Με βροχούλες

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2019 19:45
*ΑΥΤΟ είναι πρωτοσέλιδο… *ΑΥΤΟ είναι πρωτοσέλιδο…

*-ΕΝΤΑΞΕΙ έχει και βροχούλες, ας πάρει και καμιά ομπρελίτσα η αλκυόνα εκεί στην ακρογιαλιά…

Ο Λαρισαίος επέμεινε ότι πρόκειται για τις Αλκυονίδες ημέρες. Ζεστός καιρός στο μεσοχείμωνο, τόσο μαλακός, με το θερμόμετρο να παίζει στα διψήφια, πολύ μακριά από παγωνιές.

Ζ.

 

Συλλάλησαν

*ΑΠΟ τη Λάρισα τουλάχιστον, για το τελευταίο συλλαλητήριο ταξίδεψαν για Αθήνα περισσότεροι απ’ ό,τι στο προηγούμενο. Σχεδόν όσοι στο πρώτο, το μεγάλο της Θεσσαλονίκης, πέρα απ’ οτιδήποτε άλλο παίζει ρόλο και η απόσταση για το πηγαινέλα αυθημερόν. Μετρήθηκαν λέει 18 πούλμαν που έφυγαν από την πόλη, άγνωστο πόσα από επαρχία. Στην πρωτοκαθεδρία πάλι οι θρησκευτικές οργανώσεις και εκείνες των αποστράτων.

***

*ΤΟ ότι υπήρχε ζωηρό ενδιαφέρον, τουλάχιστον του νεοδημοκρατικού λαού, τεκμαίρεται και από τη συμπεριφορά των παραγόντων του κόμματος. Έντονη η παρουσία τους στο συλλαλητήριο, μερίμνησαν να την αναδείξουν παντοιοτρόπως.

Παρόντες οι βουλευτές Μ. Χαρακόπουλος και Γ. Κατσιαντώνης αλλά και ο επίδοξος βουλευτής Κ. Τζανακούλης. Οι αυτοδιοικητικοί Δημ. Παπαδημόπουλος φυσικά, η Μαίρη Καμηλαράκη, ο Δημ. Γεωργάκης επίσης. Αν και ο τελευταίος συγκαταλέγεται εν προκειμένω στις διμοιρίες των αποστράτων, με τον επίσης πολιτευόμενο Απ. Παπαπαρίση αλλά και τους προέδρους των ενώσεων Αεροπορίας, Στρατού και Αστυνομίας, Κ. Λιούτα, Κων. Βλάχο και Θ. Χρυσόμαλλο.

Ζ.

 

Εξ. Ελ. οι Αν. Ελ.

*ΛΟΓΙΚΟ να συνδυάζει ο Γρ. Δασταυρίδης την ανάληψη της εξουσίας από την παρούσα κυβέρνηση με τη γιορτή του Αγίου Γρηγορίου, πριν τέσσερα χρόνια. Αφού πρόκειται για την ονομαστική του εορτή, φυσικά ποτέ δεν περίμενε τέτοιο ‘’δώρο’’, ως δεξιός. Στο άρθρο του στην εφημερίδα, ο Λαρισαίος δικηγόρος γράφει για την κυβέρνηση της Αριστεράς με τους Εξ. Ελ. παραφράζοντας τον τίτλο των Αν. Ελ, τους οποίους χαρακτηρίζει «Εξαρτημένους Έλληνες». (Εξ. Ελ. δηλαδή XL, έξτρα λαρτζ η ζημιά;)

***

*ΚΙ έρχεται να διαφωνήσει μαζί του ένας άλλος δικηγόρος, ο Γιάννης Κουτσογιαννιούλης, του οποίου σημειωτέον η σύζυγος Βάνα Κυρλόγλου ήταν υποψήφια βουλευτής με το κόμμα Καμμένου. Κατόπιν βέβαια, μετανοήσασα επέστρεψε στη ΝΔ.

Τι λέει λοιπόν ο διαφωνών; «Δεν έχει δίκιο ο κ. Δασταυρίδης. Δεν είναι Εξ. Ελ. αλλά Αν. Ελ. Ναι Αν. Ελ. ήτοι ‘’Ανύπαρκτοι Έλληνες’’. Δεν υπάρχουν πια, κανείς δεν τους υποστηρίζει…».

Ζ.

 

Μουσικό…

*ΤΗΝ… παράδοση που θέλει να τιμά σπουδαίες προσωπικότητες που κατάγονται από τη Λάρισα θα συνεχίσει και φέτος το Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Έτσι μετά τη Μυρτώ Παπαθανασίου, τον Κώστα Τσιάνο, την Άννα Βαγενά, φέτος σειρά έχει ο γιατρός και φιλίστωρ Νίκος Παπαθεοδώρου. Η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν κοντά σε ανθρώπους με πολύ σημαντική δράση και διεθνή ακτινοβολία και να γνωρίσουν το έργο τους. Η εκδήλωση δε είναι προγραμματισμένη να γίνει τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου… Πρότυπο σχολείο το Μουσικό, πρότυπες και οι δράσεις του!

 

Ουδείς μίλησε

*ΠΑΝΤΩΣ, στις γραμμές των ΑΝΕΛ Λάρισας, ουδείς θόρυβος προέκυψε για τη διαγραφή-παραίτηση Κόκκαλη. Κανείς μα κανείς δεν αντέδρασε. Πρέσινγκ μονάχα από την πλευρά της τοπικής ΝΔ αλλά αυτό δεν πιάνεται, εκεί πάντα τον είχαν στην μπούκα τον υφυπουργό. Στο κόμμα Καμμένου νηνεμία μέχρις ανυπαρξίας. Εκτός κι αν η τελευταία λέξη περιγράφει την κατάσταση της τοπικής οργάνωσης. Ένας δεν βγήκε να υποστηρίξει τον πρόεδρο.

***

*ΕΝΑΣ, μία, δεν μπορεί…

Τουλάχιστον από εκείνους που είχαν πλασαριστεί στις δομές του κράτους. Οι ΑΝΕΛ δεν είχαν μονάχα υπουργούς δικούς τους, λογικά και από τους παρακάτω θα ζήτησε να παραιτηθούν ο πρόεδρος Καμμένος. Κανείς δεν τον ακολούθησε, ούτε βγήκε κατά Κόκκαλη.

Ως άνθρωποι των ανελίστας στη Λάρισα, είχαν συμφάγει κι αυτοί στο πρόσφατο μυστικό δείπνο με τον πρόεδρο στον Πλατύκαμπο, προσμετρώνται η υποδιοικήτρια του Πανεπιστημιακού Ανθή Χαλιβέρα και τα μέλη των διοικήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ και ΔΕΠΑ Ζήσης Παρλίτσης και Σοφία Δημογιάννη, αντιστοίχως. Παραμένουν στα πόστα όπου είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση.

Ζ.

 

Φρένο

Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ανώτατου ορίου κλήσεων των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών. Προβλέπεται φραγή στους πολυλογάδες!

Λ.Κ.

 

Έξοδοι

*ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ κι οι Λαρισαίοι άρχισαν τις προετοιμασίες.

- Ντύσου, θα βγούμε.

- Πού;

- Στο μπαλκόνι για τσιγάρο.

***

*- ΘΑ βγούμε το Σαββατόβραδο;

- Αχ, δεν μπορώ. Έχει ο Σπύρος τον Μπάση ‘’Στην υγειά μας…’’.

- Μα τον έχει κάθε Σάββατο σχεδόν…

- Ε, γι αυτό δεν βγαίνω τα Σάββατα, σχεδόν…

Ζ.

 

Οι συνέπειες

*ΤΗΝ άλλη πλευρά της πολιτικής Μητσοτάκη στο Σκοπιανό, εκείνη που τον ζημιώνει, επισημαίνει ο Λαρισαίος Κ. Δ. «… από την άλλη όμως σπρώχνει το μεγαλύτερο μέρος των δημοκρατικών πολιτών που αναγνωρίζουν το περιεχόμενο των συμφωνιών, στην πλευρά της ορθής πολιτικής. Όχι στις «γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην υποστήριξη της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν είσαι κυριολεκτικά αλλοτριωμένος με τις εθνικιστικές κορώνες της ακροδεξιάς…».

Ζ.

 

Πάει τρένο

*ΈΧΕΙ ενδιαφέρον που παλιά και φυσικά έμπειρα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ πλαισίωσαν αμέσως την υποψηφιότητα της νεαρής δικηγόρου στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ. Συμβουλεύοντας και βοηθώντας ποικιλοτρόπως. Λένε δε ότι ήδη η Μαρία Γαλλιού, που πάει τρένο, βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των υποψηφίων από άποψη ισχύος. Φιλοδοξώντας να βελτιώσει περαιτέρω τη θέση της.

Ζ.

 

Ζευγάρια

*ΕΙΧΑΝ καταλήξει στα συμπεράσματά τους στη συντροφιά των Λαρισαίων.

- Το τέλειο ζευγάρι υπάρχει μόνο σε παπούτσια.

***

*- ΕΙΣΤΕ πολύ ωραίο ζευγάρι. Πόσα χρόνια είστε παντρεμένοι;

- Εγώ οκτώ, εκείνη μόνο δύο.

***

*- ΟΙ άντρες έχουμε τόσο πολύ μυαλό όσο και τα σκυλιά. Αρκεί κάποια να μας ταΐζει καλά και να μας κάνει και λίγα παιχνιδάκια…

Ζ.

 

Υπομονή

*ΜΕΤΑ τα έργα ανάπλασης ήρθαν και τα έργα αντικατάστασης δημοτικού φωτισμού. Οι καταστηματάρχες στην οδό Δήμητρας κάνουν «ασκήσεις ηρεμίας», για να ενισχύσουν την υπομονή τους.

Λ.Κ.

 

Μετριοπαθής

*ΜΕΤΑ την εγκαθίδρυση του ρεαλισμού ως καθεστώς στον ΣΥΡΙΖΑ, λογικό είναι να συζητείται και η ανάδειξη στελεχών που θα υπηρετήσουν τη συγκεκριμένη κατάσταση. Πλησιάζουν και οι βουλευτικές εκλογές, εξελίσσεται εσωκομματικά η άτυπη συζήτηση για τη στελέχωση των βουλευτικών ψηφοδελτίων.

Τον Λαρισαίο δικηγόρο Γιώργο Μίγα, ακούγεται ότι τον παροτρύνουν να είναι υποψήφιος βουλευτής, τοπικοί παράγοντες αλλά και από τα κεντρικά του κόμματος. Με σκοπό να εκπροσωπηθούν τα μετριοπαθή και συνάμα τεχνοκρατικά στοιχεία του χώρου. Και να επικρατήσουν φυσικά.

Ζ.

 

Νέο αστέρι νουάρ

*«Η Αδελφότητα της Βιέννης», βιβλίο πρώτο της τριλογίας με ήρωα τον υπαστυνόμο Φρέντρικ Μπάιερ. Ο Ίνγκαρ Γιόνσρουντ, ένας ακόμη Σκανδιναβός, το νέο αστέρι του νουάρ, ο Τζο Νέσμπο θα πρέπει λένε να ανησυχεί, εμφανίστηκε ως νέος διεκδικητής της κληρονομιάς του Στιγκ Λάρσον. Δείγματα γραφής, έχει και πολιτική το αστυνομικό μυθιστόρημα. «Για οχτώ χρόνια ήταν όλοι τους τα όρνια της πολιτικής: η αντιπολίτευση. Σύμφωνα με τα γκάλοπ έκαναν καλά τη δουλειά τους. Το πτώμα της κυβέρνησης είχε σχεδόν ξεκοκαλιστεί…».

***

*ΑΛΛΑ και ποικίλα από την κοινωνία. Με τον πάστορα της θρησκευτικής αίρεσης να προσπαθεί να εξηγήσει, «Αλλά η Ημέρα της Κρίσεως είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της: η ημέρα της κρίσεως. Η ημέρα που οι ένοχοι θα καταδικαστούν σε αιώνια βασανιστήρια και όλεθρο. Η ημέρα που οι αθώοι θα αναγεννηθούν. Για εμάς τους σωθέντες μόνο για το τέλος δεν πρόκειται. Είναι η αρχή. Δεν φοβόμαστε ο τέλος του κόσμου. Το αναμένουμε με χαρά». (Ήδη κυκλοφόρησε στα ελληνικά και το δεύτερο της τριλογίας, με τον ελληνοπρεπή τίτλο ‘’Καλυψώ’’.)

Ζ.

 

Στα Λαρσινά

*ΔΙΑΡΚΩΣ νέα λήμματα στο γνωστό Λεξικό.

- Στο Μιλάνο είναι lungo ο εσπρέσο. Στη Λάρσα είναι μεχραπάν.

***

*- ΣΤΑ γαλλικά citron είναι το λεμόνι και η ερώτηση στη Λάρσα αν σε δουν να ξύνεσαι.....

***

*- ΙΜΑΜΗΣ είναι ο μουσουλμάνος ιερωμένος και στη Λάρσα όταν δείχνουν σε ένα παιδί στο φροντιστήριο αγγλικών ότι αυτή είναι η μαμά του.

Ζ.

 

Υπέρ μεγαλειοτάτου

*ΕΧΕΙ γεμίσει τελευταία η Λάρισα φιλοβασιλικούς. Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας δηλώνουν ένθερμοι υποστηρικτές του θεσμού της Βασιλείας, ογδοντάχρονοι και βάλε φωνάζουν υπέρ του μεγαλειοτάτου. Με τον Φίλιππο της Αγγλίας τάσσονται, τον εκατοντάχρονο γκαζοτίμονο. ‘’Φέρτε πίσω τα κλειδιά’’ απαιτούν απ’ τα παιδιά τους, που τους έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα οδήγησης.

Ζ.

 

Αναφανδόν

*ΤΗΝ περασμένη εβδομάδα η Μητρόπολη είχε υπό την αιγίδα της τη Μακεδονική συγκέντρωση στη Λάρισα, τώρα ευλογεί την αγρυπνία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλείου, αύριο Πέμπτη, την ώρα που θα κορυφώνεται η συζήτηση και θα διεξάγεται η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή. Ο κ. Ιερώνυμος ξεκάθαρα υπέρ του μακεδονικού αγώνος.

Ο Λαρισαίος όμως το προχώρησε έτι περαιτέρω.

- Αν ο Λαρίσης είναι κατά της Συμφωνίας, τότε κατά θα είναι σίγουρα και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, του οποίου υπήρξε μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης.

Ζ.

 

Στα κρύα

*ΕΙΧΑΝ όρεξη και χθες οι Λαρισαίοι φοιτητές.

- Έχω φάει πολύ κρύο σήμερα.

- Εγώ πάλι με έναν καφέ είμαι από το πρωί.

***

*- ΕΓΩ πάντως από το κρίμα πάχυνα. Κρίμα να πετάξουμε αυτό, κρίμα να πετάξουμε εκείνο…

***

*- ΠΩΣ αρρώστησες;

- Έτρωγα με την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή.

Ζ.

 

Ξεσηκωμός

*Η Ορθοδοξία ξεσηκώνεται για τη Μακεδονία. Συμμετοχή σε συγκεντρώσεις, ιερές ακολουθίες, Τη Υπερμάχω… Αγρυπνία αύριο βράδυ.

Ξεσηκωμός όμως και για την Αριστερά ορθοδοξία. Διαδήλωση αύριο το βράδυ επίσης και από το ΚΚΕ, πανελλαδικά και στη Λάρισα. Την τελευταία κρίσιμη νύχτα, όλοι τα δίνουν όλα.

Ζ.

 

Αλλαγή

*ΚΙ ενώ οι άλλοι στο ΚΙΝΑΛ τρώγονται, ο Κ. Μπαργιώτας κανονικά τη δουλειά του. Πορευόμενος με το σύνθημα του κόμματος «Πολιτική Αλλαγή με αλλαγή πολιτικής», οργανώνει μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Ελασσόνα. Θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο τη μεθεπόμενη Παρασκευή, με το που αλλάζει ο μήνας.

Ζ.

 

Αυτοπεποίθηση

*- ΚΑΤΕΦΤΑΣΕ ο κλασικός υδραυλικός…

Ο Λαρισαίος διηγούνταν στην παρέα τα παθήματά του.

- Μπήκε αεράτος, εξέτασε την κατάσταση, "το πολύ-πολύ να σπάσω ένα πλακάκι, θα επισκευάσω τη διαρροή και σε 2 ώρες θα έχω φύγει." Και μετά από 3 μέρες έχει ξηλώσει όλο το μπάνιο, το μισό σπίτι, δυο μπάνια από την δίπλα οικοδομή κι ακόμα ψάχνει τη διαρροή…

Ζ.

 

Υπεράνω υποψίας

*-ΚΑΙ τώρα δηλαδή, τι θα κάνει η Φώφη, θα διαγράψει και τον Λιάνη;

Μετά τον Νίκο Μέρτζο από δεξιά κατέφτασε υπέρ των Πρεσπών κι ο Γιώργος Λιάνης εξ αριστερών. Οπότε άναψε η συζήτηση στην πασοκοπαρέα.

-Τι είναι αυτοί, παλιοσυριζαίοι εθνοπροδότες; Το έχουν ζήσει πολύ έντονα το Σκοπιανό, εκεί στη Φλώρινα δεκαετίες τώρα…

***

*-ΤΟ είδατε; Βγήκε υπέρ κι ο Στέφανος Μάνος.

-Ωχ… Πώς θα βρει τώρα άκρη στη Λάρισα με τους νεοδημοκράτες ο Γ. Καραβάνας;

Ζ.

 

Σςςςςς…

*- ΘΑ τους επηρέασε ο Σάκης Ρουβάς, πώς αλλιώς να εξηγηθεί.

Ο Λαρισαίος σχολίαζε που ο δημοφιλής τραγουδιστής, που δεν λογίζεται και για διανοούμενος, είχε πει ότι με τον περιφερειάρχη τον «συνδέει μια ειλικρινή φιλία».

Χθες ανακοινώθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης στο Μουσείο της Ακρόπολης «με επικεφαλή εταίρο το περιφερειακό ταμείο». (Κάποιος πεινάει και τρώει τα ‘’ς’’ αλλάζοντας το νόημα.)

Ζ.

 

Ο κυνηγημένος

*-ΑΜΑ το καταφέρει κι αυτό… Να πάει την ΑΕΛ να παίζει αλλού ως έδρα…

-Γιατί, σάμπως εδώ κόβει μυριάδες εισιτήρια;

-Όχι λέω, να φύγει η ομάδα από την πόλη της και να είναι και κατατρεγμένος, αδικημένος…

-Ε φυσικά, αυτό είναι το εύκολο. Το να φταίνε οι άλλοι, πάντα. Με το αίσθημα καταδίωξης σε έξαρση.

Ζ.

 

Παράπονα

*ΣΤΗΝ κορυφή των παραπόνων και των καταγγελιών καταναλωτών, στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ. ), βρίσκονται οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών ταχυδρομικών υπηρεσιών και ακολουθούν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Χρόνια τώρα, διατηρούν την πρωτιά και συνεχίζουν ακάθεκτοι να προκαλούν την οργή των καταναλωτών.

Κάθε χρόνο επαναλαμβάνονται τα ίδια, σαν την περίφημη ημέρα της μαρμότας και τίποτα δεν αλλάζει.

Λ.Κ.

 

Ιησούς φύλακας

*ΜΠΑΙΝΕΙ ο κλέφτης σε σπίτι στη Λάρισα.

-Μην κλέψεις τίποτε. Ο Ιησούς θα σε τιμωρήσει.

Παγώνει ο διαρρήκτης. Περισσότερο γιατί δεν καταλάβαινε από πού ερχόταν η φωνή.

- Μην κλέψεις τίποτε. Ο Ιησούς θα σε τιμωρήσει.

Κοιτάζει και βλέπει ψηλά κρεμασμένο ένα κλουβί μ’ έναν παπαγάλο μέσα. Ξεφυσάει ανακουφισμένος.

-Εσύ ήσουν μωρέ και με κοψοχόλιασες; Άσε με, με τον Ιησού σου… Λες κι άλλα; Πες μου πώς σε λένε;

-Ιωσήφ.

-Χα χαχα… Μα είναι όνομα αυτό για παπαγάλο;

-Γιατί είναι το Ιησούς για ντόπερμαν;

Ζ.

 

 

 

KATI SAN AYTOMATOS PVLHTHS PAREXEI OMVS DVREAN EIDIKO*ΚΑΤΙ σαν αυτόματος πωλητής, παρέχει όμως δωρεάν ειδικό χάρτινο συναρμολογούμενο φαράσι για να μαζεύουν οι ιδιοκτήτες των σκύλων ό,τι αφήνουν πίσω τους τα ζωντανά στη βόλτα. Τοποθετήθηκε από τον Δήμο στο Πάρκο του Αγίου Αντωνίου και του Αλκαζάρ, με την επισήμανση για τις νομικές συνέπειες που απειλούν τους αδιάφορους για τη δημόσια καθαριότητα.

Ζ.

 

 

 

AYTHN KI AN EINAI ANTIKAPNISTIKH KAMPANIA*ΑΥΤΗ κι αν είναι αντικαπνιστική καμπάνια. (Η ενδεκάτη εντολή;)

Ζ.

 

 

 

TO FVTOGRAFIKO STIGMIOTYPO EINAI APO TA LOYTRA STO KOLYMBHTHRIO STO ALKAZAR*ΤΟ φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από τα λουτρά στο Κολυμβητήριο στο Αλκαζάρ. Των παιδιών που αθλούνται και μετά το μάθημα της κολύμβησης πρέπει να ξεπλυθούν.

Δεκάδες παιδιά (ευτυχώς για την άθλησή τους) πρέπει να εξυπηρετηθούν σε πέντε – έξι ντουζιέρες όταν σε δύο από αυτές ο εξοπλισμός είναι χαλασμένος. Χωρίς να θίξουμε το θέμα της καθαριότητας, τις βλάβες ποιος θα τις αποκαταστήσει; Ρωτάνε οι γονείς…

Β.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass