ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2019 19:45
* ΠΑΡΑ το γεγονός ότι δεν προβλέπονται καλοκαιρινές διακοπές για τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εν τούτοις ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός μεταξύ των δώρων που προσέφερε στον ΥΠΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο, στην πρόσφατη συνάντησή τους στη Λάρισα, ήταν και μια πετσέτα θαλάσσης, με το σήμα της Θεσσαλίας. Αν και Καβαλιώτης, ο υπουργός ενημερώθηκε από τον …Θεσσαλάρχη για τις όμορφες παραλίες της περιοχής μας. * ΠΑΡΑ το γεγονός ότι δεν προβλέπονται καλοκαιρινές διακοπές για τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εν τούτοις ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός μεταξύ των δώρων που προσέφερε στον ΥΠΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο, στην πρόσφατη συνάντησή τους στη Λάρισα, ήταν και μια πετσέτα θαλάσσης, με το σήμα της Θεσσαλίας. Αν και Καβαλιώτης, ο υπουργός ενημερώθηκε από τον …Θεσσαλάρχη για τις όμορφες παραλίες της περιοχής μας.

Το ψηλότερο

*ΚΙ από σήμερα τα ορεινά των Γρεβενών γίνονται επαρχία Λάρισας: Σαμαρίνα, Σμίξη, Αβδέλλα, Αετομηλίτσα φορτώνουν από αρχόντους βλάχους από τη Λάρισα. Θα γιορτάσουν παραδοσιακά τον Δεκαπενταύγουστο, θα διασκεδάσουν, θα φάνε τις πρατίνες (προβατίνες για όσους δεν ομιλούν τη λαρισαϊκή) και θα πιούνε γλυκό κόκκινο κρασί. Και μετά καταβαίνοντας ξανά στην πόλη, θα έχουν να μαλώνουν για το ποιανού το χωριό είναι το ψηλότερο στην Ελλάδα…

ΘΑ.

 

Ασυλο

* ΜΕ πρόσχημα το γεγονός ότι – και αλήθεια είναι - στα πανεπιστήμια βρίσκει καταφύγιο ο «πάς εις» άσχετος με την εκπαιδευτική κοινότητα, η κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να καταργήσει το άσυλο ποντάροντας στην παραπληροφόρηση της λεγόμενης κοινής γνώμης.

Καθότι άλλο η τήρηση της τάξης και άλλο να εισβάλει η αστυνομία σε πανεπιστημιακούς χώρους. Όταν η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. το κρίνει απαραίτητο ή ποιος θα κρίνει απαραίτητο να γίνει επέμβαση της αστυνομίας και για ποιο λόγο;

Για την ιδεολογία της ΝΔ η κατάσταση είναι ξεκάθαρη καθώς όπως έγραφε χθες η «Εστία» και καλά γνωρίζουν όσοι υπηρέτησαν τη Χούντα, στα Πανεπιστήμια μπορεί να αναπτυχθούν κινηματικές δράσεις από τον χώρο της Αριστεράς. Το ποια Αριστερά είναι άλλο ζήτημα, αλλά αν παρεισφρήσουν κομμουνισταί εις τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ενδεχομένως να σαλευτεί η καθεστηκυία τάξις.

Η πλάκα είναι πως η κοινοβουλευτική Αριστερά δεν θέλει να θυμάται τον Μάη του 1968 αντιπροτείνοντας όρους κινήματος, υπό κομματική καθοδήγηση…

Β.Κ.

 

Θωράκιση

* «ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ το άσυλο ιδεών στα πανεπιστήμια! Η ελληνική κυβέρνηση αποκαθιστά την ελευθερία του λόγου και προστατεύει την ακαδημαϊκή έκφραση της ισχυρής πλειοψηφίας απέναντι σε μειοψηφίες, που ασκούσαν ψυχολογική βία παρέχοντας – συνειδητά ή ασυνείδητα – άσυλο στην ανομία». Απόσπασμα από την ομιλία του Χρήστου Κέλλα στην ολομέλεια της Βουλής, για την οποία μάλιστα δέχτηκε, κατεβαίνοντας από το βήμα, τα συγχαρητήρια του πρώην υπουργού Επικρατείας και νυν βουλευτή ΝΔ Βορείου Τομέα Αθηνών, Θ. Ρουσόπουλου. Από τα συγχαρητήρια του νυν υπουργού Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, στα συγχαρητήρια του πρώην, ο γιατρός.

 

Εφοριακός

* ΜΑΘΗΜΑΤΑ πολεμικών τεχνών σε εφοριακούς που κάνουν ελέγχους, θα πρέπει να είχε ήδη ξεκινήσει το Υπουργείο Οικονομικών, διότι μετά από 11 χρόνια οικονομικής κρίσης, οι μισοί φορολογούμενοι παίρνουν ηρεμιστικά χάπια και οι άλλοι μισοί είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Εξαντλήθηκε η υπομονή και αγρίεψαν τα πράγματα, όπως μαρτυρά ο ξυλοδαρμός εφοριακού σε ταβέρνα στον Πλατανιά.

Οι συνθήκες, όπως διαμορφώθηκαν σήμερα, απαιτούν εφοριακούς με μαύρη ζώνη στο καράτε ή καλές επιδόσεις στο κατοστάρι.

Λ.Κ.

 

Κατρακύλα

* ΤΑ είπε όλα με μια φράση της η πρόεδρος των Ροδακινοπαραγωγών από το Αμύνταιο Φλώρινας, Διαμάντω Κρητικού, στη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις χαμηλές τιμές του προϊόντος. «Τα προβλήματα είναι πάγια, αλλά το πιο χαρακτηριστικό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ένα κιλό επιτραπέζιο ροδάκινο το πουλάμε (σαν παραγωγοί) 15 λεπτά και την ίδια ώρα πληρώνουμε για μια πλαστική σακούλα στο σούπερ μάρκετ 8 λεπτά!». Τα συμπεράσματα δικά σας…

Γ.Ρ.

 

Ροδάκινο

* ΠΑΝΤΩΣ το πρόβλημα με τις χαμηλές τιμές στο ροδάκινο δύσκολα θα λυθεί από το ΥΠΑΑΤ. Οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς δεν αφήνουν πολλά περιθώρια κρατικής παρέμβασης, ενώ την ίδια ώρα οι Κονσερβοποιοί υπενθυμίζουν ότι οι νέες φυτεύσεις δέντρων θα πρέπει να γίνονται σε συνεργασία με τους συνεταιρισμούς και τα εργοστάσια κι όχι αυθαίρετα, για να αποφεύγονται φαινόμενα υπερπροσφοράς του προϊόντος. Υπενθυμίζουν δε πως φέτος δίνουν 10 λεπτά για χυμό, ενώ πέρυσι έδωσαν 7 λεπτά.

Γ.Ρ.

 

Αμπέλια

* ΑΝΗΣΥΧΕΙ τους αμπελουργούς του νομού Λάρισας η παρατεταμένη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών, που θα ακολουθήσει για τουλάχιστον ακόμη δέκα μέρες.

Βρίσκονται νυχθημερόν δίπλα στα αμπέλια τους και παρακολουθούν την παραγωγή.

Αποδέκτης του προβληματισμού τους, σχετικά με το πότισμά τους, γίνεται ο γνωστός Όμιλος Φίλων της Αμπέλου και του Οίνου ν. Λάρισας, ο «Διόνυσος», ο οποίος επί πολλά χρόνια στέκεται κοντά στους παραγωγούς και βοηθά.

Νοιάζεται για να βγάλουν καλό κρασί, ώστε να γίνει ανταγωνιστικό ανά την Ελλάδα, γιατί οι θεσσαλικοί αμπελώνες έχουν παράδοση.

«Απαιτεί το ελεγχόμενο πότισμα ανάλογα με τις ανάγκες του», συμβουλεύει ο πρόεδρος του Ομίλου, χημικός Νίκος Σδραβόπουλος, από τους πρωτοπόρους στη Λάρισα που οργάνωσαν μαθήματα οινοποίησης και γευσιγνωσίας κρασιού, με μεγάλη ανταπόκριση μέχρι και σήμερα.

Λ.Κ.

 

Υπηρεσιακά

οχήματα

* ΣΤΗΝ ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών των υπηρεσιών του προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την προμήθεια (με τη μέθοδο leasing) 54 αυτοκινήτων, προκειμένου να διευκολυνθεί αποφασιστικά το έργο των υπαλλήλων οι οποίοι σε πλείστες περιπτώσεις αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα. Παράλληλα γίνεται σαφές ότι με την προμήθεια των παραπάνω οχημάτων εξοικονομείται και σημαντικό κόστος το οποίο προέκυπτε από τη μετακίνηση των υπαλλήλων με ίδια μέσα. Υπενθυμίζουμε την αναστάτωση που είχε προκληθεί με τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ, οι οποίοι επειδή δεν ελάμβαναν οδοιπορικά, πήγαιναν με το ΚΤΕΛ στα χωριά που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Γ.Ρ.

 

Μαθητές

* ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ μετρά ο χρόνος για τους μαθητές Λυκείου.

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο μπαίνουν σε «τροχιά» αναζήτησης φροντιστηρίου.

Το ότι το 90% των μαθητών πηγαίνει φροντιστήριο για να μάθει τη διδακτική ύλη του σχολείου, δεν έχει προβληματίσει κανέναν υπουργό Παιδείας. Ή ακόμη κι αν έχει προβληματίσει, έμεινε στον προβληματισμό...

Λ.Κ.

 

Τσουνάμι

* Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, με τον οποίο συζήτησαν τρόπους πληρέστερης ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης των μαθητών, σχετικά με ζητήματα πρόληψης και προστασίας από φυσικές καταστροφές.

Έρχεται «τσουνάμι» αλλαγών στα σχολικά μαθήματα;

Λ.Κ.

 

Ακρη-άκρη

*ΣΤΗΝ Ακρη Ελασσόνας -στην… άκρη του νομού κυριολεκτικά- ο τοπικός Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος πραγματοποιεί αυτές τις μέρες πλήθος εκδηλώσεων. Πεζοπορίες, παραστάσεις Καραγκιόζη, μέχρι και διασυλλογικό ορεινό αγώνα ποδηλασίας Mountain Bike, αγώνας δε που είναι ενταγμένος στο καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το 2019. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων το 10ο Αντάμωμα των Ακριωτών που θα γίνει στην πλατεία του χωριού το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής. Μόνο που -λένε οι διοργανωτές- όσοι προσέλθουν θα πρέπει να έχουν και ζακετούλα μαζί τους γιατί η θερμοκρασία τα βράδια πέφτει μέχρι και τους 15 βαθμούς Κελσίου… (Κι έξω το θερμόμετρο να δείχνει 39. Πώς πάνε για Ακρη είπαμε;)

ΘΑ.

 

Διευκρίνιση

*ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ σχετικά με σχόλιο της στήλης απέστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγγενά. Αναφέρει, λοιπόν, η κ. Βαγενά: «Θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου, καθώς είναι φανερό ότι μάλλον ο «Νεοδημοκράτης Λαρισαίος», όπως τον αναφέρετε στο άρθρο σας και χωρίς να γίνεται αναφορά στο όνομά του, δεν έχει καταλάβει ή μάλλον δεν θέλει να καταλάβει την τοποθέτησή μου.

Ο Γιαν Φαμπρ διορίστηκε από τον αρμόδιο υπουργό και όχι κατόπιν Διεθνούς Διαγωνισμού. Πράγμα το οποίο θα ίσχυε για τους καλλιτεχνικούς διευθυντές εάν εφαρμοζόταν ο νόμος που ψηφίσαμε και που η Ν.Δ. κατήργησε αμέσως, σταματώντας και τους ήδη προκηρυχθέντες διαγωνισμούς. Σε αυτή την τακτική του διορισμού προσώπου, που ο Υπουργός μόνος κρίνει ως κατάλληλο, θέλαμε να βάλουμε τέλος.

Όσο για τους καλλιτεχνικούς διευθυντές των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., είναι αρμοδιότητα των Δήμων να τους επιλέξουν και δεν συμπεριλαμβανόταν στο νομοσχέδιο που είχαμε ψηφίσει και η Ν.Δ. τώρα καταργεί. Ελπίζω αυτή τη φορά ο «Λαρισαίος Νεοδημοκράτης» να καταλάβει τι εννοώ».

ΘΑ.

 

Προσοχή

στους διαρρήκτες

* ΕΠΕΙΔΗ η κακή συνήθεια κάποιων που βρίσκονται σε διακοπές να «ανεβάζουν» φωτογραφίες από τις παραλίες, όπου χαλαρώνουν συνεχίζεται, οφείλουμε να τους υπενθυμίσουμε ότι τούτες τις μέρες είθισται οι διαρρήκτες να κάνουν υπερωρίες. Γι΄αυτό υπενθυμίζουμε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε όσους οπωσδήποτε θέλουν να δημοσιοποιήσουν πού πήγαν διακοπές, να το κάνουν αφού γυρίσουν και όχι όσο είναι σε εξέλιξη οι διακοπές τους.

Γ.Ρ.

 

Λαϊκή

* ΚΑΤΑ μήκος της περιφερειακής οδού Αθηνών, έμπροσθεν του ΤΟΕΒ Ενιπέα, θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά της Τρίτης (13/8) στα Φάρσαλα, καθώς στον χώρο της σκεπαστής αγοράς, γίνονται εργασίες για την παραδοσιακή πανήγυρη των Φαρσάλων, που θα ξεκίνησε την παραμονή της Παναγίας, για οκτώ μέρες.

Γ.Γ.

 

Θετταλός

* ΜΕ χθεσινή απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη ένας ακόμη Θετταλός ορίζεται επικεφαλής σε εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου.

Πρόκειται για τον αναπληρωτή καθηγητής Πολεοδομίας - Χωροταξίας (με χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και Τηλεπισκόπησης) του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρη Σταθάκη ο οποίος τοποθετείται πρόεδρος στην «Κτηματολόγιο Α.Ε.».

Β.Κ.

 

Καταστροφή

* ΕΧΟΥΜΕ ήδη, την πρώτη καταστροφή σε νέο έργο αστικής ανάπλασης, στο κέντρο της Λάρισας. Μάλλον βαρύ όχημα, κατέστρεψε κράσπεδο στη συμβολή των οδών Κύπρου και Φιλελλήνων.

Κι όμως συνέβη κι αυτό: θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης νέων έργων!

Λ.Κ.

 

Μπεκ

*ΘΕΜΑ με τις ώρες ποτίσματος του γκαζόν εκεί απέναντι από το «Old School» έχει ο Λαρισαίος παραθεριστής στον Αγιόκαμπο Δ.Ζ. Και πώς να μην έχει ο άνθρωπος -αλλά και πολλοί άλλοι όπως μας λέει- αφού το αυτόματο σύστημα ποτίσματος «πιάνει» δουλειά νωρίς το βράδυ. «Περνάει ο κόσμος και αρχίζουν ξαφνικά τα τσαφ, τσαφ, τσαφ, μέχρι να καταλάβουν τι έγινε, μούσκεμα οι περαστικοί. Αμ το άλλο, κάθονται στα παγκάκια κι όταν σηκώνονται μούσκεμα μέχρι και τα εσώρουχα, κι άντε πάλι πίσω στο σπίτι να αλλάξεις». Καλά κάνουν που το ποτίζουν το βράδυ, συμπληρώνει ο Λαρισαίος, αλλά αφού το σύστημα λειτουργεί αυτόματα ας τραβήξουν λίγο παραπίσω τις ώρες. (Για να γλιτώσουν και οι απρόσεκτοι άντρες από τα γυναικεία «αμάν Χριστιανέ μου, κοίτα πού κάθεσαι. Καθαρό παντελόνι, μόλις το έβαλες, τίποτα δεν σέβεσαι πια!;».)

ΘΑ.

 

Ζουμί

* ΠΡΟΒΛΗΜΑ δημιουργείται σε όλους τους επαρχιακούς δρόμους του νομού Λάρισας, από τους οποίους διέρχονται φορτηγά ή τρακτέρ, που μεταφέρουν βιομηχανική ντομάτα. Ως γνωστόν, από τις καρότσες τους, στάζει "ζουμί" ντομάτας στο οδόστρωμα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος λόγω ολισθηρότητας για τους διερχόμενους οδηγούς με την πρώτη βροχή.

Γ.Γ.

 

Με βλήμα μέσα

*ΣΤΗ συντροφιά των Λαρισαίων είχαν πιάσει την αγαπημένη τους συζήτηση, για αυτοκίνητα πάλι. Κι είπαν να το πάρουν αλλιώς τούτη τη φορά.

- Δικό σου το καινούργιο αυτοκίνητο, Γιώργο;

- Και ναι και όχι.

- Ε;

- Να, όταν πρόκειται για ψώνια είναι της γυναίκας μου, όταν πρόκειται για καφέ είναι του γιου μου, όταν πρόκειται για εκδρομή είναι της κόρης μου. Όταν όμως πρόκειται για βενζινάδικο, ε ναι, τότε είναι δικό μου.

***

*- ΕΧΩ κάτι για τους ανεύθυνους. Φίλε οδηγέ πρόσεχε. Το αυτοκίνητο γίνεται όπλο όταν μπαίνει μέσα του ένα βλήμα.

***

*- ΜΠΑΜΠΑ, τι θα πει Δημοκρατία;

- Να θέλεις βουνό αλλά να πας θάλασσα επειδή το θέλει όλη η υπόλοιπη παρέα.

- Και δικτατορία;

- Να έχεις μόνο εσύ δίπλωμα οδήγησης.

Ζ.

 

-------

O SKOTEINOS FOTEINOS SHMATODOTHS THS FOTOGRAFGIAS* Ο «σκοτεινός» φωτεινός σηματοδότης της φωτογραφίας βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Καραολή Δημητρίου και της περιφερειακής Τρικάλων, από τις πλέον πολυσύχναστες οδούς, καθώς μεταξύ άλλων, εξυπηρετεί μέρος της κυκλοφορίας για την Τερψιθέα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, την Ιατρική Σχολή κλπ. Συνεπώς το φανάρι δεν μπορεί να παραμένει… σκοτεινό και οι διερχόμενοι να αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για τη διέλευση της διασταύρωσης. Να αλλάξουν τους καμένους λαμπτήρες στο φανάρι, είναι απλό για να παραμείνει ασφαλέστερη η διασταύρωση…

Β.Κ.

 

-------

KATERINA NOTOPOYLOY KAI TRYFON ALEJIADHS ALLHLOSYGAIRONTAI* ΚΑΤΕΡΙΝΑ Νοτοπούλου και Τρύφων Αλεξιάδης αλληλοσυγχαίρονται για την εκλογή τους. Και οι δύο εκλέχθηκαν για πρώτη φορά βουλευτές, τη στιγμή που η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, συρρικνώθηκε κατά 58 έδρες (86 έναντι 144 στις εκλογές του 2015).

 

-------

EINAI APO KAIRO SYMFONA ME PERIOIKOYS STAUMEYMENO* ΕΙΝΑΙ από καιρό – σύμφωνα με περιοίκους - σταθμευμένο σε θέση προσωρινής στάθμευσης στην οδό Δήμητρας. Μάλιστα δεν διαθέτει αριθμό κυκλοφορίας για να εντοπισθεί ο ιδιοκτήτης. Το μηχανάκι της φωτογραφίας κάποιου θα είναι, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά μέχρι να απαντηθεί το ερώτημα δεν μπορεί να βρίσκεται εκεί, εγκαταλελειμμένο…

Β.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass