ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2019 19:45
• ΜΑΖΙ στη Λάρισα τον χειμώνα, Χαρακόπουλος - Λιακούλη, το καλοκαίρι μαζί και στη Βουλή.  Ζ. • ΜΑΖΙ στη Λάρισα τον χειμώνα, Χαρακόπουλος - Λιακούλη, το καλοκαίρι μαζί και στη Βουλή. Ζ.

Οι κατώτερες

* ΚΙ ήρθε ο καιρός στα ίσα του, καλοκαιρινός. Τα υπερσαραντάρια πέρασαν, λογικά θα ξανάρθουν, έχουν όλον τον καιρό μπροστά τους. Ωστόσο καύσωνας ανυπόφορος δεν ήταν αυτός των τελευταίων ημερών. Κυρίως διότι η θερμοκρασία έπεφτε τα βράδια. Κι άμα το ξημέρωμα είσαι στους 20, οι 41 βαθμοί το απομεσήμερο δεν σε τρελαίνουν, έχει προλάβει να αποφορτιστεί το ανθρώπινο σώμα, αλλά και η ατμόσφαιρα. Μακριά από κατώτερες τριαντάρες, αυτές είναι οι επικίνδυνες.

Ζ.

 

Ευτυχής δεξιός

* ΠΗΓΕ λέει ένας προχθές έξω από το Μαξίμου, τον σταμάτησε ο αστυνομικός στην είσοδο «πού πάτε κύριε;», γεμάτος αυτοπεποίθηση εκείνος «έχω ραντεβού με τον κύριο Τσίπρα». Χαμογελά με συγκατάβαση ο αστυνομικός, «δεν είναι εδώ, κύριε, έφυγε». Χαιρετάει ο επισκέπτης και αποχωρεί. Πάει ξανά όμως χθες, τον σταματάει ο ίδιος αστυνομικός, του λέει το ίδιο πράγμα, πως έχει ραντεβού με τον κύριο Τσίπρα, του απαντά ευγενικά ο αστυνομικός «αφού σας είπα χθες πως δεν είναι εδώ, έφυγε». Χαμογελάει πλατιά «το ξέρω, θέλω όμως να τ΄ ακούω»...

Ζ.

 

Προμήνυμα

* ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της κυβέρνηση ο Παν. Πικραμμένος. Κι όλοι αντιλήφθηκαν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης ήθελε να προϊδεάσει. Πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν θα είναι και τόσο γλυκές.

Ζ.

 

Κόμπος

* ΧΑΜΟΣ στην «Ελληνική Λύση». Όχι λύση αλλά… κόμπος έπρεπε να λέγεται το κόμμα. Μα με το καλημέρα να προκύψουν τόσο έντονα προβλήματα; Αναρωτιόταν ο Λαρισαίος υποστηρικτής. Με μια επιστολή του Ιησού ίσως να λύνονταν όλα, απαντούσαν οι αντίπαλοι.

* * *

* ΠΑΝΤΩΣ ο Νασίκας δεν μπορεί να το πιστέψει όλο αυτό που του συνέβη. Και …κερατάς και δαρμένος ένα πράμα. Δεν φτάνει που έχασε την έδρα, στερήθηκε και την ελευθερία του για λίγη ώρα. Εκεί που πήγαινε για δουλειά βρέθηκε στο Τμήμα.

* * *

* ΑΡΝΗΤΙΚΗ διαφήμιση με το ξεκίνημα αποτέλεσε για την «Ελληνική Λύση» αυτή η εξέλιξη. Δηλώσεις, ανατροπές και παρασκήνιο. Βέβαια οι πληροφορίες των «Ψιθυριστών» αναφέρουν πως μεγάλο ρόλο στη μήνυση έπαιξε ένα τηλεφώνημα και όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκειά του. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε η πλευρά του Βελόπουλου βάσει της μήνυσης. Ο ένας έψαχνε τον άλλο για να τον… τιμωρήσει και πάει λέγοντας.

* * *

* ΑΠΟ την πλευρά του ο Εισαγγελέας κ. Τζαμαλής λειτούργησε ορθότατα καθώς ήθελε χρόνο για να ερευνήσει την υπόθεση. Δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας πολιτικός και να κατηγορεί τον μέχρι πρότινος σύντροφό του και να τον οδηγεί στα δικαστήρια. Έμπειρος και ψύχραιμος.

Κ.Γ.

 

Έναρξη

οργάνων

* ΣΤΗ γειτονιά ξεκίνησαν τα όργανα. Όπου ο αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής Μαγνησίας Μιχάλης Καστρινάκης, ο αντίστοιχος Β. Ζωγράφος του Βόλου, τοποθετήθηκε ήδη αιχμηρά, λέγοντας αυτό που ο κόσμος έχει τούμπανο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει οργανωτικά κόμμα του 3%. Είναι πολύ μακριά όχι μόνο από το σημερινό 31,5 %, αλλά και από το 10% με 12% που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ παντού, σε συνδικάτα, δήμους κ.λπ. Την ανάγκη στροφής σε αυτόν τον κόσμο και σύνδεσής του με το κόμμα επισημαίνει η σχετική αναφορά στην ομιλία του Τσίπρα. Αυτό είναι κάτι που έχει πολλές πιθανότητες να γίνει, αν και προϋποθέτει σύγκρουση με τμήματα της εσωκομματικής γραφειοκρατίας». (Αυτή τελευταία δεν του χαρίστηκε).

Ζ.

 

Τσεκουράτα

* - Ο Βορίδης ήξερε καλά από τσεκούρια, κάτι θα σκαμπάζει κι από τσάπες.

Αμέσως ξεκίνησαν στη Λάρισα τα πειράγματα για τον νέο υπουργό Γεωργίας. Λιγάκι υποβαθμισμένο πόστο για κοτζάμ Μάκη Βορίδη. Ειπώθηκε ότι ο πρωθυπουργός είχε μια διάθεση να ξεμπλέξει απ΄ αυτόν.

- Με Βορίδη στο υπουργείο, τσεκούρι στις επιδοτήσεις.

* * *

* ΑΝ και τις επιδοτήσεις και τη νέα ΚΑΠ θα τα διαχειριστεί ο υφυπουργός Κ. Σκρέκας. Ο κατ΄ έθιμο Θεσσαλός στο Υπουργείο Γεωργίας, που κι αυτή τη φορά τηρήθηκε, είναι στην παρούσα κυβέρνηση Τρικαλινός.

Ζ.

 

Στο περίμενε

* ΑΛΛΟΣ Θεσσαλός, κανένας στο «ολιγομελές και ευέλικτο», όπως είχε προαναγγελθεί, κυβερνητικό σχήμα των 51. Με 21 εξωκοινοβουλευτικούς, δεν περίσσευαν θέσεις. Ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε φτιάξει μια κυβέρνηση με δικούς του, εντάξει έκανε και κάποιες παραχωρήσεις, αλλά η στρατιά υφυπουργών είναι προσωπικές του επιλογές. Και μακάρι να του βγει το σχέδιό του και να αποδώσουν. Χωρίς να κάνουν σκέρτσα, άλλωστε ο Α. Σκέρτσος ορίστηκε να επιβλέπει το κυβερνητικό έργο.

* * *

* ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ όμως ήδη η πρώτη επιφύλαξη για το μοντέλο. Ότι ο πρωθυπουργός μετέτρεψε αρμοδιότητες σε υφυπουργεία.

Ενώ κι οι βουλευτές, πολλοί εξ αυτών έμπειροι, έμειναν με το δάχτυλο στο στόμα. Και το κουστούμι κρεμασμένο στην ντουλάπα, αγκαλιά με τη vapona.

* * *

* OI Λαρισαίοι εντελώς στην απ’ έξω. Συντονισμένοι στο πνεύμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Περίμεναν είναι η αλήθεια, οι δύο παλιοί εννοείται, περίμεναν αυτό το τηλεφώνημα της Δευτέρας, που όμως ποτέ δεν ήρθε.

* * *

* ΚΙ ο Χρ. Μπουκώρος, περίμενε κι αυτός στον Βόλο. Το μεσημέρι μιλούσε σε τοπικό κανάλι.

- Κοιτάτε συνεχώς το τηλέφωνο, τον πείραξε ο δημοσιογράφος.

- Ε ναι, το παραδέχτηκε. Μήπως δεν έχει και σήμα εδώ μέσα στο στούντιο.

Σε λίγο ζήτησε να τον αποδεσμεύσουν, να είναι πιο σίγουρος στην αναμονή του, μην πάθει καμιά πλάκα να μην τον βρίσκουν. (Πολύ σύντομα όμως βρέθηκε στο άλλο κανάλι. Έξις δευτέρα φύσις.)

Ζ.

 

Κι οι φίλοι

* ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ από την οικογένειά του και τους στενούς του συνεργάτες ορκίστηκε πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυρ. Μητσοτάκης. Είχε προσκαλέσει και τους επιστήθιους φίλους του. Παρόντες ο επιχειρηματίας Σπήλιος Μανιάς κι ο δικηγόρος Αλ. Αθανασίου, αμφότεροι Αθηναίοι. Δεν πρόλαβε να πάει ο Λαρισαίος. Ο τρίτος που επίσης είχε προσκληθεί ήταν ο Γιάννης Καντώνιας.

Ζ.

 

Είναι πολλοί

* ΤΗ μόδα Τσίπρα ακολούθησε είπαν και ο Μητσοτάκης. Κι ας μην πάει αυτός για κεντροαριστερό κόμμα. Η δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ πάντως δείχνει ανεξάντλητη.

Εκτός από τους δύο υπουργούς, τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη και τη Λίνα Μενδώνη, τους οποίους διέγραψε εκ των υστέρων η αιφνιδιασθείσα Φ. Γεννηματά, είναι κι άλλοι αρκετοί σε κρίσιμα πόστα οι οποίοι έχουν συνθέσει άφθονη πολιτική χλωροφύλλη.

Ο νεαρός Κυριάκος Πιερρακάκης, υπήρξε στενός συνεργάτης Βενιζέλου και Διαμαντοπούλου, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και στην κεντρική του επιτροπή.

Επίσης, ο πανίσχυρος υφυπουργός Άκης Σκέρτσος πριν βρεθεί να διευθύνει τον ΣΕΒ υπήρξε συνεργάτης Χρυσοχοΐδη και Στουρνάρα.

* * *

* Ο νέος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, προέρχεται επίσης από την πράσινη μήτρα, διετέλεσε κυβερνητικός παράγων, μετά βουλευτής με το Ποτάμι, ύστερα στο κόμμα του Αλέκου Παπαδόπουλου.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση Θόδωρος Λιβάνιος, ξεκίνησε ως συνεργάτης του Γ. Ραγκούση, αργότερα όμως βρέθηκε ξανά στο Εσωτερικών επί υπουργίας Μητσοτάκη κι έγινε κι ο πληροφορικάριος στο κόμμα. Ακόμα, ο Δημ. Μητρόπουλος πρώην διευθυντής στα ‘’Νέα’’, τώρα σύμβουλος στρατηγικής, ο Καρανίκας του Μητσοτάκη.

* * *

* Ο κορυφαίος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη απ΄ το 2016, υπήρξε γραμματέας της ΚΝΕ πριν 30 χρόνια, τότε που ο Τσίπρας ήταν ένας απλός κνίτης, μετά δεξί χέρι του Λαλιώτη και στέλεχος ΠΑΣΟΚ.

Αλλά κι ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο νέος υπουργός Επικρατείας και ο άνθρωπος - κλειδί του Μητσοτάκη, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, υπήρξε στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου. (Το ΠΑΣΟΚ είναι δω...)

Ζ.

 

Αχαιός;

* ΜΠΟΡΕΙ να κοιμάται ήσυχη η Α. Βαγενά. Ο Τσίπρας, λέει ο Λαρισαίος πασοκτζής, θα κρατήσει την έδρα στην Πάτρα, για ένα πολύ βασικό λόγο. Για να το παίζει πάλι Αντρέας. Μέχρι μεταδημότευση μπορεί να κάνει στην Αχαΐα. (Σήμερα πάντως συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα αποφασιστεί ποια έδρα θα επιλέξει ο πρόεδρος. Η Α. Βαγενά επίσης βρίσκεται στην Αθήνα, το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό.)

Ζ.

 

Διπλή όψη

* ΥΠΗΡΞΑΝ φυσικά οι ευνοημένοι, όπως ο Κώστας Καραμανλής ο Γ΄, του Αχιλλέα, στον οποίο δόθηκε το αντίστοιχο Υπουργείο Δημοσίων Έργων με το οποίο είχε ξεκινήσει επί Παπάγου το 1952 νεαρός κι αυτός τότε ο θείος Κ. Καραμανλής. Για ν΄ αρχίσει κι ο τωρινός την πορεία του προς την πρωθυπουργία.

* * *

* ΥΠΗΡΞΑΝ φυσικά κι οι ριγμένοι. Σαν τον Γ. Κουμουτσάκο. Που αφού σήκωσε το βάρος των εξωτερικών θεμάτων ως τομεάρχης, έφαγε και τη λέζα με τη στάση της ΝΔ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα τον στέλνει ως Μ. Μουζάλα να διαχειριστεί το Μεταναστευτικό. Που υπό μία έννοια στα εξωτερικά θέματα ανήκει κι αυτό.

Ζ.

 

Λαρισαίοι

υφυπουργοί

* ΣΤΟΥΣ ριγμένους κι ο Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τα άλλα στενός συνεργάτης εμπιστοσύνης, παρά τα γλυκόλογα ότι είναι άνθρωπος για δύσκολες αποστολές και άλλα τέτοια. Του το είπε παραδίδοντας κι ο συριζαίος προκάτοχός του υφυπουργός Αθλητισμού. «Κάτι κακό θα έκανες στον αρχηγό σου για να σε στείλει εδώ». (Πάντως, με τον συγκεκριμένο υπουργό ειπώθηκε ότι ο Ολυμπιακός φέτος θα πάρει μέχρι και το Master Chef.)

* * *

* Ο Αυγενάκης ωστόσο, μπορεί να θεωρηθεί κατά κάποιο τρόπο και ως Λαρισαίος υπουργός. Ο πιο κοντινός σε «Λαρισαίο» κυβερνητικός, λόγω της στενής σχέσης του με τον πρόεδρο της γαλάζιας Νομαρχιακής.

Αλλά και με τους Τσιλιάκο- Νινίκα της κεντρικής επιτροπής, οι οποίοι δεν αποκλείεται να βρεθούν με αθλητικό πόστο. Αναλόγως, ως «Λαρισαία» μπορεί να λογίζεται και η Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Παιδείας.

Ζ.

 

Συμμαθητές

* ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ στη Λάρισα για τη νέα ηγεσία στο Αμύνης οι γαλάζιοι απόστρατοι Απ. Παπαπαρίσης και Ν. Καρδούλας. «Νέος ΥΦΕΘΑ ο επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, φίλος και συμμαθητής της ΣΣΕ, τάξη 1982».

Ζ.

 

Τρώγοντας

* ΚΕΦΑΤΑ τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.

- Μικρή ήθελα να γίνω μοντέλο αλλά με κέρδισε η γαστρονομία.

- Μαγειρεύεις;

- Όχι, τρώω.

* * *

* - ΕΧΩ χαμηλό αιματοκρίτη γιατί λέει δεν τρώω μοσχάρι. Το ότι τρώω σαν μοσχάρι δεν πιάνεται, ε;

* * *

* - ΑΥΤΟ που παχαίνει στη σοκολάτα πρέπει να είναι το σόκο διότι το λάτα το έχει και η σαλάτα.

Ζ.

 

Άλλαξε άποψη;

* ΕΚΤΟΣ από το κλείσιμο της ΕΡΤ, επί κυβέρνησης Σαμαρά είχαν απολυθεί από τον υπουργό τότε Κυρ. Μητσοτάκη οι καθηγητές των ΕΠΑΛ που περίσσευαν, οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες, μετακινήθηκαν οι δημοτικοί αστυνόμοι. Ήρθε μετά ο ΣΥΡΙΖΑ να θεραπεύσει την κατάσταση. Τώρα με Μητσοτάκη πρωθυπουργό, τι μπορεί να γίνει; Εκτός κι αν θεωρεί λάθος το τότε έργο του...

Ζ.

 

Σταθερά

* ΓΙΑ παγκόσμιες σταθερές μιλούσε χθες ο Λαρισαίος.

- Έχουμε το π=3,14. Κι έχουμε και το ΚΚΕ=5.30.

* * *

* ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ, διότι υπήρξαν αλλαγές στο ΚΚΕ της Λάρισας. Ναι μεν βγήκε πρώτος σε σταυρούς και βουλευτής ξανά ο Γ. Λαμπρούλης. Όμως σ΄ αυτές τις εκλογές, σε σύγκριση με τις προηγούμενες, Ρ. Μαρούδας και Τ. Τσιαπλές αντάλλαξαν μεταξύ τους τη δεύτερη και την τρίτη θέση, ενώ Μαρία Γαβαλά και Δ. Αβρανάς εναλλάχθηκαν στην τέταρτη και την πέμπτη. Ο δε Τυρναβίτης Στ. Τσικριτσής, εδώ συνέβη το κοσμογονικό, υποχώρησε από την έκτη στην έβδομη θέση σε σταυρούς.

* * *

* ΣΟΒΑΡΑ τώρα, στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, αυτές που είχαν πάλι σταυρό, εκείνες που είχε κερδίσει θριαμβευτικά ο Τσίπρας, τότε λοιπόν το ΚΚΕ είχε πάρει στη Λάρισα 6,9% και 11.800 ψηφοδέλτια ενώ τώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε, εκλογές-ποσοστά-ψήφους, το ΚΚΕ απώλεσε επίσης 2.000 ψήφους. Καθώς έλαβε προχθές στον νομό 6,2% ήτοι 9.800 ψηφοδέλτια. Ήταν και μικρότερη η συμμετοχή στις εκλογές.

* * *

* ΣΤΟ ίδιο μοτίβο, προς το χειρότερο κιόλας, και ο πρωτεύσας βουλευτής. Τότε ο Γ. Λαμπρούλης είχε πάρει 6.600 σταυρούς και τώρα μόνο 4.100. Τότε είχε σταυρωθεί από το 56% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, ενώ τώρα, που λιγόστεψαν κιόλας, μονάχα από το 42%. (όμως αυτά είναι θέματα δύσκολα, από κεντρική επιτροπή και πάνω.)

Ζ.

 

Στα ίδια;

* Και στον ΣΥΡΙΖΑ όμως, δεν υπήρξε καμιά χιονοστιβάδα. Απλώς σε σύγκριση με το ΄15, η Α. Βαγενά υποχώρησε στη δεύτερη θέση χάνοντας το 1/3 των σταυρών της. Και αυτή τη φορά την ακολουθούσαν Δ. Γελαλής, με τους μισούς τώρα σταυρούς όμως και Γ. Καριπίδης με 2.500 λιγότερα σταυρουδάκια. Κι ο Β. Ζωγράφος προήχθη από έβδομος σε πέμπτο στη σειρά, παρότι με 1.500 σταυρούς λιγότερους.

Η διαφορά στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως αντί της Ηρώς Διώτη που ήταν τότε δεύτερη, βγήκε τώρα πρώτος ο Β. Κόκκαλης. Ασήμαντο δεν το λες...

Ζ.

 

Αλλαγή στο 3

* ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ και στη ΝΔ. Κλασικά Χαρακόπουλος μπροστά, Κέλλας πάντα πίσω του, μια εναλλαγή μεταξύ Τζανακούλη-Μπίζιου στην τρίτη θέση που όμως αυτή τη φορά σήμαινε βουλευτική έδρα.

* * *

* Η απίστευτη σταθερότητα όμως σχετίζεται με τη Θ. Κάλλα. Ούτε το κρύσταλλο της φωνής της περίπου συνεπώνυμης Μ. Κάλλας τόσο. Δέκατη στη σειρά το ΄15, δέκατη και τώρα. Κι ας ανέβηκε εξακόσια ψηφαλάκια, κοντεύοντας τους 3.000 σταυρούς. Το δέκα το καλό. Εξακόσιους σταυρούς τους έχασε η Λένα Αξιόγλου κι από όγδοη που ήταν βρέθηκε ενδέκατη και τελευταία. Κι ας εθεωρείτο ο άνθρωπος του Μητσοτάκη στη Λάρισα. Οι αξίες δεν αναγνωρίζονται, ουδείς προφήτης κ.λπ., κ.λπ.

Ζ.

 

Ανελκύεται

* ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ δύναμη ο Δαμιανός Ζώκας. Αλλά άτυχος. Τον πολεμούν κιόλας αδυσώπητα. Με Β. Λεβέντη είχε βγει τέταρτος, το ροτέισιον δεν έγινε παρά την υπόσχεση. Με Κ. Βελόπουλο ανέβηκε στην τρίτη θέση, όμως ο αρχηγός πήρε την έδρα για πάρτη του.

Ζ.

 

Προς τους πάνω

* ΟΠΩΣ το είχαν εντοπίσει οι έμπειροι, ο Μιχ. Τολίκας τα πήγε περίφημα στις εκλογές. Πέμπτος σε σειρά με το ΚΙΝΑΛ. Ακριβώς κάτω από τους τέσσερις μεγάλους που κονταροχτυπήθηκαν. Και μετά τον πράσινο αστυνόμο, το χάος. Με μεγάλη διαφορά πιο κάτω οι υπόλοιποι έξι υποψήφιοι.

Ζ.

 

Απέφυγαν

* ΔΕΝ θα πρέπει να περίσσεψε η συντροφικότητα προεκλογικά στο ΚΙΝΑΛ της Λάρισας. Τουλάχιστον έτσι προκύπτει από τη μετεκλογική συμπεριφορά. Ούτε ο δεύτερος Κ. Μπαργιώτας, ούτε η τρίτη Μ. Γαλλιού συνεχάρησαν την πρωτεύσασα Λ. Λιακούλη για την εκλογή της στη Βουλή. Στις δηλώσεις τους, αμφότεροι περιορίστηκαν να συγχαρούν γενικά «τους νεοεκλεγέντες βουλευτές». Ο δε τρίτος Φ. Σαχινίδης δεν μίλησε ακόμη καθόλου.

Ζ.

 

Πρώτος μεν...

* ΠΡΩΤΟΣ βουλευτής ξανά ο Μ. Χαρακόπουλος, μπορεί να επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, εκείνος όμως ξέρει πόσο δύσκολο είναι κάθε φορά. Και καμαρώνει ο Λαρισαίος ότι είναι ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στη Θεσσαλία. Σωστό, με μια διαφορά όμως. Ή μάλλον δύο. Στη Λάρισα έχει τρισταυρία, ενώ στους υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς δικαίωμα δύο σταυρών. Επίσης η Λάρισα είναι φανερά πολυπληθέστερη εκλογική περιφέρεια. Μιάμιση φορά η Μαγνησία, πόσο μάλλον Τρικαλοκαρδίτσα. Πρακτικά μεγαλύτερης αποδοχής μεταξύ των νεοδημοκρατών έτυχε αναλογικά ο υπουργοποιηθείς Κ. Σκρέκας. Πιο πρώτος αυτός, καθώς τον σταύρωσαν το 48% των ψηφοφόρων της ΝΔ στα Τρίκαλα, ενώ ο Μ. Χαρακόπουλος σταυρώθηκε από το 44% των Λαρισαίων γαλάζιων.

Ζ.

 

Το αυτονόητο

* «ΑΛΛΑΓΗ σκυτάλης με δημοκρατική ωριμότητα», ο τίτλος της ‘’Καθημερινής’’. Που έκανε πρωτοσέλιδο το αυτονόητο. Ο Τσίπρας είχε παραδώσει κανονικά το Μαξίμου στον Μητσοτάκη. Δεν προσπάθησε καθόλου να δημιουργήσει παράδοση, σ΄ αυτό που είχε ξεκινήσει ο Καλαματιανός προκάτοχός του.

Γενικότερα, οι ‘’Μαδούροι’’ παρέδωσαν κανονικά τα υπουργεία τους χθες. Δεν αντιστάθηκαν ζωσμένοι με εκρηκτικά, δεν απέδρασαν με ελικόπτερα. Ευγενέστατοι και οι καινούργιοι παραλήπτες της εξουσίας.

Ζ.

 

Έσο έτοιμος

* ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ πήγαν χθες για κατασκήνωση στην Τσαριτσάνη . Και παρότι όλα είχαν ρυθμιστεί με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, βρήκαν κλειστό το σχολείο που θα τους φιλοξενούσε. Πρόσκοποι βέβαια, θα έβρισκαν λύση, δεν χρειαζόταν όμως να λιβακωθούν μικρά παιδιά στο κατακαλόκαιρο. Με το που πληροφορήθηκε όμως την εμπλοκή ο δήμαρχος Ν. Ευαγγέλου, αποδείχθηκε ‘’Έσο έτοιμος’’, επελήφθη κι έδωσε λύση. Το σχολείο άνοιξε. Κι ο δήμαρχος θα μπορούσε να δέσει ένα κόμπο στο μαντήλι του, αν ήταν πρόσκοπος.

Ζ.

 

Ποια ρολά

* ΣΧΗΜΑ λόγου φυσικά το «κατέβασαν ρολά», οι Λαρισαίοι έμποροι λόγω του μπλακ άουτ προχθές το απόγευμα. Μόνο αυτό δεν μπορούσαν να κάνουν. Τα μαγαζιά τους τέθηκαν εκτός λειτουργίας λίγο μετά τις 7 αλλά ως τις 11 σχεδόν δεν μπορούσαν να σηκωθούν και να φύγουν. Αφού χωρίς ρεύμα δεν μπορούσαν να κατεβάσουν τα ρολά, ανοιχτά να τα άφηναν; (Και ζημιά που έχασαν τις ώρες αιχμής στην πρώτη μέρα των εκπτώσεων και ταλαιπωρία.)

Ζ.

 

Απέτυχαν

* «ΤΙΜΩΡΙΑ των προθύμων» είδε χθες πρωτοσέλιδα η ‘’Δημοκρατία’’. Επισημαίνοντας την εκλογική αποτυχία των Γρ. Ψαριανού και Πέτρου Τατσόπουλου, οι οποίοι είχαν μεταγραφεί στη ΝΔ αυτή τη φορά.

* * *

* ΔΕΝ εκλέγονται όλοι οι δημοσιογράφοι που εκθέτουν βουλευτική υποψηφιότητα. Εκτός του προαναφερθέντος, αυτή τη φορά δεν βγήκαν με τη ΝΔ ο Παν. Παναγιωτόπουλος που ήταν και υπουργός παλιότερα, ούτε ο Αντ. Πανούτσος που είχε ανακοινωθεί εν χορδαίς και οργάνοις, μήτε ο Δημ. Τσιόδρας, ηχηρή μεταγραφή από το Ποτάμι.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν επανεκλέχθηκαν η Αννέτα Καβαδία και ο Νίκος Ξυδάκης.

Ζ.

 

Προσοχή

* ΔΕΝ πήρε τα χάπια του ο παππούς και πήγε και είπε ό,τι χαζομάρα του κατέβηκε στο κοριτσάκι 12 ετών στο Αβέρωφ πριν λίγες ημέρες. Να το ακούς και να παθαίνεις εγκεφαλικό. Τι να τον κάνει και ο δικαστής και οι 18 μήνες φυλάκισης; Άμα ξεμωραίνεται ο άνθρωπος έτσι είναι. Προσοχή χρειάζεται από μικρούς και μεγάλους. Όχι μόνο για τα μικρά παιδιά μας αλλά και για τα μεγάλα παιδιά. Τους γονείς μας και τους παππούδες μας.

Κ.Γ.

 

Μόνο ένας

* ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ είχαμε και στη Λάρισα σ΄ αυτές τις εκλογές. Μόνο ένας όμως εκλέχθηκε. Ο Β. Κόκκαλης που από τους ΑΝΕΛ βρέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κ. Μπαργιώτας και ο Γ. Καραβάνας, που από το Ποτάμι μετακινήθηκαν στο ΚΙΝΑΛ και τη ΝΔ αντίστοιχα, δεν τα κατάφεραν. Απέτυχε επίσης ο Γ. Κατσιαντώνης που πήγε ΝΔ εγκαταλείποντας τον Β. Λεβέντη. Ο Φ. Σαχινίδης που είχε βρεθεί στο ΚΙΔΗΣΟ του ΓΑΠ, δεν ευτύχησε επιστρέφοντας στο ΚΙΝΑΛ. Ενώ ο πρώην υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αρζομανίδης έμεινε τελευταίος στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ζ.

 

Ακατανόητο

* - ΔΕΝ μπορώ να τις καταλάβω τις γυναίκες βρε παιδιά...

Είχε απηυδήσει ο νεαρός Λαρισαίος.

- Πήρε η δικιά μου προκλητικά εσώρουχα και μου είπε ‘’για σένα τα πήρα αγάπη μου’’. Ε, όταν τα φόρεσα νευρίασε.

Ζ.

 

-----------

DEN APEKTHSE AERA STIS EKLOGES TO KALO APOTELESMATA• ΔΕΝ απέκτησε αέρα στις εκλογές, το καλό αποτέλεσμα που πέτυχε απλώς τον επιβεβαίωσε, η Μαρία Γαλλιού χθες στην εφημερίδα. Μπορεί να μην εκλέχθηκε με το ΚΙΝΑΛ, αλλά μόνο αποτυχία δεν ήταν η επίδοσή της, ήρεμη αλλά φορτσάτη συνάμα, συγκροτημένη πάντα, συζήτησε με τους δημοσιογράφους, ευχαριστώντας για τη συνδρομή στην προσπάθειά της.

 

 

-----------

STHN AUHNA BREUHKAN XUES ARKETOI LARISAIOI NEODHMOKRATES

STHN AUHNA BREUHKAN XUES ARKETOI2• ΣΤΗΝ Αθήνα βρέθηκαν χθες αρκετοί Λαρισαίοι Νεοδημοκράτες, προκειμένου να παραστούν στις τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων. Από τους πιο στενούς φίλους του νέου υπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, παρέστη στην παράδοση-παραλαβή από τον κ. Βασιλειάδη του ΣΥΡΙΖΑ στον Κρητικό πολιτικό.Επίσης, μαζί με τον βουλευτή Χρ. Κέλλα, που τυγχάνει και προσωπικός φίλος του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη βρέθηκαν στο ΥΠΑΑΤ ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Κ. Κουλώτσιος και ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Δημ. Ντογκούλης.

Γ.Ρ.

 

-----------

AYTH EINAI H KATASTASH TOPY PEZODROMIOY STHN TYXEROY 36• ΑΥΤΗ είναι η κατάσταση του πεζοδρομίου στην Τυχερού 36, άκρως επικίνδυνη για ατυχήματα. Οι ρίζες του δένδρου έχουν «ανεβάσει» τις πλάκες. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις στον Δήμο (να σημειωθεί ότι από εκεί καθημερινά περνούν όλα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της ΔΕΥΑΛ), όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι «καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε». Επίσης τα κλαδιά παραμένουν εκεί δύο εβδομάδες ,καταλαμβάνοντας το πεζοδρόμιο και αναγκάζοντας τους πεζούς να περπατούν στον δρόμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass