Τα συνήθη

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2019 19:45
• ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ, πριν την κυριακάτικη χορομεσημερίδα της Λάρισας, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης είχε μιλήσει σε κομματική χοροεσπερίδα στα Τρίκαλα. Απ’ όπου τον απήγαγαν μετά ο Κ. Αγοραστός κι η Τάνια Δόκου και τον έφεραν αργά το βράδυ στη Λάρισα. Στο «ΙL Fiore» για ένα κρασί, όπου βρέθηκε κι ο Αχ. Νταβέλης μαζί κι οι Παπαλέξηδες, Βαγγέλης και Δημήτρης. (Κρατάει χρόνια αυτή κολώνια με τον Μεϊμαράκη.)  Ζ. • ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ, πριν την κυριακάτικη χορομεσημερίδα της Λάρισας, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης είχε μιλήσει σε κομματική χοροεσπερίδα στα Τρίκαλα. Απ’ όπου τον απήγαγαν μετά ο Κ. Αγοραστός κι η Τάνια Δόκου και τον έφεραν αργά το βράδυ στη Λάρισα. Στο «ΙL Fiore» για ένα κρασί, όπου βρέθηκε κι ο Αχ. Νταβέλης μαζί κι οι Παπαλέξηδες, Βαγγέλης και Δημήτρης. (Κρατάει χρόνια αυτή κολώνια με τον Μεϊμαράκη.) Ζ.

* ΕΙΧΕ ξεκινήσει αποφασισμένος να φλεβίσει, ξεκάθαρα. Κι όλοι ήταν πανευτυχείς με την πρώιμη ανοιξούλα.

Κατόπιν αποφάσισε ότι θα ολοκλήρωνε το φετινό του πέρασμα έχοντας θυμώσει, βρε μεσ΄ τα χιόνια να τους χώσει. Σιγά και ποιον θα αιφνιδίαζε ο Φλεβάρης. Μύθος έχει γίνει με τα καμώματά του, οι Ελληνες τού έχουν βγάλει και παροιμία.

Ζ.

 

Ορεξη και κέφι

* - ΑΥΡΙΟ Τσικνοπέμπτη, ε;

Ο Λαρισαίος ταβερνιάρης συμπλήρωνε τον κατάλογο.

- Γλυκό ημέρας: Προβατίνα.

* * *

* Η νεαρή Λαρισαία πάλι είχε σκοπό να πάει σε μαγαζί με ορχήστρα. Και να ζητήσει παραγγελιά το αγαπημένο της.

-Του κοψιδιού απέναντι πείτε του πως πεθαίνω...

Ζ.

 

Σε διατεταγμένη

* - ΔΕΝ υπάρχει σωτηρία...

Απελπισμένος χθες ο Λαρισαίος στην παρέα.

- Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που βγάζει τα σκάνδαλα η κυβέρνηση κι οι δημοσιογράφοι τα διαψεύδουν.

Ζ.

 

Αναγνώριση

* - ΑΜΑ έχεις κάποιον που δουλεύει κι είναι αποτελεσματικός. Κι αν είναι και καθαρός, τίποτε να μην έχει ακουστεί εις βάρος του, τότε γιατί να μην τον ψηφίσεις να ξαναβγεί; Τι άλλο θέλουμε δηλαδή...

Το έλεγε στην παρέα ο Λαρισαίος για τον Κ. Αγοραστό. Και μπορεί να μην ήταν κάνας κομμουνιστής, δεξιός όμως δεν ήταν σίγουρα. Και δεν τον είχε ξαναψηφίσει τον περιφερειάρχη.

Ζ.

 

Απίστευτος

* - ΕΧΕΙ πάθει ήδη από καιρό σαν τον τσομπάνο με τον λύκο στα πρόβατα... Οι Λαρισαίοι σχολίαζαν τη νέα υπόσχεση του μεγαλομετόχου ότι θα πάψει να ασχολείται με την ΑΕΛ. Ουδείς της έδινε βάρος, τι να πιστέψουν.... Το πόσες μέρες ή και ώρες θα ισχύσει;

* * *

* Ο άλλος διηγιόταν που είχε δει σε αθηναϊκή εφημερίδα το απίστευτο πείραγμα. Στο τέλος του ρεπορτάζ για το ματς είχε τις συνθέσεις των ομάδων και στη γνωστή παρένθεση πριν τα ονόματα των παικτών, στη θέση των προπονητών της ΑΕΛ έγραφε (Αλ. Κούγιας-Τζ. Φέστα). Πολύ μακριά απ΄ την αλήθεια;

Ζ.

 

Συγκριτικά

* - Α, αυτός είναι πρόσφατος άγιος, άλλωστε δεν έχει πολλά χρόνια που πέθανε, νομίζω δώδεκα μόνο...

Ο Λαρισαίος θεολόγος εξηγούσε στους μαθητές του της Β΄ Γυμνασίου. Οι οποίοι εξανέστησαν.

- Μα τι λέτε κύριε. Δεν είναι πολλά δώδεκα χρόνια; (Για κείνους ήταν όλη τους η ζωή.)

* * *

* ΕΚΕΙ ακριβώς ήταν που ο θεολόγος συνειδητοποίησε αυτό που του έλεγε ο φίλος του ο φιλόλογος.

- Όταν σε μια παρέα ακούς συχνά στη συζήτηση τη λέξη ‘’θυμάμαι’’, να ξέρεις ότι πρόκειται για μεσήλικες και πάνω. Αντιθέτως, αν ακούς να περισσεύουν τα ‘’θα’’, σίγουρα είναι νέα παιδιά που σχεδιάζουν...

Ζ.

 

Πεντάδα

* ΚΑΙ πέντε γιατροί μεταξύ των πρώτων 80 υποψηφίων συμβούλων της Ρ. Καραλαριώτου. Η Ροξάνα Αγκαρίτσι γαστρεντερολόγος, ο ουρολόγος Μάριος Ξηρομερίτης, ο ορθοπεδικός Ηλίας Παλαιοχωρλίδης, ο μικροβιολόγος Νίκος Παπαθανασίου και ο Βασίλης-Χρυσοβαλάντης Παλιός κλείνει την ιατρική πεντάδα. Άνθρωποι που λόγω επαγγέλματος κατά κανόνα μαζεύουν εύκολα σταυρούς. Σπάνια να μην εκλεγεί γιατρός σε εκλογές αυτοδιοικητικές.

Ζ.

 

Πώς να γίνει...

* ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ από την κοπή πίτας της Νομαρχιακής χθες ο Κ. Μπαργιώτας. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στη Λάρισα καθώς ήταν αγορητής στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που συζητείται στη Βουλή. Αλλά και ομιλητής σε απογευματινή εκδήλωση που διοργάνωσε ο τομέας Υγείας του κόμματος στην Αθήνα κι ως αρμόδιος τομεάρχης δεν θα μπορούσε να απουσιάσει. Και καθώς δεν έχει επιτύχει ακόμη το δισυπόστατον...

Ζ.

 

Γκάφα τεραστίων...

* «ΟΙ μελλοντικοί ερευνητές των Κρατικών Αρχείων, εφόσον ανακτήσουν την ψυχραιμία τους, προφανώς θα μπορούν να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα από το συγκεκριμένο έγγραφο...» λες και το είχε προβλέψει το ρεπορτάζ της ‘’Ε’’, τον Νοέμβριο του 2015. Χθες έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και το θέμα έγινε ‘’viral’’ . Πανελληνίως τα site αυτό έγραφαν απ΄ το πρωί, όλες οι μεγάλες σοβαρές ιστοσελίδες της Αθήνας και φυσικά κι οι υπόλοιπες ανά τη χώρα, λογικά θα κύλησε και προς το εξωτερικό. Οι πάντες αναπαρήγαγαν το θέμα που είχε αναδείξει η εφημερίδα με τη δημόσια υπηρεσία στη Λάρισα, από την οποία έλειπαν σε ώρα λειτουργίας οι 33 από τους 38 υπαλλήλους, με την επικεφαλής του τμήματος να προβάλλει απίθανες δικαιολογίες για να εξηγήσει το φαινόμενο. Κι όλοι ανάφεραν ως πηγή την ‘’Ελευθερία’’. Εκείνο που κανείς δεν είδε είναι ότι επρόκειτο για μια παλιά ιστορία.

* * *

* ΚΙ ήταν τόσο καλό θέμα. Κυρίως λόγω του εγγράφου της προϊσταμένης, η οποία σκαρφίστηκε απίθανες δικαιολογίες για τον κάθε υφιστάμενό της. Εκεί υπηρετούσαν 38 υπάλληλοι, εκ των οποίων τη συγκεκριμένη αποφράδα ημέρα φέρεται να απουσίαζαν οι 13 με άδεια, για διάφορους λόγους. Από τους εναπομείναντες 25, την ώρα του ελέγχου βρέθηκαν στο πόστο τους μονάχα 4 και η προϊσταμένη τους. Η οποία εξηγούσε για τους υπόλοιπους, σ΄ ένα μνημειώδες έγγραφο που αξίζει να επαναληφθεί: «2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 λόγω μειωμένου ωραρίου, 4 άτομα αποχώρησαν στις 13:00 με δίωρη άδεια, 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 με μονόωρη άδεια, 1 άτομο βρισκόταν σε παρακείμενο χώρο ανάπαυσης, 1 άτομο βρισκόταν στο ΑΤΜ της Τράπεζας, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:15 με ολιγόωρη άδεια, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:35. Αναφορικά με τα λοιπά 8 άτομα, είχαν αναχωρήσει στο πλαίσιο της διευκόλυνσής τους για ενημέρωση σε εργασιακά θέματα και προκειμένου να συναντηθούν με μέλη του Σωματείου...». (Η εφημερίδα είχε κρατήσει διακριτικά την ανωνυμία της υπηρεσίας, άλλο που μια βδομάδα μετά το σωματείο του Πανεπιστημιακού μαρτύρησε στην άγαρμπη απάντησή του ότι επρόκειτο για τα μαγειρεία του νοσοκομείου.)

* * *

* ΤΟ σπουδαίο σήμερα σχετίζεται με την αξιοπιστία των «γρήγορων» ΜΜΕ. Όταν ξαφνικά το ίντερνετ βούιξε χθες από την ‘’είδηση’’. Πώς ξεκίνησε η μεγαλειώδης γκάφα ουδείς γνωρίζει. Κάποιος δαιμόνιος ρεπόρτερ μπροστά στο λάπτοπ του έπεσε πάνω στο παλιό δημοσίευμα, εκτίμησε την αξία του, δίχως να δει ότι είναι παλιό. Και μετά ο ένας μετά τον άλλον, παρασύρθηκαν όλοι. Δικλείδα ασφαλείας καμιά. Να λοιπόν το καραμπινάτο fake news χωρίς όμως να είναι ψέμα. Μια ψεύτικη αλήθεια.

Ζ.

 

Αγάπη παντού

* ΟΙ Λαρισαίοι μαθητές προσπαθούσαν ως συνήθως να εμβαθύνουν σε ποικιλία θεμάτων.

- Μη μιλάς άλλο γι’ αγάπη, η αγάπη είναι παντού. Στο παστίτσιο, στις πατάτες, μέχρι και στο γιαουρτλού...

* * *

* - Η δουλειά προηγείται.

- Με ποιον παίζει;

* * *

* - ΚΑΠΟΙΟΙ στο f/b βρίζουν κάπως έτσι: $@*#! (). Δηλαδή σκέφτηκε η Λαρισαία, από κοντά τι θα έλεγαν; Αει μωρή παλιοδολάριο, κωλοπαπάκι, τον αστερίσκο μου μέσα, της δίεσής σου το θαυμαστικό μωρή παρένθεση...

Ζ.

 

Εν Φαρσάλοις

* ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ο Γ.Γ. άκουγε δύο Φαρσαλινούς υποψηφίους να μιλούν ταυτόχρονα στην πλατεία Λαού, χωρίς να ακούει ο ένας τον άλλον.

- Ο καθένας τον χαλβά του.

Ζ.

 

Ταλαντούχος

* ΕΚΤΟΣ από το γνωστό ‘’πεταχτάρι του Πρίντεζη’’ που έχει γίνει θρύλος στο μπάσκετ, προκύπτει τώρα το ‘’πεταχτάρι του...’’ Λαρισαίου μικρομεσαίου παράγοντα-όνομα και μη χωριό καθότι είναι και εκλογές μπροστά. Με αξιοθαύμαστη ευλυγισία καταφέρνει να αποφύγει τους πάντες και να τρυπώσει στην πρώτη σειρά, όπου χωρίς φάουλ καταφέρνει να πάρει το μαχαίρι από τα χέρια του εκάστοτε προέδρου και να φανεί στις φωτογραφίες ότι εκείνος κόβει την πίτα του φορέα όπου είναι προσκεκλημένος.

Ζ.

 

Απειλές, εκβιασμοί

* «ΜΕ θλίψη εντόπισα ή μου καταγγέλλουν απαράδεκτες μεθοδεύσεις». Πρώτης γραμμής στέλεχος της ΝΔ, δεν είναι κάνας τυχαίος, ο Η.Σ. αποκαλύπτει πράματα και θάματα. «Στην οικονομική συγκυρία που διανύουμε, πολλοί από εμάς είμαστε εκτεθειμένοι οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτοι. Εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, πυροσβέστες, αστυνομικοί, αλλά κι απλοί πολίτες, ιδιώτες ή επαγγελματίες τα θύματα μιας πρωτοφανούς λογικής και μεθόδευσης. Απειλές και ωμοί εκβιασμοί για ένταξη ή αποχώρηση από συνδυασμούς ή ψηφοδέλτια».

* * *

* ΔΕΝ αναφέρεται λέει στον Δήμο της Λάρισας. «Επισκέψεις σε σπίτια ή τηλέφωνα που θυμίζουν στους πολίτες οφειλές, υποχρεώσεις, αποσπάσεις ή διακοπές ή αναστολές αποσπάσεων, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις. Λογικές και πρακτικές που έχουν να κάνουν με πρόσωπα των οποίων τα ονοματεπώνυμα μου είναι γνωστά. Δεν έχουν σχέση με τον πολιτικό χώρο, αλλά με ιδιοτελή συμφέροντα. Εκφράζονται από πρόσωπα με λανθάνουσα υψηλή αυτοεκτίμηση, αλλά με πολύ χαμηλή ηθική. Αναρωτιέμαι ποιο είναι το ζητούμενο; Ποιος είναι ο στόχος, που τους οδηγεί σε τέτοιες μεθόδους; Ποιο είναι το κέρδος τους, τι τους οδηγεί να συνθλίβουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια για μια υποψηφιότητα ή μια ψήφο; Προσοχή, αν και κορεσμένες οι ελληνικές φυλακές μπορούν να χωρέσουν καμιά δεκαριά ακόμη». Ονόματα δεν λέει για να μην βλάψει το κόμμα.

* * *

* ΩΣΤΟΣΟ επικρίνει εκτός από τους αυτουργούς κι εκείνους που τους ενθαρρύνουν αλλά και όσους τους ανέχονται. «Για μένα, την οικογένειά μου και το κόμμα μου, η αξιοπρέπεια και οι επιλογές ενός ανθρώπου είναι ιερές, δεν πρέπει να συγχέονται με μικρότητες», υπογραμμίζει.

Ζ.

 

Εκπαίδευση

* Ο Λαρισαίος προσπαθούσε να νουθετήσει τον γιο του.

Ο νεαρός: Πατέρα σκοπεύω να παντρευτώ.

Ο πατέρας: Πες συγγνώμη, με συγχωρείς.

Νεαρός: Ε;

Πατέρας: Πες συγγνώμη, με συγχωρείς.

Νεαρός: Γιατί;

Πατέρας: Πες συγγνώμη, με συγχωρείς.

Νεαρός: Μα τι λες...

Πατέρας: Πες συγγνώμη, με συγχωρείς.

Νεαρός: Βρε πατέρα;

Πατέρας: Πες συγγνώμη, με συγχωρείς.

Νεαρός: Μα γιατί;

Πατέρας: Πες συγγνώμη, με συγχωρείς.

Νεαρός: Αφού δεν έκανα κάτι;

Πατέρας: Πες συγγνώμη, με συγχωρείς.

Νεαρός: Μα είσαι με τα καλά σου;

Πατέρας: Πες συγγνώμη, με συγχωρείς.

Νεαρός: Τι έγινε καλέ μου πατέρα;

Πατέρας: Πες συγγνώμη, με συγχωρείς.

Νεαρός: Εντάξει. Συγγνώμη, με συγχωρείς.

Πατέρας: Πολύ ωραία, τώρα είσαι έτοιμος. Αφού έμαθες να ζητάς συγγνώμη χωρίς να υπάρχει λόγος, μπορείς πια να παντρευτείς.

Ζ.

 

 

 

H OMADA TOY DHMARXOY KALOGIANH TMHMA THS DHLADH• Η ομάδα του δημάρχου Καλογιάννη, τμήμα της δηλαδή, στο αγαπημένο τους θέμα. Διαβουλευόμενοι και σχεδιάζοντας και συζητώντας Μαβίδης-Καλτσάς-Μπατζανούλης-Γιαννακόπουλος.

Ζ.

 

 

 

 

TI XALEYOYN STON TYRNABO KAUE TREIS KAI LIGO OI TREIS PROEDROI• ΤΙ χαλεύουν στον Τύρναβο κάθε τρεις και λίγο οι τρεις πρόεδροι απ’ τα Βλαχοχώρια; Ο Σμιξιώτης Β. Σακελλάρης, ο Σαμαριναίος Ι. Λυγούρας κι ο Αβδελλιώτης Ι. Γκάνας. Σοφία θέλει; Τους ψηφοφόρους τους γυρεύουν καθώς πολλοί απ’ αυτούς μένουν στον Τύρναβο. (Οι τρεις πρόεδροι πάντως έχουν αγαστή συνεργασία μεταξύ τους αφού εκλογικά δεν είναι αντίπαλοι.)

Κ.Τσ.

 

 

 

O PROEDROS KAPETANOS KTIS YPODEXTHKE• Ο πρόεδρος Καπετάνος τις υποδέχθηκε όλες με απαράμιλλη ευγένεια.

 

 

 

 

ME APOLYTOS KALYMMENA TA NVTA TOY• ΜΕ απολύτως καλυμμένα τα νώτα του, ή και με Νασιώκα-Μάτο ως εφαλτήριο, πορεύεται ο Παν. Γούλας.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass