Του Σίσυφου

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2019 19:08
*ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ ευσεβείς και προσηλωμένοι, προσδοκούν στην εξ ύψους βοήθεια, εκλογές γαρ.  Ζ. *ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ ευσεβείς και προσηλωμένοι, προσδοκούν στην εξ ύψους βοήθεια, εκλογές γαρ. Ζ.

*- ΑΝΤΕ γεια, καλό βράδυ. Αύριο πάλι, να ξεκινήσουμε ξανά απ΄ το μηδέν.

Είχε επέλθει κάματος, ο νεαρός δημοσιογράφος αποχαιρετούσε τους υπόλοιπους καθώς είχε τελειώσει η δουλειά της μέρας. Η εντελώς εφήμερη δουλειά στην εφημερίδα. Δεν το λένε τυχαία έτσι το έντυπο. Παραγωγή της μιας ημέρας. Μετά παλιώνει, έρχεται φρέσκο προϊόν. Την επομένη φτου και πάλι απ΄ την αρχή.

- Να πας στο καλό, ξάδερφε του Σίσυφου, τον αποχαιρέτισε ο παλιός. Αύριο ξανά απ΄ το μηδέν, να γεμίσουμε τις άδειες σελίδες…

***

*ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ έσπευσε κι ο κουλτουριάρης του γραφείου, ο οποίος αξιοποίησε και τη θρησκευτική ποίηση.

- Οι μέρες τρέχουν πιο γρήγορα κι απ΄ τη σαΐτα του αργαλειού… (Κι εξήγησε ότι είναι απ΄ τον Ιώβ της Παλαιάς Διαθήκης, άλλος που ταλαιπωρήθηκε πολύ.)

Ζ.

 

Δημιουργικά

*ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ευρέως, έχει προκαλέσει εντύπωση και μόνο θετικά σχόλια, σε ολόκληρη τη Θεσσαλία αλλά και πέραν αυτής και φυσικά και στην Αθήνα, η πρωτοβουλία της ‘’Ε’’ για τη διοργάνωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Στη Λάρισα τη μεθεπόμενη Παρασκευή και Σάββατο, 15-16 Μαρτίου σε δύο εβδομάδες. Η εφημερίδα αποδεικνύει τις δυνατότητές της και στη δημιουργία των γεγονότων πέρα από την ανάδειξή τους. Συνεισφέρει ενεργά στην πρόοδο και την ανάπτυξη, δεν την καταγράφει μόνο. Οι προετοιμασίες κορυφώνονται.

***

*ΕΝΑ συνέδριο που εκτείνεται σε τέσσερις τομείς. Τις Υποδομές, την Επιχειρηματικότητα, την Υγεία, τον Αγροδιατροφικό και τη Μεταποίηση. Προσκλήθηκαν να παραστούν παρουσιάζοντας εισηγήσεις και συζητώντας, κυβερνητικοί παράγοντες πρώτης γραμμής αλλά και ομοιόβαθμοι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη, ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι των θεσσαλικών φορέων. Θα εκπροσωπηθούν οι αρχές του τόπου, άνθρωποι του πνεύματος, της επιστήμης αλλά και των επιχειρήσεων. Οι περιφερειακές δυνάμεις θα αλληλεπιδράσουν με εκείνες του Κέντρου.

***

*ΜΙΑ πρωτοβουλία που εξελίσσεται εντός μα και εκτός των θεσσαλικών τειχών. Τμήμα των οποίων φιλοδοξεί να γκρεμίσει. Ώστε να μπει φρέσκος αέρας, να βγουν νέες ιδέες, να εισρεύσουν επενδύσεις, να χρηματοδοτηθούν έργα και παρεμβάσεις αιχμής. Με χαρακτήρα πανθεσσαλικό. Αφού θα εκπροσωπηθούν όλες οι περιοχές της Περιφέρειας ενώ θα προβληθεί με τη συνεργασία και άλλων ΜΜΕ σε όλους του νομούς.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδίδονται φυσικά μέσω του ίντερνετ ενώ ειδικές εκδόσεις της εφημερίδας θα αναδείξουν το περιεχόμενό του πριν, μετά και κατά τη διάρκειά του.

Ζ.

 

ΚαταΣΒΑΚώθ’κα...

* ΝΕΟ λήμμα στο λεξιλόγιο της λαρισαϊκής. Τώρα που η ειδική πραγματικότητα του πολύ καλά μελετημένου ΣΒΑΚ ξεπερνά κάθε λογική και φαντασία, οι Λαρισαίοι επιδίδονται με σθένος στο black χιούμορ. Η νέα λέξη χρησιμοποιείται ως εξής:

Με μπαταρισμένο κεφάλι ο Λαρισαίος.

-Τι έπαθες;, ρωτά ο φίλος του.

-ΚαταΣΒΑΚώθ’κα...

-Δηλαδή;

-Σκόνταψα στο αόρατο πεζούλι στη Μ. Αλεξάνδρου και ούτε που κατάλαβα πώς βρέθηκα με ανοιγμένο κεφάλι.

***

-ΠΟΥ είσαι; Τόση ώρα περιμένουμε!

-Ασε, είμαι καταΣΒΑΚωμένη...

-Δηλαδή;

-Φέρνω αμέτρητες γύρες με το όχημα σε Κύπρου-Ολύμπου-Γεωργιάδου-Κενταύρων προσπαθώντας να βρω να παρκάρω.

***

-ΜΗΝ περάσεις με το αυτοκίνητο από τη Μανδηλαρά, θα καταΣΒΑΚωθείς...

-Δηλαδή;

-Θα πέσεις πάνω στα έργα του ΣΒΑΚ και δεν θα ξέρεις από πού να πας...

 

Αλλού

* ΣΤΑ χαρτιά έχουμε βγει πλέον ως χώρα από τα μνημόνια αλλά στην πραγματικότητα, οι πολίτες αντιμετωπίζουν – ακόμη - σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ακόμη περισσότερα οι άνεργοι όπως και οι χαμηλά αμειβόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτή την ώρα λοιπόν, που ο κόσμος έχει τα προβλήματά του, τα κόμματα και δη τα εναλλασσόμενα στη διακυβέρνηση, με επίκληση ψεύτικων διλημμάτων ποντάρουν στις εκλογές. Να αλλάξει η κυβέρνηση, η οικονομική πολιτική θα αλλάξει; Εκτός από τα ψευτοδιλήμματα, διαμορφώνεται και ένα νοσηρό κλίμα, σκανδαλολογικό…

Β.Κ.

 

«Agrothessaly 2019»

* ΤΟ αδιαχώρητο χθες στην «Agrothessaly 2019». Ασφυκτικά γεμάτοι κόσμο οι διάδρομοι της έκθεσης, όπου σε ορισμένα σημεία τους ήταν απροσπέλαστοι.

Ηταν ένα ηχηρό μήνυμα επιτυχίας!

***

* ΑΠΟ νωρίς το πρωί άρχισε το μποτιλιάρισμα των αυτοκίνητων στους δρόμους περιμετρικά της έκθεσης.

Στους δε, χώρους στάθμευσης, που έχουν δημιουργεί για τις ανάγκες της, σε παρακείμενα οικόπεδα, δεν χωρούσε ούτε ποδήλατο μέχρι τις μεσημεριανές ώρες.

Πολλοί οδηγοί έκαναν βόλτες μέσα σε αυτούς, μήπως και σταθούν τυχεροί να βρουν θέση, περιμένοντας να φύγουν οι πρωινοί.

***

* Η Λάρισα αυτές τις μέρες έχει γίνει το κέντρο της αγροτιάς, πανελλήνια, όχι μόνο από την άποψη της μεγάλης συμμετοχής εκθετών, αλλά της μεγάλης συμμετοχής επισκεπτών από κάθε άκρο της χώρας.

Μάλιστα, ο καιρός χθες ευνόησε την εξόρμηση των ενδιαφερόμενων στην πόλη μας.

Λ.Κ.

 

Ψηφαλάκια

* ΤΕΛΙΚΑ όσα χρόνια και αν περάσουν σε αυτό τον τόπο δεν αλλάζει τίποτα. Οι πολιτικοί βλέποντας μπροστά τους εκλογές επιδίδονται σε ανελέητο κυνήγι ψήφων, δίχως να νοιάζονται για το αν οι πράξεις τους θα έχουν και συνέπειες. Έτσι και ο υπουργός Παιδείας που το τελευταίο διάστημα υπογράφει και ανακοινώνει μέτρα με το τσουβάλι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής σε 114 ακόμη δήμους. Όχι για το καλό των παιδιών, αλλά για να ικανοποιήσει τον εκπαιδευτικό κλάδο που ζητά διορισμούς. Στη Λάρισα μπορεί όλοι να βλέπουν ότι δεν υπάρχουν οι υποδομές ώστε να χωρέσουν όλα τα προνήπια στα νηπιαγωγεία ειδικά του κέντρου, αλλά σφυρίζουν αδιάφορα, αφού τελικά το μόνο ζητούμενο είναι να γίνουν επιπλέον προσλήψεις. Στο τέλος οι γονείς και τα παιδιά θα «πληρώσουν τη νύφη». Όλα για μερικά ψηφαλάκια.

Ν.Π.

 

Προς Απόκριες

*ΚΑΙ καθώς πλησιάζουν οι μέρες, στη Λάρισα το συζητούν.

- Τι θα ντυθείς τις Απόκριες;

- Καραγκιόζης.

- Μια χαρά. Ούτε στολές, ούτε τίποτα…

***

*- Η άλλη ντύθηκε μνημόνιο, έλεγε ο Λαρισαίος στην παρέα. Μπας και της την πέσει κανείς άγρια. Άτυχη όμως, βρέθηκε με συριζαίο.

***

*- ΝΤΥΝΟΜΟΥΝ παλιά σέξι νοσοκόμα ή σέξι καμαριέρα και τώρα έχω φτάσει να προσπαθώ να διαλέξω ανάμεσα σε Οβελίξ και πολική αρκούδα.

Ζ.

 

Συμμαχία

*ΚΟΝΤΡΑ στη λογική των καιρών που εισήγαγε η απλή αναλογική, αντίστροφα προς την πολυδιάσπαση κινήθηκε η εξέλιξη της συμμαχίας στον Δήμο Κιλελέρ. Ανεξήγητο φαινόμενο, εκτός κι αν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν εφικτό να συγκροτηθούν δύο αξιόμαχοι συνδυασμοί. Οπότε ποιούντες την ανάγκη φιλοτιμία…

***

*ΩΣΤΟΣΟ συνέβη, Θαν. Μούσιος και αδερφέεε-Γ. Ακριβούλης συνέπτυξαν ενιαίο ψηφοδέλτιο κι έτσι τώρα με τρεις μονάχα αντιπάλους στην αφετηρία το πιθανότερο είναι να κριθούν οι εκλογές στο Κιλελέρ μια κι έξω. Δήμαρχος από την α΄ Κυριακή. Ο οποίος θα έχει έτσι και απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα τον ταλαιπωρήσουν οι παραξενιές της απλής αναλογικής κατά τη διάρκεια της θητείας. Κι έτσι οι ψηφοφόροι εκτός από υποψήφιους συμβούλους για σταυρό, θα έχουν να επιλέξουν ταυτόχρονα και δήμαρχο: Νασιακόπουλος ή Μούσιος;

***

*ΚΙ ενώ ο πρόεδρος Καμμένος αποστασιοποιήθηκε για τα καλά απ΄ τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δικοί του σε Κιλελέρ μα και στη Λάρισα παραμένουν να συνεργάζονται. Οι πρώην δικοί του, μάλλον. Αφού η επιρροή του αρχηγού των ΑΝΕΛ στην περιοχή δείχνει να κινείται στα όρια της ανυπαρξίας. Και μέσω των μουτζαχεντίν του ‘’αδερφέεε’’ η υποψηφιότητα Μούσιου διεισδύει ευκολότερα στη γαλάζια πολυκατοικία. Τακτική που εφάρμοσε ο Ρ. Κομήτσας τόσες φορές με επιτυχία.

***

*ΟΠΟΤΕ προκύπτει το παράδοξο να συμμαχεί το ΠΑΣΟΚ στις τοπικές εκλογές με τους ‘’κατσικοκλέφτες’’ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με το ‘’ακροδεξιό μόρφωμα’’ των ΑΝΕΛ. Και στον Δήμο Κιλελέρ και σ΄ εκείνον της Λάρισας κατά τα φαινόμενα. Δεν αποκλείεται και στο ψηφοδέλτιο Τσιλιμίγκα στην Περιφέρεια. Ίσως τελικά οι πασοκτζήδες να μην έχουν τέτοιες αναστολές. Όταν βρίσκονται από θέση ισχύος.

Ζ.

 

Οπου γης

*ΔΕΙΓΜΑ διαλόγων που δεν χρειάζονται διερμηνέα για να γίνουν κατανοητοί στους Λαρισαίους και τους Θεσσαλούς εν γένει όπου γης.

- Αει ρε σιούτο κάνει σιαπέρα… Α σι φουσκώσου μια μι του στλιάρ΄ι τς μύτις, α βάλτς μυαλό…

***

*- ΑΝ κατς α μαλώεις, α μαλώεις. Αν δε κατς α μαλώεις, δε α μαλώεις.

***

*-ΑΡΑ τφέκα του γρουν΄ ι, α. Αυτούια δίπλα σ΄ είνι. Α ρε όρνιου, τφέκα. Θα κόψ΄ι σια πάν΄…

Ζ.

 

------------------------------------


ME ISXY SE OLOKLHRO TO NOMO O SAKHS PAIDHS 

*ΜΕ ισχύ σ’ ολόκληρο τον νομό ο Σάκης Παιδής, είτε πάει ξανά για περιφερειακός σύμβουλος είτε δοκιμάσει πρώτη φορά για βουλευτής της ΝΔ, στην πόλη της Λάρισας τη διαθέτει υπέρ Ρ. Καραλαριώτου.

Ζ.

 

 

GNVRIZONTAI KALA OI DYO TOYS KATSAROS BOYLTECH

*ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ καλά οι δυό τους, όμως ο Νίκος Κατσαρός υποδέχτηκε τη Σοφία Βούλτεψη στη Λάρισα περισσότερο ως κόρη του Γιάννη Βούλτεψη με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στενά στη ΝΔ κατά τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90.

Ζ.

 

 
DEN EINAI DA KAI SIAMAIOI PAPAUEODVROY DIAMANTHS

*ΔΕΝ είναι δα και σιαμαίοι, όπως τους εμφανίζει το παιχνίδι του φακού, εν προκειμένω όμως μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτυπώνεται η έκφραση ‘’τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται’’. Ο γιατρός Νίκος Παπαθεοδώρου κι ο δικηγόρος Γιάννης Διαμαντής, ‘’συγκοινωνούντα δοχεία’’, επίσης.

Ζ.

 

OLOENA KAI PERISSTOEROI FARSALINOI

*ΟΛΟΕΝΑ και περισσότεροι Φαρσαλινοί στο δρομικό κίνημα, συνήθως τις Κυριακές σε ομαδικό τρεξιματάκι, αλλά και τις άλλες μέρες κόβουν αρκετά χιλιόμετρα. Στο γήπεδο, στο βουνό, στην πόλη, παντού, τρέχουν ασταμάτητα, ακόμη και άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με τον αθλητισμό βάζουν την άσκηση στη ζωή τους.

Γ. Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass