ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2019 19:09
Περίσσεψαν τα χαμόγελα στη νικήτρια ομάδα Νασιακόπουλου, μετά τα αποτελέσματα στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, με τον δήμαρχο Κιλελέρ να έχει στο πλευρό του τους εκλεγμένους συναδέλφους του, των Τεμπών Γιώργο Μανώλη, των Σοφάδων Θαν. Σκάρλο, του Μουζακίου Φ. Στάθη και την αντιδήμαρχο Σοφάδων Θ. Καφάση-Δεδηλιάρη.   Περίσσεψαν τα χαμόγελα στη νικήτρια ομάδα Νασιακόπουλου, μετά τα αποτελέσματα στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, με τον δήμαρχο Κιλελέρ να έχει στο πλευρό του τους εκλεγμένους συναδέλφους του, των Τεμπών Γιώργο Μανώλη, των Σοφάδων Θαν. Σκάρλο, του Μουζακίου Φ. Στάθη και την αντιδήμαρχο Σοφάδων Θ. Καφάση-Δεδηλιάρη.

Πρόωρα

*ΣΤΟΛΙΣΕ λέει η Λαρισαία για Χριστούγεννα. Κι ο γείτονας την παρότρυνε. ‘’Δεν βάφεις και μερικά αυγά, μην τρέχεις τελευταία ώρα;’’.

***

* Ο άλλος συμπέρανε πως και στο χωριό του «σαν λιγάκι νωρίς στόλισαν. Είδα δέντρο με κόκκινες μπάλες και τις πέρασα για ρόδια. Τζάμπα πήδηξα τη μάντρα».

Ζ.

 

Οι δήμαρχοι

μεταξύ τους

*ΘΡΙΑΜΒΟΣ της ΝΔ και του Θαν. Νασιακόπουλου στην ΠΕΔ, με επίδοση σχεδόν διπλάσια των αντιπάλων ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και Αντ. Γκουντάρα. Ο οποίος έβαλε διότι κάποιος έπρεπε να βάλει, δεν είχε καμιά τύχη. Η είδηση πάντως είναι ότι ο Γκουντάρας έχασε πρώτη φορά εκλογές, αυτοδιοικητικές. Αλλά κι ότι ο δήμαρχος του κάμπου Λαρίσης αναδείχθηκε πρόεδρος των δημάρχων ολόκληρου του Θεσσαλικού κάμπου.

***

*ΑΠΟ τους 125 εκλέκτορες, ψήφισαν 123. Δεν πρόλαβε να φθάσει παρότι άλλαξε πτήση από Ελβετία ο δήμαρχος Νοτ. Πηλίου, Μιχ. Μητζικός, υποστηρικτής Νασιακόπουλου.

Δεν ψήφισε, γιατί κηρύχτηκε έκπτωτος, ο δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας Γ. Γεωργολόπουλος, υποστηρικτής Γκουντάρα. Παραμονές εκλογών του επιβλήθηκε ολιγοήμερη παύση, αφού είχαν αναδειχθεί οι εκλέκτορες, επειδή απουσίαζε αδικαιολόγητα από 3 συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Με ντιτοριανή απόφαση. Έκανε ό, τι μπορούσε κι ο γ.γ. Αποκεντρωμένης. Ο οποίος, σημειωτέον, είχε οριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, τον υπουργό Π. Σκουρλέτη.

***

*ΒΡΕΘΗΚΕ ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, συμβαίνουν αυτά. Και ένα ψηφοδέλτιο «μονόβολο», μ’ έναν μονάχα σταυρό. Στον Γ. Μουλά, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, εκλεκτό του Μπέου Αχ αχ αχ, συνοδοιπόρου σταθερά πια των νεοδημοκρατών.

***

*ΟΠΩΣ ήταν λίγες οι υποψηφιότητες, περισσότερο ενδιαφέρον είχε το ποιοι δεν εκλέχθηκαν. Από το ψηφοδέλτιο Νασιακόπουλου, δεν τα κατάφερε, μετά από πολλές θητείες στην ΠΕΔ, ο Κ. Καλαμπαλίκης. Δεν ήταν πια εκεί να βοηθήσει κι ο Κ. Τζανακούλης. Τον οποίο προσφωνούσε «Νονέ» ο προστατευόμενός του Γ. Ακριβούλης, επειδή τον έβγαζε για χρόνια στα όργανα. Τώρα ο ‘’αδερφέεε’’ εκλέχθηκε μόνος του και μάλιστα με τους απέναντι. Παράταξη άλλαξε και ο Ντ. Διαμάντος, που όμως απέτυχε με τον συνδυασμό Γκουντάρα. Από τον οποίο δεν βγήκε επίσης και ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παν. Νάνος, παρότι έγινε γνωστός σε ολόκληρη τη Θεσσαλία ως διοικητής του Πανεπιστημιακού. Ίσως γι’ αυτό.

Ζ.

 

Καθησυχαστικός

*«ΤΟ προσφυγικό δεν επηρεάζει τον τουρισμό». Ήταν κατηγορηματικός ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού. Άλλα έλεγε παλιότερα η ΝΔ, αλλά τότε ήταν πρόσφυγες του ΣΥΡΙΖΑ. Και βέβαια αυτό είναι το ελάχιστο της κυβίστησης.

Ο Χάρης Θεοχάρης λοιπόν διαβεβαίωσε ότι στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο, όπου συζήτησε με τους tour operators, δεν άκουσε «από κανέναν να μας λέει ότι έχει αρνητική εικόνα λόγω προσφυγικού και πρέπει αυτό να το πούμε σε όλους». (Θα το πει και στους επαγγελματίες των παραλίων της Λάρισας; Που είναι καινούριοι στην υπόθεση των προσφύγων).

Ζ.

 

Χωρίς πλάκα

*ΜΕΣΑ στα λογοπαίγνια η συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Άλλοι πίνουν από χαρά, άλλοι πίνουν από λύπη, εμείς πίνουμε από το πρωί.

***

*-ΤΕΡΜΑ η πλάκα παιδιά, ως εδώ.

-Γιατί, τι έγινε;

-Πήγα στον οδοντίατρο.

***

*- ΕΙΣΑΙ άρρωστος και ήρθες δουλειά;

-Για να δουλέψω πυρετωδώς.

Ζ.

 

Στην Κ.Ο.

*ΣΤΗΝ κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Μ. Χαρακόπουλος ήταν ένας εκ των βουλευτών που μίλησε για το μεταναστευτικό, μεταφέροντας την αγωνία του για το πρόβλημα. Αργότερα, φεύγοντας, ο Λαρισαίος είπε στον Κυρ. Μητσοτάκη ότι καλώς έγινε κλειστή η συνεδρίαση γιατί έτσι υπήρξε ουσιαστική συζήτηση. Ικανοποιημένος ο βουλευτής από τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξει άλλο κύμα εγκατάστασης προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τι θα κάνουν με τυχόν καινούριες αφίξεις στα νησιά; Από τη στιγμή λέει που θα λειτουργεί πλέον ο νέος νόμος για το άσυλο, θα δημιουργηθούν και τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα...

Ζ.

 

Στο γκαζόν

*ΟΤΑΝ συνεργάζεται η πολιτικοκοινωνική ηγεσία...

Κατάθεση στεφάνων την Κυριακή στο Ηρώο, ολοκληρώθηκε το καθήκον των επισήμων και ο βουλευτής Χρ. Κέλλας κάλεσε κοντά του τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς. Κι άρχισαν να περπατάνε μαζί, απομακρυνόμενοι μέσα στην πρασινάδα του πάρκου. Κάτι σοβαρό θα ήθελε να τους πει κατ’ ιδίαν; Αυτό που κατάλαβαν οι υπόλοιποι ήταν ότι ήθελε να φωτογραφηθούν μαζί οι τρεις τους στο γκαζόν.

***

*ΚΙ όμως, ο βουλευτής τούς πήγε μπροστά σε μια προτομή. Να τους δείξει τον συγγενή του σμηναγό Γιάννη Κέλλα. Αρχηγό του Ελληνικού Σμήνους που αντιμετώπισε πολλαπλάσιας ισχύος γερμανικές δυνάμεις στην αερομαχία των Τρικάλων τον Απρίλιο του 1941 και ο οποίος χαρακτηρίστηκε Ήρωας του Β’ Παγκοσμίου.

Ζ.

 

Απαγε της...

*-ΑΝΤΕ ρε από δω... Της θείας σου το μπουγαδοκόφινο...

Ο Λαρισαίος είχε συγχυστεί, όμως ο άλλος ήταν συντονισμένος στο κλίμα της ημέρας.

-Θεία; Να συλληφθεί ο κύριος, έβρισε τα θεία.

Ζ.

 

Σπινθήρες;

*Τώρα αλλάζουν λιγάκι τα πράγματα. Ο φοιτητής του Μετσοβείου χημικός μηχανικός, που συνελήφθη σπίτι του για συμμετοχή στα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ, ο φοιτητής Ιατρικής που παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο για τον ίδιο λόγο, εμ δεν είναι τόσο απλά πια. Μπαχαλάκηδες ή εξεγερμένοι φοιτητές; Η δεύτερη κατηγορία είναι μεγάλος μπελάς για τις κυβερνήσεις. Παγκοσμίως. Κι οι εξεγέρσεις από κάτι σπίθες ξεκινούν.

Ζ.

 

Απίστευτο

*ΚΙ άλλοι προηγούμενοι κυβερνητικοί παράγοντες χαίρονταν και καμάρωναν για τις εμπνεύσεις τους και επιχειρηματολογούσαν για τον ορθολογισμό των σχεδίων τους.

Επικρίνοντας κάποιες από τις κυβερνητικές φορολογικές ρυθμίσεις, ο εκπαιδευτικός Ν. Παναγιώτου παραθέτει στο χθεσινό του άρθρο στην εφημερίδα το εντυπωσιακό στοιχείο: Από το 1975 ως το 2019, στην Ελλάδα έχουν εκπονηθεί και ψηφιστεί πάνω από 250 φορολογικοί νόμοι. (Από κυβερνήσεις που ομνύουν στην ανάγκη σταθερού φορολογικού πλαισίου).

Ζ.

 

Για την τιμή

*ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ από κεφάτους Λαρισαίους μαθητές.

-Πόσο έχει αυτό το μονόκαννο;

-200 ευρώ.

-Αυτό το πιστόλι;

-300 ευρώ.

- Η καραμπίνα;

-400 ευρώ. Σας ενδιαφέρει κάτι συγκεκριμένο;

-Όχι.

- Τότε γιατί ρωτάτε;

-Για την τιμή των όπλων.

***

*-ΤΙ ουίσκι να σας φέρω;

-Θήβας.

-Λυπάμαι, μόνο σκοτσέζικα έχουμε. Να σας φέρω κάποιο άλλο;

-Εντάκθει φέρε μου ένα Κάτι Θαρκ. (Υπόψη ότι υπάρχει και το Κατ Σιακάτ. Ουίσκ’ι βνίσιο Καρδιτσιώτκου.)

Ζ.

 

Αναπάντεχο

*ΑΥΤΟ το αναπάντεχο διπλό της Λαμίας ήταν βέβαια τρίδιπλο. Κι άρχισαν τα λογοπαίγνια. Λαμία, Λαδύο, Λατρία. Τη λάτρεψαν σίγουρα την ομάδα τους στο Ζητούνι.

Ο πρόεδρός τους πάντως βρέθηκε υποχρεωμένος να πληρώσει κυκλώπειο πριμ. Το παράδοξο θα είναι να ξηλωθεί ταυτόχρονα κι ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας, παρά την πανωλεθρία.

Ζ.

 

Το ταίριαξε

*ΕΚΑΝΕ αμέσως τον συνδυασμό ο Λαρισαίος διαβάζοντας στην εφημερίδα ότι ο Αχ. Νταβέλης υποδέχθηκε στο Animus τον Τζορτζ Τζιτζίκος, ενώ αύριο θα φιλοξενεί στον ΣΘΕΒ τον Αδ. Γεωργιάδη.

-Α... Απ’ τον Τζιτζίκο στον Μπουμπούκο;

Ζ.

 

Αριστερή

περίοδος

*ΣΤΗ Νομαρχιακή της Λάρισας δεν γνωρίζουν να έχει εγγραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Λαρίσης του κόμματος. «Αυτά τα θέματα ρυθμίζονται στα κεντρικά». Λογικά αίτηση εγγραφής μέλους θα κάνει κι ο Βασ. Κόκκαλης.

Αύριο που θα φτάσει στη Λάρισα ο γραμματέας Π. Σκουρλέτης θα μάθουν, αυτός θα ξέρει σίγουρα.

***

*ΩΣΤΟΣΟ αίτηση έκανε ο αδελφέεε-Γ. Ακριβούλης κι έγινε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι πέρυσι εξ απορρήτων του Π. Καμμένου, σπλήνα δεξιός όλα τα χρόνια, τώρα διανύει την αριστερή του περίοδο. (Θα έχει ενδιαφέρον ποιοι άλλοι Λαρισαίοι πρώην ‘’ανελίστας’’ θα ακολουθήσουν.)

Ζ.

 

Παράδοξο

*ΤΟ ΠΑΣΟΚ πάει για συνέδριο, το ΠΑΣΟΚ όχι το ΚΙΝΑΛ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται, στη Λάρισα όμως δεν τους παίρνουν στα σοβαρά, οι δικοί τους κυρίως, γιατί απ’ τους υπόλοιπους ποιος ασχολείται...

- Το ΠΑΣΟΚ γραφεία στη Λάρισα δεν έχει. Ούτε οργανώσεις μήτε μέλη. Κι όμως θα πάνε Λαρισαίοι σύνεδροι κανονικά.

Ζ.

 

Ορατότης μηδέν

ΟΡΑΤΟΤΗΣ μηδέν, λόγω σταθμευμένων αυτοκινήτων, για τους οδηγούς που κινούνται στην οδό Καραολή και Δημητρίου και θέλουν να κινηθούν προς την οδό Παπανδρέου.

Φυσικά, δεν είναι το μόνο σταυροδρόμι στη Λάρισα που αποτελεί επικίνδυνο σημείο για ατυχήματα λόγω έλλειψης ορατότητας.

Τα «πρωτεία» σ’ αυτήν την κατηγορία, τα έχουν σχεδόν όλοι οι κάθετοι δρόμοι στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Από πού να ξεκινήσουμε...

Λ.Κ.

 

Καθαριότητα

ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχουν ακόμη νοικοκυρές στη Λάρισα, οι οποίες βγαίνουν και καθαρίζουν κοινόχρηστους χώρους μπροστά από τις κατοικίες τους. Είτε πρόκειται για μονοκατοικίες, είτε για πολυκατοικίες, αρκετές γυναίκες παίρνουν σκούπα και φαράσι...

Αλλά δεν αποτελούν τον κανόνα. Σωροί φύλλων, χαρτομάνι από διαφημιστικά φυλλάδια και άλλο σκουπιδαριό, έχουν κάνει «στρώμα» σε δρόμους και πεζοδρόμια, στο κέντρο και όχι μόνο.

Η δημοτική καθαριότητα είναι φανερό ότι πάσχει...

Δ.Χ.

 

Πολύτεκνοι

ΑΜΕΣΗ ήταν η ανταπόκριση του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και περιχώρων σε σχόλιο, που αφορούσε στην άποψη μιας πολύτεκνης μητέρας, ότι στον εορτασμό των προστατών των Πολυτέκνων, είναι μια καλή ευκαιρία να αναδειχθούν προβλήματα των πολυτέκνων. Η ίδια δε, θεωρούσε ότι δεν γιορτάσθηκαν οι Άγιοι και προστάτες, στη Λάρισα.

Ο Σύλλογος, λοιπόν, ενημερώνει: «Σχετικά με σχόλιο που δημοσιεύτηκε στα Ψιθυριστά, καλοδεχούμενη είναι κάθε ανησυχία και κριτική, επωνύμως ή ακόμη και ανωνύμως, απευθείας στον Σύλλογο ή και μέσω του Τύπου, όπου και αν χρειάζεται.

Η εορτή των Αγίων μας εορτάστηκε στον φιλόξενο Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου με αρτοκλασία την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019. Πέρα από τη διάσταση του δημογραφικού ζητήματος, τα προβλήματα της πολύτεκνης οικογένειας και την απουσία δημογραφικής πολιτικής -αν και το ζήτημα είναι στην επικαιρότητα τελευταία- θα δοθεί δε η ευκαιρία σύντομα να πούμε πολλά στον φιλόξενο χώρο της εφημερίδας. Νιώθουμε την ανάγκη να υπογραμμίσουμε και δημόσια ότι η πολυτεκνία είναι για όλους μας, γονείς και παιδιά, πρώτα χαρά και ευλογία».

 

Αρνήθηκε

*Συζητούν δύο Λαρισαίοι που είχαν γνωριστεί προσφάτως. Φυσιολάτρες αμφότεροι, έβγαιναν συχνά στο βουνό.

– Έχω παντρευτεί τρεις φορές, αλλά και οι τρεις γυναίκες μου πέθαναν.

– Σοβαρά; Πώς συνέβη;

– Η πρώτη μου γυναίκα πέθανε από δηλητηριώδη μανιτάρια...

– Τι λες, βρε παιδί μου; Και η δεύτερη;

– Κι εκείνη από δηλητηριώδη μανιτάρια.

– Κοίτα κάτι πράγματα. Και η τρίτη;

– Η τρίτη πέθανε από κάταγμα κρανίου.

– Αλήθεια; Πώς έγινε;

– Ε, δεν ήθελε να φάει τα μανιτάρια.

Ζ.

---------------

1KATAMETRHSH GKOYNTARAS CIU 13 11 2019

2KATAMETRHSH NASIAKOPOYLOS CIU 13 11 2019

*Ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ με το επιτελείο του κατά την καταμέτρηση. Ο αντίπαλός του, μετρούσε μοναχός.

Ζ.

 

---------------

 

 KYBERNHTIKOS PARAGVN O NTINOS KOKKINOS

*ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ παράγων ο Ντίνος Κόκκινος, αλλά ως άνθρωπος των γραμμάτων και των τεχνών έχει σημεία επαφής με τον δεσπότη.

Ζ.

 

---------------

 

 FYSIKA KAI UA EIXE FAN KLAMP STH LARISA

*ΦΥΣΙΚΑ και θα είχε φαν κλαμπ και στη Λάρισα ο ‘’γκρηκ φρηκ’’.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass