ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Απριλιάτικο

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Δημοσίευση: 01 Απρ 2019 19:02
ΣΤΗΝ Αγιά βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Δέρβος. Ο κ. Δέρβος συνοδευόμενος από «γαλάζια» στελέχη της επαρχίας Αγιάς περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους. Στο πλευρό του καθ' όλη την παρουσία του ήταν ο πρόεδρος Χρήστος Χατζησαλάτας και το μέλος της ΔΗΜΤΟ Βάιος Δαφέρμος. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε πολλά χρόνια να επισκεφτεί εν ενεργεία πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ την επαρχία Αγιάς, όπως έλεγαν από την εποχή της προεδρίας Μεϊμαράκη. ΣΤΗΝ Αγιά βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Δέρβος. Ο κ. Δέρβος συνοδευόμενος από «γαλάζια» στελέχη της επαρχίας Αγιάς περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους. Στο πλευρό του καθ' όλη την παρουσία του ήταν ο πρόεδρος Χρήστος Χατζησαλάτας και το μέλος της ΔΗΜΤΟ Βάιος Δαφέρμος. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε πολλά χρόνια να επισκεφτεί εν ενεργεία πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ την επαρχία Αγιάς, όπως έλεγαν από την εποχή της προεδρίας Μεϊμαράκη.

ΚΙ «έστησε ο έρωτας χορό με τον ξανθόν Απρίλη...» που έλεγε κι ο Σολωμός.

Απρίλης, αφίχθη. Με καλή σχετικά μετεωρολογική πρόβλεψη, και τις πρώτες κιόλας σκέψεις για το Πάσχα. Ήδη τα κρεοπωλεία της Λάρισας διαφημίζουν από τώρα αρνάκια σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές για τους... προνοητικούς και για όσους διαθέτουν καταψύκτες, διότι η κρίση θέλει πάνω απ’ όλα... σωστό προγραμματισμό. Οι υπόλοιποι θα πληρώσουμε τα διπλά γιατί, άμα είσαι... «λαρτζ» στη ζωή, πληρώνεις.

 

Πρωταπριλιάτικο

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ, η μέρα που τα ψέματα επιτρέπονται (ή μάλλον... επιβάλλονται). Η ημέρα των απανταχού πολιτικών. Η ρήση της ημέρας από τον Αδόλφο Χίτλερ:

«Αν θέλετε την εύνοια των μαζών, πρέπει να λέτε τα πιο ηλίθια και τα πιο χοντρά ψέματα».

Κάπως έτσι ευνοούμε κι εμείς τους κόλακες και τους ψηφίζουμε. Διότι, όπως έλεγε και ο Κινέζος φιλόσοφος Λάο Τσε: «Τα ειλικρινή λόγια δεν είναι ωραία. Τα ωραία λόγια δεν είναι ειλικρινή».

Και είναι στη φύση του ανθρώπου να αρέσκεται σε αυταπάτες.

 

Άγνοια

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ όμως με αυτές τις πρακτικές ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«-Από μένα δεν θ’ ακούσετε ψέματα», δήλωσε αποφασισμένος από την Πρώτη Σερρών ο αρχηγός της ΝΔ… (Φιρί – φιρί το πάει να τη φάει την κεφάλα του).

Είναι πραγματικά ανησυχητικό! Ο φερόμενος ως ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας δεν γνωρίζει ποιον (σανοφάγο) λαό πάει να κυβερνήσει! Τι να πεις…

 

Στο χιόνι

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ εκατομμυρίων τα θαλασσοδάνεια που πήραν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν κυβερνούσαν.

Τώρα, μετά από... τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ τα... θυμήθηκε και τους τα βγάζει στη φόρα. Λίγο πριν τις εκλογές!

Δεν βλέπουμε να συγκινείται κανείς Αλέξη μας... Αυτά γράφτηκαν στο… χιόνι κι όλοι περιμένουν τα αναδρομικά ή το δώρο του Πάσχα. Μπορείς; Εδώ σε θέλω…

 

Αν κρατηθεί…

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ τις επιτυχίες η ΑΕΛάρα. Τέσσερα ματσάκια έχει να πατήσει ο Πρόεδρας Κούγιοβιτς στο γήπεδο και η ομάδα τα πήγε μια χαρά, επικρατώντας και της Τριπολιτσάς.

Άμα... κρατηθεί (δύσκολο) και συνεχίσει να απέχει και του χρόνου, μέχρι που θα ζήσουμε ξανά μέρες του ’88 !

 

Στοίχημα

ΣΤΟ... «ΣΤΟΙΧΗΜΑ» μπαίνουν πλέον οι δημοτικές εκλογές, λες και είναι... αγώνες ποδοσφαίρου.

Αλήθεια, τι απόδοση δίνει ο... Μπέος;

 

1Χ2

ΣΤΗ Λάρισα πάντως οι αποδόσεις ανεβαίνουν και πέφτουν. Τη μια φέρεται φαβορί η Καραλαριώτου, την άλλη ο Καλογιάννης. Κοινώς τα έχουν παίξει και οι στοιχηματζήδες, τριπλή παραλλαγή, 1Χ2, για τέτοιο ντέρμπι μιλάμε, οπότε, αφήστε τον παίξτε κανένα άλλο ματσάκι.

 

Αγνοείται

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, όπως πάμε, ο Αγοραστός κινδυνεύει να βγει από το... κουπόνι, αφού, για την ώρα, ο φερόμενος ως αντίπαλός του... αγνοείται, οπότε τι πρόβλεψη να κάνεις;

 

Ο... Μύθος

ΒΕΒΑΙΑ κάποιοι στη Λάρισα, σχολιάζοντας την απουσία του καρδιοχειρουργού κ. Τσιλιμίγκα από τα προεκλογικά δρώμενα, το θέτουν πιο κομψά:

- Ο γιατρός, λένε, αφήνει να καλλιεργηθεί ο.... μύθος του.

(Όπως κατάλαβες, τα απεγνωσμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξαν να τον στηρίξουν το έχουν ρίξει στη... μεταφυσική.

 

Θα προκάνουν

ΠΛΗΜΜΥΡΙΔΑ από... «Παιδικές Χαρές» αυτό το διάστημα στη Λάρισα.

Χάρη στον Δήμο Λαρισαίων, κάθε γειτονιά αποκτά αξιοπρεπή παιδική χαρά και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών.

Οι εργασίες διεξάγονται πυρετωδώς. Δουλεύουν ακόμη και τα Σάββατα. Οπότε, χαλάρωσε Απόστολε, θα τις προλάβουμε τις εκλογές…

 

Ποια Ευρώπη;

ΠΟΙΕΣ Ευρωεκλογές; Όσοι ακόμη συζητούν πολιτικά, βλέπουν τις συγκεκριμένες εκλογές ως επίσημο γκάλοπ που απλά θα δείξει αν η απόσταση του Τσίπρα απ’ τον Μητσοτάκη είναι πια «διαχειρίσιμη».

Κατά τα λοιπά η Ευρώπη είναι ένα πουλόβερ που διαρκώς ξηλώνεται. Η Ευρώπη που φαντασιωνόταν ότι κάποτε θα γίνει ένα ενιαίο Ομόσπονδο Κράτος, τύπου ΗΠΑ, έχει καταντήσει πια... Αγορά. Για την ακρίβεια μια... ενιαία (γερμανική) αγορά. Οπότε, «άντε γεια»…

 

Στα άκρα

ΚΑΙ μόνο... κουφοί δεν ακούνε παντού πια ότι έχει ιδιαίτερα μεγάλο ρεύμα η «Χρυσή Αυγή». Γύρνα μια βόλτα στις καφετέριες της Λάρισας, στήσε αυτί και θα... καταλάβεις.

Όχι, δεν έγιναν φασίστες ξαφνικά οι πολίτες στην Ελλάδα. Μήνυμα θέλουν να στείλουν. Οργή θέλουν να βγάλουν...

 

Τερέζα

BREXIT… Μια Βρετανιδούλα, η μικρή Τερέζα, πάτησε στο «τέζα» και τέεεεεεζα…

Γενικά, η Βρετανία, από κείνο τον... «πανέξυπνο» τον Κάμερον και μετά, είναι κάτι σαν την... ΑΕΛ του Κούγια:

Κάθε χρόνο καταβάλλει κάθε φιλότιμη προσπάθεια για να πέσει στη Β’ Εθνική, αλλά... ανεπιτυχώς.

 

Δύσκολες διακοπές

ΝΩΡΙΤΕΡΑ θα καταβληθούν φέτος φόροι εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Το μεγαλύτερο ποσό μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι. Την εποχή δηλαδή που περίσσευε κανένα φράγκο να κάνει ο κόσμος πέντε μέρες διακοπές, αρχίζει η φοροείσπραξη… Λες και μας... μισούν ένα πράμα.

Τις συνέπειες στον τουρισμό – όχι βέβαια της... Μυκόνου, αλλά περιοχών τύπου λαρισαϊκά παράλια, όπου πάει η φτωχολογιά, τις σκέφτηκαν; Αλλά ποιος ασχολείται; Πλεόνασμα να καταγράφεται κι όλα τ’ άλλα...

 

Απαλλοτριώσεις

ΕΞΑΛΛΟΣ με τον Αλβανό πρωθυπουργό Ράμα ο Αλέξης Τσίπρας, όταν έμαθε πως προσπάθησε να απαλλοτριώσει περιουσίες Ελλήνων της Αλβανίας.

- Α, όλα κι όλα! Όχι κι απαλλοτριώσεις! Όχι και να μας πάρει τη δουλειά ο Αλβανός!

(Κι αμέσως μετά τηλεφώνησε στον Τσακαλώτο για να μάθει πώς πήγαν τα έσοδα απ’ τον φετινό ΕΝΦΙΑ).

 

Βόρεια

ΕΠΤΕΛΟΥΣ, κατάλαβε τον συμπολίτη μου: Όταν οι εφημερίδες γράφουν ότι ο Τσίπρας πάει στη Βόρεια Μακεδονία, δεν εννοούν καμιά Φλώρινα, κάνα Πισοδέρι, καμιά Αριδαία ή Κιλκίς…

Στα... Σκόπια πάει ο άνθρωπος. Τουτέστιν, το χάσαμε το κορμί πατριώτ’…

 

Στα υπόγεια

ΠΟΛΥ σημαντικό το χθεσινό γεγονός των εγκαινίων της υπόλοιπης συλλογής του αειμνήστου Γεωργίου Κατσίγρα στην Πινακοθήκη Λάρισας.

Όμως, κάποια στιγμή θα άξιζε να δούμε και τα έργα που διαθέτει... αποθηκευμένα η Πινακοθήκη και τα οποία απλώς φυλάσσονται στα υπόγειά της. Πίνακες που δωρήθηκαν -κυρίως- ή κάποιοι που αγοράστηκαν, θα άξιζε να εκτίθενται περιοδικά, ώστε να αναδειχθούν όλοι αυτοί οι πολύτιμοι θησαυροί. Κατανοήτή η έλλειψη προσωπικού και μέσων, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κι αυτό, νομίζουμε.

 

Παράλια

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ έργα ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη του Νομού δρομολογούν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Αγιάς.

Αναπλάσεις βέβαια έχουν γίνει και στο παρελθόν. Τι έδειξε όμως η πράξη;

Πρώτον, αδυναμία συντήρησης. Δεύτερον, κάθε χειμώνα, με το πρώτο μπουρίνι, ψάχναμε... να τα βρούμε.

Συμπέρασμα; Καλά τα φτιάχνουμε, πρόβλεψη να τα προστατεύσουμε υπάρχει;

 

Τι τους φταίει;

ΜΕ αμαξοστοιχία του ΟΣΕ επέστρεφε χθες από Αθήνα, συνοδευόμενος από τον ανήλικο γιο του, ένας κάτοικος Πηλίου. Μια βλάβη λοιπόν στην αμαξοστοιχία είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί καθυστέρηση και το τρένο να φθάσει στη Λάρισα στις 9 παρά 10 χθες το βράδυ ενώ ήταν προγραμματισμένο να φθάνει στις 8 και 20.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του ΟΣΕ ότι θα βρισκόταν λύση, ο άνθρωπος μαζί με το μικρό παιδί, θα περίμενε να φθάσει 10.30 το βράδυ για να ταξιδέψει με το τελευταίο τρένο, δίνοντάς του δωρεάν τα εισιτήρια. Δηλαδή να κατέληγε στις 11.30 στον Βόλο και από εκεί να έπαιρνε ταξί, πληρώνοντας κάνα 50ευρο επιπλέον, για να φθάσει στο χωριό του στο Πήλιο.

Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά του ΟΣΕ; Ο επιβάτης από την τσέπη του φυσικά. Αν φταίει; Ποιος τον ρωτάει; Μισή ώρα στο δρομολόγιο, δύο ώρες επιπλέον αναμονή στη Λάρισα και επιπλέον χρήματα για ταξί, έχοντας χάσει το τελευταίο λεωφορείο από Βόλο για το χωριό του. ΟΣΕ όπως λέμε εγγύηση…

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass