Κύριος...

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2019 19:45
• Η υπουργός Έλενα είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, γενικώς, όταν είχε περιοδεύσει πέρυσι στα παράλια της Λάρισας.  Ζ. • Η υπουργός Έλενα είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, γενικώς, όταν είχε περιοδεύσει πέρυσι στα παράλια της Λάρισας. Ζ.

* ΠΑΕΙ, το αποφάσισε ο Γενάρης. Ότι θα φύγει ήρεμος, με αξιοπρέπεια, θα αποχαιρετίσει σαν κύριος. Ελαφρώς συνοφρυωμένος βέβαια, συννεφιές και καμιά βροχούλα αλλά χωρίς εντάσεις και παγωνιές. Το μεσοχείμωνο προχωράει ομαλά.

Ζ.

 

Με 6-2

* ΚΑΘΑΡΗ πλειοψηφία 153 για τις Πρέσπες στη Βουλή. Μεταξύ των Λαρισαίων βουλευτών όμως το σκορ ήταν 6-2 κατά. Έτσι είναι το εκλογικό σύστημα.

Μόνο οι συριζαίοι υπερψήφισαν. Ισοπαλία συνολικά στη Θεσσαλία για τη Μακεδονία, 11-11 οι βουλευτές απέναντι στη Συμφωνία.

Υπέρ της κυβέρνησης τάσσονται όμως 12 καθώς ο ανεξάρτητος πια πρώην ανελίστας Β. Κόκκαλης κράτησε τη γνωστή επαμφοτερίζουσα στάση.

Ζ.

 

Μέχρι τέσσερις

* ΠΕΝΤΕ εκδηλώσεις «για τη Μακεδονία μας» μέσα σε μία μέρα στη Λάρισα. Από τη δυναμική μαθητική διαδήλωση το πρωί, όπου υπήρχαν παραδόξως και ορισμένοι ενήλικες, εννοείται όχι ο Χρ. Σιδερόπουλος με τους δικούς του και τα δέκα τρακτέρ που συνέδεσαν το μακεδονικό με τα αγροτικά, πάντοτε αντικυβερνητικά, άλλοι βρέθηκαν μπροστά απ’ τα παιδιά. Σημειωτέον ότι ο Τσίπρας καθιέρωσε πια την ψήφο στα 17, οι μαθητές λυκείου θα ψηφίσουν φέτος κι αυτοί, δεν είναι για να φωνάζουν μόνο.

* * *

* ΠΕΝΤΕ εκδηλώσεις καθώς υπήρχε και η αγρυπνία αργά το βράδυ στον Άγιο Αχίλλειο. Και υπήρξαν Λαρισαίοι που μπορούν να καμαρώσουν ότι μετείχαν το πολύ σε τρεις, άντε μερικοί να τεσσάρωσαν, ελάχιστοι όμως. Βοηθούσε που οι ώρες ήταν διαφορετικές, ο ρυθμός επέτρεπε τη συμμετοχή. Αν και οι πολλοί πήγαν σε δύο, μία πλατεία, μία εκκλησία.

Πέντε εμφανίσεις δεν μπορεί να καυχηθεί ότι έκανε κανείς. Δεν είναι ότι συνέπιπτε η ώρα και θα έπρεπε να είναι δισυπόστατος για να τα καταφέρει. Είναι που η πέμπτη διαδήλωση ήταν του ΚΚΕ, δεν μπορούσε να συνδυαστεί.

Ζ.

 

Όλα σχετικά

* ΤΟΥ Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου χθες και συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια ακριβώς με τον Αλ. Τσίπρα στην πρωθυπουργία.

- Βρε πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, σαν νεράκι, έλεγε ο συριζαίος στην παρέα των Λαρισαίων. Οι νεοδημοκράτες όμως καθόλου δεν συμφωνούσαν, αιώνας τούς έχει φανεί αυτή η τόσο ξεχειλωμένη παρένθεση.

Ζ.

 

Άλλο η θεωρία

* «Η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη» ανταπαντά ο Δημ. Γεωργάκης στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημ. Δεληγιάννη, που τον είχε εγκαλέσει χθες για τον χειρισμό με τον άστεγο Βούλγαρο. «Γνωρίζετε πολύ καλά πως το θέμα τακτοποιήθηκε μετά τη δική μου παρέμβαση.

Ο άνθρωπος ήταν εκεί τρεις μέρες και κανείς σας δεν το γνώριζε. Τρεις μέρες κανείς σας δεν πέρασε από την Κύπρου ώστε να τον δει; Θεωρείτε πως είναι ωραία εικόνα αυτή, λίγα μέτρα από την είσοδο του Δημαρχείου;». (Όχι που νόμισε ο Δεληγιάννης ότι δεν είχε εφεδρείες το κομάντο).

Ζ.

 

«Μπάρμπα Έλα»

* ΚΕΦΑΚΙΑ στη συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων.

- Μορφωμένοι άνθρωποι και λένε ότι φταίνε τα ζώδια... Ενώ το πιθανότερο είναι πως τους έχουν ματιάσει.

* * *

* - ΠΑΛΙΑ, υπήρχε η Ντίσκο «Μπαρμπαρέλα». Τώρα, που γεράσαμε εμείς που πηγαίναμε εκεί, γιατί δεν ανοίγουν μια ντίσκο «Μπάρμπα Έλα», να πάρουν όλο το χρήμα;

* * *

* - ΡΩΤΑΕΙ ο άλλος τι είναι το αφρόγαλο. Αφρόγαλο βρε είναι το παιδί που γεννήθηκε στην Αφρική αλλά μεγάλωσε στη Γαλλία.

Ζ.

 

Ποια πίτα...

* ΕΝΤΑΞΕΙ να είσαι στην αντιπολίτευση της διοίκησης αλλά να αναρτάς στο f/b φωτογραφία με ευχές από την κοπή της πίτας του φορέα σου και να μην έχεις την κοπή της πίτας αλλά μονάχα τα πρόσωπα των αντιπολιτευομένων που παρέστησαν; Ως γνωστόν την πίτα την κόβουν οι πρόεδροι, οπότε κακό του κεφαλιού της κι αυτηνής.

Ζ.

 

Πρωταθλητής

* ΚΙ εκεί πάνω στη στροφή, έκανε το ντεμαράζ ο πορτοκαλένιος αρχηγός και την έκπληξη ανακοινώνοντας πρώτος αυτός από όλους μια παρτίδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Φάτε τώρα τη σκόνη του. Σημειωτέον ότι ο Van der Μπαρτζ εκτός από δήμαρχος θα επιδιώξει, ως αρχηγός κόμματος που είναι, να εκλεγεί και ευρωβουλευτής. Μετά τις εκλογές βέβαια θα υποχρεωθεί να επιλέξει πόστο.

Μικροπρεπείς φυσικά όσοι θεωρούν ότι ο αρχηγός των Οράνιε τόσους μόνο έχει όσους ανακοίνωσε, 25 πιστούς μονάχα που τους έριξε όλους στη μάχη. Υπάρχουν πάντα εφεδρείες, άλλο που κάποιες δεν τις γνωρίζει ούτε ο ίδιος. Και πάντα ποντάρει στον εθνικιστικό χώρο. Καθόλου τυχαίο που εμφανίζει ως αφίσα τον εαυτό του, φυσικά, με αναμμένο κερί μπροστά σε φωτογραφία του Κ. Κατσίφα.

Ζ.

 

Υπερατλαντικό

* MIRAFLORES, κοίτα λουλούδια... Τα βασικά στα ισπανικά τα έχουν μάθει στο Δημαρχείο. Άλλωστε ένα ταξίδι στο Περού δεν είναι «οτιμότι», δεν γίνεται κάθε μέρα. Πενταμελές κλιμάκιο του δήμου είναι να αναχωρήσει σήμερα για τη Λατινική Αμερική, με προορισμό τη Μιραφλόρες, το πιο γνωστό προάστιο της Λίμα, πρωτεύουσας του Περού. Ταξίδι υπερατλαντικό, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, απ’ αυτά που θα ζήλευε κι ο Κ. Τζανακούλης. Περιλαμβάνει επαφές με Περουβιανούς αυτοδιοικητικούς και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με τη συμμετοχή και άλλων Ευρωπαίων.

Στην αποστολή για τη χώρα του Μάτσου Πίτσου μετέχουν επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος Γ. Σούλτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημ. Τάχος και υπηρεσιακά η Μαρία Νικολαΐδου και η Λία Γκουντρουμπή από το Γραφείο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου.

Ζ.

 

Στον καιρό τους

* ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΕΣ Λαρισαίες μαθήτριες.

- «Εγώ στην ηλικία σου δούλευα» είπε η Λαρισαία γιαγιά στην εγγονή της. ‘’Κι εγώ στη δικιά σου ηλικία θα δουλεύω’’, της απάντησε η μικρή.

* * *

* - ΈΧΩ κάνει γυμνή φωτογράφιση εγώ, ναι. Ύστερα μ’ έντυσε η μαμά με τη νονά μου και φύγαμε.

Ζ.

 

Οπότε δέχτηκε

* -ΤΕΛΙΚΑ μάντεψες σωστά, είπε στον δημοσιογράφο ο Παν. Γούλας επισκεπτόμενος χθες την εφημερίδα. Ανακαλώντας προ πολλών μηνών σχόλιο για τον ίδιο που κατέληγε ότι, παρότι δεν έδειχνε προθυμία, τελικά μπορεί και να μην κατάφερνε να το αποφύγει. Και να δεχτεί εν τέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Όπερ και εγένετο...

* * *

* Ο μηχανικός Ναπολέων Παλάντζας θα πρέπει να θεωρείται υπαίτιος που δέχτηκε. Με τον υποψήφιο δήμαρχο να έχει τον νου του να μην φερθεί ούτε ναπολεόντεια μήτε να παλαντζάρει, αντιθέτως να ζυγίζει με ακρίβεια. Εξ απορρήτων του ο Άρης Βαλασόπουλος. Στην ομάδα πίεσης και ο Γρηγ. Κουτσομάρκος και άλλοι από εκείνους που είχαν πρωτοστατήσει στο να μην υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ τον Απ. Καλογιάννη. Συνολικά 65 ήταν εκείνοι που είχαν συνυπογράψει το σχετικό κείμενο. Όχι και πολλοί, αρκετοί ωστόσο για τον πυρήνα του ψηφοδελτίου.

* * *

* ΛΟΓΙΚΑ μαζί του ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βαγγ. Γιαννούλας που τώρα πια δεν θα υποχρεωθεί να πάει για δήμαρχος, ο κεντροεπίτροπος ΚΙΝΑΛ Κ. Σάββας επίσης.

Θεωρητικά δυσκολεύουν τώρα περισσότερο τα πράγματα ώστε να ευδοκιμήσει η προσπάθεια του Ν. Γαμβρούλα και να καταφέρει αυτός να φτιάξει αξιόμαχο ψηφοδέλτιο. Ίδια η λίμνη που ψαρεύουν.

* * *

* ΤΟ σημαντικό για τον Παν. Γούλα, που θεωρείται στενός φίλος και συνεργάτης του Έκτ. Νασιώκα, θα είναι να πάρει με το μέρος του τη δημοτική παράταξη του πρώην υπουργού.

Για το μεγαλύτερο κομμάτι της θεωρείται μάλλον αυτονόητο. Ωστόσο, πάντοτε η αίγλη του επικεφαλής είναι που φέρνει και το καλό αποτέλεσμα.

Ζ.

 

Πολλαπλασιαστικά

* ΚΑΙ στην εκδήλωση που έγινε πρόσφατα προς τιμήν των Λαρισαίων που στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο Μιχάλης Αναστασίου κατάφερε να αναδείξει το έργο της δημοτικής αρχής.

Ο εντεταλμένος επί τούτου από τον δήμαρχο, δημοτικός σύμβουλος, έχει αποδείξει ότι μπορεί να πολλαπλασιάζει την προσφορά των τοπικών επιχειρήσεων, πάντα προς όφελος των συμπολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Ζ.

 

Η περιφερειακή

* ΛΑΘΟΣ έκφραση, η οποία χρησιμοποιείται μονίμως απ’όλους εδώ και δεκαετίες, εντοπίζει ο ακριβολόγος Λαρισαίος Ν.Κ. Επισημαίνοντας ότι δεν είναι σωστή η φράση Περιφερειακή Τρικάλων. «Νομίζω πως η Λάρισα είναι η μόνη πόλη η οποία έχει περιφερειακή οδό μιας άλλης πόλης, δηλαδή των Τρικάλων, δηλαδή εάν πάμε στα Τρίκαλα θα βρούμε εκεί την περιφερειακή Λαρίσης;». Το ορθό θεωρεί πως είναι «Περιφερειακή οδός Λαρίσης-Τρικάλων ή σκέτο περιφερειακή Λαρίσης». (Ωστόσο είναι προφανές ότι λόγοι οικονομίας επέβαλαν την περικοπή.)

Ζ.

 

Προβληματάκια

* ΜΙΚΡΕΣ εμπλοκές σε ζευγάρια Λαρίσης.

- Έφαγα τα νιάτα μου να μάθω τι είναι οφσάιντ και αμυντικό χαφ και τώρα βλέπετε όλοι τένις;

* * *

* -ΤΙ ώρα θα βγούμε αγάπη μου;

- Αύριο κατά τις 9. Δεν ξεκινάς να βάφεσαι;

* * *

* - ΒΛΕΠΕΙΣ αυτόν τον μεθυσμένο;

- Ε...

- Μου είχε κάνει πρόταση γάμου πριν από σένα και τον απέρριψα.

- Βρε τον μπαγάσα. Ακόμα το γιορτάζει...

Ζ.

 

Εβδομη θητεία

* ΜΙΑ ζωή πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ ο Αχιλλέας Μητράκος, που επανεκλέχθηκε για έβδομη συνεχή θητεία. Προηγουμένως είχε βγει ξανά στις εκλογές πρώτος μακράν σε σταυρούς. Από το 2000 διαρκώς στο τιμόνι του σωματείου, λογικά από κει θα πάρει σύνταξη. Τότε είχε διαδεχθεί τον εκ Ραψάνης Ζαχαρία Ζάχο, ο οποίος διετέλεσε επίσης για πολλά χρόνια πρόεδρος.

Ζ.

 

Ανατροπείς

* ΜΕΤΑΞΥ άλλων και συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας στην προχθεσινή συγκέντρωση «για τη Μακεδονία μας». Ανάμεσα σε κείνους που φώναζαν και κάποιοι παλιοί χωροφύλακες. Δεν γλίτωσαν το πείραγμα μετά.

- Καλά κι εσείς εναντίον των θεμελίων του καθεστώτος; Τι θέλετε δηλαδή... Να έρθουν τίποτε δικοί μας να σας συλλάβουν ως ανατρεπτικά στοιχεία;

Ζ.

 

Σε δρόμο ο Δρόμος

* ΜΠΟΡΕΙ να καθυστερεί το βόρειο τμήμα της Ε 65, από Καλαμπάκα προς Παναγιά, ώστε να συνδεθεί με την Εγνατία, ωστόσο το κύριο κομμάτι, το πιο χρήσιμο είναι το νότιο. Εκεί όπου ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής, με τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη να κερδίζει το στοίχημα, και κυριολεκτικά αφού είχαν βάλει ένα με τον περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη, ο οποίος αμφέβαλλε. Αυτό το κομμάτι είναι που ενδιέφερε και τους Τρικαλοκαρδιτσιώτες, οι οποίοι πανηγυρίζουν. Διότι κουμπώνοντας με το ήδη υφιστάμενο τμήμα της Ε 65, που τόσα προβλήματα τους έλυσε, η Δυτική Θεσσαλία έρχεται ακόμη πιο κοντά στην Αθήνα. Και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ζ.

 

Κίνηση ματ

* ΓΝΩΣΤΟΣ για την τσιγγουνιά του Λαρισαίος είχε πάει στην τουαλέτα, όπου ανεβάζοντας το παντελόνι του, του πέφτει ένα εικοσάλεπτο μέσα στη λεκάνη. Το βλέπει και τρελαίνεται. Τσιγκούνης ολκής.

Κάνει έτσι να το πιάσει, μετά σκέφτεται «πού να βάλω το χέρι μου μέσα στη βρωμιά... Άστο δεν βαριέσαι...». Την ώρα που πάει να φύγει ξανασκέφτεται όμως. «Είκοσι λεπτά δεν είναι λίγα λεφτά» και ξαναγυρίζει να πιάσει το νόμισμα.

Την ώρα που πάει να βάλει το χέρι του το μετανιώνει πάλι. «Άντε μωρέ που θα βάλω το χέρι μου εκεί μέσα για ένα εικοσάλεπτο».

Ούτε και να φύγει όμως αποφασίζει. Ταλαντεύεται, διστάζει. Τελικά φεύγει. Στην πόρτα όμως ξαναγυρίζει πίσω. Με μια αποφασιστική κίνηση βγάζει 1 ευρώ από την τσέπη του και το ρίχνει μέσα στη λεκάνη.

- Ε, τώρα είναι πολλά τα λεφτά. (Και μαζεύει το μανίκι.)

Ζ

 

 

OPOY O G SEFANIDHS EPIDIDEI TA DIAPISTEYTHRIA• ΟΠΟΥ ο Γ. Στεφανίδης επιδίδει τα διαπιστευτήρια-υποστηρηκτήρια στον Ν. Τσιλιμίγκα, παρόντος όμως και του Β. Πινακά εκπροσώπου του Κ. Αγοραστού.

Ζ.

 

 

 

SYMPASA KAI DIARKVS H OMADA TZANAKOYLH• ΣΥΜΠΑΣΑ και διαρκώς η ομάδα Τζανακούλη στο πλευρό της Ρένας Καραλαριώτου. Προ ημερών στου «Μπρέλλα» στη Νεάπολη, η υποψήφια δήμαρχος Λάρισας έχοντας στο πλευρό της τον Βασίλη Μπατζηλιώτη, τον Τάσο Πρασσά, τον Κώστα Σαμουρέλη κι άλλες «γαλάζιες εφεδρείες» συζήτησε τα της προεκλογικής περιόδου και όχι μόνο. 

 

 

 

DEN TON PHGE MONO SETHN KINHTH MONADA PROLHCHS• ΔΕΝ τον πήγε μόνο στην Κινητή Μονάδα Πρόληψης, το δημιούργημά του τότε, που τώρα διαχειρίζεται η Μαρία Μαυροειδή, ούτε τον συμβουλεύει μονάχα σε υγειονομικά θέματα. Ο παλιός δήμαρχος Θαν. Μπαντούλης συντάσσεται γενικώς με τον υποψήφιο δήμαρχο Κιλελέρ Θαν. Μούσιο, τον υποστηρίζει.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass