Πολύ απλά

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2019 19:07
• ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ η Στέλλα Μπίζιου, λογικό να έχει επαφή και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα. Ως Θεσσαλοί βουλευτές, έχουν να πουν περισσότερα, εν καιρώ στο υπουργείο.  Ζ. • ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ η Στέλλα Μπίζιου, λογικό να έχει επαφή και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα. Ως Θεσσαλοί βουλευτές, έχουν να πουν περισσότερα, εν καιρώ στο υπουργείο. Ζ.

* ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ κι ο Λαρισαίος έδινε τον ορισμό της ευτυχίας σε μια σχέση. «Πολύ απλά τα πράγματα.

Ο ένας να προτιμά να τρώει τις πιπεριές, ο άλλος τις ντομάτες στα γεμιστά και να υπάρχει φέτα και για τους δύο».

Την καλή μου και μία καλύβη, που έλεγε κι ο άλλος παλιά. Δίπλα στη θάλασσα, εννοείται.

Ζ.

 

Περισσότεροι

* ΚΑΤΑ τα φαινόμενα, η εμβέλεια του Κυρ. Μητσοτάκη έχει διευρυνθεί μετά τις εκλογές, στη Λάρισα τουλάχιστον, μικρό το χωριό εύκολα ακούγονται όσα λέγονται. Η στάση του, οι πρώτες του κινήσεις φαίνεται να γίνονται αποδεκτές και από κόσμο που δεν είχε ψηφίσει ΝΔ στις εκλογές. Όλοι με τον Μητσοτάκη. Με τη ΝΔ, όχι απαραιτήτως.

Αλλά και οι γαλάζιοι στηρίζουν επίσης πολλά στον νέο πρωθυπουργό. «Χρειάζεται να γίνουν πολλά πράγματα στη χώρα και μόνο ο Μητσοτάκης μπορεί να τα κάνει, δείχνει ότι θέλει να αλλάξει πολλά, να βάλει μια σειρά...». Αυτή είναι η λογική της ελπίδας τους, της «τελευταίας ελπίδας» όπως τον χαρακτηρίζουν κάποιοι στις συζητήσεις τους. Οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι και εμπόδια έχει πολλά στον δρόμο του αλλά και βαρίδια άλλα τόσα στο κόμμα του.

Ζ.

 

Κατά Πολακισμού

* - ΑΥΤΟ που θέλω εγώ είναι να εκδικηθούμε τον Πολάκη.

- Εσύ; Τι σου έκανε εσένα;

Εφόσον αυτό το λέει και μάλιστα με πάθος ένας απλός Λαρισαίος νεοδημοκράτης, και δεν είναι μόνο ένας φυσικά, τότε πρόκειται για πολύ μεγάλη επιτυχία της ΝΔ και των αντισύριζα ΜΜΕ. Απίστευτο επίτευγμα.

* * *

* ΌΤΑΝ η κυβέρνηση της ΝΔ, που είχε κάνει λάβαρο την προστασία των θεσμών και την ορθή τους λειτουργία, φτάνει να κινείται στα όρια της συνταγματικής ερμηνείας για «να τιμωρηθεί ο πολακισμός», αυθωρεί και παραχρήμα μάλιστα, τότε υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει και πιο πέρα και να χάσει την έξωθεν καλή της μαρτυρία πολύ νωρίς. Εκτός που έτσι φαίνεται ότι ενδεχομένως και κάποιον λάκκο να έχει η συγκεκριμένη φάβα.

Ζ.

 

Και τα

αυτοδιοικητικά;

* ΜΟΝΟ για την απόφαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος «για το αποτέλεσμα των εκλογών και την επόμενη μέρα», γενικότερα, συζήτησαν στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Το άλλο τους θέμα, για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, το άφησαν για αργότερα.

Άλλωστε πέρασαν μονάχα δύο μήνες από τις περιφερειακές εκλογές. Δεν επουλώθηκαν οι πληγές.

* * *

* ΥΠΑΡΧΕΙ αυτή η καταβαράθρωση στις περιφερειακές εκλογές που σηκώνει πολλή συζήτηση, το ναυάγιο με Τσιλιμίγκα, οι εξηγήσεις για το πώς το τότε ακόμη κυβερνών κόμμα οδηγήθηκε στα βράχια. Ο Δήμος Τυρνάβου που χάθηκε, των Τεμπών επίσης, παντού αλλού δεν υπήρξε κέρδος. Μονάχα η Λάρισα όπου διατηρήθηκε η δημαρχία. Η οποία θεωρείται ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς συριζαίους. Από τους εικοσιδυό δημοτικούς συμβούλους Καλογιάννη καναδυό μονάχα είναι ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό είναι μεγάλο ζόρι, μοιάζει πύρρεια η νίκη.

Ζ.

 

Μα δεν...

* ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ πανηγυρικά η αρμόδια νέα υπουργός Παιδείας, την επάνοδο των σχολείων στην κανονικότητα, ωστόσο Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί βγαίνουν διαρκώς και επιμένουν: «Δεν είχε αλλάξει κάτι σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Κλήρωση για τη σημαία γινόταν μεταξύ των αρίστων που τυχόν ισοβαθμούσαν.

Και φυσικά προσευχή κάνουμε κάθε πρωί και αγιασμό σε κάθε έναρξη της σχολικής χρονιάς. Εκκλησιασμό επίσης έχουμε πριν τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και πριν των Τριών Ιεραρχών. Δεν είχε αλλάξει τίποτα». (Τι θα επαναφέρουν τότε, αφού οι συριζαίοι δεν τα πείραξαν;)

Ζ.

 

Γαλάζιοι

* Η επονομαζόμενη και Λόλα, γνωστή για την έφεση και το οξυμένο κριτήριό της στα κοσμικά, σχολιάζει από τη Λάρισα τις φωτογραφίες που είδε από τη γιορτή της Δημοκρατίας στους κήπους του Προεδρικού.

- Οι 40 αποχρώσεις του μπλε. (Άντε καλέ, άλλες 10 για να φτάσουν εκείνες του γκρι;)

Ζ.

 

Για βάψιμο

* ΤΟ μόνιμο πρόβλημα στη συζήτηση των Λαρισαίων μεσηλίκων.

- Τα μικρά παιδιά φοβούνται το σκοτάδι. Τα μεγάλα το φως. Επίσης το νερό, το τηλέφωνο, την εφορία...

* * *

* - ΕΙΝΑΙ απίστευτο να έχεις κωδικούς e- banking και για τους τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς σου και να μην έχεις λεφτά σε κανέναν.

* * *

* - ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ευρώ θέλει η άλλη για να βάψει τη νύφη. Είναι δυνατόν; Με τα ίδια λεφτά κουκλίτσα μου, βάφουμε δύο υπνοδωμάτια και το χολ.

Ζ.

 

Διευθυντής

υπουργού

* ΑΔΕΛΦΙΚΟΙ φίλοι οι δυό τους από πολύ παλιά, τους συνδέει σχέση ζωής και μεταξύ τους ισχύει απόλυτη εμπιστοσύνη. Επιπλέον είχαν συνεργαστεί και σε προηγούμενη κυβερνητική θητεία, σε άλλο υπουργείο. Επομένως καμία έκπληξη που ο Λαρισαίος Ντίνος Κόκκινος έχει αναλάβει διευθυντής στο γραφείο του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, του Καρδιτσιώτη Κων. Τσιάρα.

Ζ.

 

Κι ο διάδοχος;

* ΛΕΓΕΤΑΙ πως κι οι δύο πλευρές θεωρούν πως η Βάσω Μόσιαλου έπαιξε τον ρόλο της ως γενική γραμματέας του Δήμου και πως ο Απ. Καλογιάννης θα αναζητήσει τον διάδοχό της για την επόμενη θητεία. Ποιος θα επιλεγεί για το κρίσιμο πόστο; Άγνωστο.

Ακούστηκε αμέσως το σενάριο για επάνοδο του Γιάννη Ταφύλλη στα παλιά του λημέρια, ωστόσο θα ήταν πολύ καλό για τον δήμαρχο ώστε να είναι και αληθινό.

Καθώς εκείνος έχει ανοίξει τα φτερά του στην Αθήνα, θήτευσε με επιτυχία σε καίριες θέσεις του κυβερνητικού μηχανισμού, ως άνθρωπος εμπιστοσύνης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε πολύ δύσκολα θα κατέβει σκαλοπάτια.

Ζ.

 

Όχι πόρος

στους Πόρους

* ΤΟ θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό κι αφού ο επιχώριος Δήμος αδιαφορεί μετά τις εκλογές, όπως και για τόσα άλλα στην ευρύτερη περιοχή του Πλαταμώνα, ίσως θα πρέπει να επιληφθούν ανώτερες αρχές, να επιδειχθεί ενδιαφέρον και από Λάρισα, καθώς Λαρισαίοι είναι βασικά οι ενδιαφερόμενοι. Αυτοδιοικητικοί ή κυβερνητικοί παράγοντες οφείλουν να δείξουν την ευαισθησία τους.

Λοιπόν, στους Ν. Πόρους δεν λειτουργεί το σύστημα πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα. Και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει.

* * *

* ΚΑΙ χθες, βρέθηκαν εκεί πεντέξι άνθρωποι με αμαξίδια. Τζάμπα κόπος και απογοήτευση, μέσα στη μεγάλη ζέστη μπάνιο δεν είχε. Ιδίως για μικρά παιδιά. Ποιος μπορεί να το δεχτεί αυτό;

Το σύστημα είχε τοποθετηθεί από το 2016. Και προσείλκυε πολλούς ανάπηρους αυτή την τριετία. Πέρυσι όμως με το μπουρίνι προκλήθηκε βλάβη στη ράγα. Κι από τότε κανείς δεν την επισκεύασε. Φέτος απλώς το σύστημα δεν τοποθετήθηκε.

Ζ.

 

Μονόδρομος τρις

* «ΤΙ εξυπηρετεί η τριπλή μονοδρόμηση στην Κολοκοτρώνη-Κατσώνη;» αναρωτιέται εκ των περιοίκων, ειδικός κιόλας περί τα κυκλοφοριακά. Και περιγράφει το πώς η φορά της μονοδρόμησης αντιστρέφεται τρεις φορές κατά μήκος της οδού. Από Ηρ. Πολυτεχνείου μέχρι Ηπείρου κατεύθυνση προς τα πάνω, από Ηπείρου ως την Κανάρη ο μονόδρομος αλλάζει φορά και από Κανάρη μέχρι της 23ης Οκτωβρίου αλλάζει ξανά, πάλι προς τα πάνω η κατεύθυνση της κυκλοφορίας. «Τι εξυπηρετεί αυτός ο τραγέλαφος;» διερωτάται. (Προφανώς και δεν έγινε λάθος. Κάποιος απ’ τον Δήμο πρέπει όμως να βγει, να εξηγήσει στον κόσμο, να υπερασπιστεί τη λογική της επιλογής τους).

Ζ.

 

Επείγον

* ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ήταν τα τηλεφωνήματα που δέχθηκαν χθες Λαρισαίοι από τους απατεώνες που εξαπατούν πολίτες λέγοντας ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα. Ενημερώστε λοιπόν τους οικείους σας, διαδώστε το μήνυμα ότι πρόκειται για απάτη και ενημερώστε την αστυνομία, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100 για να τους συλλάβουν.

Πρόθεση των απατεώνων είναι να προκαλέσουν συναισθηματική φόρτιση στα υποψήφια θύματά τους προκειμένου να πάρουν χρήματα. Θυμηθείτε πως στην πραγματικότητα ποτέ δεν θα σας τηλεφωνήσει κάποιος δηλώνοντας ότι είναι αστυνομικός για να σας ζητήσει χρήματα να... «λαδώσει» εισαγγελέα έτσι ώστε «κρυφά» για «να αφεθεί ελεύθερο το παιδί σας» που σκότωσε άνθρωπο σε τροχαίο.

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας, μην τους πιστεύετε, τηλεφωνήστε οι ίδιοι στο παιδί σας, στο δικό του τηλέφωνο και παράλληλα καλέστε την αστυνομία. Το κακό με αυτή την απάτη είναι πως κόβουν τα ήπατα των ανθρώπων που τηλεφωνούν, τους τρομάζουν πραγματικά...

Β.Κ.

 

Καλαμαράκι

* ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι μαθητές ανάμεσα σε βουτιές.

- Φαίνομαι για βλάκας;

- Μπαμ κάνεις...

- Τι, ακούγομαι κιόλας;

* * *

* - ΠΩΣ σε λένε;

- Μαράκι.

- Από πού βγαίνει;

- Εεε... Απ’ το Καλαμαράκι.

* * *

* - ΤΙ κάνεις;

- Τίποτα.

- Και χθες το ίδιο μου είπες.

- Ε, δεν τελείωσα ακόμα.

Ζ.

 

Βελτίωση

παιδικής

* Η επισήμανση του Λαρισαίου παππού Π.Σ. για την παιδική χαρά στον Αγ. Κων/νο. Για την ανάγκη να τοποθετηθεί γείωση στις δύο πλαστικές τσουλήθρες καθώς η τριβή δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό. Όχι επικίνδυνο βέβαια αλλά ενοχλητικό. Επίσης προτείνει να τοποθετηθεί και κούνια που να χωράει τα μεγαλύτερα παιδάκια, η υφιστάμενη είναι μονάχα για βρέφη. Χώρος λέει υπάρχει. (Αν επιληφθεί πάλι ο πρόεδρος Κ. Ζέβλας κάτι μπορεί να γίνει).

Ζ.

 

Μυρίζουν

* ΤΟ παράπονο φτάνει αυτή τη φορά από τη συνοικία Αγ. Σαράντα. «Πότε θα πλυθούν οι κάδοι απορριμμάτων; Δεν είναι να τους πλησιάσει άνθρωπος. Μυρίζουν πολύ άσχημα». (Κι αν φτάνει κόσμος ως την εφημερίδα γι’ αυτό, θα είναι έντονο το πρόβλημα.)

Ζ.

 

Παρκάκι

* Ή ΘΑ ξεραίνεται ή θα «μουλιάζει» στο νερό, το παρκάκι της οδού Δρόση και Λαμπέτη. Μέση κατάσταση δεν φαίνεται να υπάρχει, παρατηρεί συμπολίτης, ο οποίος μέσω της «Ε» είχε επισημάνει προ 10ημέρου ότι το νερό έτρεχε ακατάπαυστα. Πράγματι η υπηρεσία επιλήφθηκε του θέματος, χωρίς όμως και να λυθεί.

Διότι τώρα, το αυτόματο πότισμα είναι εκτός λειτουργίας, δεν τρέχει σταγόνα και το πράσινο ξεραίνεται...

 

Εν αναμονή

*ΜΕ πολιτική αξιοπρέπεια, ο κομαντάντε Νέστορ παραιτήθηκε από την ΥΠΕ. Μαζί και οι δύο υπαρχηγοί του. Θα παραμείνουν ωστόσο στα πόστα τους μέχρι να διορίσει η νέα κυβέρνηση τους δικούς της, περιμένοντας να παραδώσουν κανονικά και να τους ενημερώσουν. Όχι, όπως συνέβη στην αλλαγή του ‘15, που ο Νέστορ δεν είχε βρει κανέναν να τον περιμένει, ο Λάζαρος έφυγε νωρίς.

* * *

* ΕΙΧΑΝ καθυστερήσει και οι συριζαίοι κάνα τρίμηνο να ορίσουν διοικητή, όχι και πολύ για τα δικά τους δεδομένα, βαρέθηκε ο Λαζ. Μακρής κλείδωσε κι έφυγε. Να επιστρέψει τώρα εκείνος πάλι, ως γνώστης των θεμάτων, λιγάκι χλωμό. Παρότι άνθρωπος του Ε. Βενιζέλου. Είναι οι δεξιοί που λιανοπατούν. Αδημονούν να αναλάβουν πόστα και μάλιστα πολύ γρήγορα, δεν κρατιούνται.

Ζ.

 

Δεν κρατιούνται

* ΓΕΝΙΚΩΣ ασυγκράτητοι. Να, στο παλιό νοσοκομείο βγήκε ορμητικά η ΔΑΚΕ, να καταγγείλει σθεναρά την τοποθέτηση διευθύνουσας στη Νοσηλευτική υπηρεσία, έβαλαν λέει συριζαία και μάλιστα μετεκλογικά κλπ κλπ.

Ενώ απλώς επέστρεψε στα καθήκοντά της και τυπικά η Καίτη Παλιογιάννη, η οποία ήταν υποχρεωμένη να υποβάλει αυτή τη δήθεν παραίτηση από το Δημόσιο καθώς ήταν υποψήφια βουλευτής.

Όπως έκαναν και άλλοι, διαφόρων κομμάτων, σε άλλες υπηρεσίες αλλά και σε προηγούμενες εκλογές, όπου ποτέ δεν ανέκυψε ζήτημα. Εν προκειμένω, όμως, φαίνεται ότι κάποιες άλλες περίμεναν να πάρουν τη θέση. Γαλάζιες εννοείται.

* * *

* ΟΙ δύο υποδιοικητές, η Ανθή Χαλιβέρα του Πανεπιστημιακού κι ο Δημ. Λιόλιος του Κουτλιμπάνειου, δεν παραιτήθηκαν. Αυτοί λέει έχουν συμβόλαιο μέχρι και τον Αύγουστο, άρα θα πρέπει να πέσει κι ο επόμενος μισθός.

Επισήμως λέγεται ότι περιμένουν τους διαδόχους τους, των οποίων ο ορισμός θα καθυστερήσει, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ. Με αιτήσεις και επιτροπή επιλογής διοικητών.

Τόση αξιοκρατία που είχε καταλήξει σε συριζαίους διοικητές, α και σε ανελίστας και οικολόγους σε κάποιο ποσοστό, σύμφωνα με τις αναλογίες της συγκυβέρνησης.

Η αξιοκρατία είχε πέσει ακριβώς μέσα. Εκπληκτικό; (Κάπως έτσι θα γίνει και τώρα; Α, και οι δεξιοί δεν κολλάνε σε τυπικούρες και προσχήματα. )

Ζ.

Χρήσιμα

* - ΣΕ περίπτωση σεισμού καλά είναι να έχεις μαζί σου σφυρίχτρα, μια μπριζόλα κι ένα προφυλακτικό.

Ο μελετημένος Λαρισαίος έδινε οδηγίες στους υπόλοιπους της παρέας.

- Για τη σφυρίχτρα το ξέρω, το καταλαβαίνω. Την μπριζόλα όμως;

- Μα για να σου δώσει προτεραιότητα ο σκύλος της ΕΜΑΚ, που θα ψάχνουν να σε σώσουν...

- Και το προφυλακτικό;

- Για μετά, άμα σωθείς και συναντήσεις τον μηχανικό που έφτιαξε το σπίτι.

Ζ.

 

---------------------------

 

OPVS H E TO IDIO PERIPOY2• ΟΠΩΣ η «Ε» το ίδιο περίπου κάνει και η «Καθημερινή» αναδιφώντας στο αρχείο της. Οι εφημερίδες με ιστορία την αξιοποιούν. Να λοιπόν και «ψιλές» ειδήσεις από τα τρέχοντα, εν Αθήναις, τον Σεπτέμβριο του 1955. Ο Λαρισαίος Κ.Μ. εντυπωσιασμένος από τη στήλη «Απόπειραι αυτοκτονίας». Και από το πλήθος των περιστατικών αλλά και από τις ονομαστικές αναφορές, αφού δεν υπήρχαν τότε διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. (Ακούς εκεί για ένα καναρίνι... Η τότε παθούσα, και μάλλον διασωθείσα, ηλικίας σήμερα 78 ετών, ίσως να διάβασε τώρα την είδηση, τη δημοσίευση της οποίας μάλλον δεν θα είχε αντιληφθεί τότε).

Ζ.

 

---------------------------

O LYKOS KI AN EGERASE3

• Ο λύκος κι αν εγέρασε...

Ζ.

 

---------------------------

 

NATOS LEEI NATOS O AH BASILHS3

• ΝΑΤΟΣ λέει, νάτος ο Αη Βασίλης, το καλοκαιράκι κάνει κι αυτός διακοπές.

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass