Ούτε άχνη

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2018 19:45
*Ο υπουργός Σταθάκης κάνει πολιτική με την οικονομία ενώ η πρόεδρος Άννυ με τον πολιτισμό. Στην Πινακοθήκη με τα διαμάντια της.  Ζ. *Ο υπουργός Σταθάκης κάνει πολιτική με την οικονομία ενώ η πρόεδρος Άννυ με τον πολιτισμό. Στην Πινακοθήκη με τα διαμάντια της. Ζ.

*ΒΟΗΘΑΕΙ ο Λαρισαίος Τ. Ζ. ώστε να κανονίζει ο καθείς την πορεία του. - Ένα μελομακάρονο παιδιά=220 θερμίδες = 44 λεπτά σεξ για να τις κάψετε. Θέτε φάτε, θέτε μην τρώτε, εγώ ενημέρωσα.

***

*-ΕΓΩ πάλι, έφαγα ένα κουραμπιέ τόσο γρήγορα που ούτε άχνη δεν πρόλαβε να βγάλει.

Ζ.

 

Των ημερών

*ΟΙ Λαρισαίοι στο κλίμα των ημερών.

- Τι θα αγοράσεις με το μέρισμα;

- Θα πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας.

- Τα υπόλοιπα;

- Τα υπόλοιπα θα τα βάλει η μάνα μου.

***

*- ΓΥΡΙΣΑΝ ρε σεις τα παιδιά μου από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου, άραξαν στον καναπέ με τα κινητά τους και το κόβω να ξανασηκώνονται του Αηγιαννιού.

***

*-ΠΟΤΕ είναι η Ημέρα για το Αλτσχάιμερ, θυμάται κανείς;

 - Το καλό με το Αλτσχάιμερ πάντως είναι ότι κάθε μέρα γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους και πως δεν κρατάς κακία σε κανέναν.

Ζ.

 

Πλεονασμοί

*ΔΙΑΒΑΣΕ χθες το ‘’ζμπρώξτε σα δώθι’’ και ο Κ. Ζ. θυμήθηκε δημόσιες πόρτες στη Λάρισα με απίστευτες πινακίδες. Πλεονασματικές. Πόρτα σε γραφείο του ΟΑΕΔ που προτρέπει σ’ όποιον πλησιάζει: ‘’Σπρώξτε προς τα μέσα’’. Το σπουδαίο πάντως θα ήταν να λέει ‘’… προς τα έξω’’.

Και στο παλιό νοσοκομείο λέει μια άλλη πινακίδα πληροφορεί ότι εκεί λειτουργεί το Οδοντιατρικό Ιατρείο. Παρωχημένη έννοια το Οδοντιατρείο…

Ζ.

 

Υποστηρίζουν

*ΤΟ Ποτάμι προσέφερε κι αυτό υποστήριξη στον Απ. Καλογιάννη. Τον συμπεριέλαβε στην πανελλήνια λίστα με τις στηρίξεις που ανακοινώθηκε κεντρικά. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση καθυστέρησε λέει μία μέρα διότι περίμεναν τη γνώμη της ποταμίσιας λαρισινής οργάνωσης.

Ο νέος επικεφαλής, ο μηχανικός Κώστας Ιακωβάκης συγκάλεσε συνάντηση, όπου έγινε η σχετική συζήτηση και πρακτικά ομόφωνα αποφάσισαν να υποστηρίξουν Καλογιάννη. Και πως δύο δικοί τους θα μετάσχουν στο ψηφοδέλτιό του.

***

*ΠΡΑΚΤΙΚΑ ομόφωνα, για την ακρίβεια 14 -1 το σκορ. Αφού ο Κώστας Μπαζάκης τους είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό Καραλαριώτου.

Ζ.

 

Κι όμως…

*Ο Λαρισαίος Θ. Β. κάθεται και διαβάζει «τα ευχάριστα νέα της ημέρας: Η Ραχήλ Μακρή υποψήφια δήμαρχος στην Παλλήνη και η Μαρίνα Πατούλη, κατά πάσα πιθανότητα, Αμαρουσίου, διαδεχόμενη τον σύζυγο. Πάρτε τηλέφωνο στο διαστημόπλοιο για να την κάνω...

Ζ.

 

Προχωρημένα

*ΝΕΑ μοντέλα ζυγαριές κυκλοφόρησαν στην αγορά της Λάρισας.

Ανάλογα με την ένδειξη παίζει και τραγουδάκια.

- Τώρα κλαις, γιατί κλαις… Συ δεν είσαι που έτρωγες χθες…

***

*ΣΕ άλλο μοντέλο πάλι, βγάζει γραπτό μήνυμα.

- Μη στενοχωριέσαι. Σημασία στον άνθρωπο έχει η προσωπικότητα.

Ζ.

 

Ευκατάστατοι

*ΠΗΡΑΝ φωτιά οι τίτλοι στα κουτσομπολίστικα της Αθήνας, μποναμάς τους ήρθε το συμβάν με την ταρίφα των 450 ευρώ. ‘’Φωτιά στην ατζέντα του μοντέλου’’ και άλλα τέτοια, κλασικά στον απόηχο παρόμοιων υποθέσεων.

Διάβαζε ο άλλος χθες κι αναρωτιόταν φωναχτά στην παρέα.

-Ευκατάστατοι Λαρισαίοι στο πελατολόγιο του μοντέλου. Λέτε να με έχει και μένα;

-Ευκατάστατοι λέει, όχι ακατάστατοι.

Ζ.

 

Αυτόνομα χωριά

*ΑΣ κρατήσουν οι χοροί

και θα βρούμε αλλιώτικα

στέκια επαρχιώτικα βρε

ώσπου η σύναξις αυτή

σαν χωριό αυτόνομο να ξεδιπλωθεί.

Διονύση Σαββόπουλο σιγοτραγουδούν ήδη σε κάμποσα χωριά της Λάρισας. Που ανήκουν και στον κεντρικό και σε περιφερειακούς δήμους.

***

*ΑΡΚΕΤΟΙ έχουν πάρει χαμπάρι την ευκαιρία που προσφέρει ο νέος εκλογικός νόμος για τους Δήμους. Πέραν της απλής αναλογικής στην ανάδειξη των δημοτικών συμβουλίων, παρέχεται λέει η δυνατότητα να κατέβει κάποιος για πρόεδρος στο χωριό του, με ψηφοδέλτιο μονάχα για την κοινότητα χωρίς να είναι ενταγμένοι στις παρατάξεις που διεκδικούν τη δημαρχία. Μόνοι τους. Γι’ αυτό τραγουδάνε Νιόνιο:

Mέχρι τα ουράνια σώματα

με πομπούς και με κεραίες

φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα

κι ιστορία οι παρέες…

***

*ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ήδη, με στόχο «το καλό του χωριού μας» και τάσεις έντονα αυτονομιστικές. Καθότι τα ψηφοδέλτια για τις κοινότητες, τα τοπικά συμβούλια, θα είναι ξεχωριστά από εκείνα για τον δήμαρχο και τα δημοτικά συμβούλια. Και μάλιστα στα μικρά χωριά, κάτω των 300 κατοίκων, όλοι οι υποψήφιοι στο ίδιο, ενιαίο ψηφοδέλτιο, με σταυρό θα βγαίνουν.

Κάνει ο Γιώργος την αρχή

είμαστε δεν είμαστε

τίποτα δεν είμαστε βρε

κι ο Γιαννάκης τραγουδεί

άμα είναι όλα άγραφα κάτι θα βγει. (Και τώρα θα τρέχουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι να προσφέρουν στηρίξεις;)

Ζ.

 

Μάλλον αναμένει

*ΣΙΓΗ ασυρμάτου από τον Βασ. Κόκκαλη. Κι ενώ στο ‘’Καμμένο’’ στρατόπεδο παίζονται πολλά, για την ακρίβεια τα πάντα και συνολικά για το κόμμα μα και σε προσωπικό επίπεδο, ο Λαρισαίος υφυπουργός δεν έχει ξεκαθαρίσει πώς θα σταθεί απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ίσως θεωρεί ότι είναι νωρίς ακόμη, ότι πολλά μπορεί να προκύψουν ενδιαμέσως ώσπου να φτάσει αυτή σε ψηφοφορία. Πάντως ούτε ναι στον Τσίπρα έχει πει δημοσίως, ούτε όχι στον Καμμένο.

Ζ.

 

Πέντε κάλπες

*ΟΙ ευρωεκλογές που είναι αμετακίνητες, τον Μάιο του 2019, είναι που τράβηξαν και τις αυτοδιοικητικές στην ίδια ημερομηνία. Και πιθανότατα τις βουλευτικές, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο. Κι έτσι οι κάλπες θα είναι λέει πέντε. Ναι, πέντε: ευρωεκλογές, βουλευτικές, περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές. Στην πέμπτη κάλπη θα ψηφίζει ο κόσμος για τα τοπικά συμβούλια, για κοινοτάρχη, η νέα νομοθεσία ενισχύει τις παλιές κοινότητες, ως αίσθηση.

***

*ΚΑΙ σ’ όλες τις κάλπες θα έχει σταυρό, σταυρούς για την ακρίβεια. Με πολυσταυρία θα εκλεγούν οι βουλευτές του νομού, οι ευρωβουλευτές επίσης, σε επίπεδο επικράτειας αυτοί, οι περιφερειακοί σύμβουλοι θέλουν κι αυτοί σταυρό, όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι κοινοτικοί σύμβουλοι. Θα πάρουν φωτιά τα στυλό στα παραβάν. (Για να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις και τα μπλεξίματα θα πληθύνουν λέει τα εκλογικά τμήματα, θα γίνουν μικρότερα.)

***

*Ο κάθε Λαρισαίος θα μπορεί να βάλει εκείνη την ημέρα καμιά εικοσαριά σταυρούς συνολικά σε όλα τα ψηφοδέλτια. Κι άντε να θυμάσαι ποιους προτιμάς. Προφανώς θα επωφεληθούν όσοι θα βρίσκονται στην αρχή των ψηφοδελτίων αλλά και στο τέλος τους. Ο Αβάδιστος και ο Ωρολογάς.

Επίσης, το πλήθος των υποψηφίων αναμένεται να προκαλέσει και ρεκόρ συμμετοχής. Αν πάει κάποιος να ψηφίσει για χάρη του φίλου υποψήφιου τοπικού ή δημοτικού συμβούλου, θα ρίξει την προτίμησή του και στις άλλες κάλπες. Ποιος κερδίζει από την αυξημένη συμμετοχή; Η Δημοκρατία σίγουρα. Αλλά και όποιος δεν έχει μεγάλη συσπείρωση στον κόσμο του, τόση ώστε να τον κινητοποιήσει να πάει να ψηφίσει. Άμα βρεθεί όμως μπροστά στην κάλπη…

Ζ.

 

Δημοφιλής

*ΜΕΤΑ τις Γιορτές, προς τα μέσα Ιανουαρίου λέει, ο Απ. Καλογιάννης θα ανακοινώσει κάποια ονόματα του συνδυασμού του, στα οποία θα αποτυπώνεται περαιτέρω διεύρυνση της παράταξής του, πέραν των στηρίξεων που έχει ήδη εξασφαλίσει.

***

*ΕΚΕΙΝΟ που ικανοποιεί πάντως το επιτελείο Καλογιάννη δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα των μυστικών γκάλοπ που διενεργούν κι αυτοί, όπως και άλλοι υποψήφιοι. Κι όχι μονάχα για τη Δημαρχία, γκάλοπ στην πόλη κάνει κι ο Αγοραστός, όπου αποτυπώνεται και η τάση για τις δημοτικές πλην εκείνης των περιφερειακών εκλογών.

Λοιπόν, το ιδιαιτέρως ενδιαφέρον κατά τους καλογιαννικούς είναι ότι στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα ποσοστά του δημάρχου ξεπερνούν εκείνα της δημοτικής αρχής.

Η δημοφιλία του, η ικανότητά του, η αποδοχή ακόμα και στον νεοδημοκρατικό χώρο, πετυχαίνουν υψηλότερη επίδοση από την αντίστοιχη της δημοτικής αρχής. Επιβεβαιώνοντας αυτό που λένε πολλοί από καιρό ότι στο ‘’ένας εναντίον ενός’’ δεν χάνει.

Ζ.

 

Βοήθησε

*-ΤΙ έχεις ρε; Ο Λαρισαίος έβλεπε τον άλλο πολύ ζορισμένο.

-Τι να σου πω. Ούτε ξέρω πόσα χρωστάω χριστουγεννιάτικα. Στη ΔΕΗ 300, κοινόχρηστα 150, δάνειο 450...

- Θες να σε βοηθήσω;

-Αν μπορείς ρε φίλε...

- Μμμ… Σύνολο 900. Τώρα ξέρεις.

Ζ.

   

 

PRIN KALA KALA DOUEI SE KYKLOFORIA*ΠΡΙΝ καλά-καλά δοθεί σε κυκλοφορία η νέα Βενιζέλου, προέκυψαν δυσλειτουργίες. Να, όπως με το φορτηγό ψυγείο που δυσκολεύτηκε πολύ να στρίψει από τη Δήμητρας στη Βενιζέλου. Επιτρεπόταν να μπει; Ναι, για διανομή συγκεκριμένες ώρες. Τόσο μεγάλο όμως; Δηλαδή τι πρόβλεψη να κάνουν οι σχεδιαστές των δρόμων… Ότι μπορεί να ξεμυτίσει και κρουαζιερόπλοιο στην Ασκληπιού και Κούμα, στο σιντριβάνι;

Ζ.

 

 

TAIRIAJAN OI DYO TOYS ME THN PRVTH*ΤΑΙΡΙΑΞΑΝ οι δυό τους, με την πρώτη ματιά, βρήκαν αμέσως βηματισμό συνεργασίας.

Ζ.

 

 

 

H FATNH SE MELLONTIKH EKDOSH*Η Φάτνη σε μελλοντική έκδοση. Λίαν προσεχώς.

Ζ.

 

 

 

DEN EIXE PARA NA GYRISEI*ΔΕΝ είχε παρά να γυρίσει την πινακίδα ανάποδα και να οριοθετήσει τον χώρο του. Ο κόσμος ήρθε στα ίσα του.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass