ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2020 19:00
*Ο Β. Κικίλιας, έμπειρος με την μπάλα, εξηγεί σε Καπετάνο - Χαρακόπουλο τι φώναζε στον συνάδελφό του Λ. Αυγενάκη. «Άμυνα, βρεεε...».  Ζ. *Ο Β. Κικίλιας, έμπειρος με την μπάλα, εξηγεί σε Καπετάνο - Χαρακόπουλο τι φώναζε στον συνάδελφό του Λ. Αυγενάκη. «Άμυνα, βρεεε...». Ζ.

Στις τσέπες

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξημέρωσε χειμώνας. Βροχούλα στον κάμπο, χιόνια στα ορεινά, κρύο φλεβαριάτικο παντού. Ο καιρός ήρθε στα ίσα του χθες. Και για σήμερα αναμενόταν στα πιο κάτω του.

***

*ΕΒΑΛΑΝ ξανά οι Λαρισαίοι τα χέρια στις τσέπες, κουκουλωμένοι άρχισαν να κυκλοφορούν πάλι. Μικρό χειμωνιάτικο διάλειμμα, του Αγίου Βαλεντίνου προβλέπεται να γιορτάσουν ζεστοί.

Ζ.

 

Μνημείο

πεσόντων

*-ΕΚΕΙ ταιριάζει να τοποθετήσει ο Δήμος το μνημείο των πεσόντων... Ο Λαρισαίος έλεγε για τη Μ. Αλεξάνδρου, στο ύψος της πλατείας, εκεί στα ταξί. Διαμαρτυρόμενος κι αυτός για τον κόσμο που σκοντάφτει και πέφτει διασχίζοντας τον δρόμο. Άπειροι οι πεσόντες ως τώρα, μετά που φτιάχτηκε ο νέος δρόμος με τα διάφορα ‘’σκαλάκια’’. Κι ακόμη περισσότεροι όσοι σκοντάφτουν, αλλά εν τέλει ισορροπούν χωρίς πτώση. Στη Δημαρχία το γνωρίζουν φυσικά, αλλά μέχρι στιγμής δεν αναγνωρίζουν λάθος στο σχέδιο κι ούτε προχωρούν σε βελτίωση της διέλευσης των πεζών. (Για τη διευκόλυνση των οποίων έγινε υποτίθεται το έργο).

Ζ.

 

Ραχάτι

*ΕΡΩΤΗΘΕΙΣ λέει αν ο ίδιος λαμβάνει μέτρα στο πλαίσιο της έξαρσης του κορονοϊού, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι προσπαθεί να ξεκουράζεται επαρκώς, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει στη δημοσιότητα το μυστικό του για ευεξία, δηλαδή την κατανάλωση του περίφημου πετιμεζιού. Αράξτε, ξεκουραστείτε, η συμβουλή του Τ. Ερντογάν ισχύει προφανώς και πέραν των τουρκικών συνόρων.

Ζ.

 

Προχωρά

*«ΚΑΘΕ θέση, εκτός από τις δυσκολίες, έχει και τις προκλήσεις της». Ο αντικατασταθείς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης αντέδρασε στο χθεσινό σχόλιο ότι υποβαθμίζεται αναλαμβάνοντας την προεδρία της ΔΕΥΑ. «Αλλωστε», συμπληρώνει ο δικηγόρος, «ο προπονητής μας λέει πως τα γκολ τα βάζουν οι ομάδες και οι παίκτες τους, όχι οι θέσεις». (Και συνεχίζει υπολογίζοντας να σκοράρει).

Ζ.

 

Με 1 εκατομμύριο

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα κατάφερε ο Θαν. Νασιακόπουλος, ανακούφιση σε πεντέξι χωριά του Δήμου Κιλελέρ. Ο Κ. Αγοραστός πείστηκε απ’ τον δήμαρχο και η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 1 εκατομμύριο την επισκευή του δρόμου Άγιοι Ανάργυροι-Άγιος Γεώργιος. Στο κομμάτι μέχρι το εκκοκκιστήριο δηλαδή, που τα τελευταία χρόνια διαθέτει οδόστρωμα γεμάτο παγίδες και που τόσο κόσμο έχει στείλει στο χαντάκι. Ελπίζουν ότι η αποκατάσταση θα ξεκινήσει σύντομα, ανησυχούν ωστόσο αν θα φτάσουν τα λεφτά. Καθότι οι καθιζήσεις στον συγκεκριμένο δρόμο είναι φαινόμενο που επαναλαμβάνεται από τη δεκαετία του ‘80 κι άρα πρέπει να γίνει σοβαρή δουλειά στην υποδομή, αν είναι να βαστάξει το έργο.

Ζ.

 

Ο κ. ταξίαρχος

*«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον συγχωριανό μας Αστυν. Δ/ντή ν. Καρδίτσας κ. Θωμά Κ. Καρανάσιο (και της Καλυψούς) που προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τις πρόσφατες κρίσεις». Μόνο έναν είχε τελικά αυτή τη φορά ο Ελληνόπυργος; Έπεσαν τόσο τα ποσοστά του; Αφού σ’ έναν μονάχα προαχθέντα απευθύνονται... «Συγχαρητήρια, αγαπητέ μας Θωμά. Ευχόμαστε και Στρατηγός τριών Αστέρων». (Για ξενοδοχείο δεν λέει, για στρατηγός πάλι...).

Ζ.

 

Ελληνολαρισαϊκό

*ΕΠΙΠΛΕΟΝ λήμματα στο Ελληνολαρισαϊκό Λεξικό.

-Μπουρούσης είναι ο γνωστός μπασκετμπολίστας, στη Λάρισα όμως αναφέρεται και σε κάποιον που θα μπορούσε να τα καταφέρει.

-Σημειώνει, αυτός που γράφει αλλά κι όταν ο Λαρισαίος εξηγεί στον φίλο του ότι εκείνη τον υποτιμάει.

-Μύδι, το θαλασσινό αλλά κι όταν η Λαρισαία θεωρεί ότι την έχει δει κάποιος.

-Ναδίρ, το χαμηλότερο σημείο αλλά και η διάθεση του Λαρισαίου μποξέρ όταν μπαίνει στο ρινγκ.

-Γκαζόν, ο χλοοτάπητας, στη Λάρισα όμως κι εκείνος που τρέχει πολύ με το αυτοκίνητο.

-Υμηττός το βουνό της Αττικής αλλά και η αναγούλα στη Λάρισα.

-Τσέχο λένε τον κάτοικο της κεντροευρωπαϊκής χώρας, στη Λάρισα όμως το λέει ο γεμάτος αυτοπεποίθηση που θέλει να πλακώσει τους απέναντι.

-Καλάμι, για το ψάρεμα αλλά και λαρισαϊκή απάντηση για το πώς είσαι.

Ζ.

 

Παραμυθάς;

*ΓΙΑ τον αντιπρόεδρο της ένωσης θεσμικών επενδυτών, ονόματι Χρ. Αίσωπος, διάβαζε ο Λαρισαίος στην εφημερίδα.

- Ο συγκεκριμένος θα έχει να διηγηθεί πολλά στην κυβέρνηση που κυνηγάει επενδύσεις...

Ζ.

 

Ο σύντροφος

*-ΤΕΛΙΚΑ τι θα κάνει ο σύντροφος Κόκκαλης;

- Ε, όχι και σύντροφος...

Αντέδρασε το στέλεχος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ.

- Γιατί όχι... Μέλος του κόμματος είναι πλέον και επιπλέον βουλευτής του.

***

*ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ότι ο πρώην υφυπουργός, εκτός από το αυτόνομο πολιτικό του γραφείο στον πεζόδρομο της Βενιζέλου, διατηρεί γραφείο και στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, το πρώην του Ν. Παπαδόπουλου, εκεί στη Δευκαλίωνος. Στο οποίο βρίσκεται ο ίδιος συνήθως τις Παρασκευές, ενώ τις υπόλοιπες μέρες περνάει για λίγες ώρες κάποιος από τους συνεργάτες του. Ωστόσο για το αν θα συγκροτήσει ο Λαρισαίος βουλευτής κεντρώα τάση, κεντροδεξιά ή κάπως αλλιώς και πότε θα το κάνει, στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ το αγνοούν. Από τον Τύπο, λέει, μαθαίνουν κι εκείνοι. Προφανώς η συνεννόηση γίνεται απευθείας με το επιτελείο Τσίπρα.

Ζ.

 

Και η χρυσαυγίτισα

*ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ του δήμου αλλά και άλλων φορέων του Τυρνάβου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και πήγαν να συμπαρασταθούν στο μπλόκο των αγροτών συμπολιτών τους. Αλλά και ο βουλευτής και στελέχη του ΚΚΕ επίσης. Ανάμεσα στους υπόλοιπους παράγοντες όμως και η χρυσαυγίτισα περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Μπίλλη. Δεν προέκυψε κάτι.        

Ζ.

 

Μπερδεμένοι

*ΔΕΝ ήταν δύσκολο να μπερδευτούν στην παρέα των νεαρών Λαρισαίων.

- Μία είναι η ουσία. Να μη δίνεις σημασία. (Ηταν το τελικό απελευθερωτικό συμπέρασμα).

***

*ΚΑΘΟΤΙ είχαν προηγηθεί παράξενες διαπιστώσεις ενώ είχαν βγει εκτός για να καπνίσουν.

- Μπορείς να ελαττώσεις το τσιγάρο αλλά δεν γίνεται να τσιγαρίσεις το έλατο.

***

*- ΠΑΤΕΡ, όταν προσεύχομαι, επιτρέπεται να καπνίζω;

- Όχι βέβαια, τέκνον μου.

- Επιτρέπεται όμως να προσεύχομαι την ώρα που καπνίζω;

- Φυσικά.              

Ζ.

 

Κανονισμός και

παραλογισμός

*Η πεθερά μου, 76 ετών, με πολλά προβλήματα υγείας, άλλαξε πάροχο στο ηλεκτρικό ρεύμα, έρχεται λοιπόν πιστωτικός ο τελικός λογαριασμός της ΔΕΗ στα 18,75 ευρώ, διηγείται ο γνωστός Λαρισαίος Μ. Κ. μια ιστορία παραλογισμού με θρίαμβο του κανονισμού. Ο λογαριασμός ήταν στο όνομα του πεθερού μου, που μας άφησε πριν δύο χρόνια. Παίρνω λοιπόν τηλέφωνο στο 11770 και ρωτάω τι χρειάζεται για να εισπράξει τα χρήματα. Μου λένε ότι πρέπει να πάει με την ταυτότητά της, τον λογαριασμό, ένα πιστοποιητικό θανάτου, ένα πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών και ΙΒΑΝ λογαριασμού για να πιστωθεί το αστρονομικό ποσόν. Τυχαίνει να τα έχουμε τα πιστοποιητικά αυτά, γιατί χρειάζονται και για άλλες υποθέσεις. Παίρνω λοιπόν τη γιαγιά και πάμε στη ΔΕΗ. Κόσμος πολύς εκεί, παίρνουμε νούμερο και καθόμαστε. Μετά από μία ώρα έρχεται η σειρά μας, πάμε στην υπάλληλο, της δίνουμε τα χαρτιά και αφού τα βλέπει μας λέει:

- Δεν μπορώ να σας τα δώσω γιατί χρειάζεται εξουσιοδότηση και από τα τρία παιδιά του θανόντος.

***

*ΚΙ έτσι αρχίζει η ιστορία.

-Μα, της λέω, το ένα παιδί είναι στη Γερμανία, το άλλο στη Λειβαδιά και μόνο η σύζυγός μου είναι στη Λάρισα.

- Α, μου λέει, κύριε ο κανονισμός.

- Μα για 18,75 ευρώ θέλετε όλα αυτά; Αφού είναι εδώ η χήρα του που αυτή μένει στο σπίτι που αναφέρεται ο λογαριασμός. Τι φοβάστε, μήπως σας ζητήσουν ευθύνη για τα 18 ευρώ; Εκεί ταρακουνήθηκε λίγο.

- Μισό λεπτό, να ρωτήσω την προϊσταμένη. Δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη μόνη μου.

***

*ΜΕΤΑ από λίγο επιστρέφει με την προϊσταμένη, που είχε μια έκφραση μάλλον ενοχλημένη και υπεροπτική, ίσως γιατί την ενόχλησαν.

- Κύριέ μου, δεν γίνεται να σας δώσουμε τα χρήματα. Ο κανονισμός έτσι λέει.

Και πετάει και το παράλογο που με χτύπησε σαν κεραυνός.

- Αν χρωστούσατε 10.000 ευρώ, εμείς θα τα ζητούσαμε από όλους.

Μένω εμβρόντητος.

-Ναι, αλλά αν σας στα πλήρωνε ο ένας θα τα παίρνατε, έτσι;

Η πεθερά μου τόση ώρα δεν μιλούσε, δεν ακούει και καλά.

- Πάμε παιδάκι μου, αυτοί θα μας ζητήσουν να τους πληρώσουμε και από πάνω. Πάμε, μην πάθω καμιά υπογλυκαιμία και τρέχουμε.

- Σας τα χαρίζει τα χρήματα η γιαγιά, τους λέω. Για να τα επενδύσετε. Και καταλήγει απηυδισμένος: «Δεν θέλω να σχολιάσω γιατί θα πω πολλά. Απλά λυπάμαι για τη ΔΕΗ. Αν έχει πολλά τέτοια στελέχη θα κλείσει σίγουρα».

Ζ.

 

Εμφύλιος

καθηγητών

*ΤΟΥΤΗ τη φορά προέκυψαν άλλα φασούλια ώστε να διατηρηθεί η παράδοση και να μην μπορεί να αναδείξει προεδρείο η ΕΛΜΕ της Λάρισας. Όλες οι μικρότερες παρατάξεις δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν πρόεδρο από την πρωτεύσασα ΔΑΚΕ, ενώ και η γαλάζια παράταξη επιβεβαίωσε ότι προτείνει τον πρώτο σε σταυρούς από τους συνδικαλιστές της. Κι όμως, εμπλοκή. (Ο Ν. Παναγιώτου μπορεί να πήρε τους περισσότερους σταυρούς των καθηγητών, μετά όμως σηκώνει τον σταυρό του. Προέκυψαν δουλειές με Φούντες).

***

*ΩΣΤΟΣΟ, οι γαλάζιοι είναι τέσσερις στην εννεαμελή διοίκηση της ΕΛΜΕ. Λογικά συριζαίοι, πασοκτζήδες και οι εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εν συνόλω πέντε, άρα πλειοψηφία, θα μπορούσαν να τα βρουν και να εκλέξουν πρόεδρο από την πλευρά τους, αφού η ΔΑΚΕ αδυνατεί μαστιζόμενη από εμφύλιο. Δεν το κάνουν όμως, ίσως για να την εκθέσουν περισσότερο, να τη φθείρουν. Μαζί της όμως χάνει κι η ΕΛΜΕ.

Ζ.

 

Όλοι σούζα

*ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ τυχαία στον δρόμο δύο Λαρισαίοι, το κλασικό διηγιόταν χθες ο Δ. Γ. στην παρέα. Φίλοι από τα παλιά. Αγκαλιές, φιλιά, χαρές.

-Ρε Μήτσο, θες να πάμε σπίτι να γνωρίσεις και την οικογένεια;

-Πάμε ρε...

Όταν έφτασαν, άνοιξαν την πόρτα και βλέπουν τη γυναίκα του να πλένει τα πιάτα.

- Ήρθες, ρε ακαμάτη; Τι ώρα είναι αυτή; Έφερες ρε και φίλο σου μαζί; Εγώ όμως μαγείρεψα μόνο για την οικογένεια, οπότε πάρτε τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία.

Μπαίνει ο γιος στο σαλόνι.

-Γεια σου, κωλόγερε.

Μπαίνει και η πεθερά.

-Ήρθες, ρε βλάκα; Γιατί δεν φεύγεις επιτέλους, ν’ αφήσεις το κοριτσάκι μου ήσυχο, ρε;

***

*ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ο άλλος, εντελώς αμήχανος, προσπαθεί να τον παρηγορήσει.

- Ρε φίλε, δεν πάμε στο δικό μου σπίτι; Εδώ τα πράγματα είναι λίγο άγρια...

-Να πάτε στον αγύριστο, φωνάζει η πεθερά.

Μόλις έφτασαν στο σπίτι του άλλου, είδαν τη γυναίκα του να μαγειρεύει.

-Ήρθες, αντρούλη μου; Κολόνα του σπιτιού μου... Έφερες βλέπω και τον φίλο σου. Καλά έκανες, αγάπη μου...

-Γεια σου μπαμπακούλη, του λέει η κόρη του σε στάση προσοχής.

-Γαμπρούλη μου, καλωσόρισες... Το φαγητό είναι έτοιμο, νόστιμο και ζεστό.

***

*ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ο Μήτσος.

-Ρε φίλε, πώς τους καταφέρνεις όλους και σου φέρονται έτσι;

-Ααα, είναι απλό. Όλα άρχισαν από μια γάτα. Μια μέρα την είδα να κοιμάται στο κρεβάτι μου. Της δείχνω μια κίτρινη κάρτα. Μια άλλη φορά μπλέχτηκε στα πόδια μου. Της δείχνω πάλι κίτρινη κάρτα. Ως τώρα είχε δύο κίτρινες. Μία άλλη φορά την είδα να τρώει από το πιάτο μου. Της δείχνω τρίτη κίτρινη κάρτα, παίρνω το όπλο και την καθαρίζω.

-Σώπα ρε... Κι αυτό τι σχέση έχει;

- Όλοι αυτοί που βλέπεις εδώ μέσα έχουν ήδη από δύο κίτρινες κάρτες.

Ζ.

*************

 ANAMESA TOYS ALLA KAI2

*ΑΝΑΜΕΣΑ τους αλλά και συνδετήριος κρίκος, ο Ντ. Κόκκινος. Διευθυντής του γραφείου του υπουργού Κ. Τσιάρα αλλά και πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών, όπου ο γιατρός Γιαν. Νταβέλης είναι αντιπρόεδρος.

Ζ.

 

*************

 

 FORVNTAS GHINA XRVMATA3

*ΦΟΡΩΝΤΑΣ γήινα χρώματα, οι γαλάζιες Λαρισαίες κυρίες πλαισιώνουν τον νέστορα της παράταξης Ν. Κατσαρό.

Ζ.

 

 

*************

KAPOIES FORES H PROSPAUEIA4

 

*ΚΑΠΟΙΕΣ φορές η προσπάθεια δείχνει μάταιη, άμα δεν έχεις τον εξοπλισμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass