Κρυότη

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2019 19:30
*Ο Βασ. Ντάμπλης είδε τι έβλεπαν προ καιρού οι δυο τους, όταν ο Λαρισαίος ξεναγούσε τη συνάδελφό του Έλενα στο Διαχρονικό Μουσείο.  Ζ. *Ο Βασ. Ντάμπλης είδε τι έβλεπαν προ καιρού οι δυο τους, όταν ο Λαρισαίος ξεναγούσε τη συνάδελφό του Έλενα στο Διαχρονικό Μουσείο. Ζ.

*-ΤΙ φασκιώθκις ιέτσ’ ι μαρή;

-Λε λε ψόφους… Μι τα τσουράπια πλάιασα ψιές (Η συμμετοχή του Γ.Γ. στον -σαν-διαγωνισμό για τον καιρό, στα θεσσαλιώτκα.)

***

*Η Χ.Μ. συνεισφέρει.

- Κρυάδα φαρμάκ’ ι πάλι σήμιρα. Δεν κουτάς να βγεις όξου μιριά...

***

*ΚΑΙ η Μ.Γ. που βρήκε λύση κλασική.

- Ρούφηξα ιέναν ξνούτσκο τραχανά κι θαραπάφκα.

Ζ.

 

Τα πάνω, κάτω

*- ΤΑ ύστερα του κόσμου.

Κορόιδευε ο Λαρισαίος με τις ανά την επικράτεια συλλήψεις για τις αφίσες που απειλούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

- Μα να είναι δεξιοί, καραδεξιοί και να τους πάνε αυτόφωρο για αφισοκόλληση…

Ζ.

 

Κινέζος

*Η απουσία στην Κίνα έφερε έμπνευση στη Λάρισα. Ονομάζοντας τον υφυπουργό ‘’Κο Κα Λη’’.

***

*Ο άλλος έκανε συνδυασμό προϊόντων στην κυβερνητική πλειοψηφία. Ναι με QUIK αλλά και με Coca Lee.

Z.

 

Επέστρεψαν

*«ΔΕΝ είναι αποστάτης ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος επιστρέφει στην Αριστερά, όπως δεν είναι αποστάτης και ο Γιώργος Αμυράς που επιστρέφει στη Δεξιά. Στο Ποτάμι βρίσκονταν και οι δυο τους με τις διαφορετικές ιδέες τους. Αποχωρούν τώρα που αποδείχτηκε ότι αυτές οι ιδέες δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουν» υπενθυμίζει ο Δ.Ψ.

Προσθέτοντας μία ακόμη πληροφορία. «Κι ας μην ξαφνιάζει κανέναν η περίπτωση Ψαριανού, ο οποίος προέρχεται από την Αριστερά και προσεγγίζει τώρα τη ΝΔ. Ο μέντοράς του στην Αριστερά ήταν από τη δεκαετία του 1970 ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. Παραμένει, λοιπόν, κι ο κ. Ψαριανός συνεπής, πιστός στον μέντορά του, ο οποίος είναι εδώ και δεκαετίες το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά».

Ζ.

 

Με ειλικρίνεια

*ΗΤΑΝ σαφής χθες ο Κ. Μπαργιώτας μιλώντας στην τηλεόραση ΕΡΤ. «Όσον αφορά στις απειλές και τις αφίσες, επειδή ούτε ο σημερινός πρωθυπουργός θυμάμαι να καταδίκασε ανάλογες κινήσεις μεταξύ του 2012-14 θα ήταν καλύτερο να αφήσετε σε εμάς να καταδικάσουμε και τους μεν και τους δε. Η πίεση με αυτόν τον τρόπο στο Εθνικό Κοινοβούλιο είναι απολύτως απαράδεκτη και οι βουλευτές πρέπει να έχουν την ελευθερία να αποφασίζουν με βάση τη συνείδησή τους και βάσει του Συντάγματος».

***

*Ο Λαρισαίος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ συνέχισε με ειλικρίνεια: «Δημιουργούνται πλειοψηφίες α λα καρτ μη γνωρίζοντας αν υπάρχει πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση σταθερά. Στο νομοσχέδιο για τη συγχώνευση του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ποια είναι η πλειοψηφία, τη στηρίζει ο κύριος Κόκκαλης; Θα στηρίξει λοιπόν την κυβέρνηση ή έχει διαφορετική άποψη και εάν έχει, τι θα γίνει;»

Για να τεκμηριώσει έτσι την πρόταση της Φ. Γεννηματά: «Μπαίνουμε σε μια κατάσταση αστάθειας και ρευστοποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Προφανώς λοιπόν μια σειρά σημαντικών ζητημάτων δεν μπορούν να λυθούν από τέτοιες ευκαιριακές πλειοψηφίες και η μόνη πραγματική λύση είναι να πάμε το ταχύτερο δυνατόν σε εκλογές».

Ζ.

 

Εντός έδρας η Μαρία στα Φάρσαλα…

*ΤΗΝ άρρηκτη σχέση της με τα Φάρσαλα πιστοποίησε για πολλοστή φορά η δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής Μαρία Γαλλιού, καθώς βρέθηκε στη γενέτειρα του συζύγου της, Νικόλαου Πουλαράκη και συναντήθηκε με τους πολίτες των Φαρσάλων, αλλά και τη Δημοτική Αρχή. Ενημερώθηκε αναλυτικά για τη συνολική εικόνα που παρουσιάζει η επαρχία, για τους στόχους και τις επιδιώξεις του Δήμου, ενώ κατά τη συνήθη βόλτα της στην αγορά, συνομίλησε με πάρα πολλούς Φαρσαλινούς, που βλέπουν στο πρόσωπο της Μαρίας έναν άνθρωπο φερέγγυο και οικείο, που μπορεί να μεταφέρει αποφασιστικά και δυναμικά τη φωνή του λαού στα κέντρα αποφάσεων. Η Μαρία ως νέος άνθρωπος με νέες ιδέες και νοοτροπία δεν υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες -πρακτική των… επαγγελματιών της πολιτικής- αλλά δεσμεύθηκε ηθικά να καταβάλλει το μέγιστο των προσπαθειών της στην κατεύθυνση ανάδειξης των παθογενειών που ταλανίζουν την επαρχία Φαρσάλων. Άλλωστε η Μαρία Γαλλιού δεν επισκέπτεται τα Φάρσαλα μία φορά στα τέσσερα χρόνια και επιδιώκει τη συζήτηση με καθαρό βλέμμα -που έχει τώρα με τους Φαρσαλινούς- να την κάνει και την επαύριο των εκλογών…

 

Αναλύσεις

*ΜΕ κεφάκια οι Λαρισαίοι φοιτητές, προχωρούσαν σε ποικιλία αναλύσεων.

- Βρήκαμε μεγάλο σπίτι, διαμπερές με αέριο και αιρκοντίσιον και τώρα ψάχνουμε χορηγό να μας πληρώνει τους λογαριασμούς.

***

*- ΥΠΑΡΧΕΙ ένα αμερικάνικο ρητό: Ο καλός δικηγόρος γνωρίζει τον νόμο. Ο πολύ καλός δικηγόρος γνωρίζει τον δικαστή.

***

*- ΕΙΣΑΙ ο μόνος λόγος για τον οποίο ξυπνάω το πρωί.

- Αλήθεια λες;

- Αλήθεια αφεντικό.

Ζ.

 

Μπορούσε αλλά

*- ΜΑ τι χρειαζόταν όλος αυτός ο ορυμαγδός;

Ο Λαρισαίος εξηγούσε χθες στην παρέα ότι συνταγματικά η κυβέρνηση Τσίπρα δεν χρειαζόταν κανέναν Κόκκαλη ή Δανέλλη ή όποια άλλη μεταγραφή.

- Αν ήταν, αυτό που λένε, για 3-4 μήνες, θα μπορούσε να σταθεί άνετα ως κυβέρνηση μειοψηφίας, με ανοχή όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Κι οι Πρέσπες θα περνούσαν χαλαρά με απλή πλειοψηφία…

***

*ΕΚΤΙΜΟΥΣΕ λοιπόν ότι ο Τσίπρας πάτησε γκάζι για 151+151 διαπιστώνοντας ότι έτσι θα στρίμωχνε τους άλλους.

- Παρότι φαίνεται ο ίδιος στριμωγμένος, εντούτοις δεν είναι εκείνος…

Ζ.

 

Συνεργασία

*ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ μαζί ο Θάνος Αδαμόπουλος με τον πρόεδρο των σαρακατσαναίων στις πρόσφατες εκδηλώσεις. Και ανταλλαγή φιλοφρονήσεων. «Συγχαρητήρια σε όλο τον σύλλογο για τις σπουδαίες εκδηλώσεις που διαδραματίστηκαν τονίζοντας τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό της πατρίδας μας. Ως Δήμος Λαρισαίων θα είμαστε αρωγοί σε τέτοιου είδους ενέργειες», είπε ο αντιδήμαρχος. Και ο Παν. Κατσαρός ανταπέδωσε: «Η παράδοση για να μείνει ζωντανή χρειάζεται ανθρώπους που την αγαπούν πραγματικά. Νιώθω τυχερός που από την πρώτη στιγμή πίστεψες αυτό το εγχείρημα και η βοήθεια του Δήμου ήταν σημαντική στο να επιτευχθεί ο στόχος μας. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για την τιμή που μας έκανες να είσαι παρών σε όλες μας τις εκδηλώσεις».

Ζ.

 

Πλήθος

*ΓΕΜΙΣΕ βλάχους το Ωδείο. Στην εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων για το Τόιβασι, χορηγός για την έκδοση των οποίων ήταν ο φιλοπρόοδος επιχειρηματίας Λευτέρης Σαΐτης. Βλάχοι κάτω, ως πίσω και όρθιοι, βλάχοι πάνω, παντού, απ’ το Καλοχώρι, το Χειμάδι και τον Νέσσωνα. Απίστευτα πολύς κόσμος για χάρη της παράδοσης του χωριού τους, οικογένειες ολόκληρες και παρέες. Κι ύστερα γέμισε κι η πόλη βλαχοπαρέες. Αφού είχαν βγει έξω και βρέθηκαν, συνέχισαν τη βραδιά στα μαγαζιά.

Ζ.

 

Όλα γίνονται

*ΣΥΝΕΧΕΙΑ στη χθεσινή συζήτηση των Φαρσαλινών, για τους Κινέζους που δοκιμάζουν να καλλιεργήσουν βαμβάκι στο φεγγάρι.

- Φυσικά και γίνεται. Εδώ είχαν φυτρώσει μπανάνες στα Φάρσαλα…

Ζ.

 

Απ’ τη φούρια…

*ΔΕΝ καταλάβαινε ο νεαρός Λαρισαίος πατέρας.

- Είπε η διευθύντρια να τσεκάρουμε με τι μπουφάν φεύγουν τα παιδιά απ' το σχολείο, γιατί τα μπερδεύουν και παίρνει ο ένας του άλλου. Εδώ δεν βλέπουμε τι παιδί παίρνουμε κυρία μου, τα μπουφάν θα ψάχνουμε;

Ζ.

 

Ο Θαnice

*«ΠΙΝΩ καφέ κι η ρέμβη μου παλεύει με τον ήλιο και τ’ ασυλλόγιστα πουλιά που παίζουνε τριγύρω». Πάταγο κάνει στο διαδίκτυο το καινούργιο, φρέσκο τραγουδάκι ‘’Ματέρα’’ που κρέμασε στο Δέντρο ως δώρο χριστουγεννιάτικο ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Ο Θαnice που έγραψε κάποια Λαρισαία, ο Θανάης απ’ τον Τύρναβο.

Ματέρα, όχι μητέρα, είναι Ιταλική πόλη στη νότια Ιταλία, δίπλα σε ένα μικρό φαράγγι. Τα Σάσσι της Ματέρας είναι σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια και έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Εκεί γυρίστηκε το 2004 η ταινία "Το πάθος του Χριστού" από τον Μελ Γκίμπσον.

Ζ.

 

Δήθεν;

*ΤΟΥ είχε κάνει τόση εντύπωση…

Ακόμα το συζητούσε ο Λαρισαίος που ο Π. Καμμένος πήγε και μετάλαβε πριν συναντηθεί με τον Αλ. Τσίπρα για να χωρίσουν τα τσανάκια τους.

- Μα υπουργός Άμυνας να πάει να κοινωνήσει, κοιτώντας κιόλας την κάμερα έτσι; Κι αυτή η κίνηση επειδή μάλλον θα παραιτούνταν; Απίστευτο…

-Μα το θεωρούσε πολύ σοβαρό, χρειαζόταν να πάρει δύναμη απ’ το Μυστήριο.

-Δηλαδή άμα πήγαινε σε καμιά φορτισμένη συνάντηση με τον Τούρκο, τι θα έκανε; Τρισάγιο εκ των προτέρων;

***

*Ο άλλος συμπλήρωσε από δίπλα με τη δήθεν παραίτηση της Κατερίνας Παπακώστα.

- Είναι δυνατόν; Παραιτήθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη επειδή ένιωσε απροστάτευτη; Αν μη τι άλλο ενέπνευσε σιγουριά στον κόσμο.

Ζ.

 

Πρέσπες αλλιώς

*«ΕΝΑΝ καιρό, η διαδικασία που οδήγησε στη Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να περιλαμβάνεται σε όλα τα εγχειρίδια (μη στρατηγικής) στρατηγικής, εάν υπήρχαν τέτοια, και να διδάσκεται στις σχολές πολιτικών και συναφών επιστημών». Μια ασυνήθιστη προσέγγιση από τον Άκη Γαβριηλίδη. «Είναι μακράν το καλύτερο παράδειγμα για το πώς μπορεί να επιτευχθεί το μάξιμουμ αποτέλεσμα με τα μίνιμουμ μέσα, πώς μπορεί κάποιος που εκ πρώτης όψεως βρίσκεται στριμωγμένος στον τοίχο ενός δυσμενέστατου συσχετισμού δυνάμεων να παίξει σωστά τα ελάχιστα χαρτιά που έχει και, τελικά, να κερδίσει φαινομενικά ισχυρότερους αντιπάλους».

***

*Η κυβέρνηση Τσίπρα –όπως και, για άλλους λόγους, η κυβέρνηση Ζάεφ- φαινόταν εξαιρετικά αδύναμη και πιεσμένη, χωρίς πολλές δυνατότητες να πάρει πρωτοβουλίες, να ανοίξει καινούρια μέτωπα δυσαρεστώντας ψηφοφόρους και να διαταράξει εύθραυστες ισορροπίες. Όμως, αποδείχθηκε ότι οι φαινομενικά επίφοβοι μακεδονομάχοι ήταν χάρτινες τίγρεις. Ηταν αρκετή μία απλή τολμηρή κίνηση για να ξεδοντιαστούν και να βρεθούν σε αδυναμία να αντιδράσουν. Πριν τη συμφωνία η δημοτικότητά της κυβέρνησης Τσίπρα βρισκόταν σε χαμηλό σημείο. Αντί να υποχωρήσει προς τα πίσω, προέκρινε μία αιφνιδιαστική φυγή προς τα εμπρός, και μάλιστα με τέρμα γκάζι.

***

*ΠΟΙΟ ήταν το κουμπί; «… το ίδιο έκανε και με την ευρωπαϊκή και γενικότερα τη διεθνή συγκυρία. Σε μια φάση εντάσεων, καχυποψίας, εθνικών περιχαρακώσεων και οικοδόμησης τοίχων, όπου διεθνώς υπήρχε «ζήτηση» για καλές ειδήσεις, ειδήσεις για συνεννόηση και επίλυση συγκρούσεων, ήταν πολύ απλό να σκεφτεί κανείς ότι η προσπάθεια να λυθεί μια διακρατική διαφορά τριάντα χρόνων θα συγκέντρωνε την καθολική αποδοχή όλων των υπόλοιπων χωρών του πλανήτη, οι οποίες ούτως ή άλλως εδώ και καιρό έβρισκαν τη διαφωνία γελοία και κυριολεκτικά ακατανόητη γι’ αυτές… Η ελληνική κυβέρνηση δεν υποτάχθηκε στην ανώτερη ισχύ άλλων κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών. Την αξιοποίησε, την έβαλε να δουλέψει για τον δικό της σκοπό».

***

*ΚΑΙ εν τέλει; «Μετά την έγκριση των τροποποιήσεων από τον αντισυμβαλλόμενο, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο τερματισμός της διαμάχης, τουλάχιστον σε επίπεδο κρατών, είναι πλέον διεθνές κεκτημένο. Εάν η όποια ελληνική κυβέρνηση υπαναχωρήσει, τότε απλούστατα θα γίνει διεθνώς περίγελος, χωρίς ούτε καν να καταφέρει να αποτρέψει το ουσιαστικό αποτέλεσμα: όλες οι χώρες της υφηλίου, ευλόγως, θα αναγνωρίσουν αμέσως τη γειτονική χώρα ως Βόρεια Μακεδονία…».

Ζ.

 

Προσπάθειες

*Ο Λαρισαίος A.A. έδειχνε ενοχλημένος.

- Έχω γραφτεί σε γυμναστήριο εδώ και 5 μήνες, όπως μου είχαν πει για να αδυνατίσω αλλά τίποτα. Σήμερα μου είπαν ότι πρέπει να πηγαίνω κιόλας... Όλο δικαιολογίες ρε παιδιά, για την αποτυχημένη συνταγή...

***

*Η άλλη όμως είχε βρει λύση εγγυημένη.

- Θα γίνω κορμάρα

- Άρχισες γυμναστήριο;

- Όχι, μαθήματα Photoshop.

Ζ.

 

Τον εξυμνούν

*ΚΙ ο Κώστας Κολοβός με τον Τσίπρα; Κι όμως, το εφημεριδάκι της ιδιαίτερης πατρίδας του που ο ίδιος διακινεί στη Λάρισα εξυμνεί τον πρωθυπουργό. «Αλέξη Τσίπρα σ’ ευχαριστούμε θερμά» είναι το πρωτοσέλιδό του. Περιγράφοντας το πώς αυτός μερίμνησε κι έγινε ο δρόμος για το χωριό, για τα εξωτικά Θεοδωριανά, ψηλά στην Κωστηλάτα. Άλλωστε την ξέρει καλά την περιοχή, εκεί στα Τζουμέρκα, δίπλα είναι και το δικό του χωριό, το Αθαμάνιο, το γνώριζε το πρόβλημα με τον κακοτράχαλο δρόμο. Και το έλυσε.

Ζ.

 

Ανταπέδωσε

*ΔΕΝ δίστασε να αποκρούσει την επίθεση που είχε δεχτεί από την κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ. Ο Παν. Σαρχώσης δεν κινήθηκε μικροπολιτικά, σε λογική δευτέρου γύρου. Και ‘’τα έχωσε’’ στον αγροτοσυνδικαλιστή Ρίζο Μαρούδα όταν εκείνος ‘’του την είπε’’. Ο δήμαρχος Τυρνάβου ίσως να σκέφτηκε ότι για να σε υπολογίζει κάποιος θα πρέπει να έχεις άποψη και να τη λες.

Ζ.

 

Με ρυθμό

*- ΗΤΑΝ πέντε, ήταν έξι κι έγιναν εφτά…

Ο Λαρισαίος σιγοτραγουδούσε το κλασικό και πανέμορφο του Σταύρου Κουγιουμτζή, χθες στο ταβερνάκι. Ο συριζαίος της παρέας όμως είχε τα άγχη του.

-Μη σταματάς μέχρι το 151…

Ζ.

 

Στοργικός πατέρας

*- ΘΕΛΩ ένα σιρόπι με μέλι για τον γιο μου που βήχει.

Τον είδε λιγάκι σιτεμένο τον πατέρα ο Λαρισαίος φαρμακοποιός.

- Πόσο χρονών είναι ο μικρός;

- Τριάντα πέντε, τριανταέξι…

- Δώστου τότε καλύτερα μια βότκα πορτοκάλι.

Ζ.

 

 

LOS FLAS ASTRAFTOS ANURVPOS XAMOGELASTOS*«Λος φλας αστράφτος, ανθρώπος χαμογελάστος πορ φωτογραφιάμος εβγηκάμος». Εύκολα συνεννοήθηκαν ο πρόξενος της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελληνική Δημοκρατία Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες με τον φωτογράφο της «Ε» Λεωνίδα Τζέκα. Οι δυο τους συναντήθηκαν στον Μύλο του Παππά στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας του πρώτου με εικόνες της γενεθλίου γης του. Κοινή γλώσσα αμφότερων η φωτογραφική, άλλωστε και στα ισπανικά και στα ελληνικά οι φωτογράφοι έχουν το ίδιο όνομα: «κλίκος πατημένος τοπίος απαθανατισμένος».

ΘΑ.

 

 

DEN PROLABE NA STAUMEYSEIS STHN NIKAIA H KINHTH*ΔΕΝ πρόλαβε να σταθμεύσει στη Νίκαια, η κινητή μονάδα της 5ης ΥΠΕ, για το πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και «έκλεισαν» όλα τα ραντεβού για δύο εβδομάδες! Εκτιμάται ότι καθημερινά θα περνούν 60 με 80 άτομα!

Περήφανες γι’ αυτό, η υπεύθυνη κινητών μονάδων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος Μαρία Μαυρουδή, η τοπική σύμβουλος των Βουναίνων και υπάλληλος των κινητών μονάδων Στέλλα Χαρακοπούλου και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αχιλλέας Χατζούλης που στηρίζει τη δράση.

Μαζί τους βρέθηκαν η πρόεδρος Άννα Τσιρούλη και το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Λυμτσιούλη του Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας, η αντιπρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ομίλου Γυναικών Δήμου Κιλελέρ «Αρωγή – Αλληλεγγύη» Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Νίκαιας Αντώνης Κουλιόπουλος.

Λ.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass