Τη θέλουν πολύ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2019 19:07
• ΤΟ «ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα», το φώναζαν οι Λαρισαίοι φίλαθλοι τη δεκαετία του ’80. Προχθές, ο βετεράνος της ΑΕΛ συνόδευε τον Χρήστο Κέλλα, σε συγκέντρωσή του -κυρίως με νέα παιδιά- στον Παλαιόμυλο Φαρσάλων. Και το πειραχτήρι της ομήγυρης κάποια στιγμή τους «έστειλε» και τους δύο: Δηλαδή Γιάννη, τότε για τη φανέλα και τώρα με τον Κέλλα! Κι έγινε χαμός... • ΤΟ «ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα», το φώναζαν οι Λαρισαίοι φίλαθλοι τη δεκαετία του ’80. Προχθές, ο βετεράνος της ΑΕΛ συνόδευε τον Χρήστο Κέλλα, σε συγκέντρωσή του -κυρίως με νέα παιδιά- στον Παλαιόμυλο Φαρσάλων. Και το πειραχτήρι της ομήγυρης κάποια στιγμή τους «έστειλε» και τους δύο: Δηλαδή Γιάννη, τότε για τη φανέλα και τώρα με τον Κέλλα! Κι έγινε χαμός...

* Η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. καταλαβαίνει ότι πλησιάζει η στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει, επισημαίνει ο Τ. Π. Εύχεται να κατακτήσει την αυτοδυναμία η Ν.Δ. για να μη βρεθεί σε δίλημμα. Αν όμως δεν την πάρει, τα πράγματα θα ζορίσουν.

Η θέση ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα δίνει απλώς ψήφο ανοχής σε ορισμένες πολιτικές, χωρίς όμως να συμμετέχει στην κυβέρνηση, δεν εξασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα που και αυτοί και ο κ. Μητσοτάκης έχουν δηλώσει πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η χώρα.

Επίσης, ούτε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ούτε η Δεξιά επιθυμούν νέες εκλογές, γιατί αυτές θα γίνουν με απλή αναλογική, σύστημα το οποίο αμφότεροι θέλουν να καταργήσουν, όπως έχουν δεσμευτεί. Συνεπώς; Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. (Αν μη τι άλλο παράδοξο να θέλει ο υποτιθέμενος αντίπαλος την καθαρή σου νίκη.)

Ζ.

 

Καμία

αναφορά

* ΠΡΩΤΟ θέμα οι Πανελλήνιες, οι Βάσεις κι ας πέρασαν τόσες μέρες. Κι ούτε ένα θέμα πολιτικό, για τις εκλογές που κοντεύουν, ούτε ένα μικρό χτύπημα χθες στην πρώτη σελίδα του θεωρούμενου φιλοκυβερνητικού ‘’Έθνους’’. Μπορεί να θεωρηθεί αυτό λευκή πετσέτα; Ή ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει άλλα σχέδια;

Ζ.

 

Προς Βόλο

* ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ στραμμένοι χθες οι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες. Το βλέμμα προς Βόλο, όπου περιόδευε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Μόνο οι υποψήφιοι βουλευτές είχαν τον καημό τους και το πρόγραμμά τους, οι υπόλοιποι αλλού τον νου τους.

Ο Χρ. Καπετάνος και οι λοιποί της ΝΟΔΕ από νωρίς να υποδεχτούν τον πρόεδρο στον Αλμυρό. Τον συνόδεψαν κι ως την 111 Π. Μ. στην Αγχίαλο, όπου εκείνος είχε υπηρετήσει το στρατιωτικό του.

* * *

* ΒΡΑΔΑΚΙ στην Παραλία κι ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, εντός έδρας μαζί με συνεργάτες του, εκεί κι οι Τρικαλινοί της Περιφέρειας Μιχαλάκης, Μπάρδας κ.α. «Τον εκλέξατε τον Αγοραστό γιατί είναι άξιος», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, «και γιατί το έργο του είναι μεγάλο. Δεσμεύομαι να το υποστηρίξουμε ως κυβέρνηση...».

Ζ.

 

Πολλή

λακκούβα

* ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ στους πέντε δρόμους η οδός Αστεριάδη, η οποία εκβάλλει στους Πέντε Δρόμους εκεί στο τέρμα της Ρούσβελτ. Χάλια το οδόστρωμά της, φουλ της λακκούβας, διαμαρτύρονται οι παρόδιοι, άκρη δεν βρίσκουν, κανείς δεν τους ακούει στη Δημαρχία.

Ζ.

 

Εις βάθος

* ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ στα λογοπαίγνια η παρέα των Λαρισαίων φοιτητών. Με δυνατότητα πάντοτε και δεύτερης ανάγνωσης.

- Για ποιο λόγο αγόρασες σκάφος με τις αγροτικές επιδοτήσεις;

- Για να οργώνω τις θάλασσες.

* * *

* - ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ λέει οι εγκυμοσύνες στην Ελλάδα. Λογικό ρε σεις, πώς να μείνει η άλλη έγκυος, από το πληκτρολόγιο;

* * *

* - ΒΡΕ πάρτε το χαμπάρι, οι ωραίοι άντρες είναι πιασμένοι. Όπως εγώ ας πούμε, που έχω τη μέση μου μια βδομάδα τώρα.

Ζ.

 

Δύο φορές

* ΜΕ πάθος προχθές βράδυ στο πάνελ της ΕΡΤ ο Μαν. Κοττάκης. Να αγορεύει υπερασπιζόμενος τη στάση του Κ. Καραμανλή στο Σκοπιανό, μετά την ευθεία αμφισβήτηση που δέχτηκε τελευταία, τις επιστολές κλπ. Κανένας δεν βγήκε να μιλήσει υπέρ του με τόση θέρμη και εκτεταμένη επιχειρηματολογία. Άλλωστε του έχει γράψει και κοτζάμ βιβλίο αγιοποίησης, είναι ειδικός στα καραμανλικά.

Του έκαναν υγρασία όμως, δεν τον άφηναν, τον διέκοπταν, δήθεν άλλο θέμα ήταν στη συζήτηση, ότι τον είχαν καλέσει ως δημοσιογράφο να ρωτήσει αφού άλλοι ήταν οι καλεσμένοι και τέτοια παραπλανητικά. Οπότε κι αυτός έκατσε και τα έγραψε εξίσου αναλυτικά, με την ησυχία του, στην πρώτη σελίδα της «Εστίας», όπου είναι διευθυντής. Και ξεθύμανε. Αν και χρονικά, μάλλον τα είχε γράψει πρώτα κι ύστερα πήγε να τα πει και στην τηλεόραση.

Ζ.

 

Πηγαινέλα

* ΚΙ όμως υπάρχουν δημοσιογράφοι Αθηνών που απέτυχαν ως υποψήφιοι στις ευρωεκλογές και επέστρεψαν κανονικά στις δουλειές τους, για να συνεχίσουν να ενημερώνουν αντικειμενικά, να διευθύνουν δίκαια συζητήσεις εκπροσώπων κομμάτων και να αναλύουν αξιόπιστα τις εξελίξεις.

Πετάχτηκαν απέναντι και μετά γύρισαν αμέριμνοι. Αφού κάθονται και τους βλέπουν, τους ακούν και τους διαβάζουν... (Μετά τις βουλευτικές θα πληθύνουν τα περιστατικά).

Ζ.

 

Ψηλά ο πήχης

* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ σε κόσμο και πάθος η προχθεσινή συγκέντρωση της Λίτσας Λιακούλη, συζητιέται έντονα στην πόλη. Άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν στον χώρο για να τιμήσουν την υποψήφια βουλευτή και τα σχόλια που άκουγε κανείς στα πηγαδάκια, ήταν ενδεικτικά της μεγάλης εκτίμησης του κόσμου στο πρόσωπό της.

Με τη συγκέντρωση ανέβηκε τόσο ο πήχης ώστε συνεργάτες της υποψήφιας βουλευτή παρατηρούσαν αν άλλος συνυποψήφιος θα επιχειρήσει να αναμετρηθεί με ανοιχτή συγκέντρωση στον χώρο μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο.

* * *

* Αν και η συγκέντρωση θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί συνάντηση των γενεών, έντονο υπήρξε το στοιχείο των νέων με τον έφηβο Αντώνη, τον βουλευτή της Βουλής των Εφήβων από το Μακρυχώρι να κλέβει την παράσταση όταν αναφερόμενος στην υποψήφια βουλευτή αποκάλυψε ότι εκείνη τον ανακάλυψε γιατί παρακολουθεί στενά και τη Βουλή των Εφήβων.

Δ.Κ.

 

Χαμηλή πτήση

* ΤΕΛΟΣ οι ομαδικές περιοδείες της Νομαρχιακής, ξεκίνησαν τις κατά μόνας εξορμήσεις οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σταυρό κυνηγούν κι αυτοί. Συγκεντρώσεις δεν κάνουν, όπως στα άλλα κόμματα. Περιορίζονται σε στοχευμένες επαφές, στην πόλη και στις επαρχίες.

Όπου έχουν γνωστούς, αναζωογονούν παλιές σχέσεις. Καμπάνιες χαμηλής πτήσης, πολύ χαμηλής. Καμία σχέση με τους νεοδημοκράτες ή τους πασοκτζήδες. Μερικούς συριζαίους τους ξεπερνούν σε κινητικότητα και «βελοπουλαίοι» και «βαρουφάκηδες» υποψήφιοι.

- Μα δεν έκαναν και τίποτε περισσότερο στις εκλογές του ‘15, έλεγε ο Λαρισαίος που γνωρίζει τον χώρο. Πάλι και τότε χαμηλά πετούσαν. Κεντούσε όμως εκείνον τον καιρό ο Τσίπρας, «πήγαινε φέρτε» και τους τράβηξε ψηλά κι αυτούς.

* * *

* ΩΣΤΟΣΟ στις περιοδείες τους, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι δεν συναντούν αρνητικό κλίμα, ίσα-ίσα. Μερικοί είχαν σκιαχτεί από όσα άκουγαν. Άλλωστε είναι κυβέρνηση και παραμένουν μεγάλο κόμμα. Κι ας μην συνεγείρουν οι υποψήφιοι τα πλήθη.

- Ο Τσίπρας αντέχει ακόμα, τραβάει όσο κι αν το σύστημα τον βαράει...

* * *

* ΤΕΛΙΚΑ δεν έγινε καν η συγκέντρωση που υποτίθεται ότι σχεδίαζε η Νομαρχιακή με ομιλητή κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αφού ο Τσίπρας θα πήγαινε μόνο Βόλο, είχαν πει ότι θα μιλούσε υποψήφιος από το Επικρατείας. Είχαν πει... Δίχως να σκεφτούν ότι η Αχτσιόγλου έγινε χίλια κομμάτια ως εκπρόσωπος Τύπου ενώ ο Σκουρλέτης δεν σώνει ως γραμματέας από τρεχάματα. Δεν υπολόγισαν ότι με τέτοια ζέστη δεν ταξιδεύουν Λάρισα ούτε ο 85χρονος Βασ. Βασιλικός μήτε ο 81 ετών Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ζ.

 

Κάνουν υπομονή

* ΜΕ το ζόρι λέει κρατιούνται οι νεοδημοκράτες στην Αγιά. Ας όψεται η μάχη των βουλευτικών, που απαγορεύει δια ροπάλου την εσωστρέφεια. «Να δεις τι σου ΄χω για μετά...», σιγοτραγουδούν και περιμένουν. Η ήττα για άλλη μια φορά, δεν μπορεί να αποδοθεί μονάχα στο ‘’κοκαλάκι της νυχτερίδας’’ που λέγεται ότι διαθέτει ο Γκουντάρας.

Αν μη τι άλλο αποδείχτηκε μύθος η άποψη ότι πρέπει ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ να είναι μέσα από την Αγιά κι όχι από κάποιο χωριό των πρώην δήμων. Και έχασε ο Γ. Αγγελάκας αλλά και η παράταξη πήγε πολύ καλύτερα σε πολλά χωριά απ΄ ό,τι στην Αγιά. Κατακερματισμένη η ΝΔ στης Αγιάς τα μέρη, με ανοιχτούς πολλούς λογαριασμούς.

Από την ερχόμενη βδομάδα θα έχει πολύ ψωμί το παρασκήνιο. (Στην Ελασσόνα να δεις, συμπλήρωνε ο βόρειος.)

Ζ.

 

Δίαιτα

κρυφτούλι

* - ΑΝΘΡΩΠΟΣ που χορταίνει με ένα γιαουρτάκι, δεν λέει. Περίμενα κάτι παραπάνω από εσένα... Και δεν εννοώ 2 γιαούρτια. (Τα φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες.)

* * *

* - ΚΑΝΩ τη δίαιτα κρυφτούλι;

- Δηλαδή;

- Τρώω στα κρυφά.

* * *

* - ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ σου πουλί;

- Το γουρουνόπουλο.

Ζ.

 

Ανεβασμένη

* ΣΑΦΩΣ πιο έμπειρη πια, ξανά υποψήφια βουλευτής της ΝΔ η Θεοδώρα Κάλλα. Με αναπροσαρμοσμένους στόχους και αναζωογονημένη ελπίδα επίτευξής τους, η πρόεδρος της τοπικής UNESCO.

Η ειδική παιδαγωγός του κάμπου, με έντονη κοινωνική ανησυχία και διάθεση προσφοράς, έχει ανοίξει πανιά για μεγάλες θάλασσες.

Ζ.

 

Η νοσηλεύτρια

* ΓΝΩΣΤΗ στη Λάρισα τόσα χρόνια στο νοσοκομείο, η διευθύνουσα της Νοσηλευτικής στο ΓΝΛ, η Καίτη Παληογιάννη ζητά σταυρό ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.  Ευγενική φυσιογνωμία, άνθρωπος με ευρύτερα ενδιαφέροντα και με δυνατότητες, δίνει τον αγώνα της με ισχυρή υποστήριξη από τον κόσμο των δύο νοσοκομείων αλλά και περιφερειακά των κέντρων υγείας του νομού.

Ζ.

 

Για ψηλά

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επαγγελματίας, άνθρωπος της αγοράς ο Πέτρος Σοφικίτης, όλη η Λάρισα τον ξέρει ως εγκαταστάτη και συντηρητή ανελκυστήρων. Λογικά, η υποψηφιότητά του με το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη, θα πάει ασανσέρ.

Ζ.

 

Ανατροπές

* ΠΩΣ τα φέρνει η ζωή... Απ΄ το πρωί χθες το συζητούσαν και το βραδάκι οι Λαρισαίοι συριζαίοι είχαν στηθεί στην τι-βι, να δουν «Σκάι». Μα όλοι στο «βοθροκάναλο»; Μέχρι και στο εκλογικό κέντρο τους είχαν συντονίσει την τηλεόραση και είχαν απλώσει καρέκλεσ. Την ίδια στιγμή διάφοροι δεξιοί απαρνούνταν τα ιερά και τα όσια της παράταξης απειλώντας κιόλας κάποιοι, αυτοί που επέμεναν να βλέπουν «Σκάι», ότι θα σπάσουν την τηλεόραση. (Ο Αλ. Τσίπρας κατάφερε να δημιουργήσει θέμα στις άχρωμες εκλογές, πηγαίνοντας μέσα στην έδρα του αντιπάλου).

Ζ.

 

Η λάμπα

* ΕΙΝΑΙ δύο υπάλληλοι στο γραφείο στην καυτή Λάρισα του Ιουλίου και δεν την παλεύουν καθόλου. Ζέστη αφόρητη, πολλή δουλειά, όρεξη μηδέν. Ο ένας έχει σαλτάρει τελείως και έπειτα από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να κερδίσει μια άδεια από το σκληρό αφεντικό, αποφασίζει να λάβει δραστικά μέτρα και να εκβιάσει λίγο την κατάσταση. Πάει λοιπόν και κρεμιέται από το ταβάνι και αρχίζει να βγάζει περίεργους ήχους.

* * *

* ΜΠΑΙΝΕΙ το αφεντικό στο γραφείο, τον βλέπει, μένει κάγκελο.

- Τι έπαθες ρε; Γιατί κρεμάστηκες απ΄ το ταβάνι;

- Είμαι λάμπα.

- Ααα... Εσύ δεν πας καλά. Πάρε μια αδειούλα μπας και ξελαμπικάρεις λίγο.

Κατεβαίνει κάτω ο τύπος και φεύγει.

* * *

* ΤΟΝ βλέπει ο συνάδελφός του και σηκώνεται και αυτός και τον ακολουθεί βγαίνοντας. Τον βλέπει το αφεντικό.

- Εσύ πού πας;

- Ε, δεν μπορώ να δουλέψω μέσα στα σκοτάδια.            

 Ζ.

 

Εμ, τσουλάει;

* ΤΑ πρώτα σημάδια απελπισίας εμφάνισε ο Λαρισαίος Τ. Ζ. Προσπαθώντας να τα σβήσει με χιούμορ.

- Ό, τι και να πούμε, άμα δουλεύεις τον Ιούλιο ο χρόνος δεν July.

Ζ.

 

-----------------------------

 

 

KOSMOS KAI NTOYNIAS MAJIMOS

• ΚΟΣΜΟΣ και ντουνιάς για τον Μάξιμο Χαρακόπουλο στην ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποίησε στα Φάρσαλα, όπου έκλεψε τις εντυπώσεις με τη χειμαρρώδη ομιλία του. Ο πρώτος βουλευτής του νομού ευχαρίστησε στο τέλος έναν-έναν τους πολυπληθείς φίλους του, που τον είχαν διακόψει συχνά με χειροκροτήματα. Απέδειξε ότι έχει γερές ρίζες και στα Φάρσαλα.

-----------------------------

 

STON TYRNABO BREUHKE O PALIOS TZANAKOYLHS

•  ΣΤΟΝ Τύρναβο βρέθηκε ο παλιός δήμαρχος Λαρίσης Κώστας Τζανακούλης, ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ. Και είχε εγκάρδια συνάντηση με τον νέο δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα. Μπορεί ο νέος να είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. Ο Τυρναβίτης έχει όρεξη και θέληση αλλά και οι συμβουλές του Λαρισαίου είναι πάντα πολύτιμες.                

Κ.Τσ.

 

-----------------------------

 

AISUHSH KYRIVS STOYS NEOTEROYS KATSIANTVNHS

• ΑΙΣΘΗΣΗ... κυρίως στους νεότερους προκάλεσε το οπτικοποιημένο προεκλογικό σποτ του Γιώργου Κατσιαντώνη, με πρωταγωνίστρια τη σύζυγό του... Η Χριστίνα Σαμόλαδου, τα είπε όλα για τον βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ. Από τα οικογενειακά και τη δουλειά στη λαϊκή, μέχρι τα σχέδια του συζύγου της για το μέλλον της χώρας. Και άρεσε πολύ...

 

-----------------------------

 

EIXAN SYNERGASTEI ARMONIKA LIOYPAS KALOGIANNHS

• ΕΙΧΑΝ συνεργαστεί αρμονικά και στην προηγούμενη θητεία δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης. Πόσο μάλλον τώρα...                                  

Ζ.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass