Ποδαρικό

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2018 19:45
*ΟΠΟΥ ο παλιός νομάρχης, που κατόπιν είχε δώσει τη σκυτάλη στον περιφερειάρχη, θυμίζει στους νεότερους, εκεί στην όχθη της Κάρλας, τους πάνω από τριάντα χρόνια αγώνες για την ανασύστασή της. Δεν υλοποιούνται όμως όλα, η Ζεύξη του Μαλιακού έμεινε ανεκπλήρωτο όνειρο του Γιάννη Πρίντζου και των άλλων Βολιωτών παραγόντων.  Ζ. *ΟΠΟΥ ο παλιός νομάρχης, που κατόπιν είχε δώσει τη σκυτάλη στον περιφερειάρχη, θυμίζει στους νεότερους, εκεί στην όχθη της Κάρλας, τους πάνω από τριάντα χρόνια αγώνες για την ανασύστασή της. Δεν υλοποιούνται όμως όλα, η Ζεύξη του Μαλιακού έμεινε ανεκπλήρωτο όνειρο του Γιάννη Πρίντζου και των άλλων Βολιωτών παραγόντων. Ζ.

*ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ Πρωτοχρονιάς ψιλοκουβέντιαζαν οι δύο Λαρισαίοι.

- Πέρυσι είχε έρθει η πεθερά μου για ποδαρικό και την πάτησα.

-Σου πήγε στραβά η χρονιά, ε…

-Αντιθέτως. Την πάτησα σου λέω με το αυτοκίνητο.

Ζ.

 

Τα ίδια και τα ίδια

*Η κρίση συνέχισε να χτυπά και φέτος τα εποχιακά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Οι μεγαλοεισαγωγείς, λένε οι Λαρισαίοι επαγγελματίες, για άλλη μια χρονιά δεν έφερναν καινούργια είδη. Εδώ και μια οκταετία λένε τα ίδια στολίδια εισάγονται. Τίποτε καινούργιο στις εκθέσεις τους. Αυτά επομένως πουλάνε και οι εποχιακοί έμποροι, για την ακρίβεια δεν πουλάνε. Διότι ο κόσμος, οι γυναίκες δηλαδή, αγοράζει στολίδια όταν δει κάτι καινούργιο, πιο εντυπωσιακό και μοδάτο. Άμα είναι για τα ίδια μόνο να αντικαταστήσουν κάποια που έσπασαν θα πάνε. (Αυτά με τα μικρά μαγαζιά. Διότι τα μεγάλα καταστήματα έχουν τον τρόπο τους και στις δικές τους εισαγωγές κάνουν την απαιτούμενη διαφορά.)

Ζ.

 

Τζάμπα δεν…

*- ΔΕΙ δη χρημάτων, άνδρες Λαρισαίοι, και άνευ τούτων ουδέ έστι γενέσθαι των δεόντων…

Ως άλλος Δημοσθένης αγόρευε ο Λαρισαίος στην παρέα. Εξηγώντας ότι δύσκολα θα σχηματιστούν επιπλέον ψηφοδέλτια στον Δήμο της Λάρισας, πέραν των τριών του βασικού σεναρίου. Ψηφοδέλτια αξιόμαχα εννοείται. Κάποιοι αναδεύονται οδηγώντας τους σεναριογράφους να μιλούν για 5 ή και 6 υποψήφιους δημάρχους.

- Αυτοί εντάξει, να βάλουν. Και τα λεφτά ποιος θα τα βάλει; Με εντερικά αέρια δεν βάφονται αυγά, ως γνωστόν…

Κι άρχισε να απαριθμεί τα έξοδα: παράβολα, εκλογικά κέντρα, αφίσες και έντυπα, διαφημίσεις, ηχητικά και συγκεντρώσεις, περιοδείες κι ένα σωρό άλλα πράγματα που κοστίζουν.

Ζ.

 

Ο κύριος σύντροφος

*ΚΙ ένας Λαρισαίος στη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα. Υπέρ του υποψήφιου δημάρχου Νάσου Ηλιόπουλου, δεν μπόρεσε όμως να μετάσχει στη διαδικασία ανακήρυξής του, οπότε τους έστειλε γραμματάκι: «Συντρόφισσες/φοι,

 Σημειώστε ότι την Παρασκευή μάλλον δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στην ειδική συγκέντρωση της Δημοτικής μας Παράταξης "Ανοιχτή Πόλη" για την ανακήρυξη του Υποψηφίου Δημάρχου Αθηνών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό γιατί, όλες εκείνες τις ώρες θα βρίσκομαι στα Κεντρικά Γραφεία του Παναθηναϊκού στα Βριλήσσια όπου θα συνεδριάζουμε ως ΔΣ για σοβαρότατα ζητήματα Διοίκησης της Ομάδος…».

Υπογραφή; «Με σ/χ» χαιρετισμούς μάλιστα, ο εκ Γόννων σ. Χρήστος Πλιάτσικας, ο άτσαλα καρατομηθείς υποδιοικητής του Ευαγγελισμού, ο οποίος αποδεικνύεται ότι παραμένει αταλάντευτα στον ΣΥΡΙΖΑ. Και στο τιμόνι του ΠΑΟ συνάμα, παρά τω Αλαφούζω. (Κι ας παραμένει αυτός αμετανόητος εχθρός του Τσίπρα.)

Ζ.

 

Με ακρίβεια

*ΟΙ Λαρισαίοι ακριβείς ακριβολόγοι.

- Και τι επαγγέλλεστε;

- Σολίστας.

- Πιάνο ή βιολί;

- Παπουτσής. Σόλες.

***

*-ΤΙ δουλειά κάνεις;

-Είμαι στις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

-Στα ματ;

-Όχι, Γρηγόρ’ με λέν’…

***

*- ΣΟΦΕ γέροντα, ποιο είναι το μυστικό της παντοτινής ευτυχίας;

- Να μη διαφωνείς με τους ηλίθιους.

- Α, εδώ κάνεις λάθος.

- Σωστά, έχεις δίκιο παιδί μου.

Ζ.

 

Άνω των 65

*ΕΚΕΙΝΟ που πρέπει οπωσδήποτε να ξεπεράσει κάποιος που φιλοδοξεί να πάει για δήμαρχος είναι ο πήχης του ψηφοδελτίου. Ο οποίος, με τον νέο νόμο έχει τοποθετηθεί για τη Λάρισα στο 65. Τουλάχιστον τόσους υποψηφίους χρειάζεται ένας συνδυασμός για να θεωρηθεί έγκυρος. Βέβαια, μπορεί κάποιος να μπαζώσει εύκολα με συζύγους, ξαδέρφια, ανίψια και φιλαράκια και να το ξεπεράσει κιόλας. Όμως εξίσου εύκολα αυτό αναγνωρίζεται, υποσκάπτοντας το κύρος της προσπάθειας, έχει ξαναγίνει.

***

*ΤΟ πλήρες ψηφοδέλτιο για τον Δήμο της Λάρισας θα πρέπει να μετράει λένε 225 ονόματα. Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, το οποίο αναμένεται να καλύψουν μονάχα δύο συνδυασμοί. Αν και Καλογιάννης-Καραλαριώτου μπορεί να βρουν κι αυτοί εμπόδια. Όπως φερειπείν αυτόνομους συνδυασμούς σε κοινότητες, για χάρη των οποίων μπορεί να αποσύρουν τους παραταξιακούς τους κι άρα επίτηδες να βρεθούν με λιγότερους υποψηφίους από το ανώτερο όριο.

Ζ.

 

Στον κόσμο τους

*ΟΙ νεαρές Λαρισαίες έλεγαν πάλι τα δικά τους.

- Του πέταξα το τασάκι στο κεφάλι, καλέ αλλά ήταν πάνω στα νεύρα μου. Μια ώρα του ζητούσα μετά συγγνώμη αλλά αυτός εκεί αναίσθητος.

***

*- ΚΑΙ πόσα χρόνια είστε μαζί;

- Έξι, εξίμισι;

- Τον αγαπάς πολύ, ε φιλενάδα;

- Μμμ… Καλέ πού να εκπαιδεύεις άλλον, τώρα…

***

*- ΘΕΛΕΙ προσοχή, πρέπει κάθε φορά να τους το εξηγείς. Στις γυναίκες παιδιά αρέσει το γένι τριών ημερών. Όχι των τριών ιεραρχών.

Ζ.

 

Σπάνιο αλλά…

*- ΝΑ ήταν από καμιά γωνιά και να ‘βλεπε ο Σαρχώσης του Τυρνάβου, θα έσκαγε απ’ τη ζήλεια του.

Ο Λαρισαίος έλεγε για τους Φαρσαλινούς, που ψήφισαν τον προϋπολογισμό με ευρεία πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκτός από την παράταξη του δημάρχου Καραχάλιου, υπέρ και η αντιπολιτευόμενη της Ίφου, υπέρ και οι 3 ανεξαρτητοποιηθέντες δυσαρεστημένοι σύμβουλοι, υπέρ κι ένας της μάξι αντιπολίτευσης Καπετάνου, οι υπόλοιποι δεν τους έκαναν την τιμή, απουσίασε κι ο λαϊκοσυσπειρωτικός σύμβουλος, ουσιαστικά ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε ομόφωνα.

- Που κάπως έτσι δηλαδή θα έπρεπε να γίνεται παντού, όχι αντιπολίτευση από πείσμα και μικροψυχία.

-Παίζει ρόλο κι ο χειρισμός, η ευελιξία του κάθε δημάρχου. Με την απλή αναλογική τώρα πια, όλοι τους θα γίνουν εξαιρετικοί διπλωμάτες.

Ζ.

 

Παγκοσμιοποίηση

*Ο Λαρισαίος φοιτητής Γ. Κ. εμπλουτίζει την ονοματολογία του.

- Πώς λέγεται η Γιαπωνέζα που παίζει συνεχώς Τζόκερ;

- Κιαν Σουκά Τσι.

***

*- ΠΩΣ λέγεται ο Τούρκος επιθετικός;

- Μεσούτ Ταβάζ.

***

*- ΠΩΣ λέγεται η Ινδιάνα που ανεβαίνει το βουνό;

- Αγκομαχόντας.

***

*- ΠΩΣ λέγεται στα ιαπωνικά το ελατήριο;

- Τοϊοϊοϊοϊν.

***

*- ΠΩΣ λέγεται η Αφρικανή τηλεφωνήτρια;

- Νε Νε Μακούτε.

***

-* ΠΩΣ λέγεται ο Κινέζος πυροσβέστης;

- Κατά Κάι Κα.

Ζ.

 

Αβλεψία

*- ΘΑ το λησμόνησαν μάλλον…

Καλοπροαίρετα το αντιμετώπιζε ο Λαρισαίος. Έλεγε που στη νέα και ωραία οδό Μ. Αλεξάνδρου δεν τοποθετήθηκαν καλαθάκια απορριμμάτων.

-Τα διαχειριζόμαστε κι εμείς οικολογικά τα σκουπιδάκια μας…

-Δηλαδή;

-Τα βάζουμε στην τσέπη.

Ζ.

 

Εχει δρόμο

*ΤΥΓΧΑΝΕΙ κοινωνικής αναγνώρισης ως επιτυχημένος επαγγελματίας, όμως κοινωνική δραστηριότητα δεν έχει να επιδείξει ως τώρα ο Μάκης Εσκίογλου. Επιχειρεί ως υποψήφιος δήμαρχος να ενώσει τη ΝΔ, κάποιοι όμως λένε ότι πρέπει πρώτα να καταφέρει να την εκφράσει, καθώς δεν είναι καν στέλεχος του κόμματος. Εκφράζει λόγω καταγωγής το μικρασιάτικο στοιχείο, άγνωστο όμως πώς θα τον υποδεχτούν οι ντόπιοι κι οι σαρακατσάνοι. Μπορεί να έχει την έγκριση των προέδρων Χρ. Καπετάνου και Μαργ. Γκότη, δεν έχει πάρει όμως ακόμα ευχή από Βαγγ. Μπαλατσό και Γ. Αγγελακόπουλο. Έχει επομένως ακόμη δρόμο μπροστά του, να δείξει και να αποδείξει.

Ζ.

 

Μειοψήφισε

* ΑΠΟ τον Μιλτιάδη Δεληχά η διευκρίνιση:

«Ως στενότατος φίλος του Ν. Τσιλιμίγκα, υποψήφιος του συνδυασμού του το 2014 αλλά και ως γ' επιλαχών στις εκλογές του 2015 με το Ποτάμι δηλώνω ότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τη στήριξη του Ποταμιού στον κ. Κ. Αγοραστό. Στη συγκεκριμένη απόφαση της Τ.Ο. Λάρισας, απλά μειοψήφισα...».

 

Παραλογισμός

*ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι η χώρα προσπαθεί για καθαρή ενέργεια, ότι συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια για περιστολή της ενεργειακής σπατάλης, μεγαλοστομίες ακούγονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ενώ παρουσιάζονται μεγαλόπνοα σχέδια για περιβαλλοντικό αποτύπωμα και άλλα συναφή.

- Την ίδια στιγμή, θύμιζε ο Γ. Ο. εδώ στη Λάρισα αλλά κι αλλού φυσικά στη χώρα, θερμαίνουμε χειμωνιάτικα το ύπαιθρο.

Έλεγε για τις σόμπες υγραερίου που ζεσταίνουν τους θαμώνες στα χειμωνιάτικα τραπεζάκια έξω. Το θεωρούσε ενεργειακό παραλογισμό. (Σαν να έχουν τα μαγαζιά το καλοκαίρι έναν αγωγό νερού να τρέχει ώστε να μπορούν οι πελάτες τους να πλατσουρίζουν τα πόδια τους στο ρυάκι που θα σχηματίζεται.)

Ζ.

 

Μπερδέματα

*ΑΠΟ γκάφα σε γκάφα το πήγαινε ο Λαρισαίος, μέσα στο νέο κοινωνικό τοπίο που διαμορφώνεται.

-Τι άσχημο αγοράκι…

-Η κόρη μου είναι.

-Ααα, συγγνώμη. Δεν ήξερα ότι είστε ο πατέρας της.

- Η μαμά της είμαι.

Ζ.

 

 

EORTASTIKH EPISKECH STHN ENVSH*ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ επίσκεψη στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και κουβεντούλα και ευχές του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Αναστασίου με τον πρόεδρο Κων. Λιούτα και άλλους αγαπητούς πρώην συναδέλφους του. Φυσικά και θυμήθηκαν τα παλιά.

Ζ.

 

 

 

ANEJANTLHTH PHGH SYMBOYLVN*ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ πηγή συμβουλών για τους νεότερους κοινοβουλευτικούς ο κύριος Νίκος. Ο πρόεδρος δίνει τα φώτα του ευχαρίστως και στους γειτονικούς νομούς, όπως π.χ. στον Βολιώτη βουλευτή Μπουκώρο.

Ζ.

 

 

O NYN KARAPIPERHS*Ο νυν Καρ(απιπέρης) ξεναγεί τους τέως Καλ(αμπαλίκη) και Καλ(ομπάτσιο) στην μπουτίκ της αστυνομίας, ενώ ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται κι ο βουλευτής Παπαδόπουλος.

Ζ.

 

 

PANTOTE YPARXOYN DIAFORETIKES*ΠΑΝΤΟΤΕ υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Ζ.

 

 

 

O K. TZANAKOYLHS EJHGEI STHN EIPTROPO*Ο Κ. Τζανακούλης εξηγεί στην Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου πώς μπορεί κάποιος να είναι ο μακροβιότερος και να παραμένει φρεσκότατος. Με τον Στ. Τσουκαλά στο βάθος, τον παλιό συνδικαλιστή σε νέο ρόλο.

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass