Μικρή αγγελία

Δημοσίευση: 08 Απρ 2019 19:45
*ΠΟΛΥΣ κόσμος χθες στην Κεντρική πλατεία των Γόννων. Άνθρωποι οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δημάρχου Τεμπών Κώστα Κολλάτου. Ανάμεσά τους σημαντικές παρουσίες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό κόσμο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Κ.Τσ. *ΠΟΛΥΣ κόσμος χθες στην Κεντρική πλατεία των Γόννων. Άνθρωποι οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δημάρχου Τεμπών Κώστα Κολλάτου. Ανάμεσά τους σημαντικές παρουσίες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό κόσμο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κ.Τσ.

*ΖΗΤΕΙΤΑΙ άνοιξη… Ο ευρών να τη φέρει πίσω, γιατί έχουμε τρελαθεί να βάζουμε και να βγάζουμε τα μπουφάν από την ντουλάπα και τα βράδια ν’ ανάβουμε καλοριφέρ.

(Άσε που – το πρόσεξες;- έχουν εξαφανιστεί οι Κινέζοι ή έγχρωμοι μικροπωλητές που με την πρώτη σταγόνα βροχής εμφανίζονταν και σου πωλούσαν φτηνές ομπρέλες στο πιτς φιτίλι. Κανείς δεν τους κυνήγησε. Απλά δεν κάνουν... τζίρο. Δεν έχει το χρήμα που είχε κάποτε η Λάρισα….

 

Μαγική εικόνα

*ΚΙ ας ήταν χτες – που ο ήλιος πήγε να ξεμυτίσει- γεμάτο το κέντρο και οι καφετέριες, τόσο γεμάτες που δεν συμβαδίζουν με εικόνα κρίσης. Αλλ’ όμως, το γεγονός ότι καθόμαστε με τις ώρες πίνοντας έναν καφέ, δεν είναι και ένδειξη ευημερίας. Μαγική εικόνα το λες.

 

Αδράνεια

*ΑΝ εξαιρέσει κανείς μερικούς υποψήφιους που το κυνηγάνε, το κλίμα ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών παραμένει μάλλον υποτονικό. Δεν χολοσκάει ο κόσμος κι ούτε έχει κανένα... κόψιμο ποιος θα εκλεγεί και πού. Ειδικά στην Περιφέρεια, η κατάσταση μοιάζει εμπεδωμένη για τον Κ. Αγοραστό, αφού ο Ν. Τσιλιμίγκας δεν έχει ακόμη κινηθεί.

Ποιο είναι το περίεργο που... γεννά πολλές υποψίες σε πολλούς;

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (που στηρίζει, υποτίθεται Τσιλιμίγκα) δεν ασχολείται καν κι ούτε που έχει κάνει καμιά κίνηση... αφυπνίσεως του καρδιοχειρουργού. (Είδες εσύ καμιά ανακοίνωση, καμιά συζήτηση, κατιτίς τέλος πάντων;).

Το πήραν απόφαση και εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια οι σύντροφοι; Ή τρέχει τίποτις άλλο;

 

Ρώτημα

*ΩΣΤΕ λοιπόν – τι μεγάλη επιτυχία!- θα εποπτεύουμε και θα προστατεύουμε τον εναέριο χώρο των Σκοπίων.

Μάλιστα… Αλλά για να ’χουμε και το καλό ρώτημα: από ποιους;

***

*ΑΛΛΟΙ πιο υποψιασμένοι –υποτίθεται- λένε πάλι ότι η προστασία αφορά τους Ρώσους. Κι επειδή εμείς δεν είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε τη ρωσική αρκούδα, θα... υποστηριχθούμε- λέει- από Αμερικανούς. Οι συνήθεις αισιόδοξοι μάλιστα βλέπουν άφιξη και εγκατάσταση στη Λάρισα μερικών χιλιάδων ΝΑΤΟϊκών (Αμερικανών κυρίως) στην πόλη και το συναρτούν και με τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της βάσης του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Τουτέστιν,... «καλώς ήρθε το δολάριο», άρα ανάπτυξη, δουλειές, ενοικίαση σπιτιών… (Καλά, κράτα μικρό καλάθι εσύ και βλέπουμε).

 

Ανάγκες...

*ΩΣΤΕ μετά τον Ραγκούση και τον Τζουμάκα, άλλο ένα εθνικό κεφάλαιο θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος, για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ.

Χαμός στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη (του πρώτου που την έκανε για ΣΥΡΙΖΑ). Παραιτήθηκε και ο δικός μας, ο Θωμάς Ψύρρας.

Γιατί ορέ σύντροφοι; Έχετε δει την ανεργία που σέρνεται; Τι να σου κάνει κι ο Θανάσης; Περνούν τα χρόνια, σαραντάρισε κιόλας, πρέπει να φτιάξει τη ζωή του.

 

Περιοδεύων

*ΕΥΤΥΧΩΣ πάντως μερικοί το... διασκεδάζουν. Ο Σταύρος του «Ποταμιού» ας πούμε έχει κάνει σέρβις σε ένα «βανάκι» που έχει, άλλαξε και λάστιχα και ετοιμάζεται για περιοδεία στην Ελλάδα και αύριο φτάνει και στη Λάρισα, ενώ η συνέντευξή του σήμερα στην «ΕτΔ» είναι άκρως ενδιαφέρουσα αλλά και ενδεικτική των προθέσεών του.

 

Υπό εξαφάνιση

*ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ πάντως από ευρωεκλογές αλλά και από αυτοδιοικητικές εκλογές ο Πάνος Καμμένος, ακολουθεί τη μοίρα που όλοι ξέραμε ποια θα ήταν.

Στη Λάρισα, τα «ορφανά του Καμμένου» για την ώρα σιωπούν και κάθονται στην άκρη. (Μην ανησυχείς, και μην αποκλείεις στις επόμενες εκλογές να τους δεις στις συγκεντρώσεις της ΝΔ να χειροκροτούν... Μητσοτάκη, τον νέο “master of the game”. Διακηρύσσοντας πως «το αίμα νερό δεν γίνεται» βεβαίως – βεβαίως…

 

Αναλύσεις

*Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ βλακεία που ακούστηκε και αναπαράχθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ τούτες τις μέρες είναι ότι οι ΗΠΑ θα διώξουν την Τουρκία από το... ΝΑΤΟ. (Και να την χαρίσουν στον Πούτιν ε;).

Και χαίρονται αρκετοί στην Ελλάδα- γίναμε λέει εμείς στρατηγικοί εταίροι κλπ κλπ. Θα μας δώσουν εμάς F-35, (με το αζημίωτο εννοείται).

Όταν σε λίγο χρόνο οι Τούρκοι τα ξαναβρούν με τους Αμερικανούς, (όπως γίνεται πάντα) και οι τελευταίοι θα δηλώνουν πως... «τα ζητήματα του Αιγαίου πρέπει να τα λύσουν μεταξύ τους Έλληνες και Τούρκοι», τότε έλα να μου πεις.

 

Λεφτά για «ψώνια»

*Ο,ΤΙ και να πεις, εμείς εδώ στη Λάρισα, είμαστε... προνομιακοί παρατηρητές της εξέλιξης της στρατιωτικής τεχνολογίας. Με το Αεροδρόμιο της πόλης μας να αποτελεί την κυριότερη ίσως αεροπορική βάση της χώρας, αλλά και μια σημαντική βάση για το ίδιο το ΝΑΤΟ, ανέκαθεν βλέπαμε πρώτοι πάνω απ’ τα κεφάλια μας τα πιο σύγχρονα αεροσκάφη. Και απ’ ό,τι το κόβω, θέμα χρόνου (όχι πολύ) να αντικρίσουμε στον γαλανό λαρισαϊκό ουρανό τα επίμαχα F-35…

Κυρίες και κύριοι, το νέο... αόρατο θαύμα της αμερικανικής τεχνολογίας είναι εδώ και ετοιμάζεται να εισέλθει δυναμικά και επί ελληνικής σκηνής (οι Τούρκοι έδωσαν παραγγελίες εδώ και καιρό, μην χάσουν το κελεπούρι). Οι Αμερικανοί πλασιέδες (υπουργός Άμυνας και άλλοι Νατοϊκοί αξιωματούχοι) το υπενόησαν ευθέως. Και ο δικός μας, ο ναύαρχος Αποστολάκης σε χαμηλούς τόνους και με κάπως μελαγχολικό ύφος επιβεβαίωσε πως εξετάζουμε το ενδεχόμενο. Μελαγχολικό; Ναι μελαγχολικό. Πιθανόν να σκεφτόταν τι σημαίνει σε κόστος μια τέτοια αγορά.

Συμπέρασμα; Τούρκος εσύ, Ρωμιός εγώ, όμως και οι δύο πληρώνουμε τον λογαριασμό (στα αφεντικά).

(Αν είχε μυαλό ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα έκανε όλο τον καβγά για τα αεροπλάνα που δεν του δίνουν. Αλλά γιατί θα αρνιόταν να αγοράσει επί πλέον εξοπλισμούς…)

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass