα του Τεύκρου, περιφέρει την ανησυχία και το ταλέντο της στις γειτονιές της πρωτεύουσας και στην ελληνική επαρχία, μέχρι Λεπτοκαρυά φτάνει, αντιμετωπίζοντας εγκλήματα που συνδέονται με το ευρύτερο κοινωνικό σκηνικό.

***

*ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ με έντονη πολιτικοκοινωνική διάσταση:

Όσο μιλούσε, η ένταση και το πάθος κορυφώνονταν. Μετά την τελευταία της πρόταση, έγειρε πίσω στην πολυθρόνα της αποκαμωμένη.

«Δεν είναι όμως αυτό λύση», διαμαρτυρήθηκε η Όλγα. «Αν ο καθένας παίρνει τον νόμο στα χέρια του, θα καταντήσουμε ζούγκλα».

Η Ηλέκτρα την κοίταξε ειρωνικά: «Θα καταντήσουμε ζούγκλα; Θα; Γιατί, τώρα τι είμαστε; Τι όνομα ταιριάζει σε μια πολιτεία που την κυβερνούν οι γύπες, έχοντας στην υπηρεσία τους τα τσακάλια και τις ύαινες;»

***

*ΚΑΙ μια ρεαλιστική περιγραφή. Είναι ο φίλος της αστυνόμου: Μετρίου αναστήματος, αρκούντως μύωψ, μάλλον αγύμναστος, με ελαφρά υποψία μπιρόκοιλου και κόμη κάθε τρίχα της οποίας είχε προσωπική άποψη, ο Δημήτρης σίγουρα δεν αποτελούσε πρότυπο πρίγκιπος του παραμυθιού.

Με την Όλγα όμως είχαν αρκετά κοινά για να μπορούν να περνούν ατέλειωτες ώρες μαζί και αρκετές διαφορές για να μη βαριούνται ο ένας τον άλλο.

Ζ.

 

JEDICVNTAS STHN PHGH TOY KOMMATOS

* ΞΕΔΙΨΩΝΤΑΣ στην πηγή του κόμματος. Εκτός από ρεύμα έχει και νερά στη ΝΔ.

Ζ.

 

 PERHFANIA KAI SYGKINHSH

* ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ και συγκίνηση για την οικογένεια Σαΐτη από το Καλοχώρι, που είδε τα τρίδυμα κορίτσια της να παρελαύνουν για την 28η Οκτωβρίου στο Συκούριο. Η Χριστίνα Σαΐτη ήταν η σημαιοφόρος και δίπλα της αριστερά και δεξιά είχε τις αδερφές της Κατερίνα και Μαρία. Οι τρεις αδερφές αχώριστες στο σπίτι και στο σχολείο, διαπρέπουν με τις επιδόσεις και βαθμολογίες τους. Στη Γ’ Λυκείου φέτος, οι γονείς θα πρέπει να ετοιμάζονται από τώρα για την περίοδο των σπουδών, μιας και η χαρά αναμένεται και πάλι τριπλή.

Ν.Π.

 

 POLY KALH EINAI H ELIA

* ΠΟΛΥ καλή είναι η ελιά για τον Κ. Αγοραστό τον Νοέμβριο. Τον προσεχή Μάιο όμως θα θέλει να μαζέψει κεράσια.

Ζ.

 

 TO BARY AYTODIOIKHTIKO PYROBOLIKO

* ΤΟ βαρύ αυτοδιοικητικό πυροβολικό της τοπικής ΝΔ στην πρώτη γραμμή. Του αγώνα.

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass