Ψιθυριστά και άλλα...

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2019 19:00
*ΜΕ τα πρωτοκλασάτα στελέχη της περιφερειακής αρχής ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νεολαίας. Ο Ντίνος Ψύρρας, το πουλαίν του Κ. Αγοραστού, εκπαιδεύεται. Αν και ο μόλις εικοσάχρονος φοιτητής δείχνει να γεννήθηκε εκπαιδευμένος, με στυλ και ύφος πολιτικού εξαρχής.  Ζ. *ΜΕ τα πρωτοκλασάτα στελέχη της περιφερειακής αρχής ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νεολαίας. Ο Ντίνος Ψύρρας, το πουλαίν του Κ. Αγοραστού, εκπαιδεύεται. Αν και ο μόλις εικοσάχρονος φοιτητής δείχνει να γεννήθηκε εκπαιδευμένος, με στυλ και ύφος πολιτικού εξαρχής. Ζ.

Κρυουλάκι

*ΕΙΧΕ κατέβει το πρωί στη Λάρισα απ’ τα ψηλώματα ο νεαρός, έδειχνε βαλαντωμένος.

- Με τα ρούχα κοιμάμαι, με τα ρούχα ξυπνάω…

-Βασίλης Καρράς;

-Μπα, 2 βαθμούς χωρίς καλοριφέρ.

***

*ΩΣΤΟΣΟ αργότερα ο καιρός μαλακώνει πολύ, βγάζει και ήλιο κάπου –κάπου.

-Πάλι ζέστη βρε παιδάκι μου;

Ορισμένοι δυσφορούν, κουράστηκαν με την καλοκαιρία. Άλλοι πάλι βλέπουν τη θετική διάσταση.

-Τουλάχιστον έφυγαν τα κουνούπια, χάθηκαν οι μύγες.

Ζ.

 

Για ευχές

*-ΤΩΡΑ με το Facebook βλέπουμε και πότε ξυπνάει ο καθένας το πρωί…

Με αφορμή τη χθεσινή πολυπληθή γιορτή, ο Λαρισαίος σχολίαζε τις αναρτήσεις των Νικολάδων. Τις γνωστές εορταστικές της υπενθυμίσεως, με τις φωτογραφίες του προφίλ ή του εορτάζοντος αγίου που προκαλούν like και ευχετήρια σχόλια.

- Άμα ο Νίκος έχει κάνει τη δημοσίευση στις 7 παρά 20, τότε έχει ξυπνήσει απ’ τις εξίμιση. Όταν η Νικολέτα ανεβάζει στις 7 και 5 το πρωί, ξύπνησε στις 7.

-Καλά πρώτη δουλειά αυτή είναι, το f/b; Ούτε τουαλέτα δεν πάνε πριν;

-Τι νομίζεις; Άμα είσαι κοινωνικό άτομο…

Ζ.

 

Πάει…

*ΔΕΝ άντεξε ο εκ Λαρίσης Ν.

- Οι άριστοι κοιμούνται με κλειστά τα παράθυρα μην φυσήξει τη νύχτα και τους πάρει ο αέρας τα μεταπτυχιακά.

Ζ.

 

Τους ξέφυγε;

*ΕΝ τω μεταξύ, θέμα αλα Διαματάρη προέκυψε και στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, σε μικρογραφία βέβαια. Μάλλον εκ παραδρομής σε δημόσια ανακοίνωσή τους αποδόθηκε επιστημονικός τίτλος σε υποστηρικτή του. Ωστόσο δεν το διόρθωσαν. (Σιγά μωρέ, τι είναι ένα πτυχίο...)

Ζ.

 

Συνέπεσαν

*ΚΑΙ ξαφνικά μπαμ και μπουμ χθες το βράδυ στη Λάρισα, αναταραχή. Ήταν και νύχτα η συγκεκριμένη.

-Τι γίνεται; Ρίχνουν κρότου-λάμψης;

Ο άλλος ανησύχησε μην και είχε επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

-Μπα, πυροτεχνήματα του Δήμου στο Αλκαζάρ. Δεν μπορούν να πετύχουν τον Θοδωρή Μαραντίνη, εκτόνωσε την ανησυχία ο πληροφορημένος της παρέας.

***

*ΟΠΟΤΕ προέκυψε η επισήμανση.

- Γιατί την έπεσαν στον Μπέο, επειδή οργάνωσε χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη Δέσποινα Βανδή στον Βόλο τη βραδιά της επετείου του Γρηγορόπουλου κι όχι στον Νταή που έκανε ακριβώς το ίδιο με τους ‘’Onirama’’ στη Λάρισα;

Z.

 

Τζούσι

*ΜΕ όρεξη πάντα στην παρέα οι Λαρισαίες με καμπύλες, ζουμερές και στα λόγια.

- Αναγκάστηκα καλέ να φάω μισό ταψί καρυδόπιτα. Το ήθελα την άλλη μέρα να φτιάξω γεμιστά, τι να έκανα…

***

*- ΑΥΡΙΟ είπαν θα έχουμε εννιά μποφόρ αέρα. Πόσο μυαλό είχα που κράτησα μερικά παραπανίσια κιλά για μια ώρα ανάγκης…

***

*-ΕΓΩ πάλι ξεκίνησα κινέζικη δίαιτα. Πρώτο γεύμα, Soy Vla Ki.

Ζ.

 

Εντός

κινηματογράφου

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ και ποινές για το κάπνισμα ίσχυαν και παλαιότερα. Εκείνο το τσιγάρο, το 1963, θα το θυμάται ακόμη ο παθών. Έγινε και θέμα στην εφημερίδα, τότε δημοσιεύονταν και ονόματα και βεβαίως μόνο η πλευρά της υπηρεσίας, το σχετικό δημοσίευμα ανέσυρε φυσικά ο αρχειοφύλαξ Ε. Ρ.

Ό νεαρός Παναγιώτης Νατσίδης, ετών 19, εκ Κοιλάδος, καθισμένος αναπαυτικά εις ένα κάθισμα κινηματογράφου της πόλεώς μας παρακολουθούσε απορροφημένος την προβολή της ταινίας κι όταν ηθέλησε να καπνίση δια vα μη χάση την συνέχεια του έργου άναψε ένα τσιγάρο κρυφά.

***

*ΟΜΩΣ… Χωροφύλαξ της υπηρεσίας αντελήφθη τον παραβάτην καπνιστήν και έσπευσε να του συστήση ή νά σβήση το τσιγάρο ή να εξέλθη της αιθούσης. Ευέξαπτος ο νεαρός εξύβρισε το όργανον της τάξεως και ηρνήθη εν συνεχεία να δηλώση τα στοιχεία της ταυτότητός του.

Δια την συμπεριφοράν του αυτήν ο Νατσίδης συνελήφθη και παρεπέμφθη εις την Εισαγγελίαν δια τα περαιτέρω. Έτσι έχασε και την συνέχεια του έργου και δεν ημπορεί να καυχηθή πλέον ότι έγινε το δικό του. Ο νεανικός εγωισμός και το πείσμα τον εζημίωσαν.

Ζ.

 

Συστηματικοί

 παραβάτες

*Ο γνωστός Λαρισαίος Ν. Μ. γνωρίζει καλά λόγω προϋπηρεσίας στην υπηρεσία, παρατηρεί και λόγω επαγγελματικής διαστροφής, ούτως ειπείν, καταγράφει και επισημαίνει:

Σήμερα το απόγευμα διέσχισα με το αυτοκίνητό μου μία διαδρομή στην πόλη προς κάποια έξοδό της, κατά την οποία υπήρχαν 8+8 (επιστροφής) σηματοδότες. Ξέρετε πόσοι παραβίασαν το ερυθρό χρώμα; Μέτρησα 29 οδηγούς ΙΧΕ αυτοκινήτων.

Όλοι αυτοί και αυτές θα μπορούσαν δυνητικά, κατά αξιολόγησή μου, να προκαλέσουν περίπου 18 τροχαία ατυχήματα πλαγιομετωπικών συγκρούσεων, με οχήματα τα οποία κινήθηκαν με το κανονικό πράσινο χρώμα, καθώς το κόκκινο χρώμα ‘’το έσφαξαν’’ με επιτάχυνση του αυτοκινήτου τους.

Αργότερα από το σπίτι μου άκουσα τον ήχο του ασθενοφόρου, το οποίο προφανώς μετέβαινε σε τροχαία σύγκρουση. (Χρειάζεται να πει κάτι παραπάνω; Να συστήσει κάτι; Προσέξτε όταν περνάτε με πράσινο, τι άλλο…).

Ζ.

 

Κεφάτοι

*ΕΙΧΑΝ πάλι ρέντα στη συντροφιά των Λαρισαίων φοιτητών.

- Ποιος είσαι;

- Ο Θωμάς.

- Ο άπιστος;

- Ο απίστευτος.

***

*- ΜΕ πονούσε το κεφάλι, πήρα ντεπόν και τώρα ντεπονάει.

***

*- ΕΚΕΙΝΟΙ που πήραν τα βουνά παρακαλούνται να τα επιστρέψουν άμεσα.

Ζ.

 

Οικουρεί

*ΣΗΚΩΝΕΙ βάρη μωρέ ο καημένος ο δήμαρχος…

- Όντως σηκώνει. Σηκώνει βάρη και καμιά φορά κλατάρει.

Απουσίασε χθες από το «Πάρκο των Ευχών» ο Απ. Καλογιάννης. Το γνωστό πρόβλημα με τη μέση του, που τον ταλαιπωρεί αραιά και πού τόσα χρόνια τώρα. Στο κρεβάτι αυτές τις μέρες. (Και περαστικά.)

Ζ.

 

Με Λατινικά

*ΤΗ λατινική του περίοδο φαίνεται ότι διάγει αυτή την εποχή ο περιφερειάρχης. Απανωτά τα ρητά από τον Κ. Αγοραστό.

‘’Laboremus’’ - Ας εργαστούμε κι αμέσως μετά ‘’Res, non verba’’ και ξανά αργότερα πάλι ότι το σύνθημά του είναι «Έργα και όχι λόγια». Και εκπαιδευτικός ο λόγος του, θα τον φωνάξουν οι φιλόλογοι για μετάλλιο.

Να τον ακούει από κάτω ο αντιπεριφερειάρχης και να προσθέτει ένα ακόμη, το τρίο λατινικό. ‘’ Regina rosas amat’’. Ή καλύτερα ‘’Ladopoulos Agorastos amat’’. (Και αγαπά και λατρεύει και γουστάρει.)

Z.

 

Για την μπατζίνα

*Ε χάι τώρα... Μπιλιά που τσάκουσάμι...

Έξαλλη η ARTista. Δω ρε, ακούτι... Έρτι ένας Αθηναίους απ’ είπι τ’ μπατζίνα, τ’ μπατζίνα μας, «ζυμαρόπιτα» τνείπι. Αρά ούλ’ι στου Δέλτα. Πάρτι κι τα θκούλια. Να μάθ’ ι. Ε, ο μσόχαζος ου Αθηναίος; Του χαζουντάμαρου…

Ζ.

 

Επειγόντως

*ΜΠΟΡΕΙ να είναι Σαββατοκύριακο αλλά τη Δευτέρα πρωί-πρωί θα πρέπει να έχει αποκατασταθεί η βλάβη στα φανάρια της λεωφόρου Καραμανλή, στο ύψος της Αγίας Σοφίας. Έχουν να πάνε σχολείο τα παιδιά και πρέπει να περάσουν απέναντι με ασφάλεια.

Ζ.

 

Στην Πινακοθήκη

*ΣΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη υπάρχει και θέμα για αντικατάσταση μέλους της διοίκησης στη Δημοτική Πινακοθήκη. Πρόκειται για τη Δήμητρα Εξάρχου, η οποία παραιτήθηκε επικαλούμενη προσωπικούς λόγους. Μια ακόμη παραίτηση μέσα σε δυό μήνες. Κάποια τεχνικά προβλήματα έχουν ανακύψει μάλλον. Κάτι δεν είχαν υπολογίσει στη Συμπαράταξη που κυβερνά τον Δήμο;

Νέο μέλος στη διοίκηση του Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα αναμένεται να οριστεί η εκπαιδευτικός Ρούλα Σιλιντζή-Λέκκα, γνωστή και από την εντατική και επιτυχημένη ενασχόλησή της με τη φωτογραφία μαζί με τον σύζυγό της, τον γιατρό Αδριανό Λέκκα.

Ζ.

 

Πριν ακόμη…

*ΕΙΝΑΙ ένα Κινεζάκι, ένα Αμερικανάκι, και ένα Ελληνόπουλο και λένε τα δικά τους.

 - Καλά μιλάμε, ξεκινάει το Κινεζάκι, ο πατέρας μου δουλεύει 100 χιλιόμετρα μακριά απ’ το σπίτι μας αλλά με το καινούριο τρένο 3 η ώρα σχολάει και 3 και μισή το τραπέζι είναι στρωμένο.

- Καλό, λέει το Αμερικανάκι, αλλά εμένα ο πατέρας μου δουλεύει στη NASA ξέρετε, και με τον καινούριο πύραυλο, σχολάει από το φεγγάρι στις 2, ε στις 3 το τραπέζι είναι στρωμένο.

-Τι μου λέτε ρε, λέει το Ελληνόπουλο. Εμένα ο πατέρας μου είναι δημόσιος υπάλληλος. Σχολάει στις 3 και στις 2:30 έχουμε ήδη φάει.

Ζ.

========================================

 

AFHNONTAS TO BLEMMA KAI TON

*ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ το βλέμμα και τον νου να ταξιδέψουν, ο Μ. Χαρακόπουλος κάποια στιγμή στην Πόλη.

Ζ.

 

 

 

================================================

 ME SYGKATABASH EVS

 

*ΜΕ συγκατάβαση έως παρακλητική διάθεση, ο Θαν. Μαμάκος δείχνει τη διάθεση να περιμένει.

Ζ.

 

===========================================

 

 TON EPIASE LEEI NA BLEPEI

 

*ΤΟΝ έπιασε λέει να βλέπει γυμνές στον υπολογιστή.

Ζ.

 

 

=========================================

 

 MPOREI STHN EPISHMH ATZENTA

 

 

* ΜΠΟΡΕΙ στην επίσημη ατζέντα της συνάντησης του αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας, Χρήστου Κέλλα με τη Γερμανίδα συνάδελφό του Lisa Badum, βουλευτή του Κόμματος των Πρασίνων να ήταν τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής μετάβασης, ωστόσο ο Λαρισαίος πολιτικός βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί και στο μεταναστευτικό πρόβλημα, ζητώντας και από τη Γερμανία να συμβάλει στην αποσυμφόρηση της χώρας μας από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών. 

 

 

 

============================

 

 TA NEA OIKOLOGIKA PODHLAT

 

*ΤΑ νέα οικολογικά ποδηλατοστάσια του Δήμου στην πλατεία;

Ζ.

 

 

=================================

 EUELONTIKA FYLAKISMENH

 

*ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ φυλακισμένη Λαρισαία γάτα. Ό,τι ώρα θέλει βγαίνει.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass