ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2019 19:00
*ΙΣΟΫΨΕΙΣ  του Απ. Καλογιάννη, τουλάχιστον φωτογραφικά, δημοτικοί παράγοντες συνεργάτες του.  Ζ. *ΙΣΟΫΨΕΙΣ του Απ. Καλογιάννη, τουλάχιστον φωτογραφικά, δημοτικοί παράγοντες συνεργάτες του. Ζ.

Μπερδεμένος

*-ΚΥΚΛΟΘΥΜΙΚΟΣ καιρός κι ο νεαρός Λαρισαίος είχε μπερδευτεί.

- Ήρθε η εποχή που βγαίνεις έξω με κοντομάνικο, συναντάς τον κολλητό σου που φοράει μπουφάν και αναρωτιέστε ποιος είναι ο πιο ανόητος...

Ζ.

 

Απώλειες 10%

*ΘΡΙΑΜΒΟΣ της ΝΔ και του Θαν. Νασιακόπουλου στην ΠΕΔ. Ελάχιστοι του κόμματος δεν αποδέχθηκαν τον δήμαρχο Κιλελέρ, ο οποίος έβαλε τώρα κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι του.

Τον συνδυασμό ψήφισαν 75 εκλέκτορες εκ των οποίων οι 68 έβαλαν και σταυρό στον Νασιακόπουλο. Μόλις 10% απώλειες. Όσο ακριβώς κι ο Αντ. Γκουντάρας, ο οποίος πήρε 36 σταυρούς όταν το ψηφοδέλτιό του ψήφισαν 40 εκλέκτορες.

Ζ.

 

Άλλοι καιροί

*Ο ΣΥΡΙΖΑ επαινεί τη συνεργασία του σοσιαλιστή Σάντσες με τον Ιγγλέσιας των αριστερών Ποντέμος για τη συγκρότηση κυβέρνησης στην Ισπανία. Και ο Λαρισαίος πασοκτζής βγήκε αμέσως στα κεραμίδια.

-Έτσι κάνατε κι εσείς το ’15; Προοδευτική κυβέρνηση με τον Καμμένο...

Ο συριζαίος είπε να του φρεσκάρει τη μνήμη.

-Λες που δεν είπε τότε ο Τσίπρας στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, τον Βενιζέλο, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά, να συνεργαστούν...

-Ναι γιατί;

-Σωστά. Αν του πρότεινε να αναλάβει και πρωθυπουργός, σίγουρα θα δεχόταν. Αλλιώς...

Ζ.

 

Πόρτα

παράγκας;

*ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ λάθος χειρισμό χρέωναν στην ηγεσία της ΠΑΕ, φίλαθλοι της ΑΕΛ σε χθεσινή συζήτηση. Αν, λένε, αν λειτουργεί ξανά κάποια παράγκα, που ευνοεί τώρα τον ΠΑΟΚ, όπως παλιότερα τον Ολυμπιακό, τότε τι νόημα έχει να της χτυπά κάποιος την πόρτα ώστε να υποβάλει εγγράφως τη διαμαρτυρία του για κάποια διαιτησία; Αν οι συγκεκριμένοι διαιτητές είναι ενεργούμενα της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και του Β. Περέιρα, ποιανών άλλων θα μπορούσε άλλωστε, αν είναι εκπαιδευμένοι «χειρούργοι», τότε μπορεί να τους συγχαρούν κιόλας αφού θα επιβεβαιωθεί ότι έκαναν καλά τη δουλειά τους. Εκτός κι αν άλλη εντολή είχαν κι άλλο έπραξαν, τότε δικαιολογείται η διαμαρτυρία.

***

*ΑΝ πάλι, έλεγαν βυσσινί φίλαθλοι, αν δεν υπάρχει κύκλωμα στη διαιτησία, εφόσον στήνεις στον τοίχο διαιτητές που έκαναν εις βάρος σου λάθη, τότε τι θα γίνει όταν θα τους ξαναβρείς μπροστά σου, που θα τους ξαναβρείς σίγουρα, θα σε φοβούνται τότε ή θα σε περιμένουν στη γωνία; (Εν γένει συνέστηναν περισσότερη νηφαλιότητα.)

Ζ.

 

Πιασμένος

*ΠΑΛΙ για τις γυναίκες συζητούσαν οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Η ωραιότερη καμπύλη σε μια γυναίκα είναι το χαμόγελό της.

***

*- ΖΟΥΜΕ στην εποχή που η παντρεμένη αναρτά φωτογραφία αγκαλίτσα με τον σύζυγο για να ζηλέψει ο εραστής της.

***

*- ΒΡΕ πάρτε το χαμπάρι, οι ωραίοι άντρες είναι πιασμένοι. Να όπως εγώ, που έχω τη μέση μου μια βδομάδα τώρα.

Ζ.

 

Παίζουν μπάλα

*ΤΟΝ ξέρουν πολλοί και στη Λάρισα τον δήμαρχο Μουζακίου. Ένα σωρό Μουζακιώτες αλλά και Καρδιτσιώτες που ζουν στην πόλη. Ο Φάνης Στάθης διέπρεψε ως σέντερ φορ στην ΑΣΑ, στην ομάδα της Αναγέννησης Καρδίτσας. Αν μη τι άλλο ξέρει να σκοράρει.

***

*Τον είδαν λοιπόν τον Φ. Στάθη να βρίσκει δίχτυα και στην ΠΕΔ καθώς εκλέχθηκε στο συμβούλιο με τον συνδυασμό της ΝΔ φυσικά.

-Να και σέντερ φορ ο Νασιακόπουλος...

Ο οποίος πρόεδρος της ΠΕΔ ήταν διοικητικός ποδοσφαιρικός παράγοντας, σε Δίλοφο και Νίκαια. Ενώ ο προκάτοχος αμφοτέρων, ο Γ. Κωτσός βουλευτής τώρα της ΝΔ, που διετέλεσε δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος στην ΠΕΔ, ήταν αθλητικογράφος.

Ζ.

 

Μάρτυρας

*ΜΕΤΑ φανών και λαμπάδων, εν χορδαίς και οργάνοις, καλούν τον Ν. Φρουζή να καταθέσει στη Βουλή και κάποιοι τον συγχαίρουν προκαταβολικά για όσα λέει. Ποιον, τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis. Πανθομολογούμενο το σκάνδαλο, τα ποσά που κέρδισε η εταιρεία, λαδώνοντας αν όχι πολιτικούς σίγουρα πλήθος γιατρών. Ο έχων το γενικό πρόσταγμα καλείται να καταθέσει ως μάρτυρας για το ίδιο το σκάνδαλο. Τι καλύτερο; Για κείνον, τι θα πει δηλαδή παρά ό, τι τον βγάζει στον αφρό.

- Ο οποίος Ν. Φρουζής, έλεγε ο παρατηρητικός Λαρισαίος, παρεμπιπτόντως μοιάζει με τον Μιχ. Χριστοφοράκο της Ζήμενς, προς το νεότερο...

Ζ.

 

Καλή ζωή

*ΜΕΛΑΓΧΟΛΗΣΕ η Λαρισαία.

- Απαγορεύουν τη μουσική μετά τις 10, απαγόρευσαν και το τσιγάρο. Ούτε κάπνισμα ούτε ξενύχτι. Βρε μήπως βγάλαμε κυβέρνηση την Ελληνίδα μάνα;

- Αν νομοθετήσουν και την υποχρεωτική ζακέτα...

Ζ.

 

Ο Λαρισαίος

*ΕΧΕΙ γραφεί φυσικά στην εφημερίδα εδώ και πολλές μέρες, ότι το ενδιαφέρον του Απ. Καλογιάννη είναι στραμμένο στις εκλογές της ΚΕΔΕ, τώρα όμως ξεκίνησαν οι αναφορές και των Αθηναίων δημοσιογράφων. Εκτενές ρεπορτάζ χθες στην «Εφ.Συν.» για την επιδίωξη «συγκρότησης ενός ισχυρού αυτοδιοικητικού πόλου απέναντι σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ενόψει των εκλογών στην ΚΕΔΕ. Προτάσεις για ένα τέτοιο εγχείρημα έχουν διατυπωθεί από διάφορες πλευρές. Απευθύνονται σε ένα πρόσωπο. Τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη καλώντας τον να ηγηθεί».

***

*ΟΠΟΤΕ κάνουν και μια μικρή αναδρομή, να τον ξανασυστήσουν: «Πρόκειται για ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί ευρύτερων συσπειρώσεων. Η «Συμπαράταξη Λαρισαίων», με την οποία ο κ. Καλογιάννης διοικεί για δεύτερη δημοτική θητεία τη θεσσαλική πόλη, συγκροτήθηκε πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2014 από τη συνένωση τριών δημοτικών κινήσεων, προσκείμενων αντίστοιχα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Οικολόγους Πράσινους. Στις φετινές δημοτικές εκλογές, ο ανένταχτος αριστερός δήμαρχος –μετά το 1988, οπότε διεγράφη από το ΚΚΕ, δεν υπήρξε ξανά μέλος κάποιου κόμματος– στηρίχθηκε από ένα ευρύ φάσμα κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛΛ., Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ)».

***

*ΚΑΙ συνεχίζει το στόρι: «Πρόταση να τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου έχει δεχτεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ... Ο κ. Καλογιάννης έχει επιφυλαχθεί να απαντήσει εντός των ημερών έχοντας τονίσει ότι ενδιαφέρεται να εκφράσει ένα μέτωπο ευρύτερων δυνάμεων και όχι ένα κομματικό ψηφοδέλτιο. Αυτή τη στιγμή, ο ίδιος έχει επικοινωνία με αυτοδιοικητικούς που προσβλέπουν σε ένα ενωτικό εγχείρημα... Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα σε όσους βλέπουν θετικά τη συγκρότηση ενιαίου προοδευτικού ψηφοδελτίου είναι σήμερα και αρκετά αυτοδιοικητικά στελέχη που πρόσκεινται στο ΚΙΝ. ΑΛΛ.» (Ωστόσο η νεοδημοκρατική υπεροχή είναι σαφής στην ΚΕΔΕ, γαλάζιος θα εκλεγεί πρόεδρος, είθε να είναι ο Τρικαλινός Δημ. Παπαστεργίου. Οπότε, το καλύτερο που μπορεί να επιτύχει ο Απ. Καλογιάννης είναι να γίνει αρχηγός μιας ισχυρής αντιπολίτευσης).

Ζ.

 

Με ωτίτιδα

*ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι μαθητές, είχαν ρέντα χθες.

- Ο οδοντίατρός μας έχει σκαμπό σε σχήμα δοντιού. Σκέψου να τον μιμηθεί κι ο ουρολόγος, πού θα καθόμαστε.

***

*- ΕΧΩ ωτίτιδα, πιάνω το αυτί μου, η άλλη με ρωτάει «πονάς;», τι να της πω, «όχι, με ειδοποιούν απ’ το κοντρόλ»;

***

*- ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 9 ετών δοκίμασε την κρέμα που σε κάνει 10 χρόνια νεότερη και εξαφανίστηκε.

Ζ.

 

Βολιώτες

*ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ στάση στον Βόλο. «Τα παιδιά μου βεβαίως θα παίξουν στην παιδική χαρά με τα προσφυγόπουλα. Είμαι περήφανος που το σπίτι μου βρίσκεται 50 μέτρα από το ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενούνται οι οικογένειες προσφύγων στην Άλλη Μεριά». Ποιος το δήλωσε; Ο γιατρός Κ. Μαραβέγιας. Ναι μόνο που τυγχάνει βουλευτής Μαγνησίας, ναι της ΝΔ. (Στη Λάρισα δεν έχει τέτοια).

Ζ.

 

Άλλου τύπου

*-ΚΑΛΑ, στην Κίνα κομμουνισμό δεν έχουν;

Η συζήτηση επί της επικαιρότητας εξελισσόταν στη συντροφιά των μεσήλικων Λαρισαίων.

-Όχι ακριβώς, εφαρμόζουν λέει έναν κεντρικά σχεδιασμένο καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης.

-Κρατικός σχεδιασμός όμως, ένας δικός τους κομμουνισμός. Το κομμουνιστικό κόμμα κυβερνάει, το ΚΚΚ, με την κεντρική του επιτροπή, με τα όλα του.

-Αποκλείεται. Αν ήταν κομμουνιστές τότε δεν θα έπρεπε ο πρόεδρος Σι να συναντήσει στην Αθήνα και τον Κουτσούμπα; Καμία σχέση μεταξύ τους.

-Αυτοί όμως κυβερνάνε κι είναι υπερδύναμη.

Ζ.

 

Ιδέες προόδου

*ΟΠΩΣ πάνε τα πράγματα, στον Τ. Π. γεννήθηκαν ιδέες: Γιατί η μοιχεία να μη θεωρείται αδίκημα όπως στο μακρινό παρελθόν; Δεν θα είναι διδακτικές οι σκηνές με τους αμαρτωλούς τυλιγμένους σε σεντόνια; Τώρα που έχουμε και κανάλια, θα διασκεδάζουμε τρελά με τη διαπόμπευσή τους.

Έχει κι άλλα να προτείνει στην κυβέρνηση: Οι ποδιές γιατί καταργήθηκαν; Μπορούν να επανέλθουν στα σχολεία. Αν είναι, ο πολιτικός γάμος να καταργηθεί.

Ζ.

 

Ως το Αλτσχάιμερ

*ΜΙΑ παρέα Λαρισαίες φιλενάδες, στα 40 τους συζητούσαν πού θα έβγαιναν για φαγητό. Τελικά συμφώνησαν να συναντηθούν στο εστιατόριο «Ocean View», που είχε λέει κάτι κούκλους σερβιτόρους.

Δέκα χρόνια αργότερα, κλείνοντας τα 50, συζητούσαν και πάλι πού θα πήγαιναν για φαγητό. Τελικά, συμφώνησαν να πάνε στο εστιατόριο «Ocean View», επειδή το φαγητό εκεί ήταν πολύ καλό και η συλλογή των κρασιών εξαιρετική.

Δέκα χρόνια αργότερα, στα 60 τους, συζητούσαν για άλλη μία φορά πού θα πήγαιναν να φάνε. Τέλος συμφώνησαν να βρεθούν στο εστιατόριο «Ocean View», επειδή εκεί θα έτρωγαν ήσυχα και το εστιατόριο είχε πανέμορφη θέα στη θάλασσα.

***

*ΔΕΚΑ χρόνια αργότερα, 70άρες πια, συζητούσαν πού θα πήγαιναν για φαγητό. Τελικά συμφώνησαν να πάνε στο εστιατόριο «Ocean View», μια και ήταν προσβάσιμο στα αναπηρικά καροτσάκια που χρειάζονταν κάποιες και είχε και ασανσέρ για τις υπόλοιπες.

Δέκα χρόνια αργότερα, έχοντας κλείσει πια τα 80, οι Λαρισαίες φιλενάδες συζητούσαν πάλι πού θα έβγαιναν για φαγητό. Τέλος, συμφώνησαν να πάνε στο εστιατόριο «Ocean View», μιας και δεν είχαν ξαναπάει ποτέ εκεί.

Ζ.

 

--------------

DEN JEKINHSE H KYNHGETIKH PERIODOS STO DASOS TOY FROYRIOY

*ΔΕΝ ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος στο δάσος του Φρουρίου.

Το τιμητικό άγημα στο Ηρώο είναι. Επ-ί σκοπόν, άρξασθαι πυρ.

Ζ.

 

 

 

--------------

H RENA DOYROY HTAN H ANTIPOLITEYSH TOY K. AGORASTOY

*Η Ρ. Δούρου ήταν η αντιπολίτευση του Κ. Αγοραστού όσο ήταν πρόεδρος στην ΕΝΠΕ. Δεν τα χάλασαν όμως οι δυό τους...

Ζ.

 

 

 

--------------

MPLOKO STA TEMPH O G. LADOPYLOS STO PERIPTERO

*ΜΠΛΟΚΟ στα Τέμπη ο Γ. Λαδόπουλος. Στο περίπτερο του Δήμου Τεμπών στην έκθεση ‘’Φιλοξένια’’, με οικοδεσπότη τον Χρ. Κρικώνη, εκεί την έστησε ο αντιπεριφερειάρχης. Και συνάντησε τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Ο Λαρισαίος πάντως έχει άλλη χάρη.

Ζ.

 

 

 

--------------

THN ORA POY JESTHNAN THN EKUESH TON KRHTIKON TELIKA DEN HTAN GIA PROSFYGES

*ΤΗΝ ώρα που ξέστηναν την έκθεση των Κρητικών, τελικά δεν ήταν για πρόσφυγες οι σκηνές στην Κεντρική πλατεία, άλλο συνεργείο ξεκίνησε να στήνει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Το οποίο θα ανάψει ο δήμαρχος σε δύο βδομάδες, στις 27 Νοεμβρίου, συντροφιά με τους «Stavento». (Σε σαράντα μέρες Χριστούγεννα).

Z.

 

 

 

--------------

EKTIMHSH KAI SEBASMOS APO TON XR KELLA GIA TON MHTROPOLITH

*ΕΚΤΙΜΗΣΗ και σεβασμός από τον Χρ. Κέλλα για τον Μητροπολίτη. Με το που θα δει τον κ. Ιερώνυμο, σπεύδει κοντά του με εγκαρδιότητα. Φαίνεται πάντως ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass