Εξυπηρετικοί

Δημοσίευση: 07 Απρ 2019 19:45
*ΔΕΝ φορούσε ράσο ο περιφερειάρχης, δεν χρίστηκε Αναγνώστης. Το μπουφάν είχε κουμπωμένο για το κρύο.  Ζ. *ΔΕΝ φορούσε ράσο ο περιφερειάρχης, δεν χρίστηκε Αναγνώστης. Το μπουφάν είχε κουμπωμένο για το κρύο. Ζ.

*- ΧΑΛΑΣΕ η βρύση, διηγιόταν ο Λαρισαίος στην παρέα, υπερβάλλοντας μεν, μη απέχοντας και πολύ από την αλήθεια δε.

- Πήρα λοιπόν τηλέφωνο τον υδραυλικό και δεν μπορούσε μου είπε επειδή τρέχει για την υποψηφιότητά του στον Δήμο. Πήρα κι εγώ τηλέφωνο τον πρώτο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που βρήκα. Ήρθε ο άνθρωπος και μου έφτιαξε τη βρύση, δωρεάν.

Ζ.

 

Τρελαμένη

*ΣΕ όποιον όροφο και να πας, όποιο κουμπί και να πατήσεις, όταν φτάνει ο θαλαμίσκος στον προορισμό του, η ‘’φωνή αεροδρομίου’’ αναφέρει πάντοτε ‘’Πρώτος όροφος’’. Ακόμη κι αν πρόκειται για το ισόγειο. Έχει βλάβη το ηχητικό σύστημα προειδοποίησης στο ασανσέρ, εκεί στο κτίριο του κεντρικού ταχυδρομείου της Λάρισας. Τίποτα το σοβαρό σιγά,  ‘’Πρώτος όροφος’’ και ‘’Πρώτος όροφος’’, διπλοτσεκάρει ο άλλος που δεν ξέρει και βγαίνει.

Βγαίνοντας λοιπόν προχθές ο Μ. Κ. μπήκε δίπλα στην αίθουσα συναλλαγών κι απευθύνθηκε στις υπαλλήλους.

-Βρε κορίτσια… Αυτή την τρελαμένη πόσο καιρό την έχετε κλεισμένη μέσα στο ασανσέρ; Μήπως να τη βγάζατε καμιά μέρα να πάρει τον αέρα της να συνέλθει; (Κι έφυγαν στυλό και σφραγίδες στον αέρα απ’ τα γέλια.)

Ζ.

 

Έξι, άρα β’ Κυριακή

*ΟΛΑ δείχνουν ότι τελικά οι συνδυασμοί στις δημοτικές της Λάρισας περιορίζονται και θα είναι μονάχα έξι. Δεν είναι και λίγοι. Και ως πιθανότερο προβάλλει να ισχύσει το σχήμα 2-2-2. Καλογιάννης-Καραλαριώτου, Κρίκης-Γούλας, Γαμβρούλας-Βαϊούλης. Είναι κι απλή αναλογική, κανένας δεν θα πάει χαμένος. Με τα ψηφοδέλτια να μάχονται και τους υποψηφίους να φέρνουν τους σταυρούς τους, οι οποίοι μετατρέπονται σε ψήφους στο σακούλι της παράταξης του καθενός, όλοι τελικά θα σωρεύσουν το κατιτίς τους.

***

*ΟΙ ειδήμονες μιλούν για δύο μεγάλους συνδυασμούς, δύο μικρούς και δύο μικρότερους. Έτσι λένε. Που σημαίνει ότι δήμαρχος θα βγει στον δεύτερο γύρο. Ακόμα και μονοψήφια ποσοστά να πάρουν οι μικροί, που λέει ο λόγος δηλαδή, ακόμα και να συμπιεστούν τα μάλα οι μικρότεροι, συνολικά η τετράδα δεν μπορεί να πέσει πολύ κάτω από 20%.

Υπ’ αυτούς τους όρους, δεν στέκεται σενάριο ‘’μια κι έξω’’, εκλογή απ’ την πρώτη Κυριακή. Ακόμα κι αν οι δύο μεγάλοι συγκεντρώσουν 80%, υπόθεση εργασίας, αυτό δεν μπορεί να μοιραστεί στο 50-30, δείχνει απίθανο να προκύψει τόσο μεγάλη διαφορά. (Οπότε, το πανηγύρι θα βαστάξει μια βδομάδα ακόμα, ως τις 2 Ιουνίου.)

Ζ.

 

Ασκήσεις

*ΣΥΝΕΧΕΙΑ ασκήσεων στη λαρσινή προφορά.

- Φουβήθκις;

- Όχι, α… Σκιάχκα. Λαχτάρσα.

***

*ΚΙ ένα ακόμη λήμμα για το Λεξικό.

-Ταλίν η πρωτεύουσα της Εσθονίας και η απάντηση του Λαρισαίου δασκάλου στον πατέρα που ρωτάει αν το παιδί του τα καταφέρνει με τα προβλήματα αριθμητικής.

Ζ.

 

Αχτύπητος

*ΦΑΝΗΚΕ και από τη μεγάλη συγκέντρωση παρουσίασης του συνδυασμού του ότι ο Στέλιος Χατζηκράχτης μπορεί αυτή τη φορά να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Ιδίως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό με τις πέντε περίπου ισοϋψείς υποψηφιότητες στον Δήμο Τυρνάβου. Κι αν πάει στον β’ γύρο, όλοι συμφωνούν ότι εκείνος θα είναι ο νέος δήμαρχος, ασχέτως ποιος θα έχει προκριθεί ως αντίπαλός του. Αν υπερπηδήσει το εμπόδιο της πρώτης Κυριακής, προβάλλει κατόπιν ως αδιαφιλονίκητο φαβορί, όποιον από τους υπόλοιπους και να έχει απέναντί του.

Ζ.

 

Παλιός ο νεαρός

*- Ο μικρός που μεγάλωσε εδώ και καιρό…

Έτσι λένε για τον αντιδήμαρχο Θάνο Αδαμόπουλο στην παράταξη της δημοτικής αρχής. Νεότερος όλων και με διαφορά, δεν υπάρχει άλλος της γενιάς των τριαντάρηδων στην πτέρυγα της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πιτσιρικάς αλλά και ταυτόχρονα παλιός, καθώς εκτός από την τρέχουσα πενταετία, ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και κατά την προηγούμενη τετραετία, ως αντιπολίτευση με τον Γ. Σάπκα.

***

*- ΤΟΥ βγήκε του Καλογιάννη το στοίχημα με τον μικρό, γνωμάτευε ο παλιός παράγοντας. Και άνθρωπος της εμπιστοσύνης του αποδείχθηκε ως αντιδήμαρχος ο Θάνος και αποτελεσματικός. Λίρα εκατό… (Κι έχει λένε να επιδείξει και σημαντικό έργο και πέραν των ορίων της Αντιδημαρχίας Οικονομικών.)

Ζ.

 

Παίζει τραυματίας

*ΜΙΑ κακιά στιγμή, ένα ατύχημα ευτυχώς όχι πολύ σοβαρό κι ο Γιάννης Οικονόμου βρέθηκε με το δεξί χέρι στον γύψο. Ο παλιός αντιδήμαρχος Τζανακούλη, ο μοναδικός που θήτευσε μαζί του και τα δεκάξι χρόνια στο συμβούλιο και προσφάτως διεκδικητής της διαδοχής στην ηγεσία της παράταξης, υποχρεώνεται να δώσει αυτή τη φορά τη μάχη του σταυρού από μειονεκτική θέση. Ούτε τον σταυρό του δεν μπορεί να κάνει, ούτε μηχανή να καβαλήσει, μήτε το τηλέφωνο καλά-καλά να διαχειριστεί. Η επαφή του με τον κόσμο όμως αλώβητη, η αγωνιστική του διάθεση απτόητη, οπότε…

Ζ.

 

Της Διαφάνειας

*«Οταν ως γενικός γραμματέας Διαφάνειας και το εκλεκτό επιτελείο, τον δικηγόρο Ν. Λαγαρία και τους άλλους άξιους συνεργάτες, δώσαμε αγώνες για τη διαφάνεια από το 2012 έως το 2015 και παραδώσαμε τον απολογισμό της δράσης μας και τον σχεδιασμό για το μέλλον, που ανέβασε τη χώρα συνολικά 36 θέσεις στη Διεθνή Διαφάνεια, δεν περιμέναμε ότι θα υπήρχε αυτή η σημερινή αρνητική εξέλιξη», σημείωνε προσφάτως ο Γιώργος Σούρλας, ο Βολιώτης παλιός υπουργός, κάνοντας μνεία στον Λαρισαίο δικηγόρο Αθηνών και δεξί του χέρι. Αναφέροντας ότι «πρόσφατα η Διεθνής Διαφάνεια ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην 67η θέση μεταξύ 180 κρατών. Το σημαντικότερο είναι ότι έπεσε 8 οκτώ θέσεις σε σχέση με πέρυσι και είναι προτελευταία στην Ευρώπη, μετά τη Βουλγαρία. Δυστυχώς φαίνεται ότι τα τόσο σοβαρά φαινόμενα της διαφθοράς και της διαπλοκής, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και την εθνική ταπείνωση, δεν αντιμετωπίζονται με τον επιβαλλόμενο συντονισμό και αποφασιστικότητα».

***

*ΑΥΤΗ τη δράση του Ν. Λαγαρία υπογραμμίζει ο γνωστός αθλητικογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης, θυμίζοντας την άρνηση του συντονιστή σήμερα του Τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ, να μετάσχει στο Διαιτητικό της ΕΠΟ. Στάση «Από μακριά για ν’ αγαπιόμαστε», εξηγεί.

Ζ.

 

Ξεχώρισε

*ΚΑΤΑ τη διάρκεια της επίσκεψης της Ρ. Καραλαριώτου στη Γιάννουλη, όπως διαπίστωσαν και οι συνεργάτες της υποψήφιας δημάρχου, ξεχώρισε η παρουσία της Ερασμίας Μαγουλιώτη, της τοπικής συμβούλου και εκ νέου υποψήφιας με τον συνδυασμό Καραλαριώτου στις επικείμενες εκλογές.

 

Ασυνεννοησία;

*ΕΛΛΕΙΜΜΑ συνεννόησης μεταξύ τω νεαρών Λαρισαίων, άμα έχεις το νου σου στο φαΐ… Ή μήπως αέρινες τρίπλες.

- Τι θα κάνεις το βράδυ;

- Θα φάω μακαρόνια.

- Και μετά;

- Θα είναι πολλά τα μακαρόνια.

***

*- ΛΕΜΕ να πάμε για σουβλάκια, έρχεσαι;

- Αχ μωρέ, δεν έχω λεφτά μαζί μου…

- Σιγά μωρέ, ξένοι είμαστε; Θα μας κοιτάς να τρώμε.

Ζ.

 

Όψιμοι εραστές;

*ΑΠΑΙΧΤΟΣ, αχτύπητος, ανίκητος ο πρ. αντιπεριφερειάρχης, Γ. Λαδόπουλος, ποιος άλλος. Κατήγγειλε ενόψει εκλογών «τους όψιμους εραστές της εξουσίας». Τι να προλάβουν πίσω-πίσω…

Ακολουθώντας στο βήμα τον Ν. Τσιλιμίγκα, έπιασε στον αέρα και κάρφωσε αμέσως μ’ αυτό που είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Ότι, λόγω και του νέου νόμου με την απλή αναλογική, θα συνεργαστεί με τον περιφερειάρχη μετά τις εκλογές. Λέγοντας ότι ο αντίπαλος θεωρεί χαμένες τις εκλογές εκ των προτέρων.

Ζ.

 

Άσος και δεκάρι

*ΕΧΕΙ δυνατό ψηφοδέλτιο ο δήμαρχος Τυρνάβου επιχειρώντας την επανεκλογή του, τόσοι άνθρωποι αναδείχθηκαν στη διάρκεια της θητείας, έγιναν γνωστοί, ελκυστικοί για σταύρωμα άρα φέρνουν και τα ψηφοδέλτια για την παράταξη. Όμως ο Παν. Σαρχώσης βαστάει λένε δύο πολύ γερά χαρτιά για το τέλος. Δύο ισχυρές υποψηφιότητες που θα κάνουν αίσθηση. Έναν άσο κι ένα δεκάρι, επιτελικό. Άσος και δέκα, εικοσιένα κερδίζεις. Με 21% κερδίζεις και στον Δήμο Τυρνάβου, πας δεύτερο γύρο.

Ζ.

 

Τίποτε, μηδέν

*ΠΑΡΕΛΑΒΕ το αίτημά τους και η Άννα Βαγενά, επισκεπτόμενη τα θιγόμενα απ’ το χαράτσι του ΓΟΕΒ χωριά του κάμπου. Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να το προωθήσει αρμοδίως, τι άλλο. Το αρχαίο τέλος του ΓΟΕΒ, όχι το ανταποδοτικό του ΤΟΕΒ, ο σύγχρονος ορισμός για την έννοια χαράτσι.

Θα ξαναπάει λοιπόν το αίτημα στο υπουργείο. Και; Κανείς δεν πιστεύει πια ότι μπορεί να γίνει κάτι. Πάνω από τέσσερα χρόνια κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ που υποσχόταν την κατάργησή του, τίποτε, μηδέν εις το πηλίκον. Κι ας είναι κυβερνητικός βουλευτής κι ο Ν. Παπαδόπουλος που κατάγεται απ’ την περιοχή, λογικά κι ο ίδιος θα πληρώνει τον χωρίς αντίκρισμα φόρο.

Ζ.

 

Θεάματα

*ΜΕΤΑ την επιτυχία με τη μεγάλη έκθεση ζωγραφικής, ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών επανέρχεται με ‘’Ημέρες Κινηματογράφου και Θεάτρου’’. Διήμερο Φεστιβάλ στη Λάρισα τη μεθεπόμενη εβδομάδα 17-18 Απριλίου με εκδηλώσεις επιπέδου, σημαντικές προβολές και παραστάσεις, μαζί και πολλές εκπλήξεις από τον Ντ. Κόκκινο και το επιτελείο. Ποιος λοιπόν ξέρει ότι ο διάσημος χολιγουντιανός σκηνοθέτης Τζον Κασσαβέτης τελείωσε το Δημοτικό στη Λάρισα;

Ζ.

 

Τη μέρα όμως…

*- ΠΟΣΕΣ ώρες κοιμάσαι τη μέρα;

Ο νεαρός Λαρισαίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να απαντήσει με ειλικρίνεια, σ’ αυτό ακριβώς που ρωτήθηκε.

- Τέσσερις, πέντε…

- Και πώς αντέχεις;

- Κοιμάμαι και εννιά, δέκα ώρες τη νύχτα.

Ζ.

 

---------------

ASXETH ME THN STASH DIAMANTOY H SXESH AP KALOGIANNH*ΑΣΧΕΤΗ με τη στάση Διαμάντου η σχέση Απ. Καλογιάννη με την Κατερίνα Ζιαζιά-Σουφλιά.

Ζ.

 

---------------

APO TH MARIA MAMARA MONO UETIKA MPOREI NA APOKOMISEI KAPOIOS*ΑΠΟ τη Μαρία Μαμάρα μόνο θετικά μπορεί να αποκομίσει κάποιος ενόψει εκλογών.

Ζ.

 

---------------

ENAN KAFEEE EFTASEEEE TON EFERE O KAFETZHS*- ΕΝΑΝ Καφέεε…

- Έ-φτασέεεε… (Τον έφερε ο Καφετζής τον Ηλία.)

Ζ.

 

---------------

OI LARISAIOI POY ALVSAN TON BOLO FILOLOGOS O G DODONTSAKHS PROEDROS THS MAUHMATIKHS*ΟΙ Λαρισαίοι που άλωσαν τον Βόλο. Φιλόλογος ο Γ. Δοδοντσάκης, πρόεδρος της Μαθηματικής ο Κ. Καραμπάτσας, είχαν βρεθεί μαζί στη γείτονα, ο πρώτος ως διευθυντής Δευτεροβάθμιας, ο άλλος διοικητής του Νοσοκομείου, αντεπεξήλθαν επιτυχώς στη δύσκολη Βολιώτικη έδρα.

Ζ.

 

---------------

 TA PAIDIA PROSELABAN PROSVPIKO GIA NA JEKOYRASOYN*ΤΑ παιδιά προσέλαβαν προσωπικό για να ξεκουράσουν μια μέρα τη μανούλα, να μην κάνει τίποτε. Μάγειρα, ταξιτζή, καθαρίστρια, νοσοκόμα, παπά, δασκάλα, κλόουν και νεράιδα πλήρους απασχόλησης, ούτε καν δέκα άτομα...

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass