Τράπεζες

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2018 19:45
*ΣΤΟ επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτές τις μέρες οι λαχειοπώλες, ένεκα το έθιμο με το Πρωτοχρονιάτικο Κρατικό. Και οι Φαρσαλινοί κυνηγούν την τύχη τους, στο στιγμιότυπο με τον Αποστόλη Θανασάκη, που είχε μοιράσει στο παρελθόν τέτοια εποχή 2.500.000 ευρώ, προκαλώντας πλήθος συζητήσεων και φημολογιών. Τι να κάνουν άραγε σήμερα οι τυχεροί;  Γ.Γ. *ΣΤΟ επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτές τις μέρες οι λαχειοπώλες, ένεκα το έθιμο με το Πρωτοχρονιάτικο Κρατικό. Και οι Φαρσαλινοί κυνηγούν την τύχη τους, στο στιγμιότυπο με τον Αποστόλη Θανασάκη, που είχε μοιράσει στο παρελθόν τέτοια εποχή 2.500.000 ευρώ, προκαλώντας πλήθος συζητήσεων και φημολογιών. Τι να κάνουν άραγε σήμερα οι τυχεροί; Γ.Γ.

* ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα.

Περίπου 100 πελάτες έμειναν απ΄ έξω και δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν καθώς όπως καταγγέλλουν «οι πόρτες έκλεισαν στη 1:15 μ.μ. χωρίς να εξυπηρετηθούν οι πολίτες». Κάποιοι κάλεσαν και την Αστυνομία μήπως και οι πόρτες ανοίξουν, αλλά μάταια.

Ανάλογη κατάσταση περιγράφει πολίτης και για το υποκατάστημα στη Φιλιππούπολη, «στις 2 μ.μ. αν και ήμασταν μέσα, με χαρτάκι προτεραιότητας, μας έδιωξαν. Είπαν ότι δεν θα εξυπηρετήσουν άλλο κόσμο».

Ευτυχώς που είναι εργάσιμη και η Δευτέρα και δεν θα φύγει η χρονιά με εκκρεμότητες.

Ζ.Π.

 

Αιλουροειδή

*ΚΑΤΑ μόνας ή και σε μικρές αγέλες, νεαρής ηλικίας ή και πιο μεστωμένες άρα και πιο έμπειρες Λαρισαίες, επιδίδονται καθημερινά στο κυνήγι στη ζούγκλα της πόλης. Με τα λεοπαρδαλέ ή τιγρέ μοδάτα ρούχα τους, βγαίνουν και σε στυλ ζέβρας ή καμηλοπάρδαλης τα ‘’animal print’’ παντελόνια και μπλουζάκια, ζακέτες και παλτουδάκια, φούστες και σορτσάκια, ακόμη και απλές πινελιές αιλουροειδών με σκουφάκια και γαντάκια. Ατμόσφαιρα να δημιουργείται. «Α εγώ καλέ τα είχα από πολύ παλιά και ξαναήρθαν στη μόδα…», ακούγονται και πονηριές.

Ζ.

 

Γιορτινοί

*ΑΡΑΧΤΟΙ και με έμπνευση οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Περνάει ρε σεις μία με βαθύ ντεκολτέ, κάνω οοοοοοο… Περνάει μια άλλη με κολλητό τζιν, κάνω οοοοοοο… Πλησιάζει η δικιά μου αγριεμένη, κάνω οοοοοοοο έλατόοοοο…

***

- ΦΕΤΟΣ πάντως, εγώ έφαγα πολύ μετρημένα…

- Μπράβο ρε συ, χρειάζεται ένα μέτρο.

- Έτσι κι εγώ. Μετράω μέχρι στιγμής 27 κουραμπιέδες και 34 μελομακάρονα.

***

-* ΜΗΝ τρως πολλά μελομακάρονα είπαμε, παχαίνουν.

- Τα μελομακάρονα δεν παχαίνουν.

- Σωστά, εσύ παχαίνεις.

Ζ.

 

Πλεονεκτήματα

και ασυμβίβαστα

*ΤΟ δίχως άλλο, οι εν ενεργεία δήμαρχοι κατέρχονται στις εκλογές με πλεονέκτημα. Οι ίδιοι αλλά κι ένα πλήρες επιτελείο, με αντιδημάρχους και συμβούλους, απερίσπαστοι στη μάχη, να πληρώνονται από τον Δήμο. Κι οι υπηρεσίες από κοντά να βοηθούν, κατά κανόνα διακριτικά. Εξυπηρετήσεις στον κόσμο μέχρι την τελευταία στιγμή, δραστηριότητα καθημερινή και η συνακόλουθη αβανταδόρικη δημοσιότητα.

***

ΒΕβαια, άνθρωποι που εργάζονται για τον δήμαρχο και πληρώνονται απ΄ αυτόν, μέσω του Δήμου εννοείται, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του ούτε να βοηθούν την παράταξη, είναι πολιτικά άκομψο. Ως ένα βαθμό βέβαια φροντίζει ο νόμος γι’ αυτό, με τα ασυμβίβαστα. Πάντοτε όμως υπάρχουν δρομάκια και παρακάμψεις. Αυτές τις περιπτώσεις τις τιμωρεί ο κόσμος.

Ζ.

 

Παίξτε μπαλίτσα

*ΚΑΤΟΠΙΝ παρέλευσης τριακονταετίας δείχνει να επανέρχεται. Οι ενδείξεις κατατείνουν στο ότι φέτος η Λίβερπουλ θα ξαναπάρει το πρωτάθλημα Αγγλίας, το πιο ενδιαφέρον και ακριβότερο του κόσμου. Μονάχα ένας ή δύο από τους τωρινούς ποδοσφαιριστές της ήταν γεννημένοι όταν είχε πάρει το τελευταίο της τίτλο το 1990.

***

*ΑΚΟΜΑ πιο έντονο το στερητικό για τον ΠΑΟΚ. Ο οποίος έχει να πανηγυρίσει πρωτάθλημα από το 1985. Τότε, ο Ιβάν Σαββίδης ήταν ακόμα εργάτης στο κρατικό καπνεργοστάσιο στο Ροστόφ.

Κι επειδή στην Ελλάδα τα πάντα συνδυάζονται με την πολιτική, λέγεται ότι το πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη θα είναι τον ερχόμενο Μάιο το προεκλογικό δώρο του Τσίπρα στους Βορειοελλαδίτες.

***

*ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ λέγεται ότι τον ίδιο καιρό, μπροστά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Μπέος Αχ, αχ, αχ θα έχει ανεβάσει το ηθικό των συμπολιτών του και τις δικές του μετοχές, ανεβάζοντας την ομάδα του Βόλου στην Α΄ Εθνική.

Ζ.

 

Κι άλλη

*ΤΟΝ Γενάρη, με το νέο έτος, θα ανακοινώσει η πρώην δήμαρχος Φαρσάλων Μαρία Ίφου, την κάθοδό της στις εκλογές του Μαΐου. Ένας-ένας δίνουν το «παρών» στη Μάχη των Φαρσάλων, συγκροτώντας εξάδα υποψηφίων. Το θέμα είναι ποιος θα περάσει στον β΄ γύρο αλώβητος ώστε να τρέξει προς το νήμα. Κατά τα αλλά επικρατεί ανησυχητική ηρεμία, μάλλον έχουν κηρύξει ανακωχή λόγω εορτών.

Γ.Γ.

 

Με ανελκυστήρα;

*ΔΕΝ πάει πολύς καιρός που επανέκαμψε από την Εσπερία στα πάτρια εδάφη. Και δεν χρειάστηκε πολύ για να δικτυωθεί καταλλήλως ώστε αμέσως να αξιοποιηθεί από το ΚΙΝΑΛ, κεντρικά και τοπικά. Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, λες και μπήκε σε ταχύτατο ανελκυστήρα, η Βασιλική Τσίτα βρίσκεται ήδη στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Λάρισας. Και πρακτικά έχει ξεκινήσει δειλά-δειλά την καμπάνια της αναρτώντας τοποθετήσεις της σε επίκαιρα θέματα, του νομού μα και σε γενικότερα. Τι ψάρια θα πιάσει; Θα δείξει…

Ζ.

 

Ακριβείας

* ΜΙΝΙ διαγωνισμός χθες στην παρέα των ακριβολόγων Λαρισαίων.

- Πήγα ρε σεις στο μαγαζί με τα ηλεκτρικά και ρώτησα ποια είναι η φθηνότερη 42άρα. Γύρισε η άλλη και μου έδειξε μια συνάδελφό της.

***

*- ΕΔΩ ο κόσμος καίγεται και το…

- Όχι, μην το πεις. Σε παρακαλώ, σταμάτα…

- Καλά, ας μείνει και μια φορά αχτένιστο, δεν θα πάθει και τίποτα…

***

* ΠΗΓΑ βρε παιδιά σε μαγαζί με ρούχα, πλησίασε η πωλήτρια.

- Θέλετε κάτι;

- Όχι, απλώς κοιτάω.

- Να βοηθήσω;

- Ναι βεβαίως. Έλα να κοιτάμε μαζί.

Ζ.

 

Σαρδάμ

*ΚΑΙ φέτος κόντρα στις εκδηλώσεις του Δήμου στην περιοχή του, τον πεζόδρομο της Ερμού. Εκνευρισμένος ο Γ. Μότσιος, ίσως να έχει επηρεαστεί και από τον άλλο ιστορικό πρόεδρο, τον φίλο του πλέον Van der Μπαρτζ, οπότε εκφράζει εγγράφως την αντίθεσή του «στη διενέργεια τέτοιων παρόμοιων εκδιπλώσεων». Ξεδιπλώνοντας χωρίς αναδιπλώσεις.

Ζ.

 

Με θετικό πρόσημο

*ΜΑΚΡΙΑ από τον προεκλογικό κουρνιαχτό, σε απόσταση ασφαλείας από το εσω-δια-παραταξιακό μπαρούτι, παρότι μόνο άκαπνος δεν είναι, ο Κ. Καραμπάτσας κινείται σταθερά σε άξονες με θετικό πρόσημο. Μακριά από τη μιζέρια κωπηλατεί σε καθαρά νερά. Χρυσό μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών στην Μαθηματική Εταιρεία, μερίδιο και για τον Λαρισαίο που ήταν υπεύθυνος διεθνών σχέσεων στη διοίκησή της. Εξαιτίας της παρουσίας του στα κεντρικά και η ανάθεση του συνεδρίου 2019 στο παράρτημα Λάρισας της ΕΜΕ, του οποίου ηγείται. «Απ΄ όπου περνάει αφήνει ένα θετικό άγγιγμα» που έλεγε δημοσίως γνωστή Λαρισαία.

Ζ.

 

Άλλο στόρι

*- NA εμείς εδώ, φυλάμε Θερμοπύλες…

Καμάρωνε ο τσομπάνος εκεί στα ορεινά αλλά ο ψαγμένος τουρίστας δεν του χαρίστηκε.

- Φιλαράκι, στην Ιθάκη είμαστε. Έφτασες, άραξε…

Ζ.

 

Να συνεχίσουν

*ΜΕΤΑ τους τρεις εν ενεργεία δημάρχους στις θεσσαλικές πρωτεύουσες, το «Ποτάμι» ανακοίνωσε υποστήριξη και στον νυν περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, στην ίδια λογική ότι οι επιτυχημένοι πρέπει να συνεχίζουν.

- Αν ήταν στο χέρι του Σταύρου Θεοδωράκη δηλαδή, εκλογές θα γίνονταν τον Μάιο μόνο στον Βόλο;

Ζ.

 

Ναι μεν αλλά…

*ΔΕΝ είναι ο Καλογιάννης που τους πειράζει, ίσα-ίσα αυτόν τον αποδέχονται ως καλό δήμαρχο. Και στον δεύτερο γύρο θα τον ψήφιζαν ευχαρίστως, το έκαναν άλλωστε και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που τους φταίει και δεν θέλουν να συμπαραταχθούν μαζί του. Οι Λαρισαίοι πασοκτζήδες που επιμένουν για αυτόνομη κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, αποτάσσονται τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και στις περιφερειακές. Αυτό τι σημαίνει, ότι δεν θέλουν τον Τσιλιμίγκα; Φοβούνται ότι η από κοινού κάθοδος στην αυτοδιοίκηση θα προκαλέσει σημαντικές διαρροές στη βουλευτική τους κάλπη. Και προτάσσουν την ανάγκη για ‘’στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ’’. (Γεμάτοι αντιφάσεις ωστόσο, θεωρούν καλή κι ωφέλιμη την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση, για τη Βουλή όμως την αρνούνται.)

Ζ.

 

Της αποσυνθέσεως

*«ΑΝ αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις», είχε πει ο Οδυσσέας Ελύτης. Σαράντα χρόνια μετά ο Λαρισαίος Π. Α. το διασκεύασε ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. «Εάν αποσυνθέσεις το δημόσιο, στο τέλος σου απομένουν μια ΕΡΤ, 50 ΔΟΥ και κάποιες χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι. Που σημαίνει: με επτάμισι δισ. υπέρ πλεόνασμα το ξαναφτιάχνεις».

Ζ.

 

Δυσκολίες

*ΧΑΜΟΣ στο ίσιωμα στη γιορτινή συντροφιά των Λαρισαίων φοιτητών.

- Όλες σεξ δίπλα σε τζάκι θέλετε. Κι εγώ που έχω αέριο; Δεν, τίποτε, ποτέ;

***

*- ΜΩΡΟ μου, θα με πας στο τσίρκο;

- Όχι. Όποιος θέλει ας έρθει να σε δει στο σπίτι.

***

*- ΠΩΣ και δεν παντρεύτηκες ακόμα ρε;

- Γιατί ψάχνω μια γυναίκα να ξυπνήσει το κτήνος που κρύβω μέσα μου.

- Δεν στο έχει ξυπνήσει καμιά, ε;

- Όχι.

- Κάνε και κάναν υπέρηχο να δεις, μη και σου ψόφησε.

Ζ.

 

Νέες αργίες

*ΚΑΘΩΣ καταφθάνει το 2019, διαμορφώνεται κι ένα ενδιαφέρον για τις δημόσιες αργίες του νέου έτους.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Η Πρωτοχρονιά πέφτει Τρίτη ενώ τα Φώτα δυστυχώς Κυριακή. Η Καθαρά Δευτέρα, φυσικά Δευτέρα, στις 11 Μαρτίου. Η Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο, η Κυριακή και η Δευτέρα του Πάσχα, τις αντίστοιχες ημέρες, από 26 ως 29 Απριλίου, ακολουθεί μια περίεργη Τρίτη καθώς η Πρωτομαγιά έρχεται καπάκι την Τετάρτη.

Η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου πέφτουν πολύ όμορφα ημέρα Δευτέρα. Το ίδιο, πώς θα μπορούσε αλλιώς και η αργία του Αγίου Πνεύματος στις 17 Ιουνίου, ακολουθώντας την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Ο Δεκαπενταύγουστος πέφτει Πέμπτη και οι αργίες για τα επόμενα Χριστούγεννα Τετάρτη και Πέμπτη. (Άντε, και του παραχρόνου...)

Ζ.

 

Πέντε Δρόμοι

*- ΚΑΙ μ΄ άφησε εκεί, στους πέντε δρόμους…

Κυριολεκτούσε ο Λαρισαίος αναφέροντας για το που είχαν χωριστεί με τον φίλο του. Και δεν έδειχνε κι απελπισμένος.

Κι όμως στη Λάρισα υπάρχουν οι Πέντε Δρόμοι, κατ΄ αντιστοιχίαν με τους Έξι Δρόμους στον Αγ. Αθανάσιο, που όμως είναι Οχτώ. Οχτώ αυτοί που συναντώνται στην ομώνυμη πλατεία, όμως Παλαιστίνης και Τζαβέλα υφίστανται εκατέρωθεν αυτής, συνεχίζονται με το ίδιο όνομα. Οπότε, Έξι Δρόμοι.

***

*ΟΙ Πέντε Δρόμοι, ένα σταυροδρόμι ‘’της αμηχανίας’’ για τους οδηγούς όσον αφορά στην προτεραιότητα διέλευσης, στο οποίο συμβάλλουν οι οδοί: ενός αρχαίου θεού της Ιατρικής, η Ασκληπιού. Ενός βυζαντινού αυτοκράτορα, η Ιουστινιανού κι ενός Αμερικανού προέδρου, η Ρούσβελτ. Ενός γιατρού του Στυλιανού Αστεριάδη, που είχε διατελέσει κατά διαστήματα δήμαρχος Λαρίσης την πολύ δύσκολη δεκαπενταετία 1934-1950. Και η Ευαγγέλου Κοτσώνη, που ονομάστηκε στη μνήμη Λαρισαίου φοιτητή Ιατρικής που σκοτώθηκε σε τροχαίο προ τριακονταετίας. (Περισσότερα, όταν θελήσει ο γιατρός Νίκος Παπαθεοδώρου.)

Ζ.

 

Ο αστοιχείωτος

*-ΑΥΤΟΣ ο πίνακας εκεί πάνω, να εκείνος με τη γυναίκα που βυζαίνει το μωρό, πόσο κάνει;

- Ποιος κύριε;

Ο Λαρισαίος είχε μπει σε κατάστημα κι ήθελε ν΄ αγοράσει κάτι για το σπίτι.

- Αυτός βρε, με τη μωρομάνα...

- Μα τι λέτε κύριε… Α παπαπα…

- Βρε πόσο κάνει;

***

*ΜΠΗΚΕ ο υπάλληλος παραμέσα.

- Αφεντικό, αφεντικό… Το και το, είναι έξω ένας βλάσφημος που θέλει να πάρει την εικόνα της Παναγίας, τι να κάνω;

- Διώξτον.

- Δεν φεύγει αφεντικό, επιμένει ο αχρείος.

- Διώξτον, πες του ότι κάνει δέκα χιλιάδες ευρώ.

Βγαίνει έξω ο υπάλληλος, του το λέει.

-Α είναι πολύ ακριβός. Αυτός ο άλλος πίνακας εκεί πέρα, εκείνος με την ταβέρνα, πόσο κάνει;

***

*- ΜΕ την ταβέρνα; Αφεντικό, αφεντικό… Αυτός ο αντίχριστος θέλει ν΄ αγοράσει την εικόνα με τον Μυστικό Δείπνο…

- Διώξτον είπαμε…

- Μα δεν φεύγει, πολύ επίμονος είναι…

- Πες του δεκαπέντε χιλιάδες, θα φύγει.

- Δεκαπέντε χιλιάδες, κύριε…

- Α πολύ ακριβός. Κι εκείνος ο σταυρός στη μέση;

- Σταυρός, είπατε σταυρός; Άρχισε να σταυροκοπιέται ο υπάλληλος, επιτέλους συμμορφώθηκε ο άθλιος.

- Ναι βρε σταυρός δεν είναι; Πόσο κάνει;

Ξεφύσηξε ο άλλος ανακουφισμένος, πήρε θάρρος.

- Αυτός ο σταυρός κύριε κάνει δέκα ευρώ.

- Μόνο; Δεν θα πας μέσα να ρωτήσεις;

- Όχι, κύριε. Δέκα ευρώ κάνει ο σταυρός.

- Μαζί με τον ακροβάτη που είναι κρεμασμένος πάνω του ή χωρίς;

Ζ.

 

 

KAPVS ETSI PAEI H ANAPTYJH STHN LARISA*ΚΑΠΩΣ έτσι πάει η ανάπτυξη στη Λάρισα, τρένο. Τρενάκι για την ακρίβεια.

Ζ.

 

 

 

ENA XRONO PRIN FILOI KAI AGAPHMENOI*ΕΝΑ χρόνο πριν φίλοι κι αγαπημένοι, αγκαλιά στα Φάρσαλα, ο κεντροπρόεδρος με τον Ελασσοναμερικάνο. Παρέα με τον πρόεδρο των- όχι και τόσο- νέων αγροτών Ν. Παυλονάσιο κι άλλους αγροτοσυνδικαλιστές. Τώρα ο Λεβέντης τον λέει προδότη κι αποστάτη, αφού ο βουλευτής τον εγκατέλειψε.

Ζ.

 

 

MIA PALIA UERMOKOITIDA SETA AXRHSTA*ΜΙΑ παλιά θερμοκοιτίδα στα άχρηστα του ΓΝΛ, δεν πάει εντελώς χαμένη. Γάτα η γάτα που την εντόπισε και την έκανε φωλιά της.

Ζ.

 

 

NA KAI H DIAFHMISH TOY LARISAOY*NA και διαφήμιση Λαρισαίου στην Κοίτη του Πηνειού, imopiomalakas.gr, ένα σάιτ λέει ‘’αυτογνωσίας και εσωτερικής αναζήτησης’’, που κατά τα φαινόμενα κατέληξαν σε επιτυχία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass