Ποιο κρύο...

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2019 19:07
• ΚΛΕΙΣΤΗ η ΠΑΘΕ στο ύψος της Νίκαιας από τα μπλόκα των αγροτών εδώ και μέρες. Κλειστή για ένα δίωρο και χθες η Παλιά Εθνική Οδός στον κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου. Ε, λογικό να ταλαιπωρηθούν ακόμα περισσότερο οι οδηγοί.  Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο δεν ήταν εκεί. Βρισκόταν στην οδό Βόλου με τους άτυχους «ΙΧήδες» εκείνης της ώρας να δείχνουν μεγάλη υπομονή για να φτάσουν μέχρι τη Λεωφόρο Καραμανλή, όσοι είχαν κατεύθυνση προς το κέντρο της Λάρισας.  Ελπίζουν κι αυτοί πως κάτι θα βγει από την αυριανή συνάντηση με την κυβέρνηση. Να τελειώσει η ταλαιπωρία όλων...  Κ.Γ. • ΚΛΕΙΣΤΗ η ΠΑΘΕ στο ύψος της Νίκαιας από τα μπλόκα των αγροτών εδώ και μέρες. Κλειστή για ένα δίωρο και χθες η Παλιά Εθνική Οδός στον κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου. Ε, λογικό να ταλαιπωρηθούν ακόμα περισσότερο οι οδηγοί. Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο δεν ήταν εκεί. Βρισκόταν στην οδό Βόλου με τους άτυχους «ΙΧήδες» εκείνης της ώρας να δείχνουν μεγάλη υπομονή για να φτάσουν μέχρι τη Λεωφόρο Καραμανλή, όσοι είχαν κατεύθυνση προς το κέντρο της Λάρισας. Ελπίζουν κι αυτοί πως κάτι θα βγει από την αυριανή συνάντηση με την κυβέρνηση. Να τελειώσει η ταλαιπωρία όλων... Κ.Γ.

* ΜΕΧΡΙ χθες η άνοιξη, από σήμερα πάλι χειμωνιάζει. Αν και με τη μέρα να έχει μεγαλώσει πια, πόσο κρύο να προλάβει να κάνει...

* * *

* ΟΙ Λαρισαίοι έχουν ζεσταθεί. Και άρχισαν να κάνουν σχέδια. Το επόμενο τριήμερο αργίας σε λιγότερο από μήνα, είναι και μικρός ο Φλεβάρης. Στις 11 Μαρτίου η Καθαρά Δευτέρα. Και η 25η Μαρτίου Δευτέρα φέτος, το επόμενο τριήμερο, καπάκι. Και καταφτάνει κι η Τσικνοπέμπτη, ο Αγιος Βαλεντίνος έρχεται αύριο, πού να τα προλάβει κανείς όλα...

Ζ.

 

Γιορτινή διάθεση

* - ΤΟΥ Αγίου Βαλεντίνου κάντε μια έκπληξη στην κοπέλα σας. Π.χ. γνωρίστε την στη γυναίκα σας.

* * *

* ΒΡΟΧΗ άρχισαν να πέφτουν οι ιδέες στη Λάρισα για την αυριανή γιορτή.

- Πόσο έχει αυτό το βραχιόλι;

- Στα 200 ευρώ...

- Κάτι πιο φτηνό; Το θέλω για του Βαλεντίνου.

- Αυτό 100 ευρώ ...

- Κάτι πιο φτηνό;

- Αυτό. Μόνο 40.

- Πιο φτηνό;

- Δεν της παίρνεις καλύτερα έναν «μάρτη»...

* * *

* - ΠΑΡΑΚΑΛΩ δεσποινίς, έχετε καρτούλες του Αγίου Βαλεντίνου που να λένε «Στη μοναδική μου αγάπη;».

- Αχ τι ρομαντικό... Βεβαίως έχουμε.

- Ωραία, δώστε μου τέσσερις.

Ζ.

 

Θέλει δουλειά

* ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ αγγλικών αλλά και κεντροεπίτροπος της ΝΔ με ενασχόληση στα εξωτερικά θέματα, ο Ηρ. Γερογιώκας παρεμβαίνει με άρθρο του στην αγγλόφωνη έκδοση της ηλεκτρονικής «Καθημερινής». Τίτλος; «Μετά τη συμφωνία των Πρεσπών: Η παρουσία της Τουρκίας στην ΠΓΔΜ». Χωρίς να την ονοματίσει ακόμα Βόρεια Μακεδονία, εκτός από το συγκεκριμένο εσωκομματικό, προσπερνά όπως δηλώνει και το ζήτημα «θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας στην Ελλάδα». Για να επικεντρώσει στο αγαπημένο θέμα της «ήπιας ισχύος».

Κι αφού παραθέτει στοιχεία της τουρκικής δραστηριότητας στη βόρεια γειτόνισσα, επισημαίνει: «Η απουσία ελληνικής ήπιας ισχύος στην ΠΓΔΜ είναι εκπληκτική.

Ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός δεν υπήρξε ποτέ ένα από τα ισχυρά σημεία της ελληνικής πολιτικής. Τώρα, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε. Αυτό χρειάζεται ευρύτητα, στρατηγική και υπομονή. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για τον Μέγα Αλέξανδρο, γιατί να μην τους μιλήσουμε πρώτα για τον Αριστοτέλη;» (Αν μη τι άλλο, αυτή είναι μια διαφορετική ΝΔ...)

Ζ.

 

Μπέρδεμα

* ΔΕΝ είναι μονάχα ο Άδωνις στην Αθήνα, αν κι έδειξε να αναδιπλώνεται κάπως. Μα δεν υπήρξε πρόβλεψη στο «erga omnes» ειδικά για τη ΝΔ; Είναι και στη Λάρισα, ο γνωστός νεοδημοκράτης Θ. Κ. ξεσπαθώνει: «Σκόπια ήταν, Σκόπια είναι, Σκόπια θα είναι, όσοι διαφωνούν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ να μετρηθούν οι εφιάλτες με τους πατριώτες».

Κι ο άλλος σημείωνε ότι πρόκειται για εσφαλμένη προσέγγιση. Που μονάχα τον ΣΥΡΙΖΑ συμφέρει. Θύμιζε την πρόσφατη δημοσκόπηση στο «Πρώτο Θέμα», που πανηγύριζε πρωτοσέλιδα διότι έλεγε πως «το 66% ήταν κατά των Πρεσπών».

-  Άρα; Ο Τσίπρας έχει το 34% μόνος του; Άστο δεν βγαίνει. Ο Μητσοτάκης...

Ζ.

 

Επιτέλους

* ΒΟΥΙΞΕ το ίντερνετ και στη Λάρισα. Αφηνίασαν οι κουλτουριάρηδες.

- Ο Ντάνος του «Survivor» κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο.

Επιτέλους. Από τον Παπαδιαμάντη είχε να βγάλει συγγραφέα η Σκιάθος.

Ζ.

 

Παίξτε μπάλα

* - ΑΝ ήταν ο Νούνιτς σεντερφοράρα ρε παιδιά, στην ΑΕΛ θα ερχόταν να παίξει;

Πλήθος ενστάσεων χθες στην παρέα των Λαρισαίων.

- Κι αν ήταν κι ο Δημ. Μαλισσόβας σπίκερ ολκής, στην ΕΡΤ θα βρισκόταν;

- Αυτός βρε κάνει περισσότερα λάθη στη μετάδοση κι απ’ τον Γ. Θαναηλάκη.

* * *

* - ΤΙ είναι αυτό που διαβάζεις;

- Μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. Οι πρώτες ημέρες στην ΑΕΛ χωρίς τον μεγαλομέτοχο.

* * *

* ΚΑΠΟΙΑ στιγμή επέστρεψαν στους πονεμένους.

- Γαύρικη θεωρία συνωμοσίας: έδωσαν τη Μακεδονία για να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.

Ζ.

 

Υψηλάντου

* ΑΣΚΗΣΗ υπομονής έκαναν χθες το πρωί οδηγοί στην οδό Υψηλάντου, καθώς ήταν ακινητοποιημένοι επί μισή ώρα στο ίδιο σημείο του δρόμου.

Δοκιμάστηκαν τα νεύρα τους, η αυτοκυριαρχία τους και η κατανόηση που θα μπορούσαν να δείξουν, στην περίπτωση μιας εκφόρτωσης προϊόντων σε σούπερ μάρκετ, από φορτηγό που είχε «κλείσει» τον δρόμο και δεν υπήρχε επιλογή να παρακάμψουν το συγκεκριμένο σημείο.

Φυσικά, εννοείται ότι κάποιοι, απέτυχαν στην άσκηση αυτοσυγκράτησης, χάνοντας την ψυχραιμία τους, και δείγμα αυτού ήταν τα κορναρίσματα και οι φωνές.

Να σημειωθεί ότι από την ώρα που «έκλεισε» τμήμα της οδού 28ης Οκτωβρίου, η Υψηλάντου συγκεντρώνει καθημερινά πολύ μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται στον χρόνο που χρειάζεται να τη διασχίσουν, πόσο μάλλον όταν παρουσιαστούν και ανάγκες φόρτωσης και εκφόρτωσης προϊόντων στις επιχειρήσεις που υπάρχουν κατά μήκος της.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση του κέντρου μεταφέρθηκε τελικά λίγα μέτρα πιο κάτω...

Λ.Κ.

 

Αραχτοί

* ΣΤΗ συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων συζητούσαν για τα κακά της εργασίας.

- Με τι πας στη δουλειά;

- Με το ζόρι.

- Πώς πας εννοώ...

- Βρίζοντας.

- Βρε ηλίθιε, με τι φτάνεις;

- Με κατάθλιψη.

* * *

* - ΜΑ καλά, όλη μέρα κάθεσαι;

-  Όχι, ξαπλώνω κιόλας.

* * *

* - ΤΟΣΑ χρόνια άνεργος, τι σου έχει λείψει περισσότερο;

- Η κοπάνα από τη δουλειά.

Ζ.

 

Ούτε φωνή

* ΜΑΤΑΙΑ προσπαθεί ο πολίτης να επικοινωνήσει με τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας στη Λάρισα. Σημειώνοντας ότι προσπαθεί ημέρες στα τηλέφωνα επικοινωνίας που ο ίδιος ο Οργανισμός έχει ανακοινώσει (2410-622935 και 625178) αλλά ούτε φωνή – ούτε ακρόαση.

Αναρωτιέται λοιπόν ο πολίτης που επίσης απέτυχε να επικοινωνήσει και μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) «αν κάποιος δεν μπορεί να βρίσκεται στη Λάρισα, δεν έχει καμία πιθανότητα να εξυπηρετηθεί. Αλλά αν θα εξυπηρετηθεί ή όχι είναι άλλο ζήτημα, προς το παρόν να του απαντήσουν στο τηλέφωνο;». Είναι αλήθεια ότι δεν απαντούν στα τηλέφωνα;

Β.Κ.

 

Υποχρεωμένοι

* ΕΚ των πραγμάτων δεν γίνεται πλέον διαφορετικά. Και τις γραμμές μέσα στην πόλη θα τις φράξουν αποτελεσματικά αλλά και η υπογειοποίησή τους δείχνει πλέον ως πολύ πιθανή για τη Λάρισα.

Όχι επειδή δικαιώνεται ο αγώνας δημάρχων και τοπικών φορέων αλλά διότι με τα καινούρια τρένα - σφεντόνες που θα κινούνται απ’ του χρόνου στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, η Λάρισα τους εμποδίζει.

Συν που φουντώνει το μεταφορικό σιδηροδρομικό φορτίο, λόγω Πειραιά. Κι επειδή η πόλη δεν μπορεί να φύγει απ’ τη μέση...

* * *

* «ΤΟΥΣ την είπε» των Λαρισαίων και του δημάρχου ο διευθύνων της ΕΡΓΟΣΕ Χρ. Διανέλλης, προχθές στην ειδική εκδήλωση του ΤΕΕ.

Σκέφτονται λέει την υπογειοποίηση μέσα στη Λάρισα «αλλά κάποιος πρέπει να τη ζητήσει». Κι απ’ τη Δημαρχία το άφησαν και πέρασε αναπάντητο.

Ζ.

 

Ζωοκλοπές

* ΤΗΝ αντίδραση των κτηνοτρόφων του Κουτσοχέρου, προκαλούν φαινόμενα ζωοκλοπών από τα ποιμνιοστάσια της περιοχής. Οι κτηνοτρόφοι μάλιστα δηλώνουν βέβαιοι για τους δράστες αλλά αυτό είναι αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό ωστόσο που μπορεί να σημειωθεί είναι το αίτημα των κτηνοτρόφων έτσι ώστε το πρόβλημα να απασχολήσει - εκ νέου – αυτοδιοικητικούς και ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να περιορισθούν τα φαινόμενα...

Β.Κ.

 

Ποιος χοντρός...

* Η θεωρία ως γνωστόν καταρρέει. Οι χοντροί είν’ οι ωραίοι. Και στη Λάρισα.

- Μη φας ένα σαντουιτσάκι με τυροζαμπονμπεϊκονμπιφτεκοντοματοτυροσαλάτα να σε βαστάξει ως το μεσημέρι, αμέσως να πουν «τρώει πάλι ο χοντρός»...

* * *

* - ΕΞΙ πόντοι λίπους μπορούν λέει να σταματήσουν μια σφαίρα από το να πλήξει ζωτικά όργανα. Άρα δεν είμαι χοντρός, αλεξίσφαιρος είμαι.

Ζ.

 

Υπέρ

* ΟΙ νεοδημοκράτες ξέμπλεξαν κι από τον Τύρναβο. Πανηγυρική και πάνδημη ανακοίνωση υποστήριξης του κόμματος στον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Κόκουρα. Έληξαν την εκκρεμότητα. Μια Αγιά τους απέμεινε...

Ζ.

 

Στον κ. Ιερώνυμο

* ΑΠΟ Θεού άρξασθαι και ο Απ. Καλογιάννης ανακοίνωσε ότι πήγε και ζήτησε την ευχή του μητροπολίτη για να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία.

- Αμάν αυτοί οι κομμουνισταί, αναστέναξε ο νεοδημοκράτης. Θ’ αφήσουν τίποτε και για μας;

Ζ.

 

Ο πρόεδρος

* ΦΥΣΙΚΑ και ήταν παρών ο Αθ. Καρατόλιας στην εκδήλωση του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών στο Γαλλικό Ινστιτούτο, την πρώτη με τη νέα διοίκηση υπό τον Ντ. Κόκκινο. Ο επί εικοσαετία πρόεδρος, που σφράγισε την πορεία του Συνδέσμου, καμαρώνει τους συνεχιστές του έργου του.

Ζ.

 

Συνάντηση...

* ΜΙΑ μεγάλη επιτυχία κατέγραψε ο Σύλλογος Μικρασιατών Λάρισας αφού κατάφερε να φέρει την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατών στη Λάρισα. Χιλιάδες Μικρασιάτες θα έρθουν στην πόλη μας το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου για να παρακολουθήσουν χορευτικά και χορωδίες από όλες τις περιοχές της Μικράς Ασίας. Πόντος, Καππαδοκία, Ιωνία, Βιθυνία, Προποντίδα, Κωνσταντινούπολη, Ιμβρος και Τένεδος θα μεταγγίσουν για ένα διήμερο τον πολιτισμό τους και την παράδοσή τους και θα αποδείξουν πως πράγματι οι πατρίδες είναι «αλησμόνητες»...

ΘΑ.

 

Καθαρό δεκάρι

* - ΜΑΝΑ πήρα 10 στην αριθμητική.

Καμάρωνε ο Λαρισαίος πιτσιρικάς επιστρέφοντας σπίτι.

- Και πού το ξέρεις;

- Μου έκανε νόημα ο δάσκαλος όταν απάντησα.

- Νόημα;

- Ναι, για να μην πάρουν χαμπάρι οι άλλοι, μήπως στενοχωρηθούν.

- Τι νόημα;

- Δύο μούντζες.

Ζ.

 

Δίποδοι

* ΒΑΖΟΥΝ οι άλλοι τα παιδιά τους, έρχονται και κάποιοι ανεύθυνοι με τα σκυλιά τους. Μέσα στην παιδική χαρά στη Νικηταρά και Αιόλου, είναι και περιφραγμένη κιόλας απ’ τον Δήμο, σημασία δεν δίνουν καθόλου οι δίποδοι φίλοι των τετράποδων. Δηλαδή θα πρέπει να δυστροπήσει ο σκύλος και να μην μπει στην άμμο, να γαυγίσει στ’ αφεντικό του ότι δεν κάνει, είναι για παιδιά εδώ; Εκτός αν οι φιλόζωοι λειτουργούν βάσει σχεδίου να εξοικειωθούν τα πιτσιρίκια με τα ζώα. Και με τις ακαθαρσίες τους εννοείται. Μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά προκλητικές. Υπάρχουν και σ’ άλλες παιδικές χαρές.

«Ντροπή» λένε γιαγιάδες και μαμάδες. (Αν περάσει και κάνας δημοτικός αστυνόμος να κόψει καμιά κλήση προς παραδειγματισμό;)

Ζ.

 

 

----------------------------------------------------

 

APO TH BOYLH STH SYGKENTRVSH STON BOLO OPOY KATAFERE NA FTASEI

• ΑΠΟ τη Βουλή στη συγκέντρωση στον Βόλο, όπου κατάφερε να φτάσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα και την επομένη από το χειρουργείο στη συγκέντρωση της Καρδίτσας ο Κ. Μπαργιώτας, βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό της προέδρου κατά τη θεσσαλική της περιοδεία. Άλλωστε είναι ο μοναδικός βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλία. Κι αφού έκοψαν μαζί την πίτα, με ένα καταπράσινο μαχαίρι, άρχισαν τα μυστικά. Τάφος όμως ο Λαρισαίος. Αρνήθηκε να αποκαλύψει τι ψιθυρίζει στη Φ. Γεννηματά.

Ζ.

 

 

 APANTHSH SE EKEINOYS POY YPOSTHRIZOYN OTI TRABHJE XEIROFRENO

• ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι τράβηξε χειρόφρενο στην υποψηφιότητά του για τον Δήμο Κιλελέρ δίνει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ακριβούλης, ο οποίος ανακοίνωσε ήδη τα πρώτα ονόματα που θα στελεχώνουν τον συνδυασμό του. «Με τον Δημήτρη Μάνδαλο και τον Μιχάλη Παπαματθαίου ξεκινάμε τον όμορφο αγώνα, για τον τόπο που γεννηθήκαμε και που ονειρευόμαστε, να πάμε μπροστά. Το Κιλελέρ δεν αλλάζει με τα λόγια. Αλλάζει με τους ανθρώπους», έγραψε στα «σόσιαλ μίντια» ο Γιώργος Ακριβούλης και συνεχίζει. Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Μάνδαλος διατέλεσε χρόνια δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας και Κιλελέρ και στενός συνεργάτης του Θ. Νασιακόπουλου, ενώ ο γνωστός τραγουδιστής Μιχ. Παπαματθαίου είναι δημότης Νίκαιας για πάνω από 25 χρόνια.

 

 

 EPIASAN KIOLAS DOYLEIA KI ARXISAN SYNERGASIES OI NEOI ANTIPERIFEREIARXES

• ΕΠΙΑΣΑΝ κιόλας δουλειά κι άρχισαν συνεργασίες οι νέοι αντιπεριφερειάρχες Ν. Λιούπας και Απ. Μπίλλης. Έχουν 100 μέρες να φορτσάρουν.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass