Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2019 19:45
*ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ πάνω, Αγοραστός και κάτω. Τοποθετήθηκαν οθόνες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίες λειτουργούν ως προτζέκτορες, συνδεδεμένες με υπολογιστή. Επομένως Αγοραστός και πιο πάνω, Αγοραστός και στα πλάγια, σε άλλες οθόνες. Στα δοκιμαστικά φυσικά, διότι κανονικά θα προβάλλεται υλικό χρήσιμο στις συνεδριάσεις μα και στις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στην αίθουσα.  Ζ. *ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ πάνω, Αγοραστός και κάτω. Τοποθετήθηκαν οθόνες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίες λειτουργούν ως προτζέκτορες, συνδεδεμένες με υπολογιστή. Επομένως Αγοραστός και πιο πάνω, Αγοραστός και στα πλάγια, σε άλλες οθόνες. Στα δοκιμαστικά φυσικά, διότι κανονικά θα προβάλλεται υλικό χρήσιμο στις συνεδριάσεις μα και στις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στην αίθουσα. Ζ.

ΔΕΗ

* ΕΙΝΑΙ περισσότερα από δύο βράδια που στην Κοιλάδα δεν λειτουργεί ο φωτισμός στις κολόνες της ΔΕΗ.

Παλαιότερα καταγγέλλουν κάτοικοι, τηλεφωνούσες στις Βλάβες στη Λάρισα και πήγαιναν οι άνθρωποι, αποκαθιστούσαν τη ζημιά. Τώρα πρέπει να τηλεφωνήσεις στην Αθήνα και να περιμένεις για ώρα στην αναμονή και αν συνεννοηθείς.

 Με τη ΔΕΗ που δεν έχει χρήματα ούτε για κολόνες κατά πώς λένε, καλόν είναι να αναμένουμε τις αποφάσεις της νέας κυβέρνησης και στο μεταξύ, να προσαρμοζόμαστε σε καταστάσεις του… μέλλοντος.

Αλήθεια, πρέπει να τηλεφωνήσουν στην Αθήνα για τις Βλάβες ή έγινε παρανόηση;

Β.Κ.

 

Για το τσίπουρο

* ΣΕ αναβρασμό βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος του Τυρνάβου για το τσίπουρο. Χθες υπήρξε νέα παρέμβαση από τον π. πρόεδρο του Οινοποιείου Τυρνάβου, αντιπροέδρο της ΚΕΟΣΟΕ και μέλος της Διεπαγγελματικής, Αγησίλαο Ραψανιώτη. Ο κ. Ραψανιώτης με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ σημειώνει για το παρελθόν ότι «το τσίπουρο κατοχυρώθηκε σαν γεωγραφική ένδειξη το 1992 -93, ως τσίπουρο Τυρνάβου, τσίπουρο Θεσσαλίας, Μακεδονίας και τσικουδιά Κρήτης.

* * *

* ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ τότε, κατοχυρώθηκε το 50% του φόρου κατανάλωσης στο ούζο. Το τσίπουρο δεν εντάχθηκε σ’ αυτό το καθεστώς με κύριο λόγο ότι δειλά – δειλά είχε αρχίσει η εμφιάλωσή του. Αυτό το κέρδισε το ούζο τότε διότι δεν ήταν ανταγωνιστικό στα ξένα αλκοολούχα ποτά. Αυτός ήταν ο λόγος που πήρε μειωμένη φορολογία.

* * *

* ΓΙ’ αυτό τον λόγο μετά την καταγγελία που έγινε από επαγγελματικό φορέα της χώρας για τους διήμερους, η ΣΕΠΣ θυμήθηκε ότι το τσίπουρο είναι στο 50% χωρίς να είναι κατοχυρωμένο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και καταλήγει ο κ. Ραψανιώτης: «Αν ισχύσει ο συγκεκριμένος φόρος θα αποτελέσει ταφόπλακα για την αμπελοκαλλιέργεια όλης της χώρας.

Κ.Τσ.

 

Αλλαγές

* ΜΕ τους νέους περιφερειάρχες συναντάται αύριο το μεσημέρι ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο των επαφών που ήδη έχει ξεκινήσει με τους αιρετούς.

Επαφές ενταγμένες στο πλαίσιο των αναμενόμενων αλλαγών που σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία στο νομοθετικό πλαίσιο. Έτσι εκτιμάται πως… αργά ή γρήγορα θα καταργηθεί η απλή αναλογική στις εκλογές των ΟΤΑ, ενώ άμεσα θα προωθηθεί ρύθμιση που θα στοχεύει στη λεγόμενη «κυβερνησιμότητα» των δήμων.

Κατά κάποιο τρόπο θα επιστρέψουμε στο παλαιότερο καθεστώς της «αυτοδυναμίας», δηλαδή των δημάρχων όπου θα περνάνε τελικά τα δύσκολα θέματα (προϋπολογισμός, τεχνικά έργα) από την Οικονομική Επιτροπή.

Κατά μια εκδοχή θα έπρεπε να ενισχυθεί η λογική των συνεργασιών αντί να πάμε σε δήμους «τσιφλίκια» των εκάστοτε δημάρχων. Ισχυρό αντίλογο στην πολιτική των συνεργασιών αποτελούν υπαρκτά παραδείγματα δήμων όπου η αντιπολίτευση στύλωνε τα πόδια μόνο και μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους. Στείρα αντιπολίτευση χωρίς αντιπρόταση. Α έτσι…

Β.Κ.

 

Ψεύτικο

* ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχει και το ΚΚΕ και… ισορροπεί κάπως (σ.σ. ιδεολογικά) την αντιπαράθεση για τα δημόσια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Γιατί στην αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με βάση και την υπαρκτή πολιτική Γαβρόγλου δηλαδή και όχι θεωρίες, πραγματικά δεν γίνεται αντιληπτό για ποιο λόγο τσακώνονται.

Γιατί το μείζον δεν είναι αν στην Πάτρα ή στη Λάρισα δημιουργηθεί μια ακόμη Νομική Σχολή. Αλλά το τι θα εξυπηρετήσει η ίδρυσή της με δεδομένο ότι έχουμε ήδη άλλες 3 Νομικές και έναν υπερκορεσμό άνεργων αποφοίτων.

Όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν στη Νομική, έχουν ήδη άλλες τρεις σχολές, οπότε τι την χρειαζόμαστε την τέταρτη; Πάνω σε μια τέτοια αδιέξοδη συζήτηση ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η ΝΔ θέλει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και καταργεί τα δημόσια.

Όταν στη χώρα μας ακόμη και η δημόσια εκπαίδευση είναι ταξική. Ένα ολόκληρο προϋπολογισμό θέλουν οι οικογένειες για να πάρουν τα καμάρια τους, ξεκινώντας από τη Β’ Δημοτικού παρακαλώ, το ξενόγλωσσο πτυχίο σε φροντιστήριο και από την Α’ Λυκείου στα φροντιστήρια, για να περάσουν στις πανελλαδικές.

Καβγαδίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια εκπαίδευση; Εμ κι αυτοί οι ΝεοΔημοκράτες στην Ελλάδα, γιαλαντζί φιλελεύθεροι είναι, στο άρμα του Δημοσίου θέλουν να δεθούν, κρατικοδίαιτοι «κομμουνιστές» ομοιάζουν. Να σπουδάσουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για να διοριστούν στο Δημόσιο; Τι σόι φιλελευθερισμός είναι αυτός;

Β.Κ.

 

Ενισχύσεις…

* «ΕΝΟΣ κακού δοθέντος μύρια έπονται» έλεγαν σοφά οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Αυτό ισχύει τώρα και για τους κτηνοτρόφους του Τυρνάβου οι οποίοι δεν είναι που έπαθαν ζημιές από το μπουρίνι, το χαλάζι και τον αέρα την περασμένη Τετάρτη, αλλά τα προβλήματα συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες. Γι’ αυτό ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Τυρνάβου ζητά την άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για να αποζημιώσει τον κτηνοτρόφο αφού με τον ισχύοντα κανονισμό δεν αποζημιώνεται. Ζητούν επίσης να δοθεί άμεσα ενίσχυση έκτακτης ανάγκης για τις καταστροφικές ζημιές που υπέστησαν οι κτηνοτροφικές μονάδες. Θα εισακουστούν άραγε από τα στελέχη της νέας κυβέρνησης;

Κ.Τσ.

 

Δύο σάκοι άμμο

* ΕΝΑ πρωί πλησιάζει στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, τότε παλιά που είχαν πρωτοανοίξει τα σύνορα με την Αλβανία, ένας τύπος καβάλα σε ένα μηχανάκι. Στους ώμους του κρέμονται δύο σάκοι.

-Επ, πού πας εσύ, τον ρωτάει με καχυποψία ο τελωνειακός. Τι έχεις μέσα στους σάκους;

-Άμμο, απαντάει ο τύπος.

-Τι άμμο και βλακείες μου λες. Χθεσινός είμαι; Κατέβα αμέσως για έλεγχο.

Κατεβαίνει αυτός και αρχίζει να ψάχνει ο τελωνειακός μέσα στην άμμο. Μετά από δύο ώρες δε βρίσκει τίποτα και τον αφήνει να περάσει.

***

*ΤΗΝ άλλη μέρα το πρωί η ίδια δουλειά. Πλησιάζει ο τύπος, ο οποίος είχε επιστρέψει το βράδυ χωρίς φορτίο, με το μηχανάκι πάλι έχει τους σάκους στους ώμους του, τον σταματάει ο τελωνειακός, του παίρνει τους σάκους και μετά από τέσσερις ώρες επίμονης έρευνας τον αφήνει να περάσει.

Την τρίτη μέρα να σου τον πάλι, καβάλα στο μηχανάκι κλασικά με τους δύο σάκους να κρέμονται στου ώμους του.

-Αμάν βρε... Πάλι εσύ; Τι θα γίνει με την περίπτωσή σου; Λέγε τι κουβαλάς μέσα στους σάκους.

-Άμμο.

-Καλάααα... Κατέβα για έλεγχο.

Έξι ώρες παιδευόταν ο τελωνειακός. Εξέτασε την άμμο κόκκο προς κόκκο αλλά τίποτα.

***

*ΕΠΙ έξι μήνες, κάθε πρωί ο τύπος ερχόταν, έπινε τον καφέ του όσο ο τελωνειακός ξεσκιζόταν να βρει κάτι μέσα στην άμμο και περνούσε απέναντι καβάλα στο μηχανάκι του με τους δύο σάκους άμμο. Μέχρι στο Χημείο του κράτους είχε στείλει την άμμο μπας και βρουν τίποτα ύποπτο αλλά τίποτα. Κόντευε να τρελαθεί. Ένα πρωί τον φώναξε στο γραφείο.

-Άκου να δεις φίλε, δεν αντέχω να σε ψάχνω άλλο. Άλλωστε από Δευτέρα βγαίνω στη σύνταξη, πρόωρα αφού με έχεις τρελάνει, τελευταία μέρα σήμερα. Θα σε ρωτήσω λοιπόν κάτι και θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά. Εγώ σου υπόσχομαι ότι ούτε θα σε συλλάβω, ούτε θα σε πειράξω, ούτε τίποτα. Σε κανέναν δεν θα το πω.

-Εντάξει.

-Κάνεις λαθρεμπόριο, έτσι;

-Κάνω. Φυσικά.

-Και τι διάολο βγάζεις λαθραία από τη χώρα τόσο καιρό με την άμμο σου;

-Μηχανάκια.

Ζ.

 

Λαρσινά

* ΕΧΕΙ και ασκήσεις για το πτυχίο στα Λαρισαίικα. Μόνο μια θεσσαλική εφημερίδα μπορεί να δημοσιεύσει τις ακόλουθες φράσεις χωρίς μετάφραση.

- Τι αμπδάς έτσ απόψ΄, α; Μέλτσα συ τσίμπσι;

* * *

* - ΒΡΕ έπηξάμι ζντγκατσαρίδα φέτο στ Λάρσα. Αμπδάν απ τα βόθροι μι κατ φτιρά νααα... Κι φερν τρόιρα μεσ του σπιτ σαν ελικόφτιρα.

* * *

* - ΤΑ τσιαούλια μ μπαϊλτσαν να ματσιαλάν. Τσαχαλίζω κουκόσιες απ τα ψε...

* * *

* - ΑΠΟ πού είσαι.

- Αποκάτ απαφτούια.

* * *

* ΚΑΙ μικρή συνεισφορά στο γνωστό Λεξικό.

- Το SONY VAIO είναι μάρκα ηλεκτρονικών υπολογιστών και στην περιοχή μεταξύ Φαρσάλων-Καρδίτσας-Δομοκού είναι η προτροπή στον Βάιο να τελειώνει. Παράδειγμα: Σώνει Βάιο, θα σκά΄εις απ΄του φαΐ κι του τσίπρου.

* * *

* - ΤΟ gastronomy στα αγγλικά σημαίνει γαστρονομία. Στη Λάρσα πάλι, μένω έγκυος.

Ζ.

 

Κώδικας

* ΦΑΙΝΟΤΑΝ από την αρχή πως δεν θα στεριώσει απευθείας ο νέος Ποινικός Κώδικας. Όχι τουλάχιστον σε αυτήν τη μορφή. Από τη μια πληροφορίες αναφέρουν πως είναι υπαρκτή η σκέψη και η πιθανότητα αναστολής εφαρμογής των νέων Κωδίκων, Ποινικού και Ποινικής Δικονομίας.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν αναφέρει πως στοχεύουν σε επιμέρους αλλαγές σε διατάξεις οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις π.χ. στη με όρους- πρόωρη- αποφυλάκιση ισοβιτών.

Το είχε πει μιλώντας στην τηλεόραση ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ότι ήταν λάθος «να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας από την απερχόμενη κυβέρνηση μόλις δύο ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών» και δεσμεύτηκε ότι «άμεσα θα αλλάξουν τα άρθρα στα οποία είμαστε αντίθετοι». Εν αναμονή λοιπόν.

Κ.Γ.

 

Πληροφόρηση

* ΝΑ και η έκκληση του προέδρου της Ομοσπονδίας των Ενοικιαζόμενων Δωματίων του νομού Ηλία Ευσταθίου προς τους δημάρχους Τεμπών Κώστα Κολλάτο και Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα. Να βρεθεί φόρμουλα, λέει, ώστε να λειτουργήσουν τα ΚΕΠ των δύο παραλιακών δήμων και ως Κέντρα Πληροφόρησης για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής. Όπως συνέβη κάποιες χρονιές στο παρελθόν.

Ακόμα και την περίπτωση να βάλουν οι επαγγελματίες υπαλλήλους για τις ανάγκες της πληροφόρησης του κοινού εξετάζουν οι τελευταίοι. Λογικό ακούγεται γιατί από όσο φαίνεται η χρονιά είναι δύσκολη και είναι μάλλον πολυτέλεια να χαθεί έστω και ένας πελάτης από την περιοχή. Ακόμα και οι δήμοι το γνωρίζουν αυτό.

Δ.Κ.

 

Με Αγήνορα

* ΤΟΝ εντυπωσίασε εκεί που εντρυφούσε στο αντικείμενό του, οπότε το προωθεί αρμοδίως ο αρχειοφύλαξ Ε. Ρ. Πρόκειται για δημοσίευμα της εφημερίδας από το 1951, μόλις είχε ξεκινήσει μια ακόμη προσπάθεια εκσυγχρονισμού της, όχι μονάχα τεχνολογικού.

Σε πολλούς άρεσε — κι ήταν αυτό επόμενο ή δευτέρα σελίς της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» και προ παντός τα κοσμήματα πού υπάρχουνε στα εφήμερα, στα θεάματα, στον ελληνικό στίχο κλπ. Οι βινέττες αυτές σχεδιάστηκαν απ’ τον φημισμένο συμπατριώτη μας ζωγράφο Αγήνορα Αστεριάδη πού με λίγες γραμμές σε μια εικόνα αποδίδει με καλαισθησία το περιεχόμενο της στήλης. Άλλα οι εφημερίδες έχουν πάντα το κακό τις περισσότερες φορές να μη γράφουν τίποτα για τους ανθρώπους που τις φτιάχνουν ή για κείνους, πού καταβάλουν ακούραστες προσπάθειες για την καλλιτέρευσί τους ενώ ασχολούνται και με τα πιο άσημα ζητήματα των άλλων. Στην περίπτωσι όμως ετούτη έπρεπε να αποκαλυφθή το όνομα του καλλιτέχνη και να του αποδοθή και από στηλών ένα απλό και γεμάτο εγκαρδιότητα «ευχαριστώ» της εφημερίδος.

Ζ.

 

Προ αιώνος

* ΤΟ Χρονικό της Παλιάς Λάρισας ανασύρει ο αρχειοφύλαξ Ε.Ρ. με δημοσίευμα προ εβδομηκονταετίας, από τον Ιούλιο του 1949. Δημοσίευμα της «Ε» εφαλτήριο, καθώς πρόκειται για αναφορά από την «Μικρά» του 1920.

Καθ΄ ό ανέφερε τηλεγραφικώς προς την αστυνομία μας ο σταθμάρχης Αρμενίου (Γκερλή) προχθές και περί ώραν 5 μ.μ. εις την θέσιν Καλύβια Αράπη του χωρίου Ντελίχανη ευρέθη νεκρός ο Ιω. Γκόλτος, καταγόμενος εκ Μπλάτσι της Μακεδονίας. Προς εξακρίβωσιν των αιτίων του θανάτου μεταβαίνει σήμερον επί τόπου ο διευθυντής της Μοιραρχίας μας, μοίραρχος κ. Μπεκρής.

***

* ΧΘΕΣ την πρωίαν ο 12ετής Αθ. Μπατσούκας, υπηρετών εις την οικίαν του κ. Καζακλαριώτη, αφήρεσεν εξ αυτής ένα τέντζερη μετά του καλύμματος και τον παρέδωκεν εις τίνα θείον του αρτοποιόν ονόματι Τόγκαν. Μετά ταύτα μεταβάς εις τους στρατώνας και ευρών έξωθεν αυτών στρατιώτην τινά κοιμώμενον αφήρεσεν εξ αυτού δύο εκατοντάδραχμα. Ο ρηθείς μικρός αλλά τρομερός λωποδύτης, συλληφθείς παρά των αστυνομικών οργάνων, παρεδόθη εις την Εισαγγελίαν.

***

* ΠροχθEς την νύκτα άγνωστοι εισελθόντες διά τίνος παραθύρου εις το εν τη συνοικία «Εβραίϊκα» ζαχαροπλαστείον του Δ. Ζαμπίτζη αφήρεσαν δύο σάκκους ζάκχαριν.

***

* ΚατA τας αρχαιρεσίας των μελών του συλλόγου εργατών υποδηματοποιών, σανδαλοποιών, τσαρουχοποιών και σαγματοποιών...

Ζ.

 

Καμπάνες/κανόνια

* ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ιστορίες στη μετεπαναστατική, στη σοβιετική Ρωσία από τον σπεσιαλίστα Αμόρ Τόουλς στο εξαιρετικό του μυθιστόρημα «Ένας Τζέντλεμαν στη Μόσχα».

...μια συγκέντρωση χωρικών που στέκονταν βουβοί κι ανήσυχοι μπροστά στον τοίχο του μοναστηριού. Το Κόκκινο Ιππικό, όπως έδειχναν τα πράγματα, είχε φτάσει εκείνο το πρωί με ένα καραβάνι άδειες άμαξες. Κατά διαταγή του νεαρού ιλάρχου τους, ένα απόσπασμα Κοζάκων είχε ανεβεί στο καμπαναριό και είχε αφαιρέσει τις καμπάνες μία προς μία. Όταν ήρθε η ώρα να σηκώσουν τη Μεγάλη Καμπάνα, μια δεύτερη ομάδα Κοζάκων ανέβηκε τις σκάλες. Ο γέρικος γίγαντας ανασηκώθηκε από τον γάντζο του, ισορρόπησε πάνω στην κουπαστή του καμπαναριού κι από κει ρίχτηκε στο κενό, έκανε μια τούμπα στον αέρα και προσγειώθηκε στο χώμα μ' έναν γδούπο. Όταν ο ηγούμενος βγήκε τρέχοντας από το μοναστήρι να ζητήσει τον λόγο από τον ίλαρχο -απαιτώντας αυστηρά στο όνομα του Κυρίου να πάψουν αμέσως αυτή τη βεβήλωση- ο καπετάνιος ακούμπησε στον στύλο και άναψε ένα τσιγάρο. «Πρέπει να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» είπε «και τα του Θεού στον Θεό». Και μ' αυτό, έδωσε εντολή στους άνδρες του να σύρουν τον ηγούμενο στην κορυφή του καμπαναριού και από κει να τον στείλουν στην αγκαλιά του Πλάστη του.

***

* ΚΑΤΑ πάσα πιθανότητα, οι καμπάνες της εκκλησίας της Αναλήψεως προορίζονταν για κατασκευή πυροβόλων, κι έτσι θα επέστρεφαν εκεί απ' όπου είχαν προέλθει. Αν και τίποτε δεν απέκλειε τα κανόνια που είχαν διασωθεί από την υποχώρηση του Ναπολέοντα για να γίνουν οι καμπάνες της Αναλήψεως να είχαν σφυρηλατηθεί από τις καμπάνες της Λα Ροσέλ, που με τη σειρά τους είχαν σφυρηλατηθεί από τις βρετανικές πιστόλες, λάφυρα του τριακονταετούς πολέμου. Από καμπάνες κανόνια και πάλι πίσω, νυν και αεί και στους αιώνες των αιώνων. Τέτοια είναι η μοίρα του σιδηρομεταλλεύματος.

Ζ.

 

-----------

FANHKE KI APO TIS EKFRASEIS TOYS OTI TO ZEYGOS KALOGIANNH

*ΦΑΝΗΚΕ κι απ΄ τις εκφράσεις τους ότι το ζεύγος Καλογιάννη, συμπαραστεκόταν προεκλογικά στη Μ. Γαλλιού.

Ζ.

 

-----------

O SYNTROFOS BASILHS EXEI TORA NA EKPAIDEYSEI

*Ο σύντροφος Βασίλης έχει τώρα να εκπαιδεύσει και τον αδερφέεε-Γιώργο στα συριζαϊκά. Δύσκολο.

Ζ.

 

-----------TON AGKALIASE TO PASOK PROEKLOGIKA TON K. MPARGIOTA

*ΤΟΝ αγκάλιασε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά τον Κ. Μπαργιώτα, όχι όμως αρκετά.

Ζ.

 

-----------

XAMENOI KAI OI DYO TSILIMIGKAS SAXINIDHS

*ΧΑΜΕΝΟΙ κι οι δύο… Τσιλιμίγκας-Σαχινίδης στο ΠΑΣΟΚ που είν΄ εδώ…

Ζ.

 

-----------

APOLYTOS TAIRIASTOI XARAKOPOYLOS LADOPOYLOS

*ΑΠΟΛΥΤΩΣ ταιριαστοί Χαρακόπουλος-Λαδόπουλος. Και ενδυματολογικά. Στα ασπρόμαυρα, μαυρόασπρα και μελανόλευκα.

Ζ.

-----------

TIS ANTIDRASEIS GEITONON PROKALESE H XUESINH EIKONA

* ΤΙΣ αντιδράσεις γειτόνων προκάλεσε η (χθεσινή) εικόνα που βλέπετε στην Τρίγωνη πλατεία. Προφανώς πρέπει να γίνουν εργασίες ανακαίνισης, κάπου θα έβγαζαν τα μπάζα δεν τίθεται ζήτημα, αλλά το ερώτημα είναι γιατί δεν γίνονται σε συνεννόηση με τη Δημοτική Υπηρεσία Καθαριότητας. Αφού υπάρχει ξεχωριστό Τμήμα το οποίο, το μόνο που ζητά είναι να τους τηλεφωνήσουν νωρίτερα για τον προγραμματισμό τους. Γιατί λοιπόν άφησαν τα μπάζα καταμεσής της πλατείας;

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass