ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2019 19:00
• ΟΠΟΤΕ αφού τιμήθηκε η Απελευθέρωση, μετά τιμήθηκε κι ο καφές.  Γίνεται αλλιώς στη Λάρισα;  Ζ. • ΟΠΟΤΕ αφού τιμήθηκε η Απελευθέρωση, μετά τιμήθηκε κι ο καφές. Γίνεται αλλιώς στη Λάρισα; Ζ.

Απότομα

* ΠΑΝΩ που θ΄ αλλάζει ο μήνας, θ΄ αλλάξει λένε κι ο καιρός. Το πιθανότερο να το κάνει θεαματικά, σκασμένος κι αυτός από τη ζέστη.

Απ΄ τα κοντομάνικα κατευθείαν στις κουκούλες;

Προς το παρόν, τα πρωινά βαστάει λίγο παραπάνω το κρυουλάκι. Ζακετούλα για τους πρωινούς τύπους της βόλτας.

Ζ.

 

Εκπροσωπώντας

* ΚΟΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ πρωί-πρωί χθες ο Αντ. Πράπας, με γραβάτα ταιριαστή, χρόνια πολλά ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, για την Απελευθέρωση ευχόταν ο δάσκαλος, είχε μπει ήδη στο κλίμα.

- Πάω να βγάλω λόγο. Με πήρε η Ρένα μου είπε ότι δεν θα έρθει και να εκπροσωπήσω την παράταξη. Και την προηγούμενη φορά δεν είχε έρθει, θα δούμε...

Ζ.

 

Της κυβέρνησης

* Τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης κάλεσε ο τελετάρχης να καταθέσει στεφάνι, χθες για την Απελευθέρωση. Ήτοι τον επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Λόγω όμως ντιτοριανής έλλειψης πρόεκυψε ο διευθυντής αναπληρωτής του Κώστας Παππάς, ο οποίος έπραξε το καθήκον του.

- Όπα; Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν είπε, σκούντησε ο άλλος τον διπλανό του.

- Ναι...

- Μα τι γίνεται. Αυτός είναι συριζαίος. Πώς;

- Ε, έχει κι από κάναν διευθυντή συριζαίο. Δεν λες που τους έβγαλε από την υποχρέωση; Δεν έχουν και μεγάλη προθυμία οι δεξιοί για τη συγκεκριμένη επέτειο.

Ζ.

 

Ο αντ΄ αυτού

* - ΕΝΩ ο Δαμιανός... Πάντα παρών. Τι θα πει δεξιός και υπερδεξιός.

Ο Δαμ. Ζώκας κατέθεσε στεφάνι καμαρωτός, για λογαριασμό του αρχηγού του Κυρ. Βελόπουλου, βουλευτή Λαρίσης. Μπορεί ο παλιός εφοριακός να μην εκλέχθηκε βουλευτής, έχει βρει ρόλο όμως ως αντ΄ αυτού. Παρίσταται παντού.

Ζ.

 

Διόδια

* ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΝ κάποιοι -κι ίσως δικαιολογημένα- από την ανακοίνωση του Δήμου Τεμπών ότι «η παραχωρησιούχος εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», συμφώνησε στην ατελή διέλευση των μονίμων κατοίκων του Δήμου Τεμπών, από τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων του Ευαγγελισμού - Πυργετού και όχι από τον μετωπικό του Μακρυχωρίου για το διάστημα που θα παραμείνει κλειστή η κοιλάδα των Τεμπών, λόγω εργασιών στη γέφυρα.

Και αυτό γιατί το προηγούμενο διάστημα γινόταν λόγος για ελεύθερη διέλευση από τα διόδια, χωρίς να διευκρινίζεται ότι αυτό θα αφορά στα πλευρικά. Ο αντίλογος βέβαια αναφέρει πως τα πλευρικά διόδια χρησιμοποιούσαν συνήθως οι μόνιμοι κάτοικοι του δήμου στις μετακινήσεις τους, καθώς από αυτά υπήρχε λιγότερη επιβάρυνση.

Ουσιαστικά το θέμα είναι πώς βλέπει κανείς το ποτήρι, μισοάδειο ή μισογεμάτο...

Γ.Ρ.

 

Γκαφατζήδες

* Αναταραχή στο σύστημα; Πλήθυναν οι γκάφες.

Από τη μια ο δαιμόνιος ρεπόρτερ του Σκάι, σε απευθείας σύνδεση έξω από σινεμά, έδειχνε την αφίσα πίσω του «Ενήλικοι στην αίθουσα», επιμένοντας ότι το λέει καθαρά, δεν επιτρέπονται οι ανήλικοι. Έλεγε για το Τζόκερ κι έδειχνε την αφίσα της ταινίας Βαρουφάκη. Μα τόσο άσχετος; Και δεν τον διόρθωσαν.

* * *

* ΣΕ σάιτ αθηναϊκής εφημερίδας, το δημοσίευμα κατέληγε: «Το ‘στειλε ο Λοβέρδος για τη χθεσινή κατάθεση Μανιαδάκη βάλε κάτι στο σάιτ χωρίς χαρακτηρισμούς (ωμός εκβιασμός). Όχι τη λέξη ενοχοποιήσεις αλλά αν δεν μιλήσεις». Η απροσεξία εξέθεσε τους ίδιους και τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος έστειλε ένα κομμάτι, υπέρ του, «Άστραψε και βρόντηξε πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας για τη Novartis, ενώ χαρακτήρισε «τραμπούκικη» τη συμπεριφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ...». Ξέχασαν να σβήσουν την εντολή του αρχισυντάκτη. (Συμβαίνουν αυτά...).

Ζ.

 

Θέμα έτους

* - ΣΟΥ αρέσει περισσότερο το κρασί ή οι γυναίκες;

- Α, εξαρτάται από το έτος.

Είχαν ρέντα στην τριγωνοπλατειακή συντροφιά των Λαρισαίων.

* * *

* - ΞΕΜΕΝΕΙ που λέτε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου, βγάζει καπνούς και ρωτάει η άλλη «χάλασε;» Τι να της πεις; «Όχι, κουράστηκε κι είπε να κάνει ένα τσιγάρο».

* * *

* - ΜΟΥ είπαν να κρεμάσω cd στο μπαλκόνι για να φύγουν οι δεκαοχτούρες. Κρέμασα δύο με νησιώτικα και τώρα μαζεύονται και κάτι γλάροι.

Ζ.

 

Ενστάσεις

* ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ το έργο της Ασκληπιού κι άρχισαν οι Λαρισαίοι να συζητούν για το καινούργιο φρούτο, τον δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Παρόδιοι, παρακείμενοι αλλά και υπερσυντέλικοι διερχόμενοι εκφράζουν άποψη, όπως συνηθίζεται διατυπώνουν ενστάσεις.

- Δεν μ΄ αρέσει, το είδες πώς είναι;

- Δεν διευκολύνει κυκλοφοριακά, ένας να βάλει λάθος το αυτοκίνητο, Πυροσβεστική δεν περνάει.

- Τα φώτα που έβαλαν, τα είδες; Μια λάμπα βγαίνει μέσα στη βεράντα του αλλουνού.

- Αυτό το ζιγκ ζαγκ, δεν είναι εύκολο. (Κι άλλα κι άλλα... Ευτυχώς δεν είναι εκλογές μπροστά να επιληφθεί κι η αντιπολίτευση).

Ζ.

 

Επικοινωνιακά

* ΕΧΕΙ ένα ενδιαφέρον το πώς εξελίχθηκε επικοινωνιακά η υπόθεση. Την παρακολούθησε σχηματικά ο Π. Μ.

- Μπήκε αστυνομία και έβγαλε παιδιά από το σινεμά.

- Δεν έγινε έτσι, λένε ψέματα, προπαγάνδα, συριζαίοι...

- Μα έγινε, το λέει η Αστυνομία, να η ανακοίνωση.

- Εντάξει, δεν ήταν και διμοιρία από ΕΚΑΜ, δύο περιπολικά ήταν, και στο κάτω-κάτω, ήταν απλά μια καταγγελία μιας μάνας που είχε θέματα με τον πρώην της, απλή ενδοοικογενειακή υπόθεση.

- Όχι, μπήκε η αστυνομία μετά από καταγγελία υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού με εντολή εισαγγελέα.

- Ε και; Ας μπήκε η αστυνομία στο σινεμά μετά από καταγγελία υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού με εντολή εισαγγελέα. Τους πειράζει που εφαρμόστηκε ο νόμος;

-Μα δεν είναι σωστό να μπαίνει η αστυνομία και να πιάνει παιδάκια στο σινεμά, το λέει και η Μενδώνη.

- Και λοιπόν; Και ας λένε ότι δεν είναι καλό που μπήκε η αστυνομία με εντολή εισαγγελέα και καταγγελία του υπουργείου, δεν πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος;

- Μα το λέει και η Μενδώνη και ο Χρυσοχοΐδης ότι δεν ήταν καλό αυτό και δεν έπρεπε να γίνει και ο Χρυσοχοΐδης είπε θα πάει με τον γιο του στην ταινία.

-Ναι, όντως μπήκε η αστυνομία μετά από καταγγελία από υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού με εντολή εισαγγελέα και έπιασε τα παιδάκια στο σινεμά, αλλά φταίνε οι υπάλληλοι του υπουργείου, ο δε Χρυσοχοΐδης είναι πασόκος.

-Αυτές όμως λένε ότι είχαν εντολή του προϊσταμένου τους.

-Ναι, όντως μπήκε η αστυνομία μετά από καταγγελία υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού με εντολή εισαγγελέα και συνεννόηση με τον προϊστάμενό τους και έπιασε τα παιδάκια στο σινεμά και δεν ήταν σωστό αυτό, όλοι το ξέρουμε, αλλά οι υπάλληλοι του υπουργείου ήταν συννυφάδες ενός πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και η προϊσταμένη ήταν μπατζανάκισσα με έναν άλλον αριστερό.

Ζ.

 

Δύο Λαρισαίοι

* «ΝΑ έρθει κάποτε η μέρα, που τα τροχαία ατυχήματα θα συμβαίνουν μόνο στους προσομοιωτές», ευχήθηκε διά της υπερβολής ο Χρ. Κέλλας, ως πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής. Καθήκον που ο Λαρισαίος βουλευτής το έχει πάρει πολύ στα ζεστά, την κυνηγάει την υπόθεση.

Φυσικά ήταν παρών στην παρουσίαση σχετικού προγράμματος ευαισθητοποίησης που συνδιοργάνωσαν η εταιρεία “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου” και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”.

Παρούσα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, η οποία τυγχάνει μέλος της προαναφερθείσας Επιτροπής. «Είναι συνειδητή η επιλογή μου να συμμετέχω σ΄ αυτή, όπως έκανα και κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική μου θητεία. Θεωρώ αυτή την επιτροπή πολύ σημαντική...» είπε. (Διπλή συμμετοχή Λαρίσης, οδηγός και συνοδηγός.)

Ζ.

 

Ένα πεζοδρόμιο

* - ΓΡΑΨΤΕ κάτι. Κάποτε πρέπει να φτιάξουν πεζοδρόμιο και στην Αβέρωφ...

Πραγματικά, από τη Γρηγορίου Ε΄ που ξεκινάει ο κέντρο-απόκεντρο δρόμος, το ένα πεζοδρόμιο τύποις μόνο ονομάζεται έτσι, οι πεζοί προτιμούν την άσφαλτο. Ιδιαίτερα το βράδυ, δεν υπάρχει περίπτωση να μη σκοντάψει κάποιος. Το άλλο απέναντι είναι σε καλή κατάσταση.

- Να γράψουμε αλλά δεν πρόκειται να το φτιάξουν...

- Γιατί... Άμα το διαβάσουν εκείνα τα καλά κορίτσια στην υποδοχή παραπόνων στη Δημαρχία, δεν ξέρεις. Άμα ενημερωθεί η υπηρεσία, θα το βάλει σε κάποιο προγραμματισμό, δεν αντέχεται αυτή η κατάσταση.

Ζ.

 

Με τα περιοδικά

* ΣΤΟ αγαπημένο τους θέμα και χθες οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Μου είπε η άλλη ‘’σε είδα στον ύπνο μου’’. Τη λυπήθηκα. Δεν της άξιζε τέτοια λαχτάρα.

* * *

* - ΕΙΠΑ στην άλλη να παίξουμε τον γιατρό και με άφησε στο σαλόνι να ξεφυλλίζω περιοδικά.

* * *

* - ΕΞΗΓΗΣΑ στην πεθερά μου ότι αν τη δει κανένας εφοριακός να μπαινοβγαίνει στο σπίτι μας μπορεί να θεωρηθεί ότι τη φιλοξενούμε και ο Μητσοτάκης θα της κόψει τη σύνταξη. Τρεις μήνες έχει να πατήσει.

Ζ.

 

Σαν πρόβατα

* ΚΑΙ πενήντα και εξήντα σκυλιά μαζί, κοπάδι σαν πρόβατα κινούνται λέει ανάμεσα σε Χειμάδι και Καλοχώρι. Τρόμος στην περιοχή, ιδίως τα βράδια. Θεονήστικα αδέσποτα τριγυρνούν. Και φυσικά γεννούν και διαρκώς, γέμισε ο τόπος κουταβάκια.

Ανήσυχοι οι κάτοικοι δεν βλέπουν διέξοδο στο πρόβλημα. Εκτός αν ο δήμαρχος Γ. Μανώλης αποδείξει ότι η ευαισθησία του στο ζήτημα δεν ήταν μόνο προεκλογική.

Ζ.

 

Συνεργασία

* ΜΕΤΑ από πολλά χρόνια λέει συντονίζονται ΓΕΩΤΕΕ και Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας. Έτσι κι αλλιώς και στο ΓΕΩΤΕΕ κυρίως γεωπόνοι δραστηριοποιούνται, αποτελούν την κυρίαρχη ειδικότητα γεωτεχνικών. Η ιδέα είναι του νέου προέδρου του Γεωπονικού Κ. Γιαννακού, που την αποδέχτηκε ο πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Δημ. Ντογκούλης, να συνεδριάσουν οι δύο διοικήσεις από κοινού δρομολογώντας εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες συνεργασίας.

Ο νέος πρόεδρος σχεδιάζει λέει να συγκροτήσει και «επιτροπή σοφών» γεωπόνων, αξιοποιώντας την εμπειρία τους. Τύπου Γκούμας, Γέμτος, Καλόγηρος, Τζανακούλης κ.λ.

Ζ.

 

Της ανυπακοής

* - ΕΜ έχουν δίκιο οι καθεστωτικοί, σχολίαζε ο Λαρισαίος που πήγε να δει το Τζόκερ μετά το επεισόδιο.

Καλώς, έλεγε, έχουν το νου τους οι νοικοκυραίοι, ότι δεν είναι αυτή ταινία για εφήβους. Κανονικά έπρεπε να έχει όριο ανεβασμένο ηλικίας, γνωμάτευε, «Κατάλληλο άνω των 36».

Κι εξηγούσε ότι το έργο είναι ανατρεπτικό, ενάντια στο σύστημα, της ανυπακοής.

- Απορώ πώς βγάζουν οι Αμερικάνοι τέτοια έργα...

Ζ.

 

Γάτος ο σκύλος

* Ο Λαρισαίος είχε πάει σαφάρι στην Αφρική και πήρε μαζί τον σκύλο του, ο οποίος ήταν λίγο ζαβολιάρης, έφυγε και χάθηκε στη ζούγκλα. Ξαφνικά βλέπει μια λεοπάρδαλη να κατευθύνεται προς το μέρος του, φανερά πεινασμένη.

- Ωχ μπλέξαμε, σκέφτεται ο σκύλος.

Τότε βλέπει κάτι κόκαλα και αρχίζει να τα ροκανίζει με την πλάτη γυρισμένη στη λεοπάρδαλη. Ενώ εκείνη είναι έτοιμη να του χιμήξει, αρχίζει να μονολογεί.

- Μμμμ... Πολύ νόστιμη αυτή η λεοπάρδαλη. Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν άλλες εδώ τριγύρω...

Η λεοπάρδαλη παγώνει, και εξαφανίζεται πίσω από κάτι δέντρα.

* * *

* - ΛΙΓΟ έλειψε να την πατήσω, σκέφτηκε, αυτός ο παράξενος σκύλος θα μ’ έτρωγε...

Ένας πίθηκος, παρακολουθώντας το σκηνικό απ΄ το δέντρο, σκέφτεται ότι μπορεί να εξασφαλίσει την εύνοια της λεοπάρδαλης για κάποια δύσκολη στιγμή. Πάει και της εξηγεί τα πάντα. Η λεοπάρδαλη, έξαλλη.

- Έλα, πίθηκε. Ανέβα στη ράχη μου να δεις από κοντά τι πρόκειται να πάθει ο σκύλος.

Ο σκύλος βλέπει τη λεοπάρδαλη να έρχεται προς το μέρος του τρέχοντας με τον πίθηκο καβάλα.

- Τι θα κάνω τώρα; Σκέφτεται στα γρήγορα, γυρίζει πάλι με την πλάτη. Κι όταν η λεοπάρδαλη και ο πίθηκος έχουν πλησιάσει αρκετά αρχίζει να μουρμουράει.

- Πού είναι αυτός ο ηλίθιος ο πίθηκος; Ποτέ δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ... Τον έστειλα πριν από μισή ώρα να μου φέρει άλλη μια λεοπάρδαλη κι ακόμα να φανεί.

Ζ.

--------------------------

STHN KTHNOTROFIKH SYSKECH STON TYRNABO O DHMARXOS GIANNHS KOKOYRAS

 

 

 

• ΣΤΗN κτηνοτροφική σύσκεψη στον Τύρναβο, ο δήμαρχος Γιάννης Κόκουρας αλλά και ο παλιότερα δήμαρχος Θαν. Νασίκας, κάθισαν μπροστά, αλλά όχι δίπλα-δίπλα. Να τους χωρίζει άραγε γενικότερα μόνο μια καρέκλα;

Κ.Τσ.

 

 

--------------------------

KI EFTASE TO PLHROMA TOY XRONOY NA DIKAIOUEI TO SYNUHMA

 

• ΚΙ έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να δικαιωθεί το σύνθημα «ΑΕΛ τρακτέρ και love is in the air».

Z.

 

 

--------------------------

 

ANAKALYCAN LEEI OI DEJIOI TON TOPO ANAPARAGOGHS TON ANTIPALON TOYS

 

• ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ, λένε οι δεξιοί, τον τόπο αναπαραγωγής των αντιπάλων τους. Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass