ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2019 19:45
*«ΑΥΤΟΣ μου το είπε…». Τελικά ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι ο Αγοραστός του μαρτύρησε το μυστικό της νίκης.  Ζ.   *«ΑΥΤΟΣ μου το είπε…». Τελικά ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι ο Αγοραστός του μαρτύρησε το μυστικό της νίκης. Ζ.

Παρομοίως

*ΣΤΟΥΣ 38,5 έως 40,5 βαθμούς Κελσίου σήμερα στη Λάρισα ανάλογα τον άνεμο, ανακοίνωνε χθες ο τοπικός ερασιτέχνης μετεωρολόγος. Στα ίδια ακριβώς επίπεδα και τα ποσοστά της ΝΔ, ανάλογα με το πώς φυσούσαν οι διαρροές των exit polls. «Εφικτό και το 42άρι», συνέχιζε την πρόγνωση για σήμερα, αύριο και μεθαύριο. Καυτός Μητσοτάκης θα φυσάει από Δυτικά.

Ζ.

 

Μπάνια με κάλπη

*ΠΡΩΤΗ φορά μπάνια του λαού και εκλογές μαζί. Περίπλοκη εικόνα. Χαμός στην εθνική οδό από κυκλοφορία ολημερίς. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τρένα και λεωφορεία κατάφορτα από τη Λάρισα. Κάποια ώρα πριν τις 11 ένα φίδι λαμαρίνας προς τον Αγιόκαμπο, μια ουρά αυτοκινήτων χωρίς διακοπή, από την πόλη μέχρι τη θάλασσα. Με τέτοιες θερμοκρασίες, πώς αλλιώς…

***

*ΠΟΛΛΟΙ έσπευσαν να ψηφίσουν νωρίς, όσο πιο πρωί, για να την κοπανήσουν εν συνεχεία χωρίς στρες για την επιστροφή. Γι’ αυτό προφανώς και ήταν τόσο ικανοποιητική η προσέλευση τις πρωινές ώρες. Όχι μονάχα επειδή είχε δροσούλα. Οι έμπειροι, έξω απ’ τα σχολεία, προέβλεπαν κοιλιά τις μεσημεριανές ώρες, μέχρις εξαφανίσεως των ψηφοφόρων. Κανονική σιέστα αλλά Mexico. Αργά το απόγευμα πάλι.

***

*Ε ναι… Φυσικά και πήγε κόσμος να ψηφίσει με τα μαγιό. Φορώντας τα από κάτω εννοείται, οι Λαρισαίες. Και με σχεδόν παρεό. Σε κλίμα θαλασσινό.

Ζ.

 

Μπάνιο

*ΚAποιοι, πρώτα ψήφος και μετά μπάνιο. Άλλοι, πρώτα μπάνιο και μετά ψήφος. Όποια και αν ήταν η σειρά το ένα χρειαζόταν το άλλο γιατί η κατάσταση ήταν ανυπόφορη χθες στη Λάρισα. Ό,τι και αν ψήφισαν στις κάλπες, σίγουρα θα ψήφιζαν και θάλασσα. Σίγουρη αυτοδυναμία.

Κ.Γ.

 

Όπως πρέπει

*Η αποχή τραβάει την ανηφόρα αλλά και η συμμετοχή αδιαπραγμάτευτη για τους παλιούς. Ο ενενηντάχρονος Λαρισαίος αγγάρεψε τον γιο του να τον πάει στο μικρό χωριό τους για τις εκλογές. Ερημιά, ησυχία στο σχολείο, ήταν και νωρίς.

-Έχετε ψηφοδέλτιο μαζί σας από το σπίτι;

Η καλόβολη δικαστικός του έδωσε τον φάκελο και του είπε ότι μπορεί να βάλει μέσα το ψηφοδέλτιο και να ψηφίσει εκεί μπροστά, τον διευκόλυνε να μην μετακινείται. Όχι. Κούνησε το κεφάλι, δεν πήρε βέβαια το μάτσο με τα ψηφοδέλτια, ωστόσο πήγε κανονικά στο παραβάν, έβαλε εκεί το ψηφοδέλτιό του και επέστρεψε στην κάλπη. Άμα είναι να ψηφίσεις, ψηφίζεις κανονικά.

Ζ.

 

Δεν φάνηκε

*ΕΝΤΕΛΩΣ άσκοπο αποδείχθηκε που ο Αλ. Τσίπρας έβαλε υποψηφιότητα και στη Λάρισα. Μία που έβαλε και μία που το ξέχασαν, ουδείς ασχολήθηκε. Ούτε οι τοπικοί του ΣΥΡΙΖΑ το ανέδειξαν, καθόλου δεν προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, ίσα-ίσα που έτρεχαν στην εκλογική κούρσα με 10 υποψηφίους, με έναν λιγότερο. Αλλά ούτε και ο ίδιος έδωσε καμιά σημασία στην υποψηφιότητα. Δεν κατάφερε καν να βρεθεί στη Λάρισα προεκλογικά έστω για δυο ωρίτσες. Για το τυπικό. (Άγνωστο φυσικά αν θα κάνει τη ζημιά κρατώντας την έδρα Λαρίσης.)

Ζ.

 

Βεντέτα;

*ΝΤΕΡΜΠΙ λέει είχε προκύψει στα Χανιά. Όπου κατέβηκε για υποψήφια κι η Ντόρα διεκδικώντας ξανά την έδρα που έχουν οι Μητσοτάκηδες από το 1946. Αν λοιπόν δεν έβγαινε πρώτος ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, τότε θα κινδύνευε να μην εκλεγεί ο Πολάκης. Καθώς θα μονομαχούσαν για μία έδρα με τον επίσης υπουργό Σταθάκη. Ζόρικα. Βεντέτα με το Μητσοτακέικο.

Ζ.

 

Μπαλωθιές

*ΚΡΗΤΙΚΟΣ κι ο Μαρινάκης ανέσυρε το ‘’κουμπούρι’’. Κι έριξε μπαλωθιές, κανονική ριπή τελευταία μέρα, μέσω του ίντερνετ, σκληρός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο που έμοιαζε με fake news. Προφανώς το είχε δέσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Όσο κι αν προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι συριζαίοι την εμφάνισή του, δεν θα άλλαζε κάτι.

Ζ.

 

Άλλη εικόνα

*ΕΝΑ κοινό στοιχείο μεταξύ των εκλογικών κέντρων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, στους πεζόδρομους Κούμα και Πατρόκλου αντίστοιχα. Όχι οι κάμερες των τοπικών καναλιών που είχαν στηθεί απ’ έξω αλλά που και τα δύο τα βαρούσε κατά τις 6 το απόγευμα ο ήλιος κατακούτελα.

Στο μεν ΣΥΡΙΖΑ κάποια λίγα στελέχη είχαν πιάσει τον ίσκιο παραδίπλα, τα κεφάλια κατεβασμένα, αμήχανα χαμόγελα. Στη ΝΔ η τζαμένια πόρτα κλειστή, είχαν κλιματιστικό εκείνοι κάθονταν μέσα.

Και τα τραπεζάκια μπροστά απλωμένα και στολισμένα με γλαστράκια και μπλε σημαιάκια. Εορταστική ατμόσφαιρα εκ των προτέρων.

Ζ.

 

Κόρνες

*-ΤΙ έγινε, άρχισαν από τώρα οι νεοδημοκράτες; Δεν κρατιούνται…

Κορναρίσματα αυτοκινήτων στο κέντρο της Λάρισας κι ακόμη η ώρα 6 το απόγευμα.

-Βρε γάμος θα είναι. (Και ήταν.)

***

*ΗΔΗ είχε γίνει ο γάμος της ΝΔ με την εξουσία. Η Ελλάδα της έδωσε ‘’δωδεκάρι’’, τουέλβ πόιντς, ντουζ πουάν, 12 πόντοι η διαφορά. Στο ξεκίνημα.

Ζ.

 

Αδικία

*ΟΙ άτυχοι των εκλογών, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Μα, εκλογές με κλειστά τα σχολεία; Είναι δυνατόν; Απαράδεκτο. Μήπως οι χρωστούμενες εκλογικές αργίες μπορούν να δοθούν αναδρομικά τον Σεπτέμβριο;

Ζ.

 

Άντε καλά…

*ΓΙΑ ανόητο ρεπορτάζ αλλά και ανάλογης ποιότητας ανακοίνωση του υπουργείου έλεγε ο Λαρισαίος διαβάζοντας ότι πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού θα μετέφερε ψηφοφόρους από τη Ρόδο στο ακριτικό Καστελόριζο, το επίμαχο νησί στην αναμέτρηση με τους Τούρκους για την ΑΟΖ. Είχε και λεπτομέρειες, ότι το σκάφος θα έκανε γενικώς δρομολόγια με δυνατότητα μεταφοράς 40 ατόμων κάθε φορά. Δίνοντας την εντύπωση ότι το Καστελόριζο είναι πρακτικά ακατοίκητο με μεταφερόμενους ψηφοφόρους. Τελικά το απογευματάκι η είδηση συμπληρωνόταν με την πληροφορία ότι μεταφέρθηκαν 9 ετεροδημότες.

Ζ.

 

Απόψεις

*«ΣΗΜΕΡΑ Κυριακή θα βάλουμε τον σταυρό μας κι αύριο Δευτέρα θα κάνουμε τον σταυρό μας», έλεγε από νωρίς χθες η Λαρισαία.

***

*Ο άλλος από δίπλα είχε το θέμα του. «Εδώ αναποφάσιστος. Βουνό ή θάλασσα;»

***

*ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ο γαλάζιος γιατρός Θ. Ρ. από το πρωί. «Μπορεί να μην φτάσει η μέγιστη θερμοκρασία το ποσοστό της ΝΔ, αλλά θα πλησιάσει η ελάχιστη θερμοκρασία το ποσοστό της διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ.» (Άλλοι Λαρισαίοι γαλάζιοι μιλούσαν χθες για «το πιο δροσερό σαραντάρι».)

Ζ.

 

Εκλογές είναι

*ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΙΚΟΣ ο Θ. Κ. απ’ το Σάββατο ακόμα. «Ας χαλαρώσουμε, εκλογές είναι θα περάσουν», προφανώς δεν ήταν νεοδημοκράτης. «Άλλωστε σε τρεις τέσσερις μήνες θα βρίζουμε αυτούς που εκλέξαμε. Και να θυμάστε το αξίωμα. Αν φοβούνταν τις εκλογές οι νταλαβερτζήδες όλου του κόσμου θα τις είχαν καταργήσει. Το ‘χουν ξανακάνει».

***

*ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ο Κ. Μ. να τον διορθώσει επίσης παρηγορητικά. «Αν οι εκλογές άλλαζαν τον κόσμο θα ήταν παράνομες». Συμπληρώνοντας ότι «τελικά οι ‘’Μαδούροι’’ οργάνωσαν άψογες εκλογές και παραδίδουν την εξουσία χωρίς κανένα παρατράγουδο. Δημοκρατικά».

***

*ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ σημαντικό ότι παρά τη θριαμβευτική της νίκη και τη δίψα για την επάνοδο στην κυβέρνηση, η ΝΔ εμφανίστηκε χθες με πολιτική εγκράτεια από την κορυφή έως τη βάση. Με συμπεριφορά απολύτως δημοκρατική αλλά και χωρίς διάθεση ρεβανσισμού, δίχως εξαλλοσύνες στους πανηγυρισμούς.

Ζ.

 

Καλοκαιράκι

*ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ κουβεντούλες φυσικά χθες.

- Δεν τον θέλω καθόλου τον ήλιο στη θάλασσα.

- Σε καίει ε;

- Μου ζεσταίνει τις μπύρες.

***

*- ΤΟ πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι αυτοί που έπρεπε να είναι στην ψειρού βρίσκονται στην Ψαρρού.

Ζ.

 

Αέρα

*ΑΕΡΑ βρε παιδιά. Αέρα. Έσκασαν στα εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Πόσο μάλιστα στη Λάρισα στην παραδοσιακή … πρωτεύουσα της ζέστης. Ανεμιστήρες έψαχναν, βεντάλιες έβγαζαν, κόλλες Α4 κουνούσαν, θάλασσες και παραλίες ονειρεύονταν. Ό,τι και εάν έκαναν τα έβαζαν με την τύχη τους ή καλύτερα με την ατυχία τους τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Κ.Γ.

 

Χρυσή επιλογή…

*ΤΕΛΟΣ η Χρυσή Αυγή. Έξω οι ναζί από τη Βουλή. Μια σπουδαία είδηση πανηγυρίστηκε απ’ όλα τα τηλεοπτικά πάνελ χθες βράδυ. Φυσικά και απ’ όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες. Εύγε. Ποτέ ξανά.

Κ.Γ.

 

Εκπτώσεις

*ΚΙ από σήμερα Δευτέρα ξεκινούν οι εκπτώσεις. Στα καταστήματα, όχι στις προεκλογικές υποσχέσεις. Αν και λόγω θέρους, μα και εκλογικής επίδοσης, η περίοδος χάριτος για τη νέα κυβέρνηση θα είναι μεγαλύτερη.

Ζ.

 

Όλοι καλά

*ΜΙΑ υπέροχη νίκη για τη ΝΔ. Ακόμα καλύτερα στη Λάρισα καθώς μέχρι αργά φαινόταν ότι θα έβγαζε τέσσερις βουλευτές, όπως τα παλιά καλά χρόνια. Τελικά έβγαλε τρεις. Μια γλυκιά ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που ειδικά στη Λάρισα έβλεπε να κρατάει τους 2 βουλευτές αλλά κυρίως να μαζεύει τη διαφορά που είχε ξεφύγει τοπικά στις ευρωεκλογές. Ευχαριστημένοι το δίχως άλλο στο ΚΙΝΑΛ, εφόσον έπαιρναν ξανά τη βουλευτική έδρα στον νομό. Στο ΚΚΕ επίσης. Στα μικρότερα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή, πανευτυχείς. Κι όλοι ανακουφισμένοι που εξοβελίστηκε το χρυσαυγίτικο μόρφωμα.

Ζ.

 

Διαφορά

*ΤΟ αρχικό ‘’δωδεκάρι’’ της διαφοράς, που έδειχνε και 14%, τελικά έγιναν δέκα πόντοι κι αργότερα και οκτώ. Στις εννέα παρά τέταρτο, που έδωσε την επίσημη πρόγνωση βάσει αποτελεσμάτων η ‘’Singular’’, η διοργανώτρια των εκλογών εταιρεία, έδωσε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ίσα ‘’μ΄ ένα ΚΙΝΑΛ δρόμο’’. Με ΝΔ στο 39,8%, ΣΥΡΙΖΑ 31,6 και ΚΙΝΑΛ 8,3%. Απλή πράξη η πρόσθεση, όχι όμως στην πολιτική. (Την ίδια ώρα άρχισαν και οι καραμούζες στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ στη Λάρισα. Όχι κάτι πολύ έντονο, οι οδηγίες ήταν μάλλον σαφείς.)

Ζ.

 

Τα πρώτα

*ΠΡΩΤΟ αποτέλεσμα που δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν από το εκλογικό τμήμα Αϊδινίου, όπου ψήφισαν 32 άτομα και ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τους 30 ήτοι 94%. Ήταν το ειδικό εκλογικό τμήμα των φυλακών νέων στην Κασσαβέτεια.

***

*ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ το εκλογικό τμήμα Βλαχάβας Μετεώρων με 48-42 ψηφοδέλτια υπέρ ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ταυτόχρονα έφτασε και το αποτέλεσμα Μυροφύλλου Γλίστρας επίσης από Τρίκαλα με 17-10 υπέρ της ΝΔ.

***

*ΑΡΚΕΤΑ αργότερα δόθηκε το πρώτο αποτέλεσμα Λαρίσης. Από τους Αγίους Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ για την ακρίβεια, το 139 ε. τ. με 124 ψηφοδέλτια για τον ΣΥΡΙΖΑ, 121 για τη ΝΔ, στο ΚΙΝΑΛ 46, Βελόπουλος 21 στο ΚΚΕ 13, κ.ο.κ.

Ζ.

 

Παρόντες

* ΣΤΟ εκλογικό κέντρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας στον πεζόδρομο της Κούμα εθεάθησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Θεόφιλος Καραχάλιος, Γιώργος Καραβάνας, οι οποίοι δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των γαλάζιων οπαδών για τον αξιόλογο αγώνα που έδωσαν. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο γιατρός κ. Καραχάλιος -και αφού προηγήθηκαν οι δηλώσεις Μητσοτάκη- μίλησε για την ανάγκη άμεσης λήψης δραστικών αποφάσεων από τον νέο πρωθυπουργό από τους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης, ενώ ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για τη μεγάλη νίκη που έδωσαν στη ΝΔ, προσερχόμενοι στις κάλπες υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Γ.Ρ.

 

Σάρωσε

*ΤΕΛΙΚΑ ο ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησε στις τάξεις των κρατουμένων. Και στις φυλακές της Λάρισας, 113 τον ψήφισαν, μόλις 12 τη ΝΔ, 4 Βελόπουλο κοκ. Θα υπάρχει κάποια εξήγηση…

Ζ.

 

Στο χωριό

* Ο ετεροδημότης μπαίνει στο εκλογικό τμήμα της Λάρισας. Δίνει την ταυτότητά του, αναφέρει το όνομά του και ρίχνει μια κλεφτή ματιά στον εκλογικό κατάλογο, καθώς η γραμματέας βρίσκει το όνομά του.

«Μπα! Ο ξάδελφος δεν ήρθε ακόμη να ψηφίσει;» λέει στη γυναίκα του, που τον περιμένει στην πόρτα του εκλογικού τμήματος.

«Πήγαν να ψηφίσουν στο χωριό, στη Σμίξη» του απαντά αυτή.

Ακούει ο δικαστικός αντιπρόσωπος και τους ενημερώνει: «Δεν μπορεί να ψηφίσει στο χωριό, τη στιγμή που έχει μεταφέρει στη Λάρισα τα εκλογικά δικαιώματα».

Γουρλώνει τα μάτια του ο ψηφοφόρος , που μάλλον ήξερε τι θα ψηφίσει ο ξάδελφος, και λέει: «Μπα! Τον χαμένο!».

Λ.Κ.

 

Αποχή

* ΠΟΛΛΗ κουβέντα έγινε και σε αυτές τις εκλογές για το μεγάλο ποσοστό της αποχής, με τους εκπροσώπους των κομμάτων να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την απροθυμία του κόσμου να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία. Αντί όμως να εμφανίζονται σκεπτικοί και να αναρωτιούνται «τις πταίει», ας φροντίσουν να εφαρμοστεί και στη χώρα μας η ηλεκτρονική ψηφοφορία και ο καθένας να μπορεί να ψηφίζει από το κινητό του τηλέφωνο, όπως και να απλοποιηθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας στους Έλληνες του εξωτερικού και να μην χρειάζεται η προσέλευσή τους στα Προξενεία. Έργα κι όχι λόγια λοιπόν…

Γ.Ρ.

 

Στις 180

*ΚΑΠΟΙΑ στιγμή οι έμπειροι άρχισαν να βλέπουν λίγο πιο μπροστά.

-Δες 158 συν 22 ίσον 180…

Τι σημαίνει; Αν τελικά η ΝΔ λάμβανε 158 βουλευτές όπως φαινόταν και το ΚΙΝΑΛ 22, τότε καλύπτεται η απαίτηση των 180 εδρών. Και επειδή εκκρεμεί διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, το νούμερο θεωρείται μαγικό.

Ζ.

 

Είναι πολλοί

*ΧΑΡΑ μεγάλη ο Σωτ. Μουτζούρης και οι υπόλοιποι αστυνομικοί που κατάγονται από τον θρυλικό Ελληνόπυργο Καρδίτσας… σόρι Καρδίτσης. Και δεν είναι και λίγοι. Η ΝΔ πήρε στο χωριό 257 ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 46. Οι χρυσαυγίτες περιορίστηκαν σε 17 ψήφους, ο Βελόπουλος έλαβε 12, ενώ οι υπόλοιποι μονοψήφιο αριθμό ψηφοδελτίων.

Ζ.

 

Σπάνιο

*ΝΑ κι ένα παράξενο χωριό, ένα σπάνιο αποτέλεσμα. Δεν είναι που στο Αρδάνι Τρικάλων βγήκε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 127 ψήφους. Αλλά που δεύτερο σε απόσταση αναπνοής με 125 ήταν το ΚΚΕ, που βέβαια δεν θα τους άρεσε καθόλου καθώς είχαν συνηθίσει να βγαίνουν πρώτοι. Τρίτη θέση η ΝΔ με 91, το ΚΙΝΑΛ μετά με 38 κλπ κλπ.

Ζ.

 

Συμπιέστηκε

*ΘΑ εξεταστεί σήμερα καθώς θα αναζητηθούν τα αίτια. Πριν ένα μήνα στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χάσει στη Λάρισα από τη ΝΔ με πάνω από 11 μονάδες διαφορά. Χθες η διαφορά τους συμπιέστηκε στο 7,80%, χαμηλότερα κι απ΄ την πανελλαδική.

Στον δε Δήμο Λάρισας, την πόλη και τα γύρω χωριά, η ΝΔ περνάει τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις 3,5%, καναδυό χιλιάδες ψήφους μοναχά. Η αξία της νίκης δεν μειώνεται, ωστόσο θα έχουν ενδιαφέρον οι αναλύσεις.

Ζ.

 

Κόπα

*ΕΚΛΟΓΕΣ τέλος αναφώνησαν οι ποδοσφαιρόφιλοι γύρω στις 11 χθες το βράδυ. Ο λόγος; Μα ήταν που ξεκινούσε ο τελικός του Κόπα Αμέρικα. Εκεί Βραζιλία και Περού αποζημίωσαν όσους έκαναν την αλλαγή. Άλλωστε το ματς των ελληνικών εκλογών είχε κριθεί από τα… αποδυτήρια.

Κ.Γ.

 

Κούγιας

*ΒΓΗΚΕ ο Κούγιας χθες βράδυ στον ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα στον Χατζηνικολάου και είπε μεταξύ άλλων πως: «Θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ για τη σύνθεση των ανθρώπων που ψήφισαν. Αν τελικά είναι Ρομά, αν τελικά είναι αυτοί με τις ιδιαιτερότητες, αν είναι οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών, εάν είναι τελικά οι λαθρομετανάστες», προκαλώντας πολλές αντιδράσεις από τους υπόλοιπους καλεσμένους «εσείς να χαιρόσαστε να σας ψηφίζουν αυτοί» τους απάντησε.

Έξαλλος ο συντονιστής Χατζηνικολάου χαρακτήρισε σοκαριστική την άποψή του και όχι δημοκρατική. «Δεν μπορεί να λέτε πως έχει άλλο βάρος η ψήφος ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του ατόμου που ψηφίζει. Είναι ό,τι πιο φασιστικό έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό» του είπε.

Όλοι στάθηκαν στο ύψος τους…

Κ.Γ.

 

-------

PISTO STO RANTEBOY TOY ME* ΠΙΣΤΟ στο ραντεβού του με τους ψηφοφόρους και το συνεργείο των εταιρειών δημοσκοπήσεων χθες στο σχολικό συγκρότημα της Χαραυγής μετρούσε όσους ψήφιζαν και ενίοτε ρωτούσε κάποιους από το επιλεγμένο δείγμα για τις προτιμήσεις τους. Μέσα σε κλίμα αφόρητης ζέστης –στις αίθουσες των εκλογικών τμημάτων τουλάχιστον υπήρχαν κάποιοι ανεμιστήρες που ήρθαν από τα σπίτια των δικαστικών αντιπροσώπων...

 

-------

MIA HREMH APOGOHTEYSH GIA*ΜΙΑ ήρεμη απογοήτευση για τον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας. Κι ένα ανθυποχαμόγελο να αχνοφαίνεται.

Ζ.

 

-------

ENTAJEI O URIAMBOS THS ND1

ENTAJEI O URIAMBOS THS ND2*ΕΝΤΑΞΕΙ, ο θρίαμβος της ΝΔ προδιαγραφόταν απ’ το πρωί αλλά ποιος θα έβγαινε βουλευτής; Ποιος θα έβγαινε πρώτος βουλευτής; Και μαζί και χώρια οι υποψήφιοι της ΝΔ, τα γνωστά, έξω από το 1ο Γυμνάσιο. Στον ίσκιο φυσικά, Χαρακόπουλος-Τζανακούλης απ’ τη μια, Κέλλας-Καραχάλιος απ’ τη άλλη. Με συνδετικό κρίκο, εν προκειμένω, τον γιατρό Μάρκο Μπανιό.

Ζ.

 

-------

xalase o anelkysthras sto* ΧΑΛΑΣΕ ο ανελκυστήρας στο 9ο Γυμνάσιο Λάρισας και τα άτομα με κινητικά προβλήματα, που ήταν εγγεγραμμένα στα εκλογικά τμήματα που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του σχολείου, δεν είχαν πρόσβαση.

Ως εκ τούτου, δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να κατεβούν στην είσοδο του σχολείου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για να πραγματοποιήσουν την εκλογική διαδικασία.

Λ.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass