ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2020 19:00
*ΟΙ ΤΥΡΝΑΒΙΤΕΣ αγρότες ξέρουν να αγωνίζονται όταν έχουν δίκιο. Αυτό κάνουν και τώρα για το χύμα τσίπουρο. Και στον κοινό αγώνα δεν είναι μόνοι, άλλωστε οι ίδιοι από μόνοι τους είναι πάρα πολλοί. Χθες στο πλευρό τους ήταν για άλλη μια φορά εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου Τυρνάβου, της Περιφέρειας και φορέων του τόπου. Ο αγώνας για τη σωτηρία του χύμα τσίπουρου συνεχίζεται δυναμικά και αυτός ο αγώνας δεν θα χαθεί.  Κ.Τσ. *ΟΙ ΤΥΡΝΑΒΙΤΕΣ αγρότες ξέρουν να αγωνίζονται όταν έχουν δίκιο. Αυτό κάνουν και τώρα για το χύμα τσίπουρο. Και στον κοινό αγώνα δεν είναι μόνοι, άλλωστε οι ίδιοι από μόνοι τους είναι πάρα πολλοί. Χθες στο πλευρό τους ήταν για άλλη μια φορά εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου Τυρνάβου, της Περιφέρειας και φορέων του τόπου. Ο αγώνας για τη σωτηρία του χύμα τσίπουρου συνεχίζεται δυναμικά και αυτός ο αγώνας δεν θα χαθεί. Κ.Τσ.

Θείου θέλοντος

*ΜΠΑΑΑΑ... Πότε πήγε κιόλας 3 ο Φλεβάρης; Αϊ, πέρασε κι αυτός, τι έμειναν, άλλες 26 μέρες μετράει ο δίσεκτος.

Ωραίος μήνας. Θεού θέλοντος και θείου Ταγίπ επιτρέποντος, αν δηλαδή δεν έχουμε τίποτε μανούρες στο Αιγαίο, μέχρι που θα γιορτάσουμε Αποκριές! Διότι, έτσι πάει τώρα η ζωή... Ανάλογα τα κέφια του... θείου.

 

Κοροϊδίες;

*ΠΟΙΟ μεταναστευτικό; Ποιο ποδόσφαιρο; Απ’ τα παπούδια θα το βρει ο Μητσοτάκης. Που όλο για αυξήσεις ακούνε από τον Βρούτση και τους ποικιλώνυμους τηλε-παπαγάλους, αλλά στο ΑΤΜ... «τσεβά ντιπ» που λεν κι οι Βλάχοι. Από τίποτα έως 7-8 ευρώ αύξηση, που είναι και χειρότερα διότι σου λέει (το παπούδι) αυτοί με δουλεύουν.

(Βρούτση, σου ’χει λάχει, σου ’χει λάχει; Τα υπόλοιπα τα ξέρεις).

 

Υπέρ κληρονόμων

*ΑΜ το άλλο; Ένα σωρό κόσμος περιμένει από... πέντε έως και εννιά χρόνια (ναι, ακόμη και από το 2011) και δεν έχει πάρει την επικουρική του. Περίμενε άμεσες λύσεις από τους τωρινούς, αλλά... μπα.

(Θα τα πάρουν αναδρομικά βέβαια, αλλά θα τα χαρούν οι... κληρονόμοι τους).

 

Ίδιος χαβάς

*ΓΕΝΙΚΑ πολύ χρονοτριβούν κι οι σημερινοί. Τι ΣΥΡΙΖΑ, τι ΠΑΣΟΚ τι ΝΔ, στο Ελλάντα οι βιολιτζήδες αλλάζουν αλλά ο χαβάς ο ίδιος μένει.

Σκέψου ότι στον ΔΟΑΤΑΠ (Οργανισμό που αναγνωρίζει πτυχία του εξωτερικού), τα πάντα έχουν νεκρώσει. Και γιατί παρακαλώ; Διότι έπεσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ε, και; Να... παραιτήθηκε ο Πρόεδρας του Οργανισμού. Και δηλαδή, άμα παραιτηθεί ο Πρόεδρας... σταματούν τα πάντα; Δεν υπάρχουν «υπαλλήλοι» να κάνουν τη δουλειά;

(Τελικά, προχθές, ένα ολόκληρο εξάμηνο από την ανάληψη της Κυβέρνησης βρήκαν έναν ανθρωπάκο, τον έβαλαν Πρόεδρο στο ΔΟΑΤΑΠ, άιντε να δούμε τι θα γένει στο τέλος... ).

 

Τρέλα...

*ΠΩΣ λέγεται το «Ψυχιατρείο» στις μέρες μας;

- ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας.

Ως γνωστόν, εδώ και χρόνια, στο ιστορικό σωματείο των καθηγητών, δεν βγαίνει Προεδρείο επειδή διαφωνούν οι... παρατάξεις.

Φέτος -επιτέλους!- συμφώνησαν να αναλάβει την προεδρία κάποιος από την πλειοψηφούσα ΔΑΚΕ, αλλά και πάλι δεν βγαίνει... Πρόεδρος. Γιατί; Διότι διαφωνούν οι... ΔΑΚίτες μεταξύ τους! Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι; Οι συνδικαλιστές των καθηγητών να δεις!

 

Να στείλουμε;

*ΑΠΟ τα ωραία του Διαδικτύου:

Νοσοκομείο χιλίων κλινών ανεγείρουν οι Κινέζοι στον χρόνο ρεκόρ των 10 ημερών προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν τον κοροναϊό.

(Διοικητή έχουν, ή να τους στείλουμε εμείς κανέναν;).

 

Μην κλαίτε...

*ΕΦΥΓΑΝ οι Βρετανοί από την ΕΕ και μόνο που δεν πιάσαμε τις... σφουγγαρίστρες για να μαζέψουμε τα κροκοδείλια δάκρυα των Γαλλογερμανών. Αϊ καλά...

Άμα δεν γίνει η Ευρώπη κανονική ενωμένη χώρα, με κοινή οικονομία, κοινό στρατό και κοινά εξωτερικά σύνορα, θα χορτάσουν... «exit» από δω και πέρα. Τόσο απλά, τόσο ωμά και φιλοσοφίες δεν χρειάζονται.

* * *

*ΠΑΡΕ για παράδειγμα την ελληνική περίπτωση. Έτσι και συγκρουστούμε με τον Ερντογάν και μας αντιμετωπίσουν πάλι με τσάι, συμπάθεια και... ψηφίσματα συμπαράστασης, τότε το αίτημα του λαού για άμεση αποχώρηση από την ΕΕ θα λάβει διαστάσεις τσουνάμι και βάλε...

 

Μέσα – έξω

*ΤΙ ζούμε όμως...

Θα φανταζόταν ποτέ κάποιος ότι η Βρετανία      -χώρα πυλώνας της Δύσης- θα έμενε αυτοβούλως εκτός Ευρώπης, την ίδια ώρα που η πρώην κομμουνιστική Βουλγαρία θα ενταχθεί ακόμη και στην Ευρωζώνη, καθώς το 2023 υιοθετεί ως νόμισμα το ευρώ;

(Άσχετο: καημένη Βουλγαρία! Ήσουν κάποτε μια φτηνή χώρα...)

 

Για την πίτα μόνο;

*ΣΑΝ να μην έφταναν τα μύρια όσα προβλήματα αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που το έχουν φέρει σε μια κατάσταση τριτοκοσμική, προέκυψε και ο πόλεμος του νέου Διοικητή με τους συνδικαλιστές για τη μοιρασιά της... «πίτας», λες και το Ίδρυμα είναι «λάφυρο» της εκάστοτε εξουσίας.

Πρώτον, κρίμα για πολλούς από τους εργαζόμενους που μοχθούν εκεί μέσα χωρίς αντίκρισμα. Δεύτερον, έχουν αντιληφθεί όλοι αυτοί την ευθύνη τους απέναντι στην πόλη που απαιτεί ένα νοσοκομείο που στοιχειωδώς να λειτουργεί; Νισάφι...

 

Vintage

*ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ από το χθεσινό άρθρο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Λάρισας -νυν ΚΙΝΑΛ- κ. Βασίλη Έξαρχου στην «Ε»:

«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή και θέλει δουλειά με καθαρά προοδευτικά και όχι θολά τα στοιχεία της πολιτικής μας ταυτότητας. Θέλει δουλειά με συλλογικά επεξεργασμένη στρατηγική, ξεκάθαρους κοινούς στόχους, σύγχρονες ολοκληρωμένες προτάσεις, ενότητα μεταξύ των στελεχών. Να θυμόμαστε πάντα ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να υπηρετεί τον λαό και τη χώρα».

(Τι ΚΙΝΑΛ και σαχλαμάρες ! Αυτός είναι λόγος. Βαρύς, πασοκτζίδικος, λαλιώτικος!

Πάντως τον λες και... vintage τον Βασίλη... ).

 

«Ρατσιστής»

*«- ΕΤΣΙ και φέρουν πρόσφυγες στον Βόλο, θα χυθεί αίμα. Να χτυπάνε τον κ...ο τους κάτω, πρόσφυγες στον Βόλο δεν θα έρθουν, που να φέρουν και τανκς. Κι αν με πουν ρατσιστή, ας με πουν. Καλά θα κάνουν να με πουν...».

Ποιος τα είπε όλα αυτά; Μα, ο Αχιλέας Μπέος σε συνέντευξή του, μετά από πληροφορίες για μεταφορά προσφύγων στον Βόλο.

Κι επειδή, ως γνωστόν, ο Έλληνας δεν είναι... ρατσιστής, ο Μπέος «κινδυνεύει» την άλλη φορά να βγει δήμαρχος με κανένα 90% και βάλε...

 

Μέσα...

*Η ΕΙΔΗΣΗ ότι ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε τον Παναιτωλικό με γκολ του Ντέλετιτς στο 94’, διαβάστηκε αλλιώς εδώ στη Λάρισα.

Θυμηθήκαμε όλοι τις δηλώσεις του Κούγια, όταν ο Σέρβος τον εγκατέλειψε για την ΑΕΚ:

-Σιγά μην παίξει στην ΑΕΚ. Δανεικό στη Λαμία θα τον δώσουν, είχε πει ο Πρόεδρας.

Ε, τι Λαμία, τι Τρίπολη; Ούτε 300 χλμ. διαφορά!

(Και κάνε εσύ καλά τον Πρόεδρα τώρα που δικαιώθηκε).

 

BREXIT στην εποχή μας

*ΤΑ τείχη που πάνε να υψώσουν οι Βρετανοί μετά τη φυγή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το BREXIT, δεν έχουν καμία τύχη στον αιώνα που ζούμε. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό, καθώς η παγκοσμιοποίηση είναι στο επίκεντρο της ανθρωπότητας, των συναλλαγών, αλλά και της στιγμιαίας ενημέρωσης και πληροφορίας. Σκεφτείτε, ποιος Βρετανός θα αγόραζε π.χ. μια συσκευή, όλοι στην Ευρώπη θα την αγόραζαν στη μισή τιμή, απ’ ό,τι ο ίδιος, εντός των ορίων του νησιού. Με λίγα λόγια θα χάσουν την πρόσβασή τους στην ενιαία αγορά. Οι εμπορικές συναλλαγές και τα προνόμια είναι αυτά που δεν θα αφήσουν να καρποφορήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα. Οι Βρετανοί νομίζουν ότι θα κερδίσουν πολλά, όμως στην ουσία θα χάσουν πολύ περισσότερα... και αυτό φαίνεται ότι το έχουν καταλάβει καλά οι Σκωτσέζοι. Τα αποτελέσματα θα ξεκινήσουν σύντομα με την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, καθώς οι συνεργασίες έχουν “ρίξει” τα σύνορα του παρελθόντος. 

Γ.Γ.

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass