Διάλειμμα

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2019 19:03
* ΣΗΜΕΡΑ τα Φώτα κι ο φωτισμός… Για την ακρίβεια από χθες, καθώς οι ενορίες πολυπληθείς στη Λάρισα, αδύνατον να τις προλάβουν ανήμερα. Κι ο εορτάζων Φώτης Ν. εντόπισε τον εφημέριο να περιδιαβαίνει τη γειτονιά μέσα στα χιόνια, κλασικά με το μπακρατσούλι. * ΣΗΜΕΡΑ τα Φώτα κι ο φωτισμός… Για την ακρίβεια από χθες, καθώς οι ενορίες πολυπληθείς στη Λάρισα, αδύνατον να τις προλάβουν ανήμερα. Κι ο εορτάζων Φώτης Ν. εντόπισε τον εφημέριο να περιδιαβαίνει τη γειτονιά μέσα στα χιόνια, κλασικά με το μπακρατσούλι.

* ΜΠΟΡΕΙ όλη τη μέρα να ήταν στα χιόνια, αλλά φρόντισε να βρει χρόνο να παραστεί και στην εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών που διοργάνωσε την Παρασκευή το ΤΕΕ. Ο λόγος για τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, ο οποίος όπως είπε στο ακροατήριο «η γιορτή ήταν ένα ωραίο διάλειμμα, να ζεσταθούμε λίγο και να συνεχίσουμε την περιοδεία στο οδικό δίκτυο, με στόχο αυτό να παραμείνει ανοικτό»...

Εμπνευσμένα

* ΜΕ αρκετή έμπνευση και χιούμορ φυσικά τα μηνύματα στο facebook για την κακοκαιρία και τον χιονιά. Ο πρώτος είπε τον καημό του στον πρώτο πολίτη της πόλης: Δήμαρχε, φτάνει πια με το αλάτι. Λύσσα τον έκανες τον δρόμο!

* * *

* Ο δεύτερος κινείται σε τόνους αμφισβήτησης:

Η Σοφία ντύνει στα λευκά την Ελλάδα.

- Σιγά τη μοδίστρα...

* * *

* ΚΑΙ μια άλλη άποψη για τη Σοφία:

- Ο Θεός με φύλαξε και δεν έγινα αντιπεριφερειάρχης ή αντιδήμαρχος να τρέχω βραδιάτικα να συμμαζέψω την «γκρίνια» της Σοφίας...

(Ε)ΠΑΘΕ

* ΓΚΡΙΝΙΑΖΑΝ οι οδηγοί φορτηγών με την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε χθες από την Τροχαία στον αυτοκινητόδρομο, καθώς θεωρούσαν ότι το δίκτυο με τη χρήση αλυσίδων και με χαμηλές ταχύτητες ήταν προσπελάσιμος. «Αφήστε που αν κινούμασταν, θα πατούσαμε το χιόνι και θα κρατούσαμε σε καλύτερη κατάσταση τον δρόμο για τα υπόλοιπα ΙΧ» δήλωσε χαρακτηριστικά οδηγός φορτηγού. Ωστόσο δεν μπορεί, κάτι παραπάνω θα ξέρει η Τροχαία για να λάβει αυτή την απόφαση.

Γ.Ρ.

Άτυχος

* ΜΕΡΑ - νύχτα στο τρέξιμο ο αντιδήμαρχος Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου Γιώργος Κουτσοδήμος, ο οποίος κυριολεκτικά τις τελευταίες ημέρες σταματημό δεν είχε. Συντόνιζε τον αποχιονισμό των δρόμων στον Αμπελώνα και τη ρήψη αλατιού. Παράλληλα έπρεπε να συντονίσει και τη διάνοιξη των δρόμων προς τα χωριά του πρώην Δήμου Αμπελώνα, όπως Δελέρια και Ροδιά.

Μπορεί όμως ο κ. Κουτσοδήμος να άντεξε όλη αυτή την περιπέτεια, δεν άντεξε όμως το ιδιωτικό του όχημα το οποίο «τα παίξε» και τον άφησε στον δρόμο λίγο έξω από τη Ροδιά, για να έρθουν τα συνεργεία του να τον ρυμουλκήσουν. Τα… τυχερά των αντιδημάρχων.

Κ.Τσ.

Ταχύτητες

* ΕΠΕΙΔΗ η υπομονή και η ψυχραιμία, δεν είναι χαρακτηριστικά των Ελλήνων, η βιασύνη των οδηγών οχημάτων στους δρόμους, στις παρούσες καιρικές συνθήκες δημιουργεί εύκολα ατυχήματα, όταν μάλιστα το φρένο δεν «πιάνει» καλά στο οδόστρωμα. «Μικρές ταχύτητες στα οχήματα. Διότι ο πάγος είναι αόρατος και μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά...» συμβουλεύει ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας Χρήστος Καραμπούζης. Εχουν δει πολλά τα μάτια του αυτές τις μέρες στους δρόμους και κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο.

Λ.Κ.

Φτυάρια

* ΠΡΙΝ καλά-καλά σηκωθούν χθες το πρωί από τα κρεβάτια τους οι Λαρισαίοι, βγήκαν στους δρόμους οι εργαζόμενοι του δήμου με τις σκούπες και τα φτυάρια, να καθαρίσουν τον πάγο σε πλατείες και πεζόδρομους, για να τα βρουν οι πολίτες καθαρά.

Γυναίκες και άνδρες είχαν ντυθεί σαν «αστακοί», μόνο τα μάτια τους φαίνονταν. Βιάζονταν να τελειώσουν πριν ξεκινήσει η μεγάλη κίνηση πεζών, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που δεν πτοήθηκαν από τον παγετό και βγήκαν για ψώνια και καφεδάκι.

Λ.Κ.

«Λαχείο»

* ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, προχθές βράδυ, στάθμευσε το επιβατικό του αυτοκίνητο 55χρονος Λαρισαίος έξω από πρακτορείο του ΟΠΑΠ. Αλλά όταν εξήλθε διαπίστωσε την... ατυχία του καθώς του είχαν κλέψει το αυτοκίνητο ενώ «τυχερός» αποδείχθηκε ο διερχόμενος δράστης ή αυτός που παραφυλούσε.

Είναι σύνηθες, όσο και αν ακούγεται παράξενο, το λάθος ή η αφηρημάδα πολλών οδηγών να σταθμεύουν το αυτοκίνητο με τα κλειδιά στο τιμόνι ή και πολλές φορές αφήνουν το αυτοκίνητο σε λειτουργία, όπως προχθές βράδυ. Για να πάρουν εφημερίδα και τσιγάρα για παράδειγμα στο περίπτερο.

Με τον δράστη να «κονομάει» Ι.Χ.. Έστω για λίγο, όσο αρκούν τα καύσιμα κ.λπ. γιατί αργά ή γρήγορα θα τον εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ. αλλά μόνο η αναστάτωση στον πραγματικό ιδιοκτήτη, αρκεί…

Β.Κ.

Δίλημμα

* ΣΤΗΝ ΕΡΤ μιλούσε χθες η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ανακοινώνοντας ότι μετά τη συγκέντρωση στοιχείων από τις δημόσιες υπηρεσίες και με βάση το 1:1, το 2019 θα γίνουν 9.030 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο. Χωρίς να συνυπολογισθούν οι 3.200 προσλήψεις με το «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι 4.500 θέσεις στην Ειδική Αγωγή. Αν περνούσε και η συμφωνία με τη μισθοδοσία των ιερέων θα γίνονταν και άλλες 10.000 προσλήψεις.

Άρα το ουσιαστικό πολιτικό δίλλημα των εθνικών εκλογών αυτό θα είναι: ‘Η ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ για μια θέση στο δημόσιο (μήνας μπαίνει – μήνας βγαίνει) ή ψηφίζετε ΝΔ και απολύεστε από το Δημόσιο οπότε θα απολαύσετε τον παράδεισο των εργασιακών σχέσεων του ιδιωτικού τομέα. Δικομματισμό έχουμε, ουσιαστικά θα είναι τα διλήμματα…

Β.Κ.

Συνιστώσα

* ΗΜΕΡΑ με την ημέρα οξύνεται η αντιπαράθεση των κομμάτων με αφορμή το θέμα της φαρμακοβιομηχανίας. Χθες ήταν η σειρά του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το οποίο ΚΙΝΑΛ τονίζει μεταξύ άλλων «γιατί τόσα νεύρα παιδιά στον ΣΥΡΙΖΑ; Πονάνε οι αλήθειες;

Η κυβέρνησή σας είναι που συνεργάζεται με τη δεξιά συνιστώσα για τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο. Θέλετε να σας βοηθήσουμε με ονόματα;».

Το οποίο ΚΙΝΑΛ κάνει αφωνία για τα σκάνδαλα επί Σημίτη όπως παριστάνει τον γερμανό με αφορμή τη συνεργασία του με τη ΝΔ και τις συγκυβερνήσεις των προηγούμενων ετών, με τα απανωτά μνημόνια.

Κατά τα άλλα, δηλαδή ως προς τη δεξιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δίκιο.

Β.Κ.

Αγέλη

* ΤΗΝ επιθετική συμπεριφορά αγέλης σκύλων στα παράλια του Αγιοκάμπου, καταγγέλει κάτοικος της περιοχής. Τονίζοντας ότι προχθές τα σκυλιά επιτέθηκαν σε γυναίκα την οποία «έσωσαν» διερχόμενοι ενώ χθες επιτέθηκαν στον ίδιο.

Ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων. Αγέλη είναι, λογικό επόμενο είναι να συμπεριφερθεί επιθετικά. Τους πολίτες ποιος θα βοηθήσει...

Β.Κ.

Χιόνια αλλά

* - ΣΟΚ, πληροφορούσε την παρέα του χθες ο Λαρισαίος ακολουθώντας τον ρυθμό των τρομοκρατών της ειδησεογραφίας.

- Συνέβη τώρα. Χιόνισε και στη Νορβηγία.

* * *

* ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΙ οι Λαρισαίοι από τον καταιγισμό χιονοειδησεογραφίας επιφυλάχθηκαν και μαζεύτηκαν σπίτι. Και το βράδυ της Παρασκευής σχετικά μειωμένη η κίνηση στα μαγαζιά αλλά και χθες Σάββατο πρωί υποτονική η κατάσταση στην αγορά.

Μπορεί βέβαια να ήταν μπουχτισμένοι από την εορταστική κραιπάλη, την εν γένει υπερκατανάλωση των ημερών.

* * *

* ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ κινήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου, σοφά απέναντι στη Σοφία. Περιορίζοντας τα προβλήματα του χιονιά και δίνοντας λύσεις όταν προέκυπταν κάποια. «Πιο λίγο αλάτι παιδιά, θα επηρεαστούν τα θεμέλια…», ήταν το αστείο για την υπέρμετρη φροντίδα που επιδείχθηκε ώστε να μην διακοπεί η κυκλοφορία προς το Πανεπιστημιακό.

* * *

* ΑΛΛΑ και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας τίμησε το όνομά της. Άλλες δυσκολίες εκεί, στην ύπαιθρο και το επαρχιακό δίκτυο τα προβλήματα με τέτοιον καιρό γιγαντώνονται. Επί τόπου, κυριολεκτικά ο Κ. Αγοραστός. Και αποδεδειγμένα, αφού τον μαρτυρούσαν οι αναρτήσεις Λαρισαίων στο f/b. Εδώ ο περιφερειάρχης, εκεί ο περιφερειάρχης, παντού. Τα εκχιονιστικά άνοιγαν τους δρόμους, ακόμα κι εκεί που το χιόνι ξεπερνούσε το 1 μέτρο κι από κοντά ο Κ. Αγοραστός επιβεβαίωνε ότι η διέλευση ήταν πλέον εφικτή. Έγραψε αμέτρητα ορεινά χιλιόμετρα.

* * *

* ΟΡΕΙΝΕΣ περιοχές έχει και η πόλη της Λάρισας. Το Μεζούρλο π.χ. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί που στα όρια της Νεάπολης το χιόνι ήταν πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στο κέντρο. Ανέβηκε έτι περαιτέρω η αξία της γης στην Αράχωβα της Λάρισας. Ο Δήμος ετοιμάζει μελέτη για χιονοδρομικό στα ψηλώματα.

Z

Εθνικό έργο

* ΖΕΣΤΟ χρήμα δίνεται για την παραλιακή σύνδεση Λάρισας - Μαγνησίας μας ενημέρωσε η επικαιρότητα των προηγούμενων ημερών. Πρόκειται ασφαλώς για μια επιτυχία του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού κατά πολύ διαφοροποιημένη συγκριτικά με άλλες επιτυχίες του σε μεγάλα έργα. Καταρχήν κατόρθωσε να υπερβεί τις όποιες τοπικιστικές αντιλήψεις (και δεν ήταν λίγες), που εμπόδιζαν την προώθηση του έργου στο παρελθόν. Σήμερα υπάρχει συγκεκριμένο έργο, που έχουν αποδεχθεί -είτε συνειδητά είτε γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά- όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές.

* * *

* Η επιτυχία καθίσταται ακόμα μεγαλύτερη γιατί ο Κ. Αγοραστός εξασφάλισε την πρώτη χρηματοδότηση των 10 εκατ. ευρώ όχι από τον κορβανά του ΕΣΠΑ, που ο ίδιος έχει τον πρώτο λόγο και θα ήταν παιχνιδάκι, αλλά από τον κρατικό κορβανά, δηλαδή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που δίνει με το σταγονόμετρο χρήματα για έργα τα τελευταία χρόνια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι κυβερνώντες έχουν πειστεί ότι πρόκειται για έργο εθνικής σημασίας, που συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη και η χρηματοδότησή του είναι απόδειξη της πολιτικής βούλησης να υλοποιηθεί. Είναι να μην πανηγυρίζει ο περιφερειάρχης;

Δ.Κ.

Φόρμα

* ΚΑΙ το όνομα αυτής «Ορμή Ανανέωσης», δηλωτικό της σύνθεσής της αλλά και των ιδεών της. Για τη νέα κίνηση στον Δήμο Λαρισαίων στην οποία ηγείται ο Νίκος Γαμβρούλας, ένας εκ των διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ο λόγος, κίνηση που προχωρά με γοργούς ρυθμούς και οργανώνεται μέρα με την ημέρα όπως πληροφορούμαστε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην προσωπική του σελίδα ο επικεφαλής ανακοινώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα δώσει στη δημοσιότητα, το προσκλητήριο, το λογότυπο της παράταξης, αλλά και ονόματα πολιτών που θέλουν να στηρίξουν την κίνηση. Η ανακοίνωση μάλιστα συνοδεύεται από μια φόρμα στην οποία κάθε ενδιαφερόμενος, αφού ενημερωθεί για κάποιες από τις αρχές, μπορεί να υπογράψει για τη στήριξη της κίνησης. Νέα ήθη και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δ.Κ.

 

-----------------------------

 

STON TYRNABO BREUHKE TSILIMIGKAS

* ΣΤΟΝ Τύρναβο βρέθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Νίκος Τσιλιμίγκας, ο οποίος στην Κεντρική πλατεία είχε συναντήσεις με στελέχη του συνδυασμού Ν. Μαλάκου που πρόσφατα πρότεινε για υποψήφιο δήμαρχο τον Σάμερ - Αθανάσιο Αμάρι. Στη συντροφιά και ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Κουλιός. Όχι – όχι ο κ. Κουλιός δεν πρότεινε για υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Αμάρι, παραμένει πιστός στον δήμαρχο Παναγιώτη Σαρχώση. Ωστόσο γενικά ήταν μια συνάντηση με καλή διάθεση…

Κ.Τσ.

 

 

 

 EIXE DOYLEIA O ANURVPOS SE KATASTHMA

* ΕΙΧΕ δουλειά ο άνθρωπος σε κατάστημα επί της Βενιζέλου, πάρκαρε το αυτοκίνητό του σε μέρος που να τον βολεύει, χιόνιζε κιόλας… Ελα μωρέ, θα σκέφτηκε, τι έγινε που η ουρά των αυτοκινήτων φτάνει μέχρι το νοσοκομείο…

ΘΑ.

 

 HTAN TON PERASMENO NOEMBRIO

 * ΗΤΑΝ τον περασμένο Νοέμβριο, όταν μια 21χρονη γυναίκα – μέλος χορευτικού συλλόγου από τη Χαλκιδική - τραυματίσθηκε πέφτοντας σε ακάλυπτο φρεάτιο.

Φρεάτιο της ημιτελούς κατασκευής, πίσω από το Κλειστό της Νεάπολης όπου διεξαγόταν το 14ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, λόγο για τον οποίο βρέθηκε στη Λάρισα η χορεύτρια. Η οποία κοπέλα, με αφορμή τον τραυματισμό της, χρειάσθηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, πριν λίγο καιρό, οι ιδιοκτήτες του κτιρίου προφανώς, τοποθέτησαν περίφραξη…

Β.Κ.

 

 

 

KAI ME HLIO KAI ME XIONI H LARISA

* - ΚΑΙ με ήλιο και με χιόνι η Λάρισα τα… «σπάει»!

 - Μα δεν πάει!

- Πάει-δεν πάει η Λάρισα τα «σπάει»!

ΘΑ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass