Φλεβάρισμα

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2019 19:45
*ΤΑ γραφεία της «Ε» επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο περιθώριο της περιοδείας του στη Θεσσαλία ενόψει και των ευρωεκλογών. Συνοδευόμενος από τους βουλευτές Μαξ. Χαρακόπουλο και Χρ. Κέλλα, παρουσία του περιφερειάρχη Κων. Αγοραστού και τον προέδρου του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλη, ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ε», Γ. Μιχαλόπουλο με τον οποίο και συζήτησε θέματα του Τύπου καθώς και για τις πολιτικές εξελίξεις. Συνάντηση κατά την οποία ο κ. Μεϊμαράκης εξήρε την παρουσία της «Ε» στον περιφερειακό Τύπο… *ΤΑ γραφεία της «Ε» επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο περιθώριο της περιοδείας του στη Θεσσαλία ενόψει και των ευρωεκλογών. Συνοδευόμενος από τους βουλευτές Μαξ. Χαρακόπουλο και Χρ. Κέλλα, παρουσία του περιφερειάρχη Κων. Αγοραστού και τον προέδρου του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλη, ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ε», Γ. Μιχαλόπουλο με τον οποίο και συζήτησε θέματα του Τύπου καθώς και για τις πολιτικές εξελίξεις. Συνάντηση κατά την οποία ο κ. Μεϊμαράκης εξήρε την παρουσία της «Ε» στον περιφερειακό Τύπο…

*ΤΙ ήταν τελικά «ο χιονιάς της δεκαετίας» όπως μας τον είχαν πομπωδώς προαναγγείλει;

Τίποτε περισσότερο από αυτό που οι παλιοί ονόμαζαν ένα ακόμη «φλεβάρισμα». Παναπεί ένα από τα συνηθισμένα καμώματα του Κουτσοφλέβαρου που κατ’ ουσίαν προαναγγέλλει την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει κλπ κλπ.

Ποιος όμως έκανε τον περισσότερο θόρυβο στο Διαδίκτυο για την Ωκεανίδα; Πρώτος και καλύτερος ο μετεωρολόγος… Καλλιάνος. Που παρεμπιπτόντως είναι και υποψήφιος βουλευτής. Οπότε... σαν να υποψιάζεσαι και συ… Υπάρχουν και ανάγκες... προβολής βλέπετε. Πάλι καλά που δεν προέβλεψε τη χιονοθύελλα του... αιώνα!

 

Μανόλιες

*ΤΙ κι αν φλέβισε ο Φλεβάρης; Αν παρατηρήσεις τις μανόλιες στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, έχουν... φουσκώσει. Θέμα ημερών είναι να ανθίσουν και κείνα τα εντυπωσιακά ροζ άνθη τους να δώσουν άλλη ομορφιά στην πόλη. Καλώς να ’ρθουν!

(Αν μπορούσε πάντως ο εκάστοτε δήμαρχος να τις κάνει να ανθίσουν... Μάιο, ώστε να συμπέσουν με τις εκλογές, θα το έκανε να είσαι βέβαιος)

 

Οι... ατρόμητοι

*ΣΑΒΒΑΤΟ βράδυ πάντως, χιονιάς – ξεχιονιάς, κρύο τσουχτερό ακόμη και στο κέντρο της Λάρισας, κι όμως… Οι ατρόμητοι Λαρισαίοι έπιναν κανονικά το καφεδάκι τους έξω, δίπλα στις ειδικές σόμπες, σαν να μην έτρεχε τίποτε…

Ε, δεν παιζόμαστε παιδιά, δεν παιζόμαστε…

 

Μάρτης

*ΤΟ παιχνίδι πάντως θα κριθεί τον Μάρτη. Ο φετινός χειμώνας μάς κόστισε πολύ σε θέρμανση και έχουμε όλοι οικονομικώς ξετιναχτεί. Αν δεν «κάτσει» κι ο Μάρτης, κλάφτα Χαράλαμπε… Και ούτε που να το σκέφτεσαι για... πρόωρες εκλογές Τσίπρα μ’. Ψηφοφόροι με άδειες τσέπες δεν ψηφίζουν, μαυρίζουν.

 

Στην αφάνεια

*ΟΣΟΙ παρακολουθούν τακτικά την ειδησεογραφία στα ελληνικά ΜΜΕ έχουν ίσως παρατηρήσει ότι το «σκοπιανό» έχει πέσει κιόλας στην αφάνεια… Όλο και πιο σπάνιες πια οι αναφορές…

Πού να περάσουν και... δέκα χρόνια που έλεγε ο αείμνηστος Μητσοτάκης…

 

Ανευθυνότητα

*ΠΑΛΙ καλά που βρίσκεται κανένας Καμμένος να το θυμάται και να μας φτιάχνει τη διάθεση λέγοντας πως με μια ίλη τεθωρακισμένων θα καταλάμβανε – άμα ήθελε- τα Σκόπια μέσα σε ένα 20λεπτο

Κάτι τέτοια έλεγε και ο...  Ντούτσε το 1940, ότι δηλαδή μέσα σε ένα 48ωρο θα έπινε καφέ στην Αθήνα, αλλά τον καφέ αυτόν δεν τον ήπιε ποτέ.

Κι εσύ βλέπεις τώρα εκ των υστέρων τι μυαλά φορούσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας και δεν το πιστεύεις! Καμιά υπευθυνότητα... Σαν κάτι παιδάκια που παίζουν με τα στρατιωτάκια τους.

 

Γραφικότητες

*ΑΛΗΘΕΙΑ, δεν σας έχει κουράσει και σας όλη αυτή η ενασχόληση και η στοχοποίηση του Πολάκη;

Ο Πολάκης είναι απλώς ένα σύμπτωμα μιας πολιτικής γρίπης α λα ελληνικά, και τέτοιοι «ιοί» υπάρχουν σε όλες τις Κυβερνήσεις, τι σας κάνει εντύπωση; Κουτσόγιωργας κάποτε, Γιακουμάτος, ή Γεωργιάδης κάθε χωριό (και κάθε κυβέρνηση) έχει και έναν γραφικό φωνακλά, έναν «σαματατζή». Το να χτυπάς όμως τέτοιου είδους πολιτικούς, όπως κάνει σήμερα η ΝΔ με τα συμμαχικά της κανάλια, δεν νομίζουμε ότι είναι και πολύ αποτελεσματικό.

(Εννοείται ότι στις επερχόμενες εκλογές ο «ψηλός ο Κρητίκαρος» (κατά τον Κραουνάκη) πάει για ρεκόρ ψήφων στην περιφέρειά του). Όλοι βολεύονται τελικά.

 

Δεξιά της... δεξιάς

*ΒΓΑΙΝΟΥΝ αβέρτα δημοσκοπήσεις στον αέρα και τι δείχνουν; Ότι... με την πολιτική εξαφάνιση Καμμένων, Καρατζαφέρηδων και λοιπών, το κενό... δεξιά τής... Δεξιάς καλείται να καλύψει ο... Βελόπουλος.

(Λογικό. Όπου γάμος και χαρά, όπου κανάλι και Βελόπουλος, πάρε κόσμε «Τελοπόν» να σου περάσει ο πόνος).

Πέρα από την πλάκα όμως, εάν αυτό συμβεί, ο Βελόπουλος βγάζει - σχεδόν... υποχρεωτικά- έδρα στη Λάρισα. Οπότε – παραφράζοντας το γνωστό παλιό τραγουδάκι- «γιατί χαίρεται ο Δαμιανός Ζώκας (υποψήφιος με τον Βελόπουλο στη Λάρισα) και χαμογελά πατέρα; Ειδικά μετά την τελευταία συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο στη Θεσσαλονίκη;

 

Για τον Δήμο

*ΕΙΝΑΙ δυνατόν σε έναν δρόμο – δύο βήματα από το Κέντρο να επικρατεί βαθύ σκοτάδι;

Και να φοβούνται τα βράδια να περπατήσουν εκεί ακόμη και οι άντρες;

Είναι! Στην οδό Χρυσοστόμου, που είναι βασική αρτηρία των Αμπελοκήπων, και ειδικά στο κομμάτι ανάμεσα σε Διονύσου και Ζωοδόχου Πηγής.

Οι περίοικοι απευθύνουν θερμή παράκληση προς τον Δήμο κάτι να γίνει πια…

 

Κλαυσίγελος

*ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ σάλος χτες στη χώρα μετά από δημοσίευμα του BBC για «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».

Ναι, μας καταγγέλλουν αυτοί που καταπίεζαν επί αιώνες τον… μισό πλανήτη και καταπιέζουν ακόμη και σήμερα -εκβιάζοντάς τους με τη λίρα- Σκωτσέζους, Ουαλούς, Ιρλανδούς και ό,τι άλλο κινείται στο Ηνωμένο Βασίλειο πλην Άγγλων. Να γελάς και να κλαις. Κυρίως με τους δικούς μας που τους παίρνουν ακόμη... σοβαρά.

 

Τρελαίνονται

*ΤΡΕΧΑ μάζεψε τώρα τους Σαλονικιούς και την πεποίθησή τους ότι «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει...»

Όπως έγινε γνωστό, οι διοργανωτές της τελετής των Όσκαρ αποφάσισαν μεταξύ των επάθλων να προσφέρουν στους νικητές και διακοπές στη... Χαλκιδική ! Ναι, ούτε Μύκονοι, ούτε Σαντορίνες, Βουρβουρού αγόρι μου!

Λίγο τα Όσκαρ, λίγο που ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα, κάπως έτσι αρχίζει και νομίζει ο άνθρωπος ότι είναι ο Μέγας Ναπολέων, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ιούλιος Καίσαρ, γενικώς όλα εκείνα τα... προσώπατα που συχνάζουν σε ειδικού τύπου Ιδρύματα…

 

Κόστος

*ΜΑΡΕΒΑ Μητσοτάκη στη Λάρισα τις προάλλες, Βαγγέλης Μεϊμαράκης χτες και έπεται και συνέχεια…

Πλάκα – πλάκα οι γνωστοί και γνωστές νεοδημοκράτες που συνήθως σπεύδουν σε τέτοιες εκδηλώσεις για δημόσιες σχέσεις έχουν στην κυριολεξία... ξεπαραδιαστεί.

(Και δεν άρχισαν καν οι συνεστιάσεις, οι «φιλικές βραδιές» ή τα... τσάγια της στρατιάς των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές!).

 

 Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass