Πάλι βρέχει...

Δημοσίευση: 18 Απρ 2019 19:45
• Με δύναμη και γνώση. «Ρούκι» στην αρένα των δημοτικών εκλογών, αλλά με αρκετή εμπειρία στα δημόσια πράγματα της Λάρισας , ο Σωτήρης Τερζόπουλος, αντιπρόεδρος της πολύ δραστήριας Μαθηματικής Εταιρείας, κατέρχεται στο πλευρό του δημάρχου Απ. Καλογιάννη. Το μήλο κάτω από τη μηλιά, ο γιος του πολύ γνωστού μαθηματικού Μανόλη Τερζόπουλου, δίπλα του στο στιγμιότυπο, φιλοδοξεί να σκύψει πάνω από τα προβλήματα της πόλης και να προτείνει νέες και καινοτόμες ιδέες και λύσεις σχεδιασμένες με μαθηματική ακρίβεια...  Ζ. • Με δύναμη και γνώση. «Ρούκι» στην αρένα των δημοτικών εκλογών, αλλά με αρκετή εμπειρία στα δημόσια πράγματα της Λάρισας , ο Σωτήρης Τερζόπουλος, αντιπρόεδρος της πολύ δραστήριας Μαθηματικής Εταιρείας, κατέρχεται στο πλευρό του δημάρχου Απ. Καλογιάννη. Το μήλο κάτω από τη μηλιά, ο γιος του πολύ γνωστού μαθηματικού Μανόλη Τερζόπουλου, δίπλα του στο στιγμιότυπο, φιλοδοξεί να σκύψει πάνω από τα προβλήματα της πόλης και να προτείνει νέες και καινοτόμες ιδέες και λύσεις σχεδιασμένες με μαθηματική ακρίβεια... Ζ.

* ΔΕΝ ήθελε και πολύ για να πάρουν το πάνω χέρι οι γκρινιάρηδες.

- Έχω την εντύπωση ότι αντί για αρνί θα σουβλίσουμε γαλοπούλα...

* * *

*  Όπως το πάει, σε λίγο μπορεί και να χιονίσει. Οπότε, άντε και καλά Χριστούγεννα. Κι ο φούρναρης της γειτονιάς βρέθηκε σε δίλημμα. «Βρε λες αντί για τσουρέκια να βγάλω μελομακάρονα;»

Ζ.

 

Το τόλμησε

* ΜΠΟΡΕΙ να είχαν προϊδεαστεί οι αναγνώστες των «Ψ», ωστόσο προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η προσχώρηση του Απ. Κομνού στον συνδυασμό Αγοραστού. Δεν μπορείς δα να τον πεις και δεξιό τον γιατρό.

Ο οποίος το τόλμησε, αναγνωρίζοντας το έργο και τη συνολική στάση του περιφερειάρχη, άλλωστε το πεδίο της αυτοδιοίκησης ευνοεί τις συγκλίσεις παραγωγικών δυνάμεων.

Μπορεί η Περιφέρεια να μην χρειάζεται να μπει στην Εντατική, ωστόσο απαιτείται να συνεχιστεί η εντατική προσπάθεια για την πρόοδο της περιοχής. Κι εκλεγόμενος ο Απ. Κομνός, μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά σ΄ αυτό.

Ζ.

 

Μα γι αυτόν;

* «ΓΙΑ μένα δεν θέλω να τους απαντήσω. Τους παραδίδω στην κρίση της Νίκαιας, όπου όλοι γνωριζόμαστε».

Ο επί σειρά τετραετιών δήμαρχος Ρ. Κομήτσας, αναφέρεται σε όσα έγραψαν χθες οι Αχ. Χατζούλης - Στ. Καραφέργιας - Σπ. Ακριβούλης. «Δεν έπρεπε όμως να τα πουν αυτά για τον Αχιλλέα Λυγγέρα. Ακούς εκεί καιροσκόπος; Ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από το μηδέν κυριολεκτικά κι έγινε αυτός που έγινε στην Αμερική με τη δουλειά του.

Κι o οποίος ποτέ δεν ξέχασε τη Νίκαια, που βοηθάει όσο μπορεί».

* * *

* «ΚΑΙ, θα το πω», συνεχίζει ο πρώην δήμαρχος. «Ο Λυγγέρας στέλνει κάθε χρόνο εδώ πολλές χιλιάδες δολάρια για φτωχούς ανθρώπους μέσω του συλλόγου «Αγάπη». Κάθε χρόνο. Και δεν το δημοσιοποιεί. Κρίμα να του λένε τέτοια. Ποιοι κιόλας; Κρίμα...».

Ζ.

 

Ισχυρός

* ΜΕ τεράστια εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, πολλά χρόνια και στη νομαρχία και στη δημαρχία με τις παρατάξεις που διοικούσαν κιόλας. Και με ισχυρή εκλογιμότητα, μονίμως έβγαινε μεταξύ των πρώτων ο Μάριος Ξηρομερίτης. Στρατευμένος τώρα στον συνδυασμό Καραλαριώτου δίνει τη μάχη του μεθοδικά και όπως πάντα με αξιοπρέπεια. Θα είναι χρήσιμος στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Ιδίως αν κερδίσουν κιόλας...

Ζ.

 

Όχι σαν αυτόν

* ΣΤΑΘΕΡΑ κεφάτοι Λαρισαίοι μαθητές.

- Σήμερα κάναμε άσκηση εκκένωσης των γραφείων και ήμασταν 27 δευτερόλεπτα πιο αργοί απ’ όταν σχολάμε.

* * *

* - ΣΥΓΓΝΩΜΗ κυρία μου, μπορείτε να πείτε στο παιδάκι σας να πάψει να με μιμείται;

 - Γιωργάκη, πάψε να κάνεις σαν χαζό. Ενοχλείται ο κύριος.

Ζ.

 

Για ευρωβουλευτής

* ΕΝΑΣ ακόμη Λαρισαίος υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο Δημ. Μπουρντένας, στέλεχος των ΑΝΕΛ. Ο διοικητικός υπάλληλος του ΓΝΛ βρίσκεται μεταξύ των 42 του ψηφοδελτίου που ανακοίνωσε ο Π. Καμμένος.

Ζ.

 

Είχε φανεί

* ΔΥΟ δύσκολα ματς απομένουν στην ΑΕΛ, με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, απ΄ όπου χρειάζεται οπωσδήποτε έναν βαθμό για να σωθεί.

Τουλάχιστον έναν, κι εφόσον δεν κατέβουν πάλι οι μαϊμούδες απ΄ τα δέντρα, όπως κάνουν συνήθως τις τελευταίες αγωνιστικές. Αλλιώς θα χρειαστεί να πάει κι η Λάρισα στον ζωολογικό κήπο.

* * *

* ΕΔΩ, σ΄ αυτή τη θέση της εφημερίδας είχε γραφεί ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την ομάδα, όταν οι ιθύνοντες μιλούσαν για ευρωπαϊκή έξοδο. Πότε; Στο τέλος του α΄ γύρου, όταν η ΑΕΛ εμφάνιζε συγκομιδή μόλις 15 βαθμών, είχε γίνει η επισήμανση ότι το πρόγραμμά της στον β΄ γύρο είναι δυσκολότερο και πως ο δρόμος της σωτηρίας θα ήταν γολγοθάς. Βέβαια, τότε Ξάνθη και Αστέρας είχαν 19 και 18 βαθμούς κι ύστερα κατρακύλησαν ενώ αντιθέτως η Λαμία μονάχα 11 κι από κει ξεκίνησε πορεία πρωταθλητισμού.

Όμως ο καθένας τη δική του ομάδα κοιτάει...

* * *

* ΔΙΑΒΑΖΑΝ στην παρέα των Λαρισαίων τα νέα γράμματα μεταξύ Κούγια-Πηλαδάκη.

- Καβγάς ζωής και θανάτου μεταξύ τους...

- Για τα λεφτά, ε; Σωστά;

Ζ.

 

Ακραία αδράνεια

* ΟΤΙ είναι ενοχλημένοι στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι. Με την παρατεινόμενη έως τα άκρα αδράνεια του υποψήφιου περιφερειάρχη τους, Ν. Τσιλιμίγκα.

Ακόμη περισσότερο ζορίζονται στο ΚΙΝΑΛ, όπου τον επέλεξαν από νωρίς μετά βαΐων και κλάδων. Κι ύστερα τον έχασαν. Η επιχειρηματολογία του στυλ «ο γιατρός θα κάνει πάλι σύντομη προεκλογική καμπάνια, όπως κάνουν στη Γερμανία», δεν πείθει και πολλούς.

Και η μπάλα της δυσφορίας παίρνει και τον στενό συνεργάτη του, τον νυν περιφερειακό σύμβουλο Κ. Τύμπα, που λέγεται ότι είναι ο συντονιστής του ψηφοδελτίου πανθεσσαλικά.

 Ίσως αυτό να είναι και το εμπόδιο στο να φορτσάρει κι εκείνος ως αντάρτης υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων. (Καρπούζια, μασχάλες, τα γνωστά...)

Ζ.

 

«Κατεβαίνω»

* ΤΟ Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, σχεδίασε και «τρέχει» μια καμπάνια, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Υπουργείο Εσωτερικών με τίτλο «Κατεβαίνω» και στόχο την κινητοποίηση των γυναικών σε όλη την επικράτεια και την ενθάρρυνσή τους να συμμετάσχουν ως υποψήφιες στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές και τις Ευρωεκλογές.

Τι πιο λογικό, θα έλεγε κάποιος, οι φορείς που προωθούν την ισότητα των δύο φύλων να παρακινούν τις γυναίκες να ασχοληθούν με την πολιτική, καθώς εμφανώς είναι μειοψηφία στην πολιτική σκηνή.

Είναι όμως λογικό, να μιλάμε ακόμη για ισότητα;

Κάτι άλλο δεν πάει καλά, που δεν λύνεται με την ενθάρρυνση των γυναικών και μόνο.

Λ.Κ.

 

Δικηγορικά

* ΚΡΑΤΑΝΕ γερά οι δικηγόροι της Λάρισας. Ο λόγος για την αποχή τους, συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά δικαστή, απέναντι σε δικηγόρους.

Είχε προηγηθεί ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στον Δικηγορικό της Λάρισας και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Έγινε η πρώτη αποχή και αρκετοί εκτιμούσαν πως θα τελείωνε εκεί το ζήτημα.

* * *

* ΕΛΑ όμως που υπολόγισαν χωρίς τους... δικηγόρους, που και χθες απείχαν από το δικαστήριο όπου προήδρευε η εν λόγω εφέτης. Το ίδιο λένε πως θα γίνει και σήμερα.

Αλήθεια, η διευθύνουσα του Εφετείου Χρυσούλα Χαλιαμούρδα τι να λέει;

* * *

* «ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ και Δικαιοσύνη στη Νέα Εποχή» είναι το θέμα του τριήμερου 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων, που πραγματοποιείται από αύριο στις Σέρρες.

Και το οποίο διεξάγεται ξανά μετά από 21 έτη, καθώς το τελευταίο έγινε το 1998 στη Θεσσαλονίκη. Την έναρξη έχει κληθεί να κηρύξει ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, που το έχει θέσει υπό την αιγίδα του.

Ανάμεσα στους εισηγητές θα είναι και η πρόεδρος του ΔΣΛ Νικολέττα Μπασδέκη.

* * *

* Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ νομικός θα μιλήσει για τη θεσμοθέτηση συστηματικής και μόνιμης συνεργασίας δικηγορικών συλλόγων με τα διάφορα επαγγελματικά επιμελητήρια. Επίσης θα μιλήσει για τις σχέσεις των δικηγόρων με κοινωνικές ομάδες και φορείς.

Όχι, για σχέσεις με εφέτες δεν θα μιλήσει.

* * *

* ΚΑΙ θεατρική ομάδα οι δικηγόροι της Λάρισας. Μετρούν λοιπόν: ομάδα ποδοσφαίρου, ομάδα μπάσκετ, χορευτικό και τώρα θεατρική ομάδα. Σήμερα μάλιστα καλούνται όσοι δήλωσαν συμμετοχή σε πρώτη συνάντηση.

Πάντως, με τέτοια ερμηνευτική ικανότητα καθημερινά στα έδρανα, ίσως να είναι ένας χώρος που θα ξεδιπλωθούν ταλέντα και μάλιστα χωρίς... αναστολές.

Κ.Γ.

 

Στην κατανομή

* - ΜΑ, ρε σεις... Να κάνει μετά από τόσα μνημονιακά χρόνια προσλήψεις γιατρών η κυβέρνηση και να βρίσκει και τον μπελά της από πάνω;

Ο Λαρισαίος συριζαίος δυσανασχετούσε στην παρέα.

- Ε συντροφάκο... Το προχωράει ο υπουργός κι ύστερα έρχονται οι ντόπιοι να φτιάξουν τη μοιρασιά και τα κάνουν ρόιδο. Προκαλώντας σεισμό αντιδράσεων.

- Εμ, άλλο κομαντάντε κι άλλο κουμανταδόρος.

Ζ.

 

Μούσκεμα τάκανε

* ΤΑ καμώματα του καιρού προκαλούν ανησυχία στον κάμπο. Αν συνεχιστούν οι βροχές, οι βαμβακοπαραγωγοί βλέπουν να ξανασπέρνουν.

Επίσης φοβούνται και την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας, όλοι αυτό συζητούν στα Φάρσαλα κι όχι μονάχα εκεί.

Λένε για τον άστατο καιρό αλλά και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, καθώς περιμένουν να φυτρώσουν τα βαμβάκια που έσπειραν προ δύο εβδομάδων. Φοβούνται τα χειρότερα.

Κι όσοι δεν πρόλαβαν αδημονούν, μη γνωρίζοντας πότε θα καταφέρουν να μπουν στα χωράφια.

Γ.Γ.

 

Τέρμα πια...

*ΔΕΝ ασχολήθηκαν και ιδιαιτέρως, ωστόσο κάτι είπαν χθες σε λαρισαϊκή συντροφιά που η «Οικολογική Θεσσαλία» δεν κατεβαίνει στις περιφερειακές εκλογές.

- Να το λένε ευθέως, δεν μπόρεσε να συγκροτηθεί προοδευτικός πόλος...

- Και γιατί δεν λένε ότι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο ταξίδι του προς το ΠΑΣΟΚ και τον Τσιλιμίγκα...

- Θα μπορούσαν επίσης να πουν ότι δεν έβρισκαν κόσμο να φτιάξουν πάλι αυτόνομο ψηφοδέλτιο.

- Σωστά. Ίσως στα τεσσεράμισι χρόνια παρουσίας του αρχηγού στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου να κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν ήταν απαραίτητος.

Ζ.

 

Θέατρο

* ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΕΙ για Θεσσαλία το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και όχι για παραστάσεις, αλλά για να παραδώσει μαθήματα στα σχολεία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέο Σχολείο» που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, πρόκειται να πραγματοποιήσει εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε ευρωπαϊκά κονδύλια, και έχει στόχο «να συμβάλει στη λειτουργία του σχολείου ως χώρου δημοκρατίας και ισότητας, όπου η θεατρική τέχνη γίνεται στην πράξη δρόμος προς τη γνώση και οι μαθητές λειτουργούν δημιουργικά απέναντι στην πραγματικότητα που τους περιβάλλει και στέκονται ισάξια μέσα σε ένα πλαίσιο συν-δημιουργίας».

Λ.Κ.

 

Καθυστέρησε

* - ΓΙΑΝΝΑΚΗ γιατί άργησες να έρθεις στο σχολείο;

- Κυρία, ένας είχε χάσει ένα πενηντάρικο στον δρόμο....

- Α... Κι έκατσες να τον βοηθήσεις να το βρει, ε;

- Όχι, το πατούσα. Και περίμενα να φύγει.

Ζ.

 

Φλέβες

* ΜΩΡΕ, δεν φταίει και ο κόσμος που δεν ασχολείται με τις εκλογές και δεν ακούει τους υποψήφιους.

Οι πολίτες της ιντερνετικής δημοκρατίας έχουν πια εμπειρία από γραπτό πολιτικό λόγο, οπότε...

Οπότε τι να τους λέει μια πρόταση όπως η ακόλουθη δανεισμένη από κείμενο υποψήφιου δημοτικού συμβούλου που αλίευσα στο Διαδίκτυο: «Μας ενώνουν κοινά οράματα, αξίες και αρχές που μας συνοδεύουν εδώ και πολλά χρόνια κάτω από τα ίδια όνειρα και στόχους για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας».

(Πωωωω ρε φίλε... Κόβεις φλέβες... ).

 

Εκπληξη;

* Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ Περιστέρη – παγκοσμίως άγνωστη που έγινε για λίγο παγκοσμίως γνωστή ένεκα Αμφίπολης, καταγγέλλει ότι πλέον τη συγκεκριμένη ανασκαφή την έχουν ξεχάσει και εγκαταλείψει.

Και γιατί εκπλήσσεσθε κυρία μου; Άμα δεν έχει κάμερες για κόψιμο κορδέλας, δεν προκόβει κανένα μνημείο στο Ελλάντα.

 

Θα υποφέρεις

* ΣΤΗΝ κιβωτό του Νώε, τα ζώα δεν κρατιούνται και το ρίχνουν στο σεξ. Η κιβωτός κουνιέται επικίνδυνα, ο Νώε ανησυχεί, θυμώνει και παίρνει δραστικά μέτρα.

Το κάθε αρσενικό ζώο παίρνει μια κάρτα, στην οποία αναγράφεται το όνομα της συζύγου και η ημέρα που επιτρέπεται να ζευγαρώσουν.

Πάει την επομένη ο πίθηκος στη γυναίκα του και της λέει:

- Ετοιμάσου γιατί την επόμενη Τρίτη θα υποφέρεις βάναυσα...

Η μαϊμού ντροπιάζεται γιατί ειπώθηκε μπροστά σε πολλά άλλα ζώα.

Την επόμενη, ο πίθηκος τα ίδια, πάλι δημοσίως.

- Ετοιμάσου, την επόμενη Τρίτη θα υποφέρεις βάναυσα...

Ενοχλημένη αυτή πάει και το λέει στον Νώε. Καλεί εκείνος τον πίθηκο και του ζητάει εξηγήσεις.

- Γιατί βρε ανόητε δεν σέβεσαι τη γυναίκα σου και την ντροπιάζεις μπροστά σε όλους;

- Δεν είναι ότι δεν τη σέβομαι, την αγαπώ κιόλας. Γι’ αυτό και την προειδοποιώ.

Την Τρίτη θα υποφέρει γιατί έχασα την κάρτα μου στα χαρτιά και την έχει ο ελέφαντας τώρα.

Ζ.

 

-----------------

PROS AISIO TELOS ODEYEI H DHMIORYGIA THS DIEPAGGELMATIKHS FETAS• ΠΡΟΣ αίσιο τέλος οδεύει η δημιουργία της Διεπαγγελματικής Φέτας, επιτέλους. Μετά και τη συνάντηση των ενδιαφερόμενων κλάδων με τον αρμόδιο υπουργό Στ. Αραχωβίτη. Ο οποίος είχε στενή συνεργασία με τον πρόεδρο των Τυροπαραγωγών Θεσσαλίας Νίκο Τάχα και τον τεχνικό σύμβουλο Απόστολο Ρίζο.

Κ.Τσ.

 

 

-----------------

OPOY O G LADOPOYLOS EJHGEI STON DHMARXO NASIAKOPOYLO PVS OLOI• ΟΠΟΥ ο Γ. Λαδόπουλος εξηγεί στον δήμαρχο Νασιακόπουλο πως όλοι για έναν κι ένας για όλους κι όλοι μαζί αντάμα.

Ζ.

 

-----------------

E POS TI UA GINEI NA BRAXOYN OI DESMIDES KI ETSI TO UVRAKISMENO

• Ε πώς... Τι θα γίνει, να βραχούν οι δεσμίδες; Κι έτσι το θωρακισμένο της χρηματαποστολής μπαίνει στο σαλόνι της Λάρισας, καβάλα στην Κεντρική πλατεία, για να ‘ναι ακριβώς μπροστά στην Εθνική. Άνεση...

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass