Διάθεση

Δημοσίευση: 02 Απρ 2019 19:45
• ΜΕ ενδιαφέρον ακούει ο πρόεδρος της Βουλής τον γιατρό και ιστοριοδίφη Νίκο Παπαθεοδώρου, στο περιθώριο της εκδήλωσης στην Πινακοθήκη, υπό τα όμματα του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και του μέλους του Δ.Σ. της Πινακοθήκης κ. Βικτωρίας Λύτρα. Όπου ο αρθρογράφος της «Ε», ζήτησε από τον συνονόματό του, πρόσβαση στο προπολεμικό αρχείο της «Ελευθερίας», που διαθέτει η Βουλή. Ο Ν. Βούτσης έδωσε τη συγκατάθεσή του.   • ΜΕ ενδιαφέρον ακούει ο πρόεδρος της Βουλής τον γιατρό και ιστοριοδίφη Νίκο Παπαθεοδώρου, στο περιθώριο της εκδήλωσης στην Πινακοθήκη, υπό τα όμματα του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και του μέλους του Δ.Σ. της Πινακοθήκης κ. Βικτωρίας Λύτρα. Όπου ο αρθρογράφος της «Ε», ζήτησε από τον συνονόματό του, πρόσβαση στο προπολεμικό αρχείο της «Ελευθερίας», που διαθέτει η Βουλή. Ο Ν. Βούτσης έδωσε τη συγκατάθεσή του.

* ΑΛΛΑΞΕ η ώρα, άλλαξε κι ο καιρός. Δύσκολο πράμα η αλλαγή, καθώς αλλάζουν και οι συνήθειες.

Έκλειναν τα μαγαζιά χθες βράδυ μα ίσα που νύχτωσε. Γλυκιά η θερμοκρασία, ιδανικές συνθήκες για μια μπιρίτσα. Δεν θέλει και πολύ για να γεμίσουν οι πεζόδρομοι. Και κάπως έτσι μπαίνουμε σε άλλο «μουντ».

Κ.Γ.

 

Σίδερο

* ΣΕ άλλο «μουντ» όμως μπήκαν και οι Λαρισαίες νοικοκυρές.

«Πρέπει να πάρω και δεύτερη σιδερώστρα» έλεγε η μία.

«Γιατί» ρωτούσε η άλλη, «τι έπαθε η πρώτη;»

«Είναι γεμάτη ασιδέρωτα».

Κ.Γ.

 

Οι Κεντρικο-

επίτροποι

* ΟΚΤΩ Λαρισαίοι βρίσκονται μεταξύ των 251 μελών της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Ο Ελασσονίτης πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης κατόρθωσε να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα αφού με τις 621 ψήφους κατατάχθηκε στη 10η θέση αφήνοντας πίσω του στην 21η θέση τον Βασίλη Έξαρχο με τις 507 ψήφους.

Εντυπωσιακή ήταν και η επίδοση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Λάρισας που κατατάχθηκε στην 34η θέση με τις 458 ψήφους ενώ οι 352 ψήφοι κατέταξαν τον Κώστα Σάββα, που επανεκλέγεται, στην 95η θέση.

Επανεκλέγεται επίσης και η Ελένη Μπουζάνα στη 228η θέση με 225 ψήφους και η Ευγενία Μπουρνόβα της ΔΗΜΑΡ στη 247η θέση με 212 ψήφους. Αντίθετα δεν εκλέχθηκε ο Πέτρος Ηλιάδης που έπεσε θύμα της ποσόστωσης των γυναικών -κατατάχθηκε στη 216η θέση με 233 ψήφους- σε αντίθεση με την Φράτζη Σαμαρίνα που εκλέγεται λόγω ποσόστωσης -κατατάχθηκε 272η με 188 ψήφους.

Εκτός Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής έμειναν οι Λεωνίδας Αλατάς και Γιώργος Θεοδωρόπουλος που κινήθηκαν σε διψήφιο αριθμό ψήφων (72) μακριά από γραμμές και κατευθύνσεις.

Δ.Κ.

 

Ψέμα

* ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ο φουκαράς ο αναγνώστης χθες να ξεδιαλέξει από το πρωί την αλήθεια από το ψέμα. «Ψυλλιασμένος» ένα κομμάτι σου λέει να αυτό είναι, ή να εκείνο το βρήκα. Και κάπως έτσι έφτασε σε σημείο να πάει για ύπνο και να μαλώνει με τους φίλους του για να το αν αυτό που διάβασε σχετικά με την απαλλαγή φόρου ή για τη μείωση στα σήματα των ΙΧ και τον ΕΝΦΙΑ ήταν αλήθεια. Τουλάχιστον κοιμήθηκε με μια ελπίδα...

Κ.Γ.

 

Κούγιας

* ΕΙΧΕ και η «Ε» το ψεματάκι της. Ποιο; Μα που ο Κούγιας τα βρήκε με τον Λαζόπουλο. Έξυπνο και καλοδουλεμένο το «στόρι» του Αλέξη Καλέση που τα είχε όλα μέσα. Και γκαρσόνια έτοιμα να επέμβουν και προσωπικές δηλώσεις και Μαρινέλλα, αγωγές, AEL FC Arena, Πηλαδάκη και φυσικά μέτρημα αναστήματος. Άντε και του χρόνου.

Κ.Γ.

 

Ψέμα

* ΕΙΧΑΝ όρεξη και χιουμοριστική διάθεση χθες τα στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης του «Ποταμιού» στη Λάρισα.

Αξιοποίησαν την ευκαιρία που τους δίνει η Πρωταπριλιά, για να πουν ένα αστείο ψεματάκι!

Ανακοίνωσαν λοιπόν ότι στηρίζουν Γιάνη Βαρουφάκη στις ευρωεκλογές και συγκεκριμένα το κόμμα «ΜΕΡΑ 25», γιατί, λέει, τους εκφράζει!

Μάλιστα προσπάθησαν να φανούν και φανατικοί του γνωστού πρώην υπουργού Οικονομικών τονίζοντας ότι: «Συντάσσουμε τις δυνάμεις μας με τον Γιάνη Βαρουφάκη γιατί θεωρούμε ότι είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος πολιτικός που διαθέτει τις απαιτούμενες οικονομικές γνώσεις, αλλά και την ευρωπαϊκή κουλτούρα να προτείνει ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα επαναπροσδιορίσει την αρχιτεκτονική του ευρώ στο πλαίσιο των πανανθρώπινων - πανευρωπαϊκών αξίων».

Καλούν δε τον Σταύρο Θεοδωράκη, να ακολουθήσει το παράδειγμά τους και να προχωρήσει σε επαφές στο ανώτατο επίπεδο με κάθε πολιτικό που έχει ευρωπαϊκή εμπειρία ώστε να σχηματίσει ένα νέο ανατρεπτικό φιλοευρωπαϊκό μέτωπο.

Αναρωτιόμαστε αν γέλασε ο Θεοδωράκης!

Λ.Κ.

 

Πινακοθήκη

* ΛΑΜΠΕΡΗ και όπως αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις η εκδήλωση για τα εγκαίνια της «Επανασύνδεσης», της επανέκθεσης έργων της μόνιμης συλλογής Κατσίγρα στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και μάλιστα παρουσία του προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση και του υφυπουργού Πολιτισμού κ. Κώστα Στρατή.

Ευχάριστη έκπληξη, η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη. Η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, η οποία βρέθηκε για τρεις ημέρες στη Λάρισα, μόλις ενημερώθηκε για την εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, άλλαξε το πρόγραμμά της προκειμένου να παραστεί. Μαζί της και οι βουλευτές της Ν.Δ. Μ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας.

Εμφανώς ικανοποιημένος από την εκδήλωση, αλλά κυρίως από το αποτέλεσμα της επανέκθεσης, ήταν ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και η αντιδήμαρχος Αννυ Ψάρρα.

Τα θερμά σχόλια για τη νέα προσέγγιση των έργων της Συλλογής Κατσίγρα δεν άργησαν. Ο γνωστός δημοσιογράφος της «Καθημερινής» και επί σειρά ετών υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος της εφημερίδας Νίκος Βατόπουλος, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Ένα νέο Μουσείο μας αποκάλυψε η επανέκθεση τη Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα που εγκαινίασε τις νέες αίθουσες. Πρόκειται για ολικό επανασχεδιασμό με νέα φιλοσοφία που καθιστά την Πινακοθήκη της Λάρισας ένα μουσείο εθνικής εμβέλειας».

 

Κοινωνική

προσφορά

* ΜΕ την ιδιότητα του μέλους της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών κάνει πράξη το προεκλογικό της σύνθημα «Με αγάπη, σύμπνοια και εθελοντική προσφορά στους συνανθρώπους μας» η γεωπόνος Χριστίνα Κοντογιάννη, η οποία κατέρχεται υποψήφια στις εκλογές του Μαΐου με τη Ρένα Καραλαριώτου. Επί των επάλξεων στον κυριακάτικο αγώνα Run Greece, χειροκροτήθηκε από τον κόσμο στην πρόσφατη παρέλαση με την ομάδα της ΕΟΔΥΑ και συνεχίζει απτόητη την κοινωνική της δράση, με το βλέμμα στραμμένο και στις 26 Μαΐου.

 

Σιάτρας

* ΚΑΙ δεύτερη υποψηφιότητα Λαρισαίου στις ευρωεκλογές. Μετά τον Νίκο Πουτσιάκα που κατέρχεται στη μάχη με τους Οικολόγους, να σου και ο Αποστόλης Σιάτρας που κατεβαίνει από τον χώρο της Ένωσης Κεντρώων. Με τις ευλογίες του προέδρου Βασίλη Λεβέντη αλλά και τη στήριξη του επίσης Λαρισαίου, Γιώργου Αναγνωστόπουλου που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο εκλεκτός στη μάχη των εθνικών εκλογών.

Κ.Γ.

 

Λαογραφικό

* ΈΝΑ τολμηρό βήμα εξωστρέφειας έκανε το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, με τη διοργάνωση ημερίδας για την αναπηρία, όπου «πάντρεψε» υγεία, πολιτισμό και Τύπο.

Μετέφερε το μήνυμα, ότι το Μουσείο είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας, ένα «ζωντανό» κύτταρό της, που έχει ενεργό ρόλο στην καθημερινότητά της και ανοιχτές τις πόρτες του.

Το επιβεβαίωσε και η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας Εύη Παπαχατζοπούλου, κατά την ομιλία της στην ημερίδα: «Οι δομές πολιτισμού και ειδικότερα τα σημερινά σύγχρονα Μουσεία, ανοιχτότερα σε συνεργασίες, ευήκοα στις προκλήσεις των καιρών, αναπόσπαστα κομμάτια των κοινωνιών που υπηρετούν, επαναπροσδιορίζουν τον ρόλο τους. Με δυναμικές παιδείας, γνώσης, δράσης, σύγχρονης τεχνολογίας».

Να σημειώσουμε βέβαια, ότι οι άνθρωποι είναι εκείνοι που καταφέρνουν να κάνουν ξεχωριστό και πολύτιμο στην κοινωνία έναν χώρο.

Λ.Κ.

 

Φως

* ΚΑΙ μέσα στην καταχνιά του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δύο κινήσεις ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ και του Ολυμπιακού έρχονται να ρίξουν λίγο φως και να βροντοφωνάξουν ότι δεν είναι όλα μαύρα. Κατ’ αρχάς η κίνηση του Βαγγέλη Μόρα να πανηγυρίσει το νικητήριο γκολ της ομάδας στην πινακίδα του «Save Moras» και να καλέσει τους Λαρισαίους στη δημόσια συνέντευξη στον Σωτήρη Κέλλα -λίγο μετά τον αγώνα του Run Greece- να γίνουν δότες μυελού των οστών, και έπειτα η κίνηση του Λεονάρντο Κούρτη να πάρει αγκαλιά τον Βαγγέλη, ένα παιδί με σοβαρά προβλήματα υγείας, και να κάνουν τον γύρο στο φαληρικό γήπεδο αποσπώντας τις ευχές για νίκη στον δικό του αγώνα. Γιατί το ποδόσφαιρο ίσως να είναι το σημαντικότερο από τα μη σημαντικά πράγματα...

ΘΑ.

 

Πρωταπριλιάτικα

* ΗΤΑΝ που ήταν δύσκολη η κατάσταση με τα fake news, ήρθε και η Πρωταπριλιά και έδεσε το γλυκό. Λόγω της ημέρας site και εφημερίδες ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο τους στην κατασκευή ειδήσεων μπερδεύοντας αναγνώστες και θεατές. Είναι και οι καιροί που ζούμε δύσκολοι, όλα είναι πιθανά να συμβούν, οπότε πολλά ψεματάκια έγιναν πιστευτά χτες. Άντε τώρα και του χρόνου!

Ν.Π.

 

Προσλήψεις

* ΤHN αναγκαιότητα για στελέχωση με επιπλέον προσωπικό τόνισε η επιμελήτρια της νέας επανασχεδιασμένης έκθεσης Συλλογής Κατσίγρα, αφού όπως είπε είναι βασικό ζητούμενο, αν θέλει η Δημοτική Πινακοθήκη να μπει σοβαρά στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας.

Ένα δίκιο το έχει, δεν είναι δυνατόν τέτοιο Ίδρυμα Πολιτισμού να μην έχει καν συντηρητή έργων και να πρέπει κάθε φορά τα έργα να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να συντηρηθούν. Τους τελευταίους μήνες για τις ανάγκες της έκθεσης, τα έργα έφευγαν κατά δεκάδες. Όμως κάτι τέτοιο και κοστίζει και επικίνδυνο μπορεί να γίνει. Ας το κοιτάξουν οι αρμόδιοι.

Ν.Π.

 

Ορός

* ΚΥΝΗΓΟΙ και πολιτικοί αισθάνθηκαν για μια μέρα χθες οι Λαρισαίοι... Πρωταπριλιά γαρ, με μεγάλους και μικρούς να προσπαθούν να κοροϊδέψουν γνωστούς και φίλους. Αρχικά τα ψέματα έπιαναν και οι εμπνευστές τους γελούσαν με την καρδιά τους, όσο περνούσε όμως η ώρα τόσο πιο πολύ υποψιασμένοι γίνονταν οι συμπολίτες και τόσο πιο δύσκολο γινόταν να την «πατήσουν». Μία από τις εξαιρέσεις που κατάφεραν να κοροϊδεύουν... αλλήλους όλη τη μέρα ο Σ.Ψ. που έβαλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία με ένα χέρι με ορό. Άπαντες τον έπαιρναν να του ευχηθούν περαστικά και να τον ρωτήσουν πώς το έπαθε, για να ακούνε από την άλλη πλευρά της γραμμής γέλια και την ατάκα «γατάκια, καλό μήνα». (Κι όλοι έφερναν στο μυαλό τους το ρητό για την εκδίκηση που είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο...).

ΘΑ.

 

Μποτιλιάρισμα

* ΜΕΤΑ τις τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, έχει επιφορτισθεί με περισσότερη κίνηση η οδός Ολύμπου, καθώς αποτελεί τη μοναδική ουσιαστικά έξοδο των αυτοκινήτων από το κέντρο. Έτσι αυτό που ζητούν ολοένα και περισσότεροι οδηγοί είναι να αλλάξουν οι χρόνοι στο φωτεινό σηματοδότη της Ολύμπου με την οδό Γεωργιάδου, ώστε να φεύγουν γρηγορότερα και να αποφεύγεται το μποτιλιάρισμα. Δεν μπορεί, θα το έχουν εντοπίσει οι αρμόδιοι...               

Γ.Ρ.

 

------------------- H NTORA MPAKOGIANNH HTAN H YP POLIGISMOY TZIAFALIAS NTORA • Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν υπ. Πολιτισμού στην κυβέρνηση Κων. Μητσοτάκη, όταν ο Αθαν. Τζαφάλιας ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου για την ανάδειξη του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας. Και η Ντόρα είχε ανταποκριθεί τότε στο αίτημα του αρχαιολόγου και της πόλης.

 

 -------------------

DOKIMASMENES STO XRONO KAI DIAXRONIKA ARISTES NTORA SIAFARIKA• ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ στον χρόνο και διαχρονικά άριστες οι σχέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη με την Τυρναβίτισσα δικηγόρο και στέλεχος της ΝΔ, Αθηνά Σιαφαρίκα. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η Ντόρα στηρίζει νέες δυναμικές γυναίκες. Χρειαζόμαστε πάντα τέτοιους διαύλους επικοινωνίας προς όφελος του νομού μας.

 

 -------------------

STON PINAKA H LYPH STH FVTOGRAFIA

• ΣΤΟΝ πίνακα η λύπη, στη φωτογραφία το γέλιο κι η χαρά... Και πώς να μην είναι χαρούμενη η Λαρισαία όταν αντικρίζει τον χώρο - στολίδι όπου στεγάζονται πια τα έργα τέχνης που κληροδότησε στους Λαρισαίους ο συλλέκτης - γιατρός Γ.Ι. Κατσίγρας.

ΘΑ.

 

 -------------------

MIA AKOMA DIEUNHS PAROYSIA GOYLAS

• ΜΙΑ ακόμα διεθνής παρουσία για τον Λαρισαίο Απόστολο Γούλα, που συμμετείχε σε συνάντηση σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα MED για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη στο Σπλιτ της Κροατίας.

Έχει βάλει στόχο ο πρόεδρος των Μαραθωνοδρόμων να συνδέσει τουριστικά τον Ιπποκράτη με τη Λάρισα μέσω αγώνων και όπως φαίνεται κάτι θα πετύχει μέσα από αυτό. Τόσο τρέξιμο άλλωστε...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass